STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Onana - bardzo mi przykro
Za dużo tutaj przykrych wieści... Chyba takiego drugiego wątku nie ma ;/
Ja mam napięty poprzedni tydzień i jeszcze parę kolejnych dni, więc ani nie nadrobię co pisałyście i nadal będę się mało odzywać.
Ja w piątek mam zwykłą wizytę a w środę mam zrobić morfologię, glukozę itp. - tak bardzo nie chcę iść! -
Dagi35 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem w ciąży z terminem na styczeń 2019.
Jest to moja 3 ciąża.
Mam już 3 córki i teraz prawdopodobnie też będzie dziewczynka.
Miłego dnia !
To chyba 4 ciąża jak już 3 córki są?babiniec
Asia8787 lubi tę wiadomość
-
Asia8787 wrote:Cześć Dagi:) Wow, niezły skład
Seli, może ma bliźniaczki
A no tak -
Wiem że kiedyś padło to pytanie ale co myślicie o lataniu w ciąży? Mam upatrzony hotel w którym byliśmy w zeszłym roku, 2 godzinki lotu we wrześniu. Będę w 24 tygodniu czyli 6 miesiącu. Siostra latała we wszystkich 3 ciążach i wszystko odbywało się bezproblemowo a zdarzało jej się też po 6 miesiącu. Oczywiście skonsultuję to z lekarzem potrzebuje od niego zgody
11.2017 - aniołek 8tc
-
Spaceangel ja też na koniec września/początek października mam już zaklepany lot na wakacje.
Podobno w 3 trymestrze musisz mieć zaświadczenie od lekarza, że możesz latać. W 2-gim wpuszczają na pokład bez problemu. Oczywiście warto skonsultować to wcześniej z lekarzem.
Ja w pierwszej ciąży mogłam latać, w drugiej miałam się oszczędzać, gdyż była to ciąża bliźniacza. -
Jak lekarz daje zgode i nie jest to jakis egipt, z inna flora baktetyjna to chyba bez problemu
Ja zrezygnowalam z lotu, chcielismy w sierpniu do wloch ale ja sie po prostu bym bala. Nadal mecza mnie wymioty, bardzo szybko sie mecze. Wiec my jedziemy nad polskie morze by podroz nie byla zbyt dluga i by nie bylo wiele zwiedzania bo sie nienadaje ;p -
Seli wrote:Jak lekarz daje zgode i nie jest to jakis egipt, z inna flora baktetyjna to chyba bez problemu
Ja zrezygnowalam z lotu, chcielismy w sierpniu do wloch ale ja sie po prostu bym bala. Nadal mecza mnie wymioty, bardzo szybko sie mecze. Wiec my jedziemy nad polskie morze by podroz nie byla zbyt dluga i by nie bylo wiele zwiedzania bo sie nienadaje ;pPoradzę się lekarza zależy mi przede wszystkim żeby mąż odpoczął
11.2017 - aniołek 8tc
-
katepr wrote:Seli to razem idziemy w środe na badania i w piątek na wizyte. Mi niestety lekarz kazał zrobić obciążenie glukozą
padne tam.
Witaj Dagi
Mi tez... I mam obawy, zobacze jak z ta sroda, chcialam miec towarzystwo ale chyba bede sama. -
spaceangel wrote:Bułgaria all inclusive będziemy się lenić nad basenem i morzem więc też to nie żadne zwiedzanie. Byłam nad morzem na weekend 2km spacerek przez las nad morze i padłam na piasek jak wieloryb wyrzucony na brzeg
Poradzę się lekarza zależy mi przede wszystkim żeby mąż odpoczął
Przy mnie by nie odpoczal jakbym sie zle czula. Nie wiem co bedzie za miesiac, poki co ciezki jest dla mnie spacer do piekarni ;p a od dwoch dni mnie ciagnie i mocniej sie rozrasta. -
Miałam dzisiaj koszmarny sen. Że poszłam na ip i tam od razu powiedzieli że to już koniec ciąży i zrobili mi zabieg i kazali spieprzac .. obudziłam się o 2 w nocy ale nic się nie działo.
Teraz leżę w szpitalu, obudziłam się rano z krwawienie, niewielkie ale jest i lekarz kazał do niego na oddział, na szczęście zrobił usg i powiedział że wszystko ok, serce mojej kruszynki bije jak dzwon, żadnych krwiakow nie ma i nic na usg nie wskazuje aby miało się wydarzyć coś złego.
Dzisiaj to A Się boję iść spać... -
Jakoś odkąd jesteśmy na facebooku to nie wiem gdzie pisać
mam wrażenie że mniej tutaj piszemy A na fejsie wcale nie więcej
Już pisałam tam więc i napisze tu że wynik usg mam bardzo dobryDoktor pogratulował tak grzecznego dziecka
teraz czekam na wyniki krwi ale myślę że to już tylko formalność. Tak więc jestem szczęśliwa jak nie wiem co
katepr, Asia8787, Magdoczka, Solane, MaryAnn, Chrumka, toyotarav4, zizia_a, kasiaczeek lubią tę wiadomość
-
Mammamia11 wrote:Monaliza gratulacje:) fajnie że wszystko ok:)
Ja do środy zostaje w szpitalu A na środę miałam umówione prenatalne... I nie wiem co teraz, czekać muszę na mojego lekarza co powie bo to już u mnie ostatni dzwonek na te badania;)