STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pisalam juz na fb ale jeszcze nie wszystkie tam jestescie
Po dzisiejszej wizycie serce bije jak dzwon a syn dalej ma byc synem . 04.09 polowkowe i jesli tam sie juz nie zmieni ( lepszy sprzet ) no to na 120% bedziemy oczekiwac chlopcaAgnuka, olkakarolka, Sylwunis, zizia_a lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Zośkaaa wrote:Ja do endokrynolog przestalam chodzić, bo nie będę placic stówy za bzdury jakie wygaduje...Nawet Kampioni się ostatnio ze mną zgodziła i zaleciła zwiekszenie dawki. Dzięki temu ft4 co prawda nadal trzyma sie na niskim poziomie, ale przynajmniej siee utrzymalo, a nie spadlo calkiem na łeb. Teraz znów trochę podniosłam dawkę.
W morfologii wyszło mi, że mam hemoglobine 7.2 przy normie od 6.9. Zawsze miałam tendencję do dolnej granicy. Dlatego też od kilku dni codziennie piję sok z buraka. Któraś z Was też pije? -
Sanka wrote:Uff dziewczyny pouzupełniałam ale dalej mam wiele stron do nadrobienia, jeśli kogoś nie ma na pierwszej stronie lub nie dopisałam płci maluszka to proszę się upomnieć
Sanka, Sylwunis lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
Hej jestem po wizycie serduszko bije mała fikała aż miło
nadal utrzymuje się że dziewczynka
z usg wynika 18+3. Dostałam ochrzan że przez moje nerwy dziecko będzie nerwowe.Niestety bóle miesiączkowe i kłucia wszytko od ciąży i nic się z tym nie da zrobić. Twardnienia niezbyt mu się podobały więc znów wracam na końską dawkę duphastonu. Zbankrutować można ale co tam
Odetchnęłam z ulgą i niedługo kupujemy łóżeczko. Następna wizyta połówkowe prywatnie 28 sierpnia i dobrze bo mąż niezadowolony że nie widział małej od prenatalnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 19:11
Agnuka, olkakarolka, Sylwunis lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
cotton wrote:Odeszły mi wody. Koniec
Trzymaj się kochana :-* myślami jestem przy Tobie. -
Paulina_2603 wrote:A jakie miałaś wyniki tsh i ft4? I jaką dawkę teraz masz? Ja mam najniższe tsh w mojej karierze, bo 0.75 a ft4 1.62. Póki co zostaję na dawce Euthyroxu 75. Cieszę się, że chociaż z tym nie mam problemów.
W morfologii wyszło mi, że mam hemoglobine 7.2 przy normie od 6.9. Zawsze miałam tendencję do dolnej granicy. Dlatego też od kilku dni codziennie piję sok z buraka. Któraś z Was też pije?
W 11tc po dawce Euthoryxu naprzemiennej 25/37,5 tsh spadlo mi do 0,086, ale bardzo ladnie się trzymalo ft4 bo chyba 1,32 przy normie do 1,48. No I moja madra endokrynolog kazala mi zejsc na 12,5! Bo oczywiscie patrzy na TSH a nie glowny hormon w ciąży ft4. Po dwoch tygodniach tej dawki kazala mi.zrobic badania i zadzwonic by skonsultowac dalsza dawke. Tak zrobilam i tsh wtedy podroslo na 0,220, a ft4 poleciało na 1,10. Zadzwonilam a endo oczywiscie najpierw zwrocila uwage na tsh i, ze jak to fajnie, że się podnosi a przy ft4 stwierdzila, ze może być nawet dolna granica czyli 0,70To ja mam tak zaspokoic swoje potrzeby I dziecka na hormon?
Po kolejnych dwoch tygodniach miałam wizytę u Kampioni, powtorzylam badanie by to z nia skonsultowac. No I mialam tsh 1,420, a ft4 tylko 0,92. Powiedzialam co myślę i, ze nie zgadzam się z tym co mowi endo i Kampioni przyznala mi rację, aby podniesc dawkę na minimum 25 póki co. Aktualne wyniki sprzed tygodnia to tsh 1,123 (chyba), a ft4 0,97, a i tak dwa razy w tygodniu brałam 37,5 a nie jest za ciekawie. Tak więc póki co sama stwierdzilam, że podnosze na 3 razy w tygodniu na 37,5, ale skonsultuje to z nia i może wrócę na dawkę naprzemienną.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
nick nieaktualnyZośkaaa wrote:W 11tc po dawce Euthoryxu naprzemiennej 25/37,5 tsh spadlo mi do 0,086, ale bardzo ladnie się trzymalo ft4 bo chyba 1,32 przy normie do 1,48. No I moja madra endokrynolog kazala mi zejsc na 12,5! Bo oczywiscie patrzy na TSH a nie glowny hormon w ciąży ft4. Po dwoch tygodniach tej dawki kazala mi.zrobic badania i zadzwonic by skonsultowac dalsza dawke. Tak zrobilam i tsh wtedy podroslo na 0,220, a ft4 poleciało na 1,10. Zadzwonilam a endo oczywiscie najpierw zwrocila uwage na tsh i, ze jak to fajnie, że się podnosi a przy ft4 stwierdzila, ze może być nawet dolna granica czyli 0,70
To ja mam tak zaspokoic swoje potrzeby I dziecka na hormon?
Po kolejnych dwoch tygodniach miałam wizytę u Kampioni, powtorzylam badanie by to z nia skonsultowac. No I mialam tsh 1,420, a ft4 tylko 0,92. Powiedzialam co myślę i, ze nie zgadzam się z tym co mowi endo i Kampioni przyznala mi rację, aby podniesc dawkę na minimum 25 póki co. Aktualne wyniki sprzed tygodnia to tsh 1,123 (chyba), a ft4 0,97, a i tak dwa razy w tygodniu brałam 37,5 a nie jest za ciekawie. Tak więc póki co sama stwierdzilam, że podnosze na 3 razy w tygodniu na 37,5, ale skonsultuje to z nia i może wrócę na dawkę naprzemienną.
Tak na was wpadłam i padł bliski mi temat, czyli niedoczynność tarczycy w ciąży (u mnie poza też). Nie przejmuj się tak poziomem FT4, ja całą ciążę nie miałam powyżej 0,9 i u nas wszystko jest w jak najlepszym porządkuDodam, że moje dawki euthyroxu dochodziły do 112. Także serio nie stresuj się
i powodzenia wam wszystkim
-
AnnaIzabela wrote:Tak na was wpadłam i padł bliski mi temat, czyli niedoczynność tarczycy w ciąży (u mnie poza też). Nie przejmuj się tak poziomem FT4, ja całą ciążę nie miałam powyżej 0,9 i u nas wszystko jest w jak najlepszym porządku
Dodam, że moje dawki euthyroxu dochodziły do 112. Także serio nie stresuj się
i powodzenia wam wszystkim
Wiesz, jakoś specjalnie się nie stresuję, ale jestem już po dwóch stratach i wolę wszystkiego pilnować.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Cotton Kochana! Jak ja Cię rozumiem i wiem co czujesz. Boże, tak chciałam żeby żadna z nas nie musiała już przechodzić straty. Przytulam Cię bardzo mocno. Bądź dzielna. Pisz do mnie jakbyś chciała pogadać.❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
Jestem po wizycie i wszystko prawidłowo. Chłopak na 100% (wg lekarza hihi). Termin 5.01 . Bardzo proszę dopisać mnie również na pierwsza stronę
Minie Black, spaceangel, Paulina_2603, wisienka94, Agnuka, olkakarolka, katepr, Sylwunis lubią tę wiadomość
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
nick nieaktualny
-
U mnie też dziś wizyta, ale dopiero o 19:20. Nareszcie!
No moj mąż też powiedział, że to dziwne, że mamy przewage chlopcow póki co.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Ja to dopiero mam końską dawkę euthyroxu
137/150 i wyniki bardzo ładne w końcu
Badania moczu też wyszły super, więc jakoś tak mi lżej. Dzisiaj idę do endo, ale zamierzam do końca do niej chodzić, bo gdyby nie ona to zapewne w ciąży bym nie była. Pewnie ginekolog ogarnąłby dawki leku, ale jakoś tak mi głupio i jestem jej po prostu wdzięczna
Trzymam kciuki za wizytya ja czekam na piątek na 15
potem połówkowe 31.08. Może w piątek się dowiem kto mi w brzuchu siedzi
Miłego dnia dziewczyny