Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja juz czekam ;)
    My od dawna mielismy wybrana Anastazje... A jest Artur ;D no chyba, ze zaraz sie zmieni... Ale oby nie bo wydalismy juz sporo na ciuszki i wczoraj tez zamowilam pake za 300 zl ;D
    Trzymam kciuki .
    Też mi się podoba Anastazja ale zrobienie podoba mi się już mniej.
    Ja już po polowkowych i wszystko w porządku. Pisałam już na fb ale tutaj też napisze. Dziecko waży 290g. Potwierdziła się dziewczynka więc u mnie bez zmian :) Jedyne ale to bright spot- plamka na serduszku. Ale lekarze mówią że to często się zdarza i się nie martwić. Mam się wybrać do dentysty by sprawdzić bo być może mam jakaś infekcje. No i zakupiliśmy dziś dla córeczki kilka par body, czapeczek i skarpetek:) I cieplejszy pajacyk. Kurczę mam dylemat wiecznie jakie rozmiary kupować. Mąż to nawet przyleciał z body w rozmiarze 44 :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam na 56 i pare ma 50.mniejszy nie kupowalam dzieci tak szybko rosna

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj kupiłam na 56 ale bardzo się wstałam czy nie brać 50. W sumie ja jestem dość wysoka mąż też. Może się urodzić duże.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobienie albo Ana albo Nastka ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zrobienie albo Ana albo Nastka ;)
    No właśnie ta Nastka tak sobie mi się widzi.
    No i jak po badaniu ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plec sie nie zmienila, 364 gramy i zdrowy chlopak. Usg ok 25 minut trwalo, mam chyba z 30 zdjec wszystkiego. Paluszkow, stopek, brzuszka, serca, przepon itp. Naprawde dokladnie. Zdrow jak rybka ;D a kopie nogami bo jest wygiety i na wizycie brzuch az sie unosil. Bojowy nastroj mial.

MonaLiza, Paulina_2603, Magdoczka, katepr, Asia8787 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Plec sie nie zmienila, 364 gramy i zdrowy chlopak. Usg ok 25 minut trwalo, mam chyba z 30 zdjec wszystkiego. Paluszkow, stopek, brzuszka, serca, przepon itp. Naprawde dokladnie. Zdrow jak rybka ;D a kopie nogami bo jest wygiety i na wizycie brzuch az sie unosil. Bojowy nastroj mial.
    Super :) ja mam zdjęcia ale organów wew. Doktorek mnie zapytał czy czymś brzuch smaruje. Odpowiedziałem że od tygodnia nie smaruje że względu na badanie. To powiedział że strasznie słabo u mnie widać. Wiec zapytalam czy to może przez moje saldo:) odpowiedział że tłuszcz nie ma tu żadnego znaczenia że skóra ewentualnie daje takie rezultaty.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkiego :D tak ladnie bylo wszystko widac... jeju jestem zakochana w nim! <3 i mamy ladny obrazek buski.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wrzucaj fote :)aha my w końcu nie zrobiliśmy 3d też że względu na $ ale doktorek mówił że odradzalby nam bo mała źle się ustawiają. A Ty zrobiłaś 3d?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie liczę, że jutro dostanę zdjęcie. Badanie mam na NFZ, więc mogę zapomnieć. No chyba, że się zdziwię. Dobrze, że mam na 8 rano. Szybko będę po :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie :)
    Chciałam się podpytać czy robiłyście może betę i powtarzałyście po 48h?
    Ja robiłam w sobotę (30 dzień cyklu) i wynosiła 332,4, dzisiaj po 48h powtórzyłam i wyszła 829,4.

Czytałam, że przyrost po 48h powinien być około 66%, u mnie jest aż 150%.

Czy któraś z Was też miała tak duży przyrost, czy powinnam się martwić?

Lekarz dopiero za tydzień dlatego pytam tutaj, żeby cokolwiek się już dowiedzieć :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Ja robiłam w sobotę (30 dzień cyklu) i wynosiła 332,4, dzisiaj po 48h powtórzyłam i wyszła 829,4. To 66% to dolną granica przyrostu.

Lekarz dopiero za tydzień dlatego pytam tutaj, żeby cokolwiek się już dowiedzieć :)
    Powinnaś się tylko cieszyć. Piękny przyrost!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 16:13

Martita25 lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fote wrzuce na fb bo mi latwiej teraz ;) tak, 3D robilam. Ale nie doliczyl nic dodatkowo :) dostalam taki wyciag zdjec w tym trzy 3d az ciezko bylo to zwinac i schowac :D ale fajnie, duzo rzeczy sprawdzil.

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Trzymam kciuki .
    Też mi się podoba Anastazja ale zrobienie podoba mi się już mniej.
    Ja już po polowkowych i wszystko w porządku. Pisałam już na fb ale tutaj też napisze. Dziecko waży 290g. Potwierdziła się dziewczynka więc u mnie bez zmian :) Jedyne ale to bright spot- plamka na serduszku. Ale lekarze mówią że to często się zdarza i się nie martwić. Mam się wybrać do dentysty by sprawdzić bo być może mam jakaś infekcje. No i zakupiliśmy dziś dla córeczki kilka par body, czapeczek i skarpetek:) I cieplejszy pajacyk. Kurczę mam dylemat wiecznie jakie rozmiary kupować. Mąż to nawet przyleciał z body w rozmiarze 44 :)

W sensie, że ta plamka na serduszku, to może mieć związek z zębami?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Powinnaś się tylko cieszyć. Piękny przyrost!
    Potwierdzam. Mi na początku podroslo o 240 % później już jakoś 80 %. Jest dobrze.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    W sensie, że ta plamka na serduszku, to może mieć związek z zębami?
    Tak. Że może mam infekcje od zęba. Ale nie boli mnie tak więc trzeba iść do dentysty skontrolować.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam wszystkiego :D tak ladnie bylo wszystko widac... jeju jestem zakochana w nim! <3 i mamy ladny obrazek buski.

A z buźki widać do kogo podobny? :-) W sensie np. kształt nosa albo uszu? Czy to jeszcze nie ten etap? ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Ja robiłam w sobotę (30 dzień cyklu) i wynosiła 332,4, dzisiaj po 48h powtórzyłam i wyszła 829,4.

A czym tu się martwić? Tylko się cieszyc :) Moj pierwszy przyrost w obecnej ciąży wynosił 182%, kolejne dwa 153% ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Tak. Że może mam infekcje od zęba. Ale nie boli mnie tak więc trzeba iść do dentysty skontrolować.

O kurcze :-( To się zestresowałam :-( Ja też muszę iść do dentysty, bo wiem, że mam kilka ubytków.. Przed ciążą nie zdążyłam, w pierwszym trymestrze lekarz odradzał, i dopiero mam wizytę w przyszłym tygodniu.

MonaLiza lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    A z buźki widać do kogo podobny? :-) W sensie np. kształt nosa albo uszu? Czy to jeszcze nie ten etap? ;-)

Chyba trudno mi powiedziec, ale mam wrazenie, ze nosek po mnie :D

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ