STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze odebrałam wyniki wczorajszych badań i tak:
pH 7.5 podwyższone,
Lukocyty lekko podwyższone
Pdw lekko wyżej niż norma
Neutrofile tak samo
Bazofile, limfocyty i eozynofile za to niskie.
No i tsh mi podskoczyło (mam Hashimoto i niedoczynność)
Miałam miesiąc temu TSH 0.871 a teraz 1.310 FT4 w normie 1.24...
Bardziej mnie martwią te wyniki moczu i krwi27.06.15r.
-
An_ja wrote:Jeszcze odebrałam wyniki wczorajszych badań i tak:
pH 7.5 podwyższone,
Neutrofile tak samo
Bardziej mnie martwią te wyniki moczu i krwi
-
An_ja wrote:Jeszcze odebrałam wyniki wczorajszych badań i tak:
pH 7.5 podwyższone,
Neutrofile tak samo
Bardziej mnie martwią te wyniki moczu i krwi
Leukocyty podwyzszone to norma w ciąży.
Parametrami, które sa podane niżej w procentach czyli bazofile, neutrofile, eozynifile nie należy się przejmowac w ogole jeśli podstawowe parametry nie budzą wątpliwości
Co do Ph moczu dużo zależy od tego jak szybko wykonali badanie od dostarczenia probki, czasem wystarczy, że jest dluzej trzymane w cieple, a ph podskoczy
Jeśli nie masz bakterii, bialka czy innych niepokojacych rzeczy to samym ph w ogole bym się nie przejmowała
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
A i gdy ja już podleczyłam swoj pecherz (miałam bakterie, leukocyty, białko) to ginka powiedziała, że mogę sobie brać witamine C na noc
Dodatkowo pije herbate z pokrzywy i wyniki moczu wzorowe
No i witamina C pomaga też wchlaniac zelazo i pokrzywa rowniez chroni przed anemią, u mnie hemoglobina cały czas na poziomie 13
Także polecam, tak niewiele i tak duzo zarazem
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Dzięki dziewczyny! :*
Od razu mi trochę lepiej
Niby lekarz mówił mi to ostatnio, że tak może być z tymi leukocytami bo ostatnio miałam też niskie bazofile ale kurcze jednak człowiek się przejmuje jak dostaje kartke a tam kilka pozycji na czerwono...27.06.15r.
-
Chodzę prywatnie do ginekologa więc płacę za badania. Ale to chyba nie ma znaczenia bo w laboratorium gdzie robię badania wyniki na kartce można sobie odebrać na drugi dzień dzień ewentualnie dostaje się kod i samemu się pobiera że strony.
27.06.15r.
-
spaceangel wrote:dostajesz kartkę? u mnie tylko lekarz dostaje i zawsze mruczy pod nosem że wszystko dobrze
ale wiadomo nfz
Ja na nfz dostaję kartkę z wynikami. Gorzej ze zdjęciami z usg - lekarz drukuje i wkłada do karty, więc zawsze muszę się prosić chociaż o jednoTo mówi, że jestem maruda
-
An_ja wrote:Dzięki dziewczyny! :*
Od razu mi trochę lepiej
Niby lekarz mówił mi to ostatnio, że tak może być z tymi leukocytami bo ostatnio miałam też niskie bazofile ale kurcze jednak człowiek się przejmuje jak dostaje kartke a tam kilka pozycji na czerwono...
Naprawdę nie masz się czym przejmować, ja 4 tygodnie temu już miałam podwyzszone leukocyty, teraz przy swiezych wynikach tezW ciąży tak po prostu może być
Grunt by anemia się nie wkradła
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Jeszcze wczoraj popilam lemoniady cytrynowej chyba Małej smakowała bo fikala mi chyba po pęcherzu takie miałam wrażenie...
A dziś kłuje mnie czasami lekko z lewej strony u dołu jakby pachwina albo coś...
Ehhh.. ten stres i zamartwianie się to się chyba nigdy nie skończy. Teraz w ciąży a potem o Dzidzię27.06.15r.
-
Ja też mam podwyższone leukocyty i chyba trzy parametry powyżej normy. Byłam dzisiaj u endokrynologa, zobaczyła przy okazji te wyniki i powiedziała, że nie mam się czym martwić, bo w ciąży to norma. Najważniejsze aby podstawowe parametry były w normie.
-
Uff dziewczyny pouzupełniałam ale dalej mam wiele stron do nadrobienia, jeśli kogoś nie ma na pierwszej stronie lub nie dopisałam płci maluszka to proszę się upomnieć
Minie Black, Magdoczka lubią tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:Ja też mam podwyższone leukocyty i chyba trzy parametry powyżej normy. Byłam dzisiaj u endokrynologa, zobaczyła przy okazji te wyniki i powiedziała, że nie mam się czym martwić, bo w ciąży to norma. Najważniejsze aby podstawowe parametry były w normie.
Ja do endokrynolog przestalam chodzić, bo nie będę placic stówy za bzdury jakie wygaduje...Nawet Kampioni się ostatnio ze mną zgodziła i zaleciła zwiekszenie dawki. Dzięki temu ft4 co prawda nadal trzyma sie na niskim poziomie, ale przynajmniej siee utrzymalo, a nie spadlo calkiem na łeb. Teraz znów trochę podniosłam dawkę.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Sanka wrote:Uff dziewczyny pouzupełniałam ale dalej mam wiele stron do nadrobienia, jeśli kogoś nie ma na pierwszej stronie lub nie dopisałam płci maluszka to proszę się upomnieć
9.01
Sanka, Sylwunis lubią tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
nick nieaktualny