STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
agniesja wrote:U nas w piątek 5 rocznica ślubu, drewniana
Dziewczyny, tak przy okazji, czy miałyście w swoich małżeństwach jakieś takie poważniejsze kryzysy i wyszliście z nich?
Po narodzinach malej dopadl nas kryzys. Trwal okolo 5 miesiecy. Chyba nowa sytuacja a jeszcze zamieszkalismy calkiem sami. Ale wyszlismy z tego I teraz jest super
Wczoraj minely nam 4 miesiace po slubie a razem jestesmy ponad 4 lataKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie. Wszystko w porządku więc odetchnęłam, szyjka pięknie zamknięta, długość książkowa także uff. Co do badań morfologia lekarz powiedział, że nie ma się czym martwić jest w porządku, co do moczu powiedział, że nie widzi ani po badaniu ani w wynikach żeby był stan zapalny gdzieś ale dla świętego spokoju i z racji, że często przed ciążą łapałam infekcje dróg moczowych kazał jeść żurawinę i brać zuravit. Dzidzia nie chciała współpracować ale lekarz z tego co dojrzał podtrzymuje, że dziewczynka.
Sanka, bardzo proszę dopisz mnie, na 3 stycznia (trzymam się tego z USG bo Dzidzia troszkę większa wychodzi niż z OM)
dziewczynka - Liliana
Aha co do bóli brzucha to macica się powiększa poza tym Dzidzia ma nogi w tym miejscu więc możliwe, że jak kopie to uciska27.06.15r.
-
An_ja super wiadomosci! No i widzisz, z wynikami super
Ja przed chwila dzwonilam do rejestracji dopytac jak sytuacja wyglada i jest okolo godzinne opoznienie więc dopiero za moment ze spokojem wyruszymy.
Zanosi się u mnie na deszcz! Oby spadl, bo moja miejscowosc lubi omijaćAn_ja lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Minie Black wrote:Mój mąż to ma taki charakter, że nawet poklocic z nim się nie da....
O to to! Mam to samo z moimale to na plus
Minie Black, Minie Black lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Po ślubie 3 lata w sierpniu, a razem to już 10 lat
Kryzys mieliśmy przed ślubem, ale po już jest wszystko dobrze
Mam nadzieję, że przyjście maluszka na świat tego nie zmieni
Byłam u endo i mówiła, że wyniki super i że w końcu dobrałyśmy idealną dawkę euthyroxu. Zainteresowała się moimi popękanymi naczynkami i coś tam przepisała, ale w piątek mimo wszystko skonsultuje to z ginekologiem. -
My też po wizycie. Czarek jest nadal Czarkiem, wszystko jest w jak.najlepszym porzadku
Szyjka ponad 4cm
Zdjęcia nie mam bo obrocil się twarzą do podłogi więc zdjęcie nie byloby twarzowe
No i wazy 319g
Paulinko! Umowilam sie na 5 wrzesnia na godzine 21, ale szczerze mowiac moze być ciezko abys sie tam dopisala... pełna kartka juz byla
katepr lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:My też po wizycie. Czarek jest nadal Czarkiem, wszystko jest w jak.najlepszym porzadku
Szyjka ponad 4cm
Zdjęcia nie mam bo obrocil się twarzą do podłogi więc zdjęcie nie byloby twarzowe
No i wazy 319g
Paulinko! Umowilam sie na 5 wrzesnia na godzine 21, ale szczerze mowiac moze być ciezko abys sie tam dopisala... pełna kartka juz byla
A usg miałaś przez brzuch czy "dowcipnie"? -
Paulina_2603 wrote:Super wieści
A usg miałaś przez brzuch czy "dowcipnie"?
I tak i tak. Dowcipnie badała szyjkę i stan torbieli na jajniku. A reszte przez brzuch.
No i przez tydzień mam brać mniejsza dawkę duphastonu 1x1 i zejsc z Encortonu na 5mg i taka dawkę tez mam brać przez tydzień i po tygodniu już odlozyc calkowicie
Neoparin do końca ciąży.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
dziewczyny a ja pytanie z innej beczki dostałyscie już wypłatę z ZUS? Wiem że mają 30 dni od kiedy dostaną dokumenty od pracodawcy. a w praktyce jak to wygląda? Ostatnie zwolnienie zaniosłam 15 lipca i pewnie do 15 sierpnia muszę czekać albo dłużej? Jak to u Was wygląda?
11.2017 - aniołek 8tc
-
Zazwyczaj robią przelew ostatniego dnia... Ja na moje pierwsze pieniądze czekałam bardzo długo, bo dziewczyna w pracy nie wypełniła jakiegoś oświadczenia. Prawie 2 miesiące czekałam na kasę.
-
Paulina_2603 wrote:Zazwyczaj robią przelew ostatniego dnia... Ja na moje pierwsze pieniądze czekałam bardzo długo, bo dziewczyna w pracy nie wypełniła jakiegoś oświadczenia. Prawie 2 miesiące czekałam na kasę.
11.2017 - aniołek 8tc
-
A ile osób pracuje w Waszych firmach? Jeśli 20 lub więcej, to pracodawca wypłaca Wam zasiłek w imieniu ZUS, normalnie w terminie wypłaty, a potem sam się rozlicza z ZUSem bez Waszego udziału.
Jeśli w firmie pracuje mniej niż 20 osób, to niestety wypłaca sam ZUS,a na to trzeba czekać nawet miesiąc..