STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, była już mowa o ciuchach, ale powiedzcie mi, w jakich spodniach teraz chodzicie? Ja w żadne swoje dżinsy się już nie dopinam, a ciążowe wiszą na mnie jak worek
-
Mammamia11 wrote:Miałam dzisiaj koszmarny sen. Że poszłam na ip i tam od razu powiedzieli że to już koniec ciąży i zrobili mi zabieg i kazali spieprzac .. obudziłam się o 2 w nocy ale nic się nie działo.
Teraz leżę w szpitalu, obudziłam się rano z krwawienie, niewielkie ale jest i lekarz kazał do niego na oddział, na szczęście zrobił usg i powiedział że wszystko ok, serce mojej kruszynki bije jak dzwon, żadnych krwiakow nie ma i nic na usg nie wskazuje aby miało się wydarzyć coś złego.
Dzisiaj to A Się boję iść spać...
Te sny to jakas porażka,u mnie bylo identycznie. W nocy sen, ze mam krwotok i poronilam, rano krew i szpital. Jak te organizmy nasze dziwnie działają.
Trzymaj sie,dobrze, ze z Bąblem w porzadku.Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Na mnie pasują dwie pary luzniejszych spodni, takich ewidentnie niskich z przodu. W zadne jeansy slowo daje nie mieszcze sie od 4 tc. Na olxie zamowilam jedne ciazowe z hm,czekam na przesylke.Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Magdoczka wrote:Dziewczyny, była już mowa o ciuchach, ale powiedzcie mi, w jakich spodniach teraz chodzicie? Ja w żadne swoje dżinsy się już nie dopinam, a ciążowe wiszą na mnie jak worek
Właśnie na grupie na fb dodałam zdjęcia spodni ciazowych jakie dzis w lidlu kupilam.
A teraz chodzę w spodniczkach, sukienkach, jakichś luźnych krótkich spodenkach, a gdy jest chlodniej to w dresach i legginsach. Na szczescie jeszcze się mieszcze. Ale na wyjście mam tylko jedne jeansowe na gumce w ktore jakoś wchodzę jeszcze, ale to juz kwestia dni...
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
chodzę w spódnicach na gumkach i gumka nawet mnie ciśnie
ciążowe jeszcze są za dużo u mnie większość brzucha to wzdęcia ale malutki brzuszek to ten ciążowy. wszystko co bardziej opinające bardzo mnie drażni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 18:27
11.2017 - aniołek 8tc
-
Zośkaaa wrote:Właśnie na grupie na fb dodałam zdjęcia spodni ciazowych jakie dzis w lidlu kupilam.
A teraz chodzę w spodniczkach, sukienkach, jakichś luźnych krótkich spodenkach, a gdy jest chlodniej to w dresach i legginsach. Na szczescie jeszcze się mieszcze. Ale na wyjście mam tylko jedne jeansowe na gumce w ktore jakoś wchodzę jeszcze, ale to juz kwestia dni...
Też właśnie kupiłam w Lidlu te spodnio-legginsy i wow, pasują już na teraz i mają fajną gumkę na większy brzuszek
Do tego wzięłam dwa staniki do karmienia
Dziecięce ubranka nie zrobiły na mnie wrażenia
-
Dziewczyny powiedzcie czy czujecie juz ruchy maleństwa? Bo mam cos takiego jakby jedno pukniecie w dole i koniec... wczoraj tak mialam w nocy tez i teraz ...ja mam lozysko ulozone na przedniej.scianie wysoko i z tego co wiem moge pozno poczuc ruchy... wiec sie zastanawiam co to moze byc.. ale przyjemnie uczucie jakby dzidzia kopnęla lekko w lewym boku
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Agulaa30 wrote:Dziewczyny powiedzcie czy czujecie juz ruchy maleństwa? Bo mam cos takiego jakby jedno pukniecie w dole i koniec... wczoraj tak mialam w nocy tez i teraz ...ja mam lozysko ulozone na przedniej.scianie wysoko i z tego co wiem moge pozno poczuc ruchy... wiec sie zastanawiam co to moze byc.. ale przyjemnie uczucie jakby dzidzia kopnęla lekko w lewym boku
Ja nic nie czuję
-
spaceangel wrote:Wiem że kiedyś padło to pytanie ale co myślicie o lataniu w ciąży? Mam upatrzony hotel w którym byliśmy w zeszłym roku, 2 godzinki lotu we wrześniu. Będę w 24 tygodniu czyli 6 miesiącu. Siostra latała we wszystkich 3 ciążach i wszystko odbywało się bezproblemowo a zdarzało jej się też po 6 miesiącu. Oczywiście skonsultuję to z lekarzem potrzebuje od niego zgody
Ja latam. Czuje sie dobrze i intuicja mi pozwala ze moge. W pierwszej ciazy sobie nie pozwolilam - ale tez ciaza byla inna.
Lecielismy juz do Grecji. Za 3 tyg lecimy do Portugali (4h)...
Nie pisalam Wam ale w piatek odkrecilam numer i na spontanie zarezerwowalam wylot na Malediwy na te wakacje. Nie dopatrzylam ze mamy inne zobowiazania w tym terminie i ze to pora deszczowa na Malediwach. Przez reszte wieczoru odkrecalam. Ale bylam gotowa leciec. Bardziej myslalam o moim 2 latku. Chyba moje stresy i niepokoje dziela sie na dwa.
-
Agulaa30 wrote:Dziewczyny powiedzcie czy czujecie juz ruchy maleństwa? Bo mam cos takiego jakby jedno pukniecie w dole i koniec... wczoraj tak mialam w nocy tez i teraz ...ja mam lozysko ulozone na przedniej.scianie wysoko i z tego co wiem moge pozno poczuc ruchy... wiec sie zastanawiam co to moze byc.. ale przyjemnie uczucie jakby dzidzia kopnęla lekko w lewym boku
Ja dziś w nocy poczułam 4 stukniecia trochę pod pępkiem w miarę w tym samym miejscubyło to uczucie jakiego nigdy w życiu nie odczuwałam, wiec podejrzewam, ze maluch po północy robił sobie imprezę
Agulaa30, Magdoczka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
ja znów czuje od kilku takie dni takie jakby bulgotanie w brzuchu to nie kopniaki ale takie doslownie bulgotanie. moze to jelita robia swoje albo dzidzi plywa. superowe uczucie.. ja tam nic jeszcze nie moge kupic bo nie wiem dla kogo kto tam rosnie wtym brzuszku -
Ja póki co nie czuję ruchów. Mam łożysko na przedniej ścianie więc poczekam pewnie do 20 tygodnia. Co do ciuchów, to mam dwie pary dżinsów ciążowych, ale też są mi za duże. Póki co chodzę praktycznie w sukienkach, a jak jest zimno, to mam jeszcze jedne spodnie w które się mieszczę. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Wyniki tarczycy idealne więc kamień z serca. A w środę wizyta u ginki. Może poznamy płeć
Byłoby super!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 23:29
Zośkaaa lubi tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:Ja póki co nie czuję ruchów. Mam łożysko na przedniej ścianie więc poczekam pewnie do 20 tygodnia. Co do ciuchów, to mam dwie pary dżinsów ciążowych, ale też są mi za duże. Póki co chodzę praktycznie w sukienkach, a jak jest zimno, to mam jeszcze jedne spodnie w które się mieszczę. Jutro mam wizytę u endokrynologa. Wyniki tarczycy idealne więc kamień z serca. A w środę wizyta u ginki. Może poznamy płeć
Byłoby super!!
Ja czuje ruchy. Ale delikatnie jeszcze i sporadycznie.