STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Onana36 wrote:Powoli dochodzę do siebie. Już 2 miesiąc siedzę na macierzyńskim, do pracy wracam we wrześniu. U lekarza jeszcze nie byłam. W karcie ze szpitala miałam info że po 30 dniach iść na kontrolę. Ale we czwartek skończyła mi się pierwsza @ więc idę w najbliższym tygodniu.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Marin wrote:Paulcia28, trzymam kciuki &&Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Chyba przechwalilam, że tak dobrze się czuję... Wczoraj byliśmy na długim spacerze i chyba przegielam. Wieczorem non stop czułam ruchy i czułam jak mi się macica napina... Dzisiaj boli mnie jakby lewy jajnik. Wzięłam nospe i magnez i odpoczywam. Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie, bo trochę się martwię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 11:52
-
Paulina_2603 wrote:Chyba przechwalilam, że tak dobrze się czuję... Wczoraj byliśmy na długim spacerze i chyba przegielam. Wieczorem non stop czułam ruchy i czułam jak mi się macica napina... Dzisiaj boli mnie jakby lewy jajnik. Wzięłam nospe i magnez i odpoczywam. Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie, bo trochę się martwię.
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Nie przejmuj się ja nic praktycznie nie robię a ciągle mi się macica napina i brzuch twardnieje. Magnez duphaston leżenie nic nie pomaga. W zeszłym tygodniu miałam USG z dzieckiem wszystko w porządku więc Chyba czas się do tego przyzwyczaić
-
Paulina_2603 wrote:No właśnie czytałam, że od połowy ciąży mogą to być już skurcze przepowiadajace. Cały czas leżę. Wystarczy, że położę się na plecach, a już mam twardy brzuch i czuję jak macica się stawia. Wzięłam kolejną nospe. Napisałam też do ginki. Zobaczymy co odpowie...
U mnie na początku niby to był pęcherz i rzeczywiście odrobinę pomogło ale nadal się zdarza czasem codziennie. Przepisane mam 3x dziennie duph 3x dziennie magnez nic to nie daje i właśnie jak się położę na plecach i rozciągnę to jest najgorzej. na boku już tak tego nie czuję. Najgorzej jest o dziwo rano i wieczorem w ciągu dnia jakoś to rozchodzę i przechodzi. Niestety od czasu do czasu muszę ratować nospą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:31
11.2017 - aniołek 8tc
-
Cześć dziewczyny
Ja właśnie też czuje brzuch, jak coś więcej porobię to jest masakra.. Na noc najczęściej się odzywa i spać nie mogę. Też czuję jak mi się napina. Nie mam duph ale mam brać magnez więc może pomoże.. Dobrze, że można brać nospe.. W ogóle czuję jakby całą miednicę, ale ani nie plamie ani nic, a w pt byłam u gina i wszystko było ok, więc na razie mu głowy nie zawracam, choć zaczynam się trochę martwić.. -
Ja też dziś się trochę narobiłam. Też czuję, że brzuch jest inny, ale nie określiłabym tego jako twardy brzuch. Raczej jako napiętą, naciągniętą skórę, ciężki brzuch. A gdy tylko chwilę odpocznę jest ok. Tym bardziej nic się nie dzieje gdy leżę, tak jak to opisujecie jako stawianie.
Paulinko, odpisała Ci ginekolog?
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Mam pytanie, szykujcie dla maluszka od razu osobny pokój czy na początek u was w sypialni kącik?
Zaczęłam już szyć wyprawkę, nie wiem czy się przyda ale uszylam:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 21:18
Zośkaaa, Paulina_2603, zizia_a, Marin, OlinkaO lubią tę wiadomość
-
Mammamia11 wrote:Mam pytanie, szykujcie dla maluszka od razu osobny pokój czy na początek u was w sypialni kącik?
Zaczęłam już szyć wyprawkę, nie wiem czy się przyda ale uszylam:)
Piękny! Mozesz zdradzic skad wykrój? Mam mnostwo materialu i myślę o kokonie, ale brak mi wykroju..
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Wykroj sobi3 sama na szarym papierze zrobilam Bo w żadnym który znalazłam wymiary mi nie odpowiadały A tak samej to na oko wyszlo:) Ale na pinterescie jest masę wykroj pod hasłem "kokon wykroj"
Ja ten materiał na próbę zamówiłam nie jest jakoś super ale może być
Teraz czekam na dzianiny na ciuszki:) będę się bawiła zamiast całe dnie leżeć w lozku:) hehe:) -
Aaa, super, fajnie wiedziec
Zerknę
Ja mam posciel do uszycia, material już leży nie wiem ile...I zabrac sie nie moge coś.
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Ale cudo
Masz talent kobieto!! Mi się podobają takie kocyki
Zosiu jeszcze nie odpisała. Ona czasami potrafi nawet po 22 odpisać, więc pewnie jest zajęta. Nie chcę zapeszac, ale chyba druga nospa trochę pomogła i odpuściło. Kiedyś też miałam taki napięty brzuch, ale to co było dzisiaj, to takie ewidentne spinanie macicy.