X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Ja mam parcie na słodkie i jak byłam na usg to lekarz sie zdziwił ze maleństwo niezle wariuje... hehe a nie wiedziałam ze tak maleństwo reaguje na zjedzenie słodyczy... a nie ma dnia zebym nie zapychała sie słodkim.... az strach ile ja przytyje hehe.. a są tu jakieś mamy spodziewające sie córeczki i mające taki apetyt na słodkie?? czy to zabobon??
    Spodziewam się córki. Słodkie mnie odrzuca i mi nie smakuje. Przed ciąża uwielbiałam

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koszmarne zawroty głowy dziś. Muszę leżeć

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Mam koszmarne zawroty głowy dziś. Muszę leżeć
    ja dzis też ;/ a już wcześniej mi minęły...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z bólem piersi ? U mnie bolą słabiej.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od pięciu tygodni jak nie lepiej nie czuje nic, zdarzy się jeden dzień,że zabolą ale tak to nie :P za to rosną ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Spodziewam się córki. Słodkie mnie odrzuca i mi nie smakuje. Przed ciąża uwielbiałam
    A ja przeciwnie...heh...przed ciaza nie lubilam slodkiego...moglo dla mnie nie istniec ...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A jak u Was z bólem piersi ? U mnie bolą słabiej.
    Mnie nadal bola sutki...mega wrazliwe juz 4 miesiac tak.mam... ale w ogole nie rosna :( a szkoda...w poprzedniej.ciazy tez tak mialam ...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już mówiłam nie boli mnie nic, cycki trochę urosły ale nie wiele, waga się nie rusza. nawet sikam już mniej. gdyby nie sporadyczne zawroty głowy i mdłości nie czułabym w ogóle że jestem w ciąży

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bolą po nocy. Dziwne że tylko wtedy. A co do samopoczucia to w końcu dłuższy czas nie wymiotowałam. Ale coraz częściej czuje brzuch. Ciąży mi i pobolewa. Chyba muszę zwolnić w życiu.wczorak jak pół dnia leżała było lepiej. Miała któraś lek scopolan? To odpowiednik nospy

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą jak dotknie. Z sikaniem też mniej. Chociaż nadal raz w nocy wstaje co mnie wnerwia. Cycki mi niestety nie rosna chyba że minimalnie

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Mnie bolą jak dotknie. Z sikaniem też mniej. Chociaż nadal raz w nocy wstaje co mnie wnerwia. Cycki mi niestety nie rosna chyba że minimalnie
    Mogę oddać trochę swoich. Nawet więcej niż trochę. Na szczęście teraz już nie rosną

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po :)
    59,6mm
    Lozysko przednia sciana wysoko
    Wody w normie
    Ryzyko niskie. Bardzoooo niskie.
    Zdrowy czlowiek najprawdopodobniej chlopiec.
    Jesli lekarz sie nie pomylil to I dla mnie siusiakow tym razem starczylo :)
    Jestem przeszczesliwa.
    Zdjecie z usg dodalam na fb :)

anika82, Agulaa30, katepr, olkakarolka, Asia8787, Sanka, Agnuka lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi urosły gdzieś o 2 rozmiary i mam nadzieję, że na tym koniec hehe a tak to tylko sutki mnie bolą

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Mi urosły gdzieś o 2 rozmiary i mam nadzieję, że na tym koniec hehe a tak to tylko sutki mnie bolą
    Az zazdroszczę :P daj troche :P

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz dwa rozmiary... a gdzie potem jeszcze :/ dla mnie to za duzo...

Mi wmawiaja chlopaka bo jem kwasne a nie moge tknac slodkiego jak ja uwielbialam kiedys... ladna mam urode, zdarzy sie pryszcz raz na pare tygodni, silne objawy niby na chlopca... moze dzis sie dowiem ;)

Za to moja kolezanka co jest z ciaza miesiac do przodu zre slodkie jak opetana, pryszcze ma i nie daje rady opanowac cery, i mowili jej dziewczynka a bedzie na 100 % Filipek ;p wiec ja nie wierze w te gadki.

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Az zazdroszczę :P daj troche :P
    Z chęcią bym oddała. Wolałam wcześniejsze mniejsze piersi takie C było akurat :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi tez juz dwa rozmiary... a gdzie potem jeszcze :/ dla mnie to za duzo...

Mi wmawiaja chlopaka bo jem kwasne a nie moge tknac slodkiego jak ja uwielbialam kiedys... ladna mam urode, zdarzy sie pryszcz raz na pare tygodni, silne objawy niby na chlopca... moze dzis sie dowiem ;)

Za to moja kolezanka co jest z ciaza miesiac do przodu zre slodkie jak opetana, pryszcze ma i nie daje rady opanowac cery, i mowili jej dziewczynka a bedzie na 100 % Filipek ;p wiec ja nie wierze w te gadki.

Mnie akurat odrzuciło od słodkiego ale cera okropna :( i prawdopodobnie synuś będzie :) to nie ma znaczenia, ktoś kiedyś wymyślił taką zależność ale jak widać się nie sprawdza

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Mnie akurat odrzuciło od słodkiego ale cera okropna :( i prawdopodobnie synuś będzie :) to nie ma znaczenia, ktoś kiedyś wymyślił taką zależność ale jak widać się nie sprawdza

Dokładnie :)

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    My juz po :)
    59,6mm
    Lozysko przednia sciana wysoko
    Wody w normie
    Ryzyko niskie. Bardzoooo niskie.
    Zdrowy czlowiek najprawdopodobniej chlopiec.
    Jesli lekarz sie nie pomylil to I dla mnie siusiakow tym razem starczylo :)
    Jestem przeszczesliwa.
    Zdjecie z usg dodalam na fb :)

super :D ale zdjęcia nie mogę odkopać na fb :P

dZhdp1.png

• Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po prenatalnych, które tym razem się udały, ale lekarz też musiał pukać głowicą w brzuch ale leniuszek się obrócił, i tak jest o 3 dni starszy niż termin z OM, ma 8,07cm kość nosowa widoczna, NT 1,5. Wszystkie parametry w normie następną wizyta za 4 tyg. I wtedy na bank poznamy płeć chyba, że się nie pokaże :), Teraz nawet nie pytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 07:35

olkakarolka, Agnuka lubią tę wiadomość

p19ugzu3pxudumn2.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ