X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana - bardzo mi przykro :( Za dużo tutaj przykrych wieści... Chyba takiego drugiego wątku nie ma ;/

Ja mam napięty poprzedni tydzień i jeszcze parę kolejnych dni, więc ani nie nadrobię co pisałyście i nadal będę się mało odzywać.
    Ja w piątek mam zwykłą wizytę a w środę mam zrobić morfologię, glukozę itp. - tak bardzo nie chcę iść! :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Dagi35 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Jestem w ciąży z terminem na styczeń 2019.
    Jest to moja 3 ciąża.
    Mam już 3 córki i teraz prawdopodobnie też będzie dziewczynka.
    Miłego dnia !

Asia8787 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi35 wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jestem w ciąży z terminem na styczeń 2019.
    Jest to moja 3 ciąża.
    Mam już 3 córki i teraz prawdopodobnie też będzie dziewczynka.
    Miłego dnia !

To chyba 4 ciąża jak już 3 córki są? :D babiniec :)

Asia8787 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dagi:) Wow, niezły skład :)
    Seli, może ma bliźniaczki :)

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Cześć Dagi:) Wow, niezły skład :)
    Seli, może ma bliźniaczki :)

A no tak ;)

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że kiedyś padło to pytanie ale co myślicie o lataniu w ciąży? Mam upatrzony hotel w którym byliśmy w zeszłym roku, 2 godzinki lotu we wrześniu. Będę w 24 tygodniu czyli 6 miesiącu. Siostra latała we wszystkich 3 ciążach i wszystko odbywało się bezproblemowo a zdarzało jej się też po 6 miesiącu. Oczywiście skonsultuję to z lekarzem potrzebuje od niego zgody

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Dagi35 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) Mam bliźniaczki,a dokładniej dwojaczki :)

• Dagi35 Nowa

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel ja też na koniec września/początek października mam już zaklepany lot na wakacje.
    Podobno w 3 trymestrze musisz mieć zaświadczenie od lekarza, że możesz latać. W 2-gim wpuszczają na pokład bez problemu. Oczywiście warto skonsultować to wcześniej z lekarzem.
    Ja w pierwszej ciąży mogłam latać, w drugiej miałam się oszczędzać, gdyż była to ciąża bliźniacza.

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarz daje zgode i nie jest to jakis egipt, z inna flora baktetyjna to chyba bez problemu ;)
    Ja zrezygnowalam z lotu, chcielismy w sierpniu do wloch ale ja sie po prostu bym bala. Nadal mecza mnie wymioty, bardzo szybko sie mecze. Wiec my jedziemy nad polskie morze by podroz nie byla zbyt dluga i by nie bylo wiele zwiedzania bo sie nienadaje ;p

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to razem idziemy w środe na badania i w piątek na wizyte. Mi niestety lekarz kazał zrobić obciążenie glukozą :/ padne tam.

Witaj Dagi :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jak lekarz daje zgode i nie jest to jakis egipt, z inna flora baktetyjna to chyba bez problemu ;)
    Ja zrezygnowalam z lotu, chcielismy w sierpniu do wloch ale ja sie po prostu bym bala. Nadal mecza mnie wymioty, bardzo szybko sie mecze. Wiec my jedziemy nad polskie morze by podroz nie byla zbyt dluga i by nie bylo wiele zwiedzania bo sie nienadaje ;p
    Bułgaria all inclusive będziemy się lenić nad basenem i morzem więc też to nie żadne zwiedzanie. Byłam nad morzem na weekend 2km spacerek przez las nad morze i padłam na piasek jak wieloryb wyrzucony na brzeg :D Poradzę się lekarza zależy mi przede wszystkim żeby mąż odpoczął

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli to razem idziemy w środe na badania i w piątek na wizyte. Mi niestety lekarz kazał zrobić obciążenie glukozą :/ padne tam.

Witaj Dagi :)

Mi tez... I mam obawy, zobacze jak z ta sroda, chcialam miec towarzystwo ale chyba bede sama.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Bułgaria all inclusive będziemy się lenić nad basenem i morzem więc też to nie żadne zwiedzanie. Byłam nad morzem na weekend 2km spacerek przez las nad morze i padłam na piasek jak wieloryb wyrzucony na brzeg :D Poradzę się lekarza zależy mi przede wszystkim żeby mąż odpoczął

Przy mnie by nie odpoczal jakbym sie zle czula. Nie wiem co bedzie za miesiac, poki co ciezki jest dla mnie spacer do piekarni ;p a od dwoch dni mnie ciagnie i mocniej sie rozrasta.

dZhdp1.png

• Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj koszmarny sen. Że poszłam na ip i tam od razu powiedzieli że to już koniec ciąży i zrobili mi zabieg i kazali spieprzac .. obudziłam się o 2 w nocy ale nic się nie działo.
    Teraz leżę w szpitalu, obudziłam się rano z krwawienie, niewielkie ale jest i lekarz kazał do niego na oddział, na szczęście zrobił usg i powiedział że wszystko ok, serce mojej kruszynki bije jak dzwon, żadnych krwiakow nie ma i nic na usg nie wskazuje aby miało się wydarzyć coś złego.
    Dzisiaj to A Się boję iść spać...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mialam fajny sen , widzialam swojego synka ale takiego rocznego w snie :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się ciągle śni że karmię piersią to już chyba 3 raz taki sen :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś odkąd jesteśmy na facebooku to nie wiem gdzie pisać :) mam wrażenie że mniej tutaj piszemy A na fejsie wcale nie więcej
    Już pisałam tam więc i napisze tu że wynik usg mam bardzo dobry :) Doktor pogratulował tak grzecznego dziecka :) teraz czekam na wyniki krwi ale myślę że to już tylko formalność. Tak więc jestem szczęśliwa jak nie wiem co :)

katepr, Asia8787, Magdoczka, Solane, MaryAnn, Chrumka, toyotarav4, zizia_a, kasiaczeek lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaliza gratulacje:) fajnie że wszystko ok:)
    Ja do środy zostaje w szpitalu A na środę miałam umówione prenatalne... I nie wiem co teraz, czekać muszę na mojego lekarza co powie bo to już u mnie ostatni dzwonek na te badania;)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Monaliza gratulacje:) fajnie że wszystko ok:)
    Ja do środy zostaje w szpitalu A na środę miałam umówione prenatalne... I nie wiem co teraz, czekać muszę na mojego lekarza co powie bo to już u mnie ostatni dzwonek na te badania;)
    A czemu jesteś w szpitalu ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Tym moim durnym snie obudziłam się z krwawieniem, nie jakieś mocne ale bylo... teraz jeszcze mam taki brązowy sluz ale bez żywej krwi.

f2w3s65gplfl3em1.png
‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ