X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, była już mowa o ciuchach, ale powiedzcie mi, w jakich spodniach teraz chodzicie? Ja w żadne swoje dżinsy się już nie dopinam, a ciążowe wiszą na mnie jak worek :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, była już mowa o ciuchach, ale powiedzcie mi, w jakich spodniach teraz chodzicie? Ja w żadne swoje dżinsy się już nie dopinam, a ciążowe wiszą na mnie jak worek :-(
    Mam tak samo, noszę spódnice i sukienki, jak chłodniej zwykle legginsy i tuniki. Jak przybędzie brzucha dopiero wskoczę w ciążowe bo teraz zjeżdżają po 3 krokach ;)

w57v9n73n742fstj.png
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę w tunikach, sukienkach i getrach:)

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Miałam dzisiaj koszmarny sen. Że poszłam na ip i tam od razu powiedzieli że to już koniec ciąży i zrobili mi zabieg i kazali spieprzac .. obudziłam się o 2 w nocy ale nic się nie działo.
    Teraz leżę w szpitalu, obudziłam się rano z krwawienie, niewielkie ale jest i lekarz kazał do niego na oddział, na szczęście zrobił usg i powiedział że wszystko ok, serce mojej kruszynki bije jak dzwon, żadnych krwiakow nie ma i nic na usg nie wskazuje aby miało się wydarzyć coś złego.
    Dzisiaj to A Się boję iść spać...

Te sny to jakas porażka,u mnie bylo identycznie. W nocy sen, ze mam krwotok i poronilam, rano krew i szpital. Jak te organizmy nasze dziwnie działają.
    Trzymaj sie,dobrze, ze z Bąblem w porzadku.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • cotton Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie pasują dwie pary luzniejszych spodni, takich ewidentnie niskich z przodu. W zadne jeansy slowo daje nie mieszcze sie od 4 tc. Na olxie zamowilam jedne ciazowe z hm,czekam na przesylke.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie ciążowe zdecydowanie jeszcze nie pasują. Póki co noszę spódnice na gumce, a w chłodniejsze dni dorzucam rajstopy. Do pracy w legginsach raczej nie pójdę ;-) Marzą mi się jakieś fajne spodnie :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam noszę swoje :p ale mam dużo z niskim stanem :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet niskiego stanu już nie dopinam.
    Zaraz lecę do Lidla - podobno jakieś ubranka dla niemowlaków wrzucili :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Vew Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też byłam w Lidlu, wszystkie mniejsze rozmiary niestety wykupione, ale i tak coś kupiłam

- 27.12.2020 CB
    - 02.02.2021 beta HCG 128
    - 05.02.2021 beta HCG 379
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:

Właśnie na grupie na fb dodałam zdjęcia spodni ciazowych jakie dzis w lidlu kupilam.
    A teraz chodzę w spodniczkach, sukienkach, jakichś luźnych krótkich spodenkach, a gdy jest chlodniej to w dresach i legginsach. Na szczescie jeszcze się mieszcze. Ale na wyjście mam tylko jedne jeansowe na gumce w ktore jakoś wchodzę jeszcze, ale to juz kwestia dni...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzę w spódnicach na gumkach i gumka nawet mnie ciśnie :D ciążowe jeszcze są za dużo u mnie większość brzucha to wzdęcia ale malutki brzuszek to ten ciążowy. wszystko co bardziej opinające bardzo mnie drażni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 18:27

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Właśnie na grupie na fb dodałam zdjęcia spodni ciazowych jakie dzis w lidlu kupilam.
    A teraz chodzę w spodniczkach, sukienkach, jakichś luźnych krótkich spodenkach, a gdy jest chlodniej to w dresach i legginsach. Na szczescie jeszcze się mieszcze. Ale na wyjście mam tylko jedne jeansowe na gumce w ktore jakoś wchodzę jeszcze, ale to juz kwestia dni...

Też właśnie kupiłam w Lidlu te spodnio-legginsy i wow, pasują już na teraz i mają fajną gumkę na większy brzuszek :-)
    Do tego wzięłam dwa staniki do karmienia :-D
    Dziecięce ubranka nie zrobiły na mnie wrażenia ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie czy czujecie juz ruchy maleństwa? Bo mam cos takiego jakby jedno pukniecie w dole i koniec... wczoraj tak mialam w nocy tez i teraz ...ja mam lozysko ulozone na przedniej.scianie wysoko i z tego co wiem moge pozno poczuc ruchy... wiec sie zastanawiam co to moze byc.. ale przyjemnie uczucie jakby dzidzia kopnęla lekko w lewym boku

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy czujecie juz ruchy maleństwa? Bo mam cos takiego jakby jedno pukniecie w dole i koniec... wczoraj tak mialam w nocy tez i teraz ...ja mam lozysko ulozone na przedniej.scianie wysoko i z tego co wiem moge pozno poczuc ruchy... wiec sie zastanawiam co to moze byc.. ale przyjemnie uczucie jakby dzidzia kopnęla lekko w lewym boku

Ja nic nie czuję :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Wiem że kiedyś padło to pytanie ale co myślicie o lataniu w ciąży? Mam upatrzony hotel w którym byliśmy w zeszłym roku, 2 godzinki lotu we wrześniu. Będę w 24 tygodniu czyli 6 miesiącu. Siostra latała we wszystkich 3 ciążach i wszystko odbywało się bezproblemowo a zdarzało jej się też po 6 miesiącu. Oczywiście skonsultuję to z lekarzem potrzebuje od niego zgody

Ja latam. Czuje sie dobrze i intuicja mi pozwala ze moge. W pierwszej ciazy sobie nie pozwolilam - ale tez ciaza byla inna.
    Lecielismy juz do Grecji. Za 3 tyg lecimy do Portugali (4h)...
    Nie pisalam Wam ale w piatek odkrecilam numer i na spontanie zarezerwowalam wylot na Malediwy na te wakacje. Nie dopatrzylam ze mamy inne zobowiazania w tym terminie i ze to pora deszczowa na Malediwach. Przez reszte wieczoru odkrecalam. Ale bylam gotowa leciec. Bardziej myslalam o moim 2 latku. Chyba moje stresy i niepokoje dziela sie na dwa.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:

Ja dziś w nocy poczułam 4 stukniecia trochę pod pępkiem w miarę w tym samym miejscu :) było to uczucie jakiego nigdy w życiu nie odczuwałam, wiec podejrzewam, ze maluch po północy robił sobie imprezę ;)

Agulaa30, Magdoczka lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja znów czuje od kilku takie dni takie jakby bulgotanie w brzuchu to nie kopniaki ale takie doslownie bulgotanie. moze to jelita robia swoje albo dzidzi plywa. superowe uczucie.. ja tam nic jeszcze nie moge kupic bo nie wiem dla kogo kto tam rosnie wtym brzuszku

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie czuję ruchów. Mam łożysko na przedniej ścianie więc poczekam pewnie do 20 tygodnia. Co do ciuchów, to mam dwie pary dżinsów ciążowych, ale też są mi za duże. Póki co chodzę praktycznie w sukienkach, a jak jest zimno, to mam jeszcze jedne spodnie w które się mieszczę. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Wyniki tarczycy idealne więc kamień z serca. A w środę wizyta u ginki. Może poznamy płeć :) Byłoby super!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 23:29

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej dziewczyny ktoras jeszcze chetna do dolaczenia na fb ? :)
    Jest nas juz 23 :)

czerwona_roza odpisalam na priv :)
    Dolaczysz mnie? Zaprosilam Cie do przyjaciółek

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja póki co nie czuję ruchów. Mam łożysko na przedniej ścianie więc poczekam pewnie do 20 tygodnia. Co do ciuchów, to mam dwie pary dżinsów ciążowych, ale też są mi za duże. Póki co chodzę praktycznie w sukienkach, a jak jest zimno, to mam jeszcze jedne spodnie w które się mieszczę. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Wyniki tarczycy idealne więc kamień z serca. A w środę wizyta u ginki. Może poznamy płeć :) Byłoby super!!

Ja czuje ruchy. Ale delikatnie jeszcze i sporadycznie.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ