X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie czuję ruchów nie mam pojęcia na której ścianie mam łożysko. Mam nadzieję że jeszcze 2,3 tygodnie będę coś czuła bo do USG daleko jak zwykle zaczynam się niepokoić byle czym :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuję jeszcze nic, ale nie mogę się doczekać tego uczucia:) Moja najlepsza przyjaciółka zaczęła teraz 19sty tydzień i mówi, że dopiero teraz coś zaczyna czuć:)

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wg mnie za wcześnie, żeby cokolwiek czuć, w pierwszej ciąży dopiero ok. 20tc poczułam a w drugiej w 17tc, ja mam spodnie na gumkę ale ledwo już się mieszczę, widać ewidentnie, że jestem w ciąży, tym bardziej, że mam brzuszek po poprzednich ciążach, więc jest już widać bardzo. Też muszę się już rozglądać za ubraniami ciążowymi bo gumki w spodniach już się ciasne zrobiły.

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdziwiona ale czuje juz, dzis mam pewnosc ;p bo wczoraj sie skapnelam jak lezalam na boku, i na boczku czuje. Bardzo delikatne, takie inne ;)
    Upuscilam jednak dzis krew, dalam rade ;D

MonaLiza, olkakarolka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzisiaj w nocy znowu puknięcie :D az przez sen krzyknęlam "kopie" i mój sie obudził co sie dzieje hehe... a mnie tak kopnął w boku.... ale miłe uczucie :D podobno gdy kobieta jest w kolejnej ciąży to szybciej czuje ruchy dlatego tak zwracam na to uwagę :D

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie :-) Ja czekam z niecierpliwością, kiedy coś poczuję.
    Czytałam, że dzieci są najbardziej aktywne między 21 a 1 w nocy. A w dzień przeważnie śpią, bo chodzenie je kołysze i uspypia :-)

MonaLiza, olkakarolka lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje bardzo, bardzo delikatnie, ale to takie jakby... Otarcia od środka :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Czytałam, że dzieci są najbardziej aktywne między 21 a 1 w nocy. A w dzień przeważnie śpią, bo chodzenie je kołysze i uspypia :-)

Coś w tym chyba jest :P bo tak w ciągu dnia nic nie czuje takiego :P

dZhdp1.png

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie prenatalnej. Dzidzio ma 6.5cm,kość no sowa, rączki, nóżki, paluszki, serduszko biło, nt 2,0.troszke nadgonil i dzisiaj był na 12t6d, zastanawia mnie dysproporcja główki do wielkości ciała, crl odpowiada 12t6d,a bpd 13t6d. Lekarka mówiła, że wszystko w porządku, więc chyba nie ma co się doszukiwać czegokolwiek.

Zośkaaa, Asia8787, Seli, katepr, MonaLiza, olkakarolka, MaryAnn lubią tę wiadomość

82o5ppm.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:

To prawda. Pamietam ze jak sie kladlam spac to szalal najbardziej. Moj maz mial ciagle skopane placy jak sie przytulalam :-)

Jenny Wren lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Chciałabym się z Wami nieśmiało przywitać

Agulaa30 lubi tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obcielo mi post. Chciałam się zapytać czy jeszcze przyjmujecie do swojego grona czy lista jest już zamknięta? :) jestem obecnie w 13tc

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias pewnie że przyjmujemy ! I już nikogo nie wypuszczamy !
    Nie mogę się doczekać ruchów :) wciąż się zastanawiam jakie to uczucie
    Mój maluszek ma 7 cm. Przecież taki gagatek jak zasadzi kopa to już mogę coś poczuje :)

olkakarolka, Asia8787 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    Obcielo mi post. Chciałam się zapytać czy jeszcze przyjmujecie do swojego grona czy lista jest już zamknięta? :) jestem obecnie w 13tc
    Czesc:) masz synka z 2012? Ja tez:) bedzie taka sama roznica wieku:) jak Twoj starszak sie zapatruje na rodzeństwo?

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Ostatnio nie piszę, ale czytam. Łatwiej i szybciej mi na fb napisać ;P
    Nie mogę się doczekać ruchów <3 ale póki co czekam na piątkowe prenatalne <3

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tristee tak synek jest z końca roku:) on bardzo czeka. W pazierniku urodziłam bliźnięta, na które on bardzo czekał i był bardzo zawiedziony że się nie udało. Teraz zgadza się nawet na siostrę hihi a wcześniej nie było mowy. Mieli być bracia i innej opcji nie widział. Ja jestem jeszcze przed prenatalne i i nie wiem co mi się kryje w brzuchu. Jak wiele z Was jestem przepełniona strachem. Pierwsza ciąża była tak bezproblemowa i nawet wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tak wielu nieszczęść. Każde usg to dla mnie trauma.
    P odczytuje Was od samego początku (nieladnie wiem) ale bałam się cokolwiek pisać, żeby znowu nie musieć opuszczać grupy, z którą się zzylam. Chcę wierzyć że tym razem będzie dobrze.

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    Tristee tak synek jest z końca roku:) on bardzo czeka. W pazierniku urodziłam bliźnięta, na które on bardzo czekał i był bardzo zawiedziony że się nie udało. Teraz zgadza się nawet na siostrę hihi a wcześniej nie było mowy. Mieli być bracia i innej opcji nie widział. Ja jestem jeszcze przed prenatalne i i nie wiem co mi się kryje w brzuchu. Jak wiele z Was jestem przepełniona strachem. Pierwsza ciąża była tak bezproblemowa i nawet wtedy nie zdawałam sobie sprawy z tak wielu nieszczęść. Każde usg to dla mnie trauma.
    P odczytuje Was od samego początku (nieladnie wiem) ale bałam się cokolwiek pisać, żeby znowu nie musieć opuszczać grupy, z którą się zzylam. Chcę wierzyć że tym razem będzie dobrze.

Musi być dobrze! Ja tak samo miałam dwie zdrowe ciąże i w życiu bym nie powiedziała, że trzecią poronię a jednak.... teraz jestem w 4 ciąży i też każde USG dla mnie to trauma... jutro prenatalne i chyba jak będzie ok to dopiero teraz odetchnę

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Tristee Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias wrote:
    Na pewno bedzie dobrze:)nie moze byc inaczej;) fajnie ze dolaczylas!

a8dolhb8oaj8852r.png
    82doha00zacayjkb.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tristee wrote:
    Dolaczysz mnie? Zaprosilam Cie do przyjaciółek

Napisalam do Ciebie na priv :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa w ktorym tygodniu teraz poczuje ruchy :)
    Z corka byl to rowno 19+0
    Ale mala byla troche mniejsza no i lozysko mialam na przednej scianie + pierwsza ciaza.
    Teraz maluch jest starszy niz om wiec licze ze ruchy beda szybciej :)
    Ale i tak obstawiam najwczesniej jakis 16+0

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ