STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
to wg mnie za wcześnie, żeby cokolwiek czuć, w pierwszej ciąży dopiero ok. 20tc poczułam a w drugiej w 17tc, ja mam spodnie na gumkę ale ledwo już się mieszczę, widać ewidentnie, że jestem w ciąży, tym bardziej, że mam brzuszek po poprzednich ciążach, więc jest już widać bardzo. Też muszę się już rozglądać za ubraniami ciążowymi bo gumki w spodniach już się ciasne zrobiły.
-
Ja jestem zdziwiona ale czuje juz, dzis mam pewnosc ;p bo wczoraj sie skapnelam jak lezalam na boku, i na boczku czuje. Bardzo delikatne, takie inne
Upuscilam jednak dzis krew, dalam radeMonaLiza, olkakarolka lubią tę wiadomość
-
no dzisiaj w nocy znowu puknięcie
az przez sen krzyknęlam "kopie" i mój sie obudził co sie dzieje hehe... a mnie tak kopnął w boku.... ale miłe uczucie
podobno gdy kobieta jest w kolejnej ciąży to szybciej czuje ruchy dlatego tak zwracam na to uwagę
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
Ja czuje bardzo, bardzo delikatnie, ale to takie jakby... Otarcia od środka
-
Magdoczka wrote:Ale Wam fajnie
Ja czekam z niecierpliwością, kiedy coś poczuję.
Czytałam, że dzieci są najbardziej aktywne między 21 a 1 w nocy. A w dzień przeważnie śpią, bo chodzenie je kołysze i uspypia
Coś w tym chyba jestbo tak w ciągu dnia nic nie czuje takiego
-
Hej dziewczyny, ja już po wizycie prenatalnej. Dzidzio ma 6.5cm,kość no sowa, rączki, nóżki, paluszki, serduszko biło, nt 2,0.troszke nadgonil i dzisiaj był na 12t6d, zastanawia mnie dysproporcja główki do wielkości ciała, crl odpowiada 12t6d,a bpd 13t6d. Lekarka mówiła, że wszystko w porządku, więc chyba nie ma co się doszukiwać czegokolwiek.
Zośkaaa, Asia8787, Seli, katepr, MonaLiza, olkakarolka, MaryAnn lubią tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Ale Wam fajnie
Ja czekam z niecierpliwością, kiedy coś poczuję.
Czytałam, że dzieci są najbardziej aktywne między 21 a 1 w nocy. A w dzień przeważnie śpią, bo chodzenie je kołysze i uspypia
To prawda. Pamietam ze jak sie kladlam spac to szalal najbardziej. Moj maz mial ciagle skopane placy jak sie przytulalamJenny Wren lubi tę wiadomość
-
Alias pewnie że przyjmujemy ! I już nikogo nie wypuszczamy !
Nie mogę się doczekać ruchówwciąż się zastanawiam jakie to uczucie
Mój maluszek ma 7 cm. Przecież taki gagatek jak zasadzi kopa to już mogę coś poczujeolkakarolka, Asia8787 lubią tę wiadomość
-
Alias wrote:Obcielo mi post. Chciałam się zapytać czy jeszcze przyjmujecie do swojego grona czy lista jest już zamknięta?
jestem obecnie w 13tc
-
Tristee tak synek jest z końca roku:) on bardzo czeka. W pazierniku urodziłam bliźnięta, na które on bardzo czekał i był bardzo zawiedziony że się nie udało. Teraz zgadza się nawet na siostrę hihi a wcześniej nie było mowy. Mieli być bracia i innej opcji nie widział. Ja jestem jeszcze przed prenatalne i i nie wiem co mi się kryje w brzuchu. Jak wiele z Was jestem przepełniona strachem. Pierwsza ciąża była tak bezproblemowa i nawet wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tak wielu nieszczęść. Każde usg to dla mnie trauma.
P odczytuje Was od samego początku (nieladnie wiem) ale bałam się cokolwiek pisać, żeby znowu nie musieć opuszczać grupy, z którą się zzylam. Chcę wierzyć że tym razem będzie dobrze. -
Alias wrote:Tristee tak synek jest z końca roku:) on bardzo czeka. W pazierniku urodziłam bliźnięta, na które on bardzo czekał i był bardzo zawiedziony że się nie udało. Teraz zgadza się nawet na siostrę hihi a wcześniej nie było mowy. Mieli być bracia i innej opcji nie widział. Ja jestem jeszcze przed prenatalne i i nie wiem co mi się kryje w brzuchu. Jak wiele z Was jestem przepełniona strachem. Pierwsza ciąża była tak bezproblemowa i nawet wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tak wielu nieszczęść. Każde usg to dla mnie trauma.
P odczytuje Was od samego początku (nieladnie wiem) ale bałam się cokolwiek pisać, żeby znowu nie musieć opuszczać grupy, z którą się zzylam. Chcę wierzyć że tym razem będzie dobrze.
Musi być dobrze! Ja tak samo miałam dwie zdrowe ciąże i w życiu bym nie powiedziała, że trzecią poronię a jednak.... teraz jestem w 4 ciąży i też każde USG dla mnie to trauma... jutro prenatalne i chyba jak będzie ok to dopiero teraz odetchnę -
Alias wrote:Tristee tak synek jest z końca roku:) on bardzo czeka. W pazierniku urodziłam bliźnięta, na które on bardzo czekał i był bardzo zawiedziony że się nie udało. Teraz zgadza się nawet na siostrę hihi a wcześniej nie było mowy. Mieli być bracia i innej opcji nie widział. Ja jestem jeszcze przed prenatalne i i nie wiem co mi się kryje w brzuchu. Jak wiele z Was jestem przepełniona strachem. Pierwsza ciąża była tak bezproblemowa i nawet wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tak wielu nieszczęść. Każde usg to dla mnie trauma.
P odczytuje Was od samego początku (nieladnie wiem) ale bałam się cokolwiek pisać, żeby znowu nie musieć opuszczać grupy, z którą się zzylam. Chcę wierzyć że tym razem będzie dobrze.
-
Ja jestem ciekawa w ktorym tygodniu teraz poczuje ruchy
Z corka byl to rowno 19+0
Ale mala byla troche mniejsza no i lozysko mialam na przednej scianie + pierwsza ciaza.
Teraz maluch jest starszy niz om wiec licze ze ruchy beda szybciej
Ale i tak obstawiam najwczesniej jakis 16+0