STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina_2603 wrote:Ja jutro mam endokrynologa, a w środę ginekologa. Ciekawe czy coś się wyjaśni odnośnie płci... Tak bym chciała już wiedzieć!!
A w środę idę do fryzjera
No oby się wyjaśniłoDobrze wiedzieć na 100%
W sobotę dostałam pakę ubrań od przyjaciółki i się okazało, że tylko kilka rzeczy muszę dokupić, tak więc chociaż tyle. Mąż obiecał, że końcem miesiąca pojedziemy za komodą i łóżkiem więc będę mogła sobie w końcu coś działać -
dziewczyny chyba dorobiłam się zrostów po heparynie
(
po lewej stronie mam 2 małe twarde guzki, po prawej jest więcej, od dzisiaj kłuję się w udo . ta prawa strona przy dotyku trochę boli.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:dziewczyny chyba dorobiłam się zrostów po heparynie
(
po lewej stronie mam 2 małe twarde guzki, po prawej jest więcej, od dzisiaj kłuję się w udo . ta prawa strona przy dotyku trochę boli. -
mam nadzieję, że z czasem te guzki się wchłoną..
a w udo nawet nie bolało.
tylko mam jakiś stres, że jednak w brzuch lepiej, że w udo nie będzie tak działać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 12:50
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:mam nadzieję, że z czasem te guzki się wchłoną..
a w udo nawet nie bolało.
tylko mam jakiś stres, że jednak w brzuch lepiej, że w udo nie będzie tak działać..
Bez obaw, działanie jest takie samo tylko na udzie dłużej się wchłanianajszybsze działanie ma przez brzuch, potem ramię (tez możesz kogos poprosić, żeby Ci tam zrobił? partnera jeśli się nie boi
) i najdłużej się wchłania przez udo ale działanie pozostaje takie samo:) miejsce wkłucia ma większe znaczenie np przy insulinie bo czasami potrzebujemy aby cukier spadł jak najszybciej, ale z heparyna nie ma jus takiego problemu
czarnaiwi lubi tę wiadomość
-
czarnaiwi wrote:dziewczyny chyba dorobiłam się zrostów po heparynie
(
po lewej stronie mam 2 małe twarde guzki, po prawej jest więcej, od dzisiaj kłuję się w udo . ta prawa strona przy dotyku trochę boli.
Ja też mam na brzuchu kilka bolesnych guzkow, z lewej strony, z prawej były wcześniej ale już nie ma, będę się starała w brzuch robić jak najdłużej, a te guzy omijać
-
Mammamia11 wrote:Ja też mam na brzuchu kilka bolesnych guzkow, z lewej strony, z prawej były wcześniej ale już nie ma, będę się starała w brzuch robić jak najdłużej, a te guzy omijać
jak zejdą to pewnie wrócę do brzucha.
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
morganaa wrote:Cześć Dziewczyny, pozwólcie, że się dołączę
widzę, że bierzecie heparynę - jeśli można wiedzieć - jakie macie ku temu wskazania?
Dwie ciaza obumarla nie wiadomo z jakiej przyczyny więc teraz dostałam acard i neoparin profilaktycznie:) -
widzę, że bierzecie heparynę - jeśli można wiedzieć - jakie macie ku temu wskazania?
witaj
ja mam mutacje MTHFR, PAi i VR2, no i dodatkowo rodzinne obciążenia żylakami/zatorami/wylewami
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Cześć, ja mam 3 poronienia w 6/7 tygodniu i mutacje MTHFR i PAI. Teoretycznie to się nie kwalifikuje jako wskazania do heparyny, ale tym razem ciąża się utrzymała. -
Ja też mam za sobą 3 poronienia i mutacje MTHFR. W tej ciąży po owulacji brałam Acard, a po pozytywnym teście heparyna. Jak widać ciąża póki co się dobrze rozwija.
-
morganaa wrote:ja mam heparynę (neoparin) jako element procedury (in vitro), nie robili żadnych badań (nigdy wcześniej nie byłam nawet w ciąży) a, że pewnie niedługo będę odstawiać to się boję i zastanawiam czy powinnam zrobić jakieś badania
-
Paulina_2603 wrote:A dlaczego musisz odstawić? Ja np mam brać do końca ciąży, a słyszałam też, że czasami bierze się jeszcze w połogu.
bo w klinice podawanie heparyny po transferze jest częścią procedury, tak samo jak podawanie progesteronu, nie robią przed transferem specjalnych badań standardowo, i po pewnym czasie się odstawia - ja się tego momentu boję najbardziej. Podczas starań nie lekarze też zlecali żadnych badań w tym zakresie bo nie było poronień ani innych wskazań. I tak się zastanawiam czy powinnam ich teraz pomęczyć badaniami
Widzę, że u Was były wskazania do podawania heparyny. -
Paulina_2603 wrote:A dlaczego musisz odstawić? Ja np mam brać do końca ciąży, a słyszałam też, że czasami bierze się jeszcze w połogu.
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
ja miałam neoparin do 14tc
pierwsza lekarz mi przepisała, bo tak, bo wiek..
jak już wybrałam lekarza prowadzącego ( miałam 2 najpierw w poradni ciąży fizjologicznej, a potem jak wyszła cukrzyca w poradni patologi ciąży z cukrzycą) to oboje pytali się dlaczego to brałam. Ostatecznie decyzja była odstawić. Został tylko acard
-
Dziewczyny wiem, że zmieniam temat, ale muszę się Wami podzielić moim wielkim stresem związanym ze sklerozą ciążową, która jest okropna
Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy, bo na razie mam umowę zastępstwo, a jutro będę walczyła, żeby dostać normalną umowę na czas nieokreślony i wtedy być spokojnie na macierzyńskim i później mieć gdzie wrócić...
i strasznie mnie dzisiaj stres zżera, że przez tą sklerozę przepadnę tam jutro... ;< trzymajcie proszę kciuki!Seli, Reni, Sylwunis lubią tę wiadomość