X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja na nivea jestem uczulona, w ogole ma średnie opinie na srokao. Dziwie się że Ci poleciła tą firme :p

Paulina ale zalezy w ktorym tygodniu ta płeć byla podana? I kazdy przypadek inny, to ze u niej jednak byla.inna plec nie znaczy ze u Ciebie tez bedzie :) u mnie się nic nie zmieniło

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dzień dobry. Znowu źle spałam... I kolejny dzień będę nieprzytomna, a idziemy dzidiaj ba urodziny do siostrzeńców męża.

Wiecie co... Tak mnie jakoś naszło, że w środę jednak się okaże, że jest dziewczynka... Wczoraj dowiedziałam się, że znajoma z tego forum, którą poznałam osobiście, też miała źle określoną płeć i to przez lekarzy wykwalifikowanych do badań prenatalnych, w tym przez moją panią doktor. Powiedzieli jej, że będzie chłopiec. Niestety ciąża okazała się ciążą z wadami letalnymi i dziecko odeszło 2 dni temu. Dziewczyna miała amniopunkcje i w wyniku wyszło, że była to dziewczynka.
    Czyżby w naszym przypadku ginka też się pomyliła...???

Poproś o pogląd 3D na siusiaka :D nie będzie wątpliwości :) to już taki tydzień...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydujemy się chyba na Rossmannowe kosmetyki. Zarówno chusteczki (mam już 5 paczek zielonych) i produkty do kąpieli mają dobre składy, przy tym ceny są ok, a jak się trafi na promocję, to już w ogóle. Też właśnie sprawdzałam u Sroki co jest dobre.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dzień dobry. Znowu źle spałam... I kolejny dzień będę nieprzytomna, a idziemy dzidiaj ba urodziny do siostrzeńców męża.

Wiecie co... Tak mnie jakoś naszło, że w środę jednak się okaże, że jest dziewczynka... Wczoraj dowiedziałam się, że znajoma z tego forum, którą poznałam osobiście, też miała źle określoną płeć i to przez lekarzy wykwalifikowanych do badań prenatalnych, w tym przez moją panią doktor. Powiedzieli jej, że będzie chłopiec. Niestety ciąża okazała się ciążą z wadami letalnymi i dziecko odeszło 2 dni temu. Dziewczyna miała amniopunkcje i w wyniku wyszło, że była to dziewczynka.
    Czyżby w naszym przypadku ginka też się pomyliła...???

U mnie akurat się nie pomylila.
    Odgon w ogole takie myśli!

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Marin Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana powodzenia. Mam nadzieję że wszystko się uda.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    U mnie akurat się nie pomylila.
    Odgon w ogole takie myśli!
    Wiesz, mi to jest wszystko jedno, ale chciałabym wiedzieć. Fajnie byłoby mówić do brzucha "synku" czy "córeczko", a nie tak jak teraz bezosobowo. Zobaczymy w środę ;)

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Wiesz, mi to jest wszystko jedno, ale chciałabym wiedzieć. Fajnie byłoby mówić do brzucha "synku" czy "córeczko", a nie tak jak teraz bezosobowo. Zobaczymy w środę ;)

Jasne, chodzilo mi tylko bys odgonila mysli o jakichkolwiek wadach letalnych.
    Ja myślę, że to na polowkowych lekarz się pomylil ;)

Ja w tym miesiacu mam zamiar zrobić reszte zakupow - materac, posciele do łóżeczka i takie duperele co mi zostaly. Potem zostanie tylko wozek i cała drogeria dla Czarka.
    No i cały czas się zastanawiam czy uzgadniac termin cc jeszcze na grudzien czy już styczen... Z jednej strony nie chcialabym już tego przeciagac skoro wstepne terminy były na koniec grudnia, ale z drugiej myślę o roznicy miedzy dziecmi.ze stycznia, a moim grudniowym... A 39tc zaczynam 14 grudnia. Fajnie by było na swieta mieć już Czarka w domu :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja dziś znów wstałam w kiepskim humorze. W nocy się obudziłam z tak pełnym pęcherzem że do tej pory koszmarnie mnie boli, do tego podbrzusze i na wysokości wzgórka łonowego praktycznie boli non stop i nospa nie pomaga.
    Córa wczoraj ledwo kilka ruchów a i dziś praktycznie nic nie czuję i zaczynam się tym stresować.
    Życzę Wam miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:55

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dzień dobry :) ja dziś znów wstałam w kiepskim humorze. W nocy się obudziłam z tak pełnym pęcherzem że do tej pory koszmarnie mnie boli, do tego podbrzusze i na wysokości wzgórka łonowego praktycznie boli non stop i nospa nie pomaga.
    Córa wczoraj ledwo kilka ruchów a i dziś praktycznie nic nie czuję i zaczynam się tym stresować.
    Życzę Wam miłego dnia

Może dla swietego spokoju podjedz na IP?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Może dla świętego spokoju podjedz na IP?
    no właśnie od kilka minut czuję lekkie fikanie :D Przede wszystkim powinnam słuchać rozsądnej mnie sprzed ciąży która gdzieś tam się schowała i szepcze mi że przecież dziecko jeszcze małe a ja mam dużo tłuszczu na brzuchu. Na razie na wierzch wychodzi matka wariatka niestety :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Jasne, chodzilo mi tylko bys odgonila mysli o jakichkolwiek wadach letalnych.
    Ja myślę, że to na polowkowych lekarz się pomylil ;)

Ja w tym miesiacu mam zamiar zrobić reszte zakupow - materac, posciele do łóżeczka i takie duperele co mi zostaly. Potem zostanie tylko wozek i cała drogeria dla Czarka.
    No i cały czas się zastanawiam czy uzgadniac termin cc jeszcze na grudzien czy już styczen... Z jednej strony nie chcialabym już tego przeciagac skoro wstepne terminy były na koniec grudnia, ale z drugiej myślę o roznicy miedzy dziecmi.ze stycznia, a moim grudniowym... A 39tc zaczynam 14 grudnia. Fajnie by było na swieta mieć już Czarka w domu :)
    To się nie zrozumialysmy :) O wadach nie myślałam ;) Też mi się wydaje, że ten lekarz na połówkowym się pomylił... Zobaczymy :)
    Nam zostaje do kupienia materac do łóżeczka i też właśnie drogeria dla dziecka i dla mnie. Resztę praktycznie mamy.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale poszalałyście z zakupami ja nie mam ani jednej rzeczy dla synka :) U mnie gin na pewno się nie pomylił, widziałam na własne oczy, duże jajeczka i siusiaczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 16:21

p19ugzu3pxudumn2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwunis wrote:
    Dziewczyny ale poszalałyście z zakupami ja nie mam ani jednej rzeczy dla synka :) U mnie gin na pewno się nie pomylił, widziałam na własne oczy, duże jajeczka i siusiaczka :D

Ja kupilam dla synka dopiero 3 ciuszki w tym dwa na wiekszy rozmiar :) musze przebtrac ciuchy po corce moze cos sie znajdzie dla niego I zaczac kompletowac wyprawke :)

Sylwunis lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczekam do końca września, może początku października i wtedy ruszę z kopyta :D

p19ugzu3pxudumn2.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) jak tam niedziela? Ja dziś wstałam o 4 i zrobiłam chleb własny, a wczoraj sama masło zrobiłam ze śmietany, ale dziś było śniadanko :D

Co do zakupów, jak tak zrobiłam drugie pranie i zaczęłam układać, to w sumie nie mam aż tak dużo ciuchów jak niektóre z Was (tak patrzyłam na zdjęcia wcześniej wstawiane na fb). Jedna porcja różnych rzeczy z apteki przyjdzie mi może jutro, mamy przewijak, łóżeczko, komodę (trzeba gdzie to składować), mam parę zabawek takich od 0+ , jakieś grzechotki, kocyk przytulak, a w smyku skusiłam się na taki szeleszczącego płaskiego misia ;P A i poduszki mam dwie babymoov

Do kupienia pozostaje wózek, wanienka, leżaczek tiny love, śpiworek i fotelik samochodowy ;) Czyli takie grubsze zakupy, ale właśnie na spokojnie mam rozłożone wydatki, nie boli tak bardzo niż wywalenie kilku tysięcy oszczędności :P :)

Albo mam pecha, albo taka okolica... Ale nie ma u mnie nic co mogłabym kupić używanego... I jak szukałam, nie byłam zachwycona ale od biedy mogłoby być... Wtedy mąż powiedział, że nie ma mowy, mamy kasę i to nasze wyczekane maleństwo, do tego jego synuś :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam, ale nie wiem dlaczego, gdy chce coś napisać przez tel to wyskakuje jakiś błąd;/

Seli a słyszałaś czy czytałaś może jakies opinie na temat poduszek babymoov? bo się własnie nad nimi zastanawiam, ale z drugiej strony czytałam, że najlepiej jak noworodek spi na płasko, bez poduszki i teraz sama już nie wiem, czy tamta jest faktycznie polecana czy chwyt marketingowy

W piątek byliśmy na połówkowych. Na szczęście wyszło wszystko dobrze, dzidziuś dalej jest dziewczynką, tak jak stwierdził lekarz na pierwszych prenatalnych :) więc bedzie Hania. Był niepełny 20tyg i miała 300g :)

Gin wysłała mnie do kardiologia bo miałam na wizycie ciśnienie 80/60 i tętno 110. Ktoś ma może podobną przypadłość?:P jak czytałam na bierząco, to był chyba niedawno post o niskim ciśnieniu właśnie

Ale te niedziele szybko mijają.. jedyny dzień kiedy możemy sie z mężem troche sobą nacieszyć bo tak to jest w pracy od rana do wieczora.. wgl nie moge uwierzyć, że połowa ciąży juz za nami :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wiesz... Na grupie miastowej mam jedna pisała o podobnej poduszce.
    Owszem, będzie leżeć na płasko, ale ona jest wyprofilowana, z dziurką, więc to jakby nie patrzeć dalej płasko ale otacza jakby główkę, bo zdarza się, że główka się odkształca. Ona pokazywała jak jej córeczka miała krzywą i już coś tam mieli robić (nie przypomnę sobie tego, nie mam też jak znaleźć tego postu by podkleić Ci), w każdym razie ona bała się stosować medycznych środków i wypróbowała podobną poduszkę, ale innej firmy (za nic nie pamiętam jak to się wszystko nazywało :P ) ale wydaje mi się to dobre, sensowne, dlatego kupiłam.

https://www.mall.pl/poduszki-koldry-dzieciece/babymoov-poduszka-lovenest-original-blue?gclid=Cj0KCQjwidPcBRCGARIsALM--eOcm9oDpKkRrfa8uI9WkLv1rdiguumCvwmMrfoUvcoqDWjk2swlOOUaAg8ZEALw_wcB

Nie wiem czy widziałaś ją na żywo, ona jest dość płaska, ta dziurka jest, to tylko sprawia, że główka jest lepiej ułożona, a nie uniesiona. Zrobisz jak uważasz, ja po prostu intuicyjnie to wybrałam, a tamten post kobiety mnie tylko przekonał, że to nie jest złe. Żadnych opinii medycznych, terapeutów czy kogo tam nie czytałam, nie słyszałam :P

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dawno się nie odzywałam, ale nie wiem dlaczego, gdy chce coś napisać przez tel to wyskakuje jakiś błąd;/

Seli a słyszałaś czy czytałaś może jakies opinie na temat poduszek babymoov? bo się własnie nad nimi zastanawiam, ale z drugiej strony czytałam, że najlepiej jak noworodek spi na płasko, bez poduszki i teraz sama już nie wiem, czy tamta jest faktycznie polecana czy chwyt marketingowy

W piątek byliśmy na połówkowych. Na szczęście wyszło wszystko dobrze, dzidziuś dalej jest dziewczynką, tak jak stwierdził lekarz na pierwszych prenatalnych :) więc bedzie Hania. Był niepełny 20tyg i miała 300g :)

Gin wysłała mnie do kardiologia bo miałam na wizycie ciśnienie 80/60 i tętno 110. Ktoś ma może podobną przypadłość?:P jak czytałam na bierząco, to był chyba niedawno post o niskim ciśnieniu właśnie

Ale te niedziele szybko mijają.. jedyny dzień kiedy możemy sie z mężem troche sobą nacieszyć bo tak to jest w pracy od rana do wieczora.. wgl nie moge uwierzyć, że połowa ciąży juz za nami :)
    Ja mam tak. Co prawda już nie mam tak wysokiego pulsu. Mam tak do 100. Mi lekarka mówiła że jak się ma niskie ciśnienie to wtedy serce musi szybciej pracować stąd taki puls. Teraz trochę mi się podniosło ciśnienie tak do 90/65 . Mialam elf tylko. Warto niech zobaczy kardiolog.
    Ona36 trzymam za Was kciuki

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli dzięki :)
    Anika82 ja mam np w domu 100/70 i tętno 80 a za dwie godziny bez wysiłku dalej to samo ciśnienie i nagle 115 - jak wynika z moich obserwacji bo zaczęłam teraz mierzyć w domu. I miałam dwa napady kołatania serca, mam nadzieje ze to nic poważnego, ale jak zasugerowała tego kardiologa to pójdę i zobaczę co powie :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nieco podwyższone ciśnienie zazwyczaj średnio 125/80. Ostatnio jak się zestresowałam to i 130/90 miałam ale to też ze względu na nadwagę ;)
    Co do wyprawki mamy łóżeczko, komodę, materac i pościele do łóżeczka, trochę ciuchów po siostrzenicy i to chyba tyle.Siostra ma mi przysłać komplet butelek aventa, leżaczek z wibracjami i karuzelę na pilota. I to chyba tyle na razie. W przyszłym miesiącu wózek, wanienka ze stelażem, elektroniczna niania i parę innych pierdół muszę to wszystko spisać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 22:27

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ