STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka wrote:A ile osób pracuje w Waszych firmach? Jeśli 20 lub więcej, to pracodawca wypłaca Wam zasiłek w imieniu ZUS, normalnie w terminie wypłaty, a potem sam się rozlicza z ZUSem bez Waszego udziału.
Jeśli w firmie pracuje mniej niż 20 osób, to niestety wypłaca sam ZUS,a na to trzeba czekać nawet miesiąc..
dobrze wiedziećnasz oddział jest mały i nie zatrudnia 20 osób. Ale firma jako całość zatrudnia dużo ludzi więc chyba rzeczywiście firma mi zapłaci. Byłoby miło dostawać na czas 10
11.2017 - aniołek 8tc
-
Spaceangel to bedziesz raczej dostawać jak zawsze wypłatę. Ja też tak dostaję, nie muszę się martwić
Mam nadzieję że moje dziecko się jutro ładnie wypnie i będzie widać..no i że doktor przewidzial dla mnie usg :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 09:57
olkakarolka lubi tę wiadomość
-
Jakoś miesiąc temu wyczytałam że powinniśmy już się przyzwyczajać do spania na lewym boku. Zmniejsza to nacisk na żyłę główną poprawia krążenie i zwiększa dotlenienie dziecka. U mnie też jest zalecane ze względu na nadwagę. Gin potwierdził. i od miesiąca się męczę. Nienawidzę spać na lewym boku. Staram się jak mogę ale za chwilę nawet podświadomie się przekręcam na plecy lub prawy bok. Zawsze spałam na brzuchu lub plecach. Więc nawet odpoczywanie na lewym boku jest nie komfortowe. macie jakieś sposoby na to? duża C poduszka nie pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 10:08
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja dostaje kase terminowo, do 10-go kazdego miesiaca. Także nie musze się martwic
Co do spania, lubie spac na lewym boku, ale nie da sie w nieskonczonosc tak lezec. W końcu zaczyna mnie reka boleć albo cos innego.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja zazwyczaj śpię na lewym boku, więc nie ma problemu. Chociaż ostatnio jest mi tak niewygodnie, nie mogę się jakoś ułożyć w łóżku, bo mam wrażenie, że duszę brzuch.
-
spaceangel wrote:Jakoś miesiąc temu wyczytałam że powinniśmy już się przyzwyczajać do spania na lewym boku. Zmniejsza to nacisk na żyłę główną poprawia krążenie i zwiększa dotlenienie dziecka. U mnie też jest zalecane ze względu na nadwagę. Gin potwierdził. i od miesiąca się męczę. Nienawidzę spać na lewym boku. Staram się jak mogę ale za chwilę nawet podświadomie się przekręcam na plecy lub prawy bok. Zawsze spałam na brzuchu lub plecach. Więc nawet odpoczywanie na lewym boku jest nie komfortowe. macie jakieś sposoby na to? duża C poduszka nie pomaga
poczytaj artykuł mamyginekolog
https://mamaginekolog.pl/pozycja-do-spania-w-ciazy-czy-ma-znaczenie/
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
katepr wrote:Spaceangel to bedziesz raczej dostawać jak zawsze wypłatę. Ja też tak dostaję, nie muszę się martwić
Mam nadzieję że moje dziecko się jutro ładnie wypnie i będzie widać..no i że doktor przewidzial dla mnie usg :pnajedz się słodkiego i spróbuj odpocząć przed badaniem powinno to pobudzić dziecko do ruchu
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dzień dobry, ja po wczorajszej wizycie padłam i usnęłam, na szczęście wszystko jest w porządku, dzidzia rośnie, serduszko bije 145 uderzeń na minutę ale niestety uparciuch nie pokazał kim jest, zasłaniał wszystko, leżał w taki sposób, że z żadnej strony nie dało się podejrzeć następną wizyta to połówkowe 05.09 więc mam nadzieję, że tym razem pokaże wszystko:)
-
hej dziewczyny, jestem po badaniach, bo przed wuzyta u gin i martwi mnie tarczyca
Nigdy nie maiłam z nią problemów, a teraz
TSH wyszło mi 0,009 uIU/mL, przy normach
pierwszy trymestr -
0,33 do 2,5 uIU/ml
drugi trymestr -
0,35 do 3,0 uIU/ml
Zatem zrobiłam jeszcze ft3 i ft4
Wynik ft3 - 5,1 pg/ml
przy normach
pierwszy trymestr -
2,46 do 3,89
drugi trymestr -
2,09 do 3,55
Wynik ft4 - 1,91 ng/dl
przy normach
pierwszy trymestr -
0,94 do 1,52
drugi trymestr -
0,75 do 1,32Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia24.01.2018
[*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Wizyta o 10 jutro
Spaceangel chodzi o to żeby nie spać na wznak caly czas/wiekszosc nocy. Daj spokoj. Ja w poprzedniej spalam raz na jednym raz na drugim. Nie dasz rady uwierz od 34 tyg spac tylko na lewym boku
Niecierpliwa bierzesz euthyrox? Jak tak to trzeba zmniejszyc dawke ale to lekarz już Ci nową ustali. W nadczynnosć weszlas generalnie
-
NiecierpliwaOna wrote:nic nie biorę, nigdy nie miałam problemów z tarczycą
W ciąży może ujawnić się wiele problemów, miedzy innymi tarczyca. Tak jak pisze katepr - weszłaś w nadczynność perfidnie.
Zgłoś się do endokrynologa jakiegos w miarę konkretnego.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Po wizycie. Malutka waży 245 g. Dziś mialam mierzoną długość szyjki- 5.27 cm , nie wiem dokładnie ile powinno być, ale gin powiedzial ze jest w porzadku i kest dluga. Jutro wyjeżdżamy na krotkie wczasy do Krynicy Zdroju, bede pierwszy raz w ciazy na basenie:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2018, 20:28
An_ja, katepr, Mila83 lubią tę wiadomość
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:Po wizycie. Malutka waży 245 g. Dziś mialam mierzoną długość szyjki- 5.27 cm , nie wiem dokładnie ile powinno być, ale gin powiedzial ze jest w porzadku i kest dluga. Jutro wyjeżdżamy na krotkie wczasy do Krynicy Zdroju, bede pierwszy raz w ciazy na basenie:)
To dokładnie tyle co moja mała i widzę, że według miesiączki mamy podobny termin
Moja Mała przed chwilą tak fikala że podnosił mi się brzuch. Chciałam nagrać telefonem dla męża jak wróci to jak tylko wzięłam telefon to przestała hahaha27.06.15r.
-
Chialabym zeby i u mnie tak brzuch sie ruszal, Ty pewnie jestes bardzo szczupla, ja mam duzy brzuch i niestety tak nie ma:( ale czuję jak od czasu do czasu sie przesuwa, albo zasadzi niespodziewanie kopniaka, najbardziej jak wypjje cos bardzo zimnego:)
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml