X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Programy dziecięce pewnie mają najwyższą temp. No nie wiem czy trzymać się tego co na metce czy prac w 90 stopniach.

Jaskolka93 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na praktykach z ginekologii i położnictwa miałam dwoje maluszków z okropnym uczuleniem, po wielkim dochodzeniu na co dzieci są uczulone okazało się w końcu ze jedna mama właśnie zakładała od razu nowe ciuszki, a druga prała ubranka z ubraniami dorosłych. Jeden dzidzius miał 2 miesiące drugi był trochę starszy, chyba ok. Pół roku. Jednemu nic nie będzie a drugi może się trochę nacierpieć a w sumie po co.. Położna nam tez mówiła, ze jak urodzimy swoje dzieci, to do szpitala najlepiej wziąć stare/najbrzydsze/najtańsze ubranka i najlepiej po szpitalu je wyrzucić razem z wszystkimi bakteriam, grzybami, żeby nie przenosić tego domu i do pralki.. Ew wyprać od razu w 90 stopniach i potem zrobić dodatkowo puste pranie w 90% bo inaczej wszystko w pralce zostaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 11:19

MonaLiza, zizia_a lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Paulina, jakie kupiliscie auto? My też się rozgladamy. Póki co przychylamy się do Opla Signum i Opla Astry. Oczywiscie wszystko w combi (tak strasznie nie podobaja mi się auta w combi). No i mąż jeszcze się rozglada za opcja turbo :D

Ja już z ciuszkow mam prawie komplet, jeszcze muszee dokupić cieple sweterki, czapeczki,koc cieplutki. Lozeczko dostaniemy, materac i wozek musimy kupic, ale myślę, ze te wieksze gabaryty może w pazdzierniku, listopadzie. Komode mlodzieniec już ma ;)
    Kupiliśmy Forda Focusa kombi. Też myśleliśmy o Astrze, ale bardziej podobał mi się Focus, a że trafiła się okazja, to kupiliśmy.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ja na praktykach z ginekologii i położnictwa miałam dwoje maluszków z okropnym uczuleniem, po wielkim dochodzeniu na co dzieci są uczulone okazało się w końcu ze jedna mama właśnie zakładała od razu nowe ciuszki, a druga prała ubranka z ubraniami dorosłych. Jeden dzidzius miał 2 miesiące drugi był trochę starszy, chyba ok. Pół roku. Jednemu nic nie będzie a drugi może się trochę nacierpieć a w sumie po co.. Położna nam tez mówiła, ze jak urodzimy swoje dzieci, to do szpitala najlepiej wziąć stare/najbrzydsze/najtańsze ubranka i najlepiej po szpitalu je wyrzucić razem z wszystkimi bakteriam, grzybami, żeby nie przenosić tego domu i do pralki.. Ew wyprać od razu w 90 stopniach i potem zrobić dodatkowo puste pranie w 90% bo inaczej wszystko w pralce zostaje
    Dokładnie też o tym słyszałam, że na wyjście ze szpitala najgorsze ciuchy, żeby nie przenosić dziadostwa ze szpitala. To się też tyczy ciuchów dla mamy (koszule, klapki pod prysznic itd.).

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dokładnie też o tym słyszałam, że na wyjście ze szpitala najgorsze ciuchy, żeby nie przenosić dziadostwa ze szpitala. To się też tyczy ciuchów dla mamy (koszule, klapki pod prysznic itd.).
    Dobrze wiedzieć !

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w te piękna niedziele:)
    Dzisiaj bardzo pracowicie;)
    Chyba pierwszy raz poczułam ruch mojej małej, najpierw rano A później po obiedzie:)

Zabrałam się dzisiaj za tworzenie wyprawki, nawet nie sądziłam że to tak przyjemne:)
    2cqjsx1.jpg
    Rozkrojony materiał mam jeszcze na trzy pary:)
    Miłego dnia:)

Zośkaaa, Reni, olkakarolka, zizia_a lubią tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja... ale zazdroszcze takich umiejetnosci!!

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka, astra to niewypał! (a singnum to generalnie to samo) Mam i chce sprzedać, bo wiem że ciasna jest!

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie się zmieniło.w 15 tyg był chłopak teraz na połówkowycj dziewczyna. Ale w 15 lekarz nie był pewien. Teraz tak. Co do prania ja nowe zawsze piorę nawet sobie. Różni ludzie mierzą walką się wszedzie

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Zośka, astra to niewypał! (a singnum to generalnie to samo) Mam i chce sprzedać, bo wiem że ciasna jest!

Dobrze wiedziec, jakoś lubimy Ople ;) Teraz mamy Vectre w sedanie, niezawodne auto mimo, że już wiekowe :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy auto jakoś jak byłam w 8 tygodniu.wymagania najważniejsze to klima i 5 drzwi do 4 tysięcy. I absolutnie nigdy kombi choćbym miała trójkę dzieci. Kupiliśmy Forda Focusa i sprawuje się dobrze. Niestety diesel ma to do siebie ze czasem nie zapala od razu jak długo stoi na słońcu. I jest niski. Krawężniki odpadają :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jedno auto wymienilismy na większe :) i bardzo się cieszę jednak to czuć :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem, że kocham auta w kombi.... Dla mnie są przepiękne :) z perspektywy użytkowania przy dziecku albo kombi albo hatchback, na pewno odradzam sedany. Bardzo ciężko korzystać z bagażnika, a jest mega istotny wtedy.
    Najwygodniej mi było korzystać z laguny - tylko niestety ten model to skarbonka. Obecnie jeździmy astra h w kombi i... Jest ciasno. Nie mówię nawet i bagażniku, ale po zamontowaniu fotelika 9-18 kg jest problem z nogami - albo dziecka z tyłu, albo z moimi.
    Obecnie szukamy c maxa, wygoda przede wszystkim :)

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    A ja wam powiem, że kocham auta w kombi.... Dla mnie są przepiękne :) z perspektywy użytkowania przy dziecku albo kombi albo hatchback, na pewno odradzam sedany. Bardzo ciężko korzystać z bagażnika, a jest mega istotny wtedy.
    Najwygodniej mi było korzystać z laguny - tylko niestety ten model to skarbonka. Obecnie jeździmy astra h w kombi i... Jest ciasno. Nie mówię nawet i bagażniku, ale po zamontowaniu fotelika 9-18 kg jest problem z nogami - albo dziecka z tyłu, albo z moimi.
    Obecnie szukamy c maxa, wygoda przede wszystkim :)
    Mamy hatchbacka bagażnik spokojnie pomieści spory wózek. A w środku też jest dużo miejsca. Może bym się zastanawiała nad większym jakbym miała więcej dzieci. Na jednym się skończy więc nam starczy :) za kilka lat pewnie go wymienimy na podobny ze względu na rocznik i na to że taki niski jest

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kia soul, taki crossover/suv. Wyższy, większy, wygodny ;) już wiem że drugie auto też wymienimy na coś dużego :p rodzinke mamy daleko więc wkoncu się wygodnie zapakujemy

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemu z samochodem - biorę co dają - mam służbowy :) Pewnie wkrótce mi zabiorą bo już jestem miesiąc na L4. To będziemy jeździć naszym wysluzonym Mercedesem. Nie zmieniamy auta bo jak wrócę do pracy to dostanę jakis nowy i wolimy zbierać na domek. I ja jakoś kombiakow też nie lubię.
    Jutro rano wyjeżdżamy do Szczecina na polowkowe i wizytę u gina. Trzymajcie kciuki już się zaczynam bać.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 auta. Jedno hathback i nie polecam na większe wyjazdy. Ja im jeżdżę na codzień. Mąż ma volvo kombi i bardzo polecam. Ja jakoś nie czuje że to dużo większe auto A na wakacje na dach j2szcze kufer i można brać nawet wozek

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja nie mam problemu z samochodem - biorę co dają - mam służbowy :) Pewnie wkrótce mi zabiorą bo już jestem miesiąc na L4. To będziemy jeździć naszym wysluzonym Mercedesem. Nie zmieniamy auta bo jak wrócę do pracy to dostanę jakis nowy i wolimy zbierać na domek. I ja jakoś kombiakow też nie lubię.
    Jutro rano wyjeżdżamy do Szczecina na polowkowe i wizytę u gina. Trzymajcie kciuki już się zaczynam bać.
    Szybko połówkowe masz :) powodzenia na pewno będzie wszystko dobrze

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Szybko połówkowe masz :) powodzenia na pewno będzie wszystko dobrze
    No szybko właśnie. Zakres dat mi podał doktorek. Jakoś się nie zaglebialam. Jeszcze dzwoniłam kilka dni temu do kliniki czy to dobry czas i potwierdzili że dobrze. Nie mogłam zmienić daty bo w tym samym dniu mam też wizytę u swojego gina który potem miałby urlop. A jeżdżę tam prawie 200 km więc już tak zostało. Mam nadzieję że będzie dobrze.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy vv cady jest super pojemny i reno sceniknl tez jest ok

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ