STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na praktykach z ginekologii i położnictwa miałam dwoje maluszków z okropnym uczuleniem, po wielkim dochodzeniu na co dzieci są uczulone okazało się w końcu ze jedna mama właśnie zakładała od razu nowe ciuszki, a druga prała ubranka z ubraniami dorosłych. Jeden dzidzius miał 2 miesiące drugi był trochę starszy, chyba ok. Pół roku. Jednemu nic nie będzie a drugi może się trochę nacierpieć a w sumie po co.. Położna nam tez mówiła, ze jak urodzimy swoje dzieci, to do szpitala najlepiej wziąć stare/najbrzydsze/najtańsze ubranka i najlepiej po szpitalu je wyrzucić razem z wszystkimi bakteriam, grzybami, żeby nie przenosić tego domu i do pralki.. Ew wyprać od razu w 90 stopniach i potem zrobić dodatkowo puste pranie w 90% bo inaczej wszystko w pralce zostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:19
MonaLiza, zizia_a lubią tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:Paulina, jakie kupiliscie auto? My też się rozgladamy. Póki co przychylamy się do Opla Signum i Opla Astry. Oczywiscie wszystko w combi (tak strasznie nie podobaja mi się auta w combi). No i mąż jeszcze się rozglada za opcja turbo
Ja już z ciuszkow mam prawie komplet, jeszcze muszee dokupić cieple sweterki, czapeczki,koc cieplutki. Lozeczko dostaniemy, materac i wozek musimy kupic, ale myślę, ze te wieksze gabaryty może w pazdzierniku, listopadzie. Komode mlodzieniec już ma -
Lisa24 wrote:Ja na praktykach z ginekologii i położnictwa miałam dwoje maluszków z okropnym uczuleniem, po wielkim dochodzeniu na co dzieci są uczulone okazało się w końcu ze jedna mama właśnie zakładała od razu nowe ciuszki, a druga prała ubranka z ubraniami dorosłych. Jeden dzidzius miał 2 miesiące drugi był trochę starszy, chyba ok. Pół roku. Jednemu nic nie będzie a drugi może się trochę nacierpieć a w sumie po co.. Położna nam tez mówiła, ze jak urodzimy swoje dzieci, to do szpitala najlepiej wziąć stare/najbrzydsze/najtańsze ubranka i najlepiej po szpitalu je wyrzucić razem z wszystkimi bakteriam, grzybami, żeby nie przenosić tego domu i do pralki.. Ew wyprać od razu w 90 stopniach i potem zrobić dodatkowo puste pranie w 90% bo inaczej wszystko w pralce zostaje
-
Witam w te piękna niedziele:)
Dzisiaj bardzo pracowicie;)
Chyba pierwszy raz poczułam ruch mojej małej, najpierw rano A później po obiedzie:)
Zabrałam się dzisiaj za tworzenie wyprawki, nawet nie sądziłam że to tak przyjemne:)
Rozkrojony materiał mam jeszcze na trzy pary:)
Miłego dnia:)Zośkaaa, Reni, olkakarolka, zizia_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Zośka, astra to niewypał! (a singnum to generalnie to samo) Mam i chce sprzedać, bo wiem że ciasna jest!
Dobrze wiedziec, jakoś lubimy OpleTeraz mamy Vectre w sedanie, niezawodne auto mimo, że już wiekowe
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
My kupiliśmy auto jakoś jak byłam w 8 tygodniu.wymagania najważniejsze to klima i 5 drzwi do 4 tysięcy. I absolutnie nigdy kombi choćbym miała trójkę dzieci. Kupiliśmy Forda Focusa i sprawuje się dobrze. Niestety diesel ma to do siebie ze czasem nie zapala od razu jak długo stoi na słońcu. I jest niski. Krawężniki odpadają
11.2017 - aniołek 8tc
-
nick nieaktualnyA ja wam powiem, że kocham auta w kombi.... Dla mnie są przepiękne
z perspektywy użytkowania przy dziecku albo kombi albo hatchback, na pewno odradzam sedany. Bardzo ciężko korzystać z bagażnika, a jest mega istotny wtedy.
Najwygodniej mi było korzystać z laguny - tylko niestety ten model to skarbonka. Obecnie jeździmy astra h w kombi i... Jest ciasno. Nie mówię nawet i bagażniku, ale po zamontowaniu fotelika 9-18 kg jest problem z nogami - albo dziecka z tyłu, albo z moimi.
Obecnie szukamy c maxa, wygoda przede wszystkim -
Minie Black wrote:A ja wam powiem, że kocham auta w kombi.... Dla mnie są przepiękne
z perspektywy użytkowania przy dziecku albo kombi albo hatchback, na pewno odradzam sedany. Bardzo ciężko korzystać z bagażnika, a jest mega istotny wtedy.
Najwygodniej mi było korzystać z laguny - tylko niestety ten model to skarbonka. Obecnie jeździmy astra h w kombi i... Jest ciasno. Nie mówię nawet i bagażniku, ale po zamontowaniu fotelika 9-18 kg jest problem z nogami - albo dziecka z tyłu, albo z moimi.
Obecnie szukamy c maxa, wygoda przede wszystkimza kilka lat pewnie go wymienimy na podobny ze względu na rocznik i na to że taki niski jest
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja nie mam problemu z samochodem - biorę co dają - mam służbowy
Pewnie wkrótce mi zabiorą bo już jestem miesiąc na L4. To będziemy jeździć naszym wysluzonym Mercedesem. Nie zmieniamy auta bo jak wrócę do pracy to dostanę jakis nowy i wolimy zbierać na domek. I ja jakoś kombiakow też nie lubię.
Jutro rano wyjeżdżamy do Szczecina na polowkowe i wizytę u gina. Trzymajcie kciuki już się zaczynam bać. -
My mamy 2 auta. Jedno hathback i nie polecam na większe wyjazdy. Ja im jeżdżę na codzień. Mąż ma volvo kombi i bardzo polecam. Ja jakoś nie czuje że to dużo większe auto A na wakacje na dach j2szcze kufer i można brać nawet wozek
-
MonaLiza wrote:Ja nie mam problemu z samochodem - biorę co dają - mam służbowy
Pewnie wkrótce mi zabiorą bo już jestem miesiąc na L4. To będziemy jeździć naszym wysluzonym Mercedesem. Nie zmieniamy auta bo jak wrócę do pracy to dostanę jakis nowy i wolimy zbierać na domek. I ja jakoś kombiakow też nie lubię.
Jutro rano wyjeżdżamy do Szczecina na polowkowe i wizytę u gina. Trzymajcie kciuki już się zaczynam bać.powodzenia na pewno będzie wszystko dobrze
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Szybko połówkowe masz
powodzenia na pewno będzie wszystko dobrze