STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Heh ja na nivea jestem uczulona, w ogole ma średnie opinie na srokao. Dziwie się że Ci poleciła tą firme :p
Paulina ale zalezy w ktorym tygodniu ta płeć byla podana? I kazdy przypadek inny, to ze u niej jednak byla.inna plec nie znaczy ze u Ciebie tez bedzieu mnie się nic nie zmieniło
-
Paulina_2603 wrote:Dzień dobry. Znowu źle spałam... I kolejny dzień będę nieprzytomna, a idziemy dzidiaj ba urodziny do siostrzeńców męża.
Wiecie co... Tak mnie jakoś naszło, że w środę jednak się okaże, że jest dziewczynka... Wczoraj dowiedziałam się, że znajoma z tego forum, którą poznałam osobiście, też miała źle określoną płeć i to przez lekarzy wykwalifikowanych do badań prenatalnych, w tym przez moją panią doktor. Powiedzieli jej, że będzie chłopiec. Niestety ciąża okazała się ciążą z wadami letalnymi i dziecko odeszło 2 dni temu. Dziewczyna miała amniopunkcje i w wyniku wyszło, że była to dziewczynka.
Czyżby w naszym przypadku ginka też się pomyliła...???
Poproś o pogląd 3D na siusiakanie będzie wątpliwości
to już taki tydzień...
-
My zdecydujemy się chyba na Rossmannowe kosmetyki. Zarówno chusteczki (mam już 5 paczek zielonych) i produkty do kąpieli mają dobre składy, przy tym ceny są ok, a jak się trafi na promocję, to już w ogóle. Też właśnie sprawdzałam u Sroki co jest dobre.
-
Paulina_2603 wrote:Dzień dobry. Znowu źle spałam... I kolejny dzień będę nieprzytomna, a idziemy dzidiaj ba urodziny do siostrzeńców męża.
Wiecie co... Tak mnie jakoś naszło, że w środę jednak się okaże, że jest dziewczynka... Wczoraj dowiedziałam się, że znajoma z tego forum, którą poznałam osobiście, też miała źle określoną płeć i to przez lekarzy wykwalifikowanych do badań prenatalnych, w tym przez moją panią doktor. Powiedzieli jej, że będzie chłopiec. Niestety ciąża okazała się ciążą z wadami letalnymi i dziecko odeszło 2 dni temu. Dziewczyna miała amniopunkcje i w wyniku wyszło, że była to dziewczynka.
Czyżby w naszym przypadku ginka też się pomyliła...???
U mnie akurat się nie pomylila.
Odgon w ogole takie myśli!
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:U mnie akurat się nie pomylila.
Odgon w ogole takie myśli! -
Paulina_2603 wrote:Wiesz, mi to jest wszystko jedno, ale chciałabym wiedzieć. Fajnie byłoby mówić do brzucha "synku" czy "córeczko", a nie tak jak teraz bezosobowo. Zobaczymy w środę
Jasne, chodzilo mi tylko bys odgonila mysli o jakichkolwiek wadach letalnych.
Ja myślę, że to na polowkowych lekarz się pomylil
Ja w tym miesiacu mam zamiar zrobić reszte zakupow - materac, posciele do łóżeczka i takie duperele co mi zostaly. Potem zostanie tylko wozek i cała drogeria dla Czarka.
No i cały czas się zastanawiam czy uzgadniac termin cc jeszcze na grudzien czy już styczen... Z jednej strony nie chcialabym już tego przeciagac skoro wstepne terminy były na koniec grudnia, ale z drugiej myślę o roznicy miedzy dziecmi.ze stycznia, a moim grudniowym... A 39tc zaczynam 14 grudnia. Fajnie by było na swieta mieć już Czarka w domu
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Dzień dobry
ja dziś znów wstałam w kiepskim humorze. W nocy się obudziłam z tak pełnym pęcherzem że do tej pory koszmarnie mnie boli, do tego podbrzusze i na wysokości wzgórka łonowego praktycznie boli non stop i nospa nie pomaga.
Córa wczoraj ledwo kilka ruchów a i dziś praktycznie nic nie czuję i zaczynam się tym stresować.
Życzę Wam miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:55
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Dzień dobry
ja dziś znów wstałam w kiepskim humorze. W nocy się obudziłam z tak pełnym pęcherzem że do tej pory koszmarnie mnie boli, do tego podbrzusze i na wysokości wzgórka łonowego praktycznie boli non stop i nospa nie pomaga.
Córa wczoraj ledwo kilka ruchów a i dziś praktycznie nic nie czuję i zaczynam się tym stresować.
Życzę Wam miłego dnia
Może dla swietego spokoju podjedz na IP?
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Zośkaaa wrote:Może dla świętego spokoju podjedz na IP?
Przede wszystkim powinnam słuchać rozsądnej mnie sprzed ciąży która gdzieś tam się schowała i szepcze mi że przecież dziecko jeszcze małe a ja mam dużo tłuszczu na brzuchu. Na razie na wierzch wychodzi matka wariatka niestety
11.2017 - aniołek 8tc
-
Zośkaaa wrote:Jasne, chodzilo mi tylko bys odgonila mysli o jakichkolwiek wadach letalnych.
Ja myślę, że to na polowkowych lekarz się pomylil
Ja w tym miesiacu mam zamiar zrobić reszte zakupow - materac, posciele do łóżeczka i takie duperele co mi zostaly. Potem zostanie tylko wozek i cała drogeria dla Czarka.
No i cały czas się zastanawiam czy uzgadniac termin cc jeszcze na grudzien czy już styczen... Z jednej strony nie chcialabym już tego przeciagac skoro wstepne terminy były na koniec grudnia, ale z drugiej myślę o roznicy miedzy dziecmi.ze stycznia, a moim grudniowym... A 39tc zaczynam 14 grudnia. Fajnie by było na swieta mieć już Czarka w domuO wadach nie myślałam
Też mi się wydaje, że ten lekarz na połówkowym się pomylił... Zobaczymy
Nam zostaje do kupienia materac do łóżeczka i też właśnie drogeria dla dziecka i dla mnie. Resztę praktycznie mamy. -
Sylwunis wrote:Dziewczyny ale poszalałyście z zakupami ja nie mam ani jednej rzeczy dla synka
U mnie gin na pewno się nie pomylił, widziałam na własne oczy, duże jajeczka i siusiaczka
Ja kupilam dla synka dopiero 3 ciuszki w tym dwa na wiekszy rozmiarmusze przebtrac ciuchy po corce moze cos sie znajdzie dla niego I zaczac kompletowac wyprawke
Sylwunis lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Hej hej
jak tam niedziela? Ja dziś wstałam o 4 i zrobiłam chleb własny, a wczoraj sama masło zrobiłam ze śmietany, ale dziś było śniadanko
Co do zakupów, jak tak zrobiłam drugie pranie i zaczęłam układać, to w sumie nie mam aż tak dużo ciuchów jak niektóre z Was (tak patrzyłam na zdjęcia wcześniej wstawiane na fb). Jedna porcja różnych rzeczy z apteki przyjdzie mi może jutro, mamy przewijak, łóżeczko, komodę (trzeba gdzie to składować), mam parę zabawek takich od 0+ , jakieś grzechotki, kocyk przytulak, a w smyku skusiłam się na taki szeleszczącego płaskiego misia ;P A i poduszki mam dwie babymoov
Do kupienia pozostaje wózek, wanienka, leżaczek tiny love, śpiworek i fotelik samochodowyCzyli takie grubsze zakupy, ale właśnie na spokojnie mam rozłożone wydatki, nie boli tak bardzo niż wywalenie kilku tysięcy oszczędności
Albo mam pecha, albo taka okolica... Ale nie ma u mnie nic co mogłabym kupić używanego... I jak szukałam, nie byłam zachwycona ale od biedy mogłoby być... Wtedy mąż powiedział, że nie ma mowy, mamy kasę i to nasze wyczekane maleństwo, do tego jego synuś -
Dawno się nie odzywałam, ale nie wiem dlaczego, gdy chce coś napisać przez tel to wyskakuje jakiś błąd;/
Seli a słyszałaś czy czytałaś może jakies opinie na temat poduszek babymoov? bo się własnie nad nimi zastanawiam, ale z drugiej strony czytałam, że najlepiej jak noworodek spi na płasko, bez poduszki i teraz sama już nie wiem, czy tamta jest faktycznie polecana czy chwyt marketingowy
W piątek byliśmy na połówkowych. Na szczęście wyszło wszystko dobrze, dzidziuś dalej jest dziewczynką, tak jak stwierdził lekarz na pierwszych prenatalnychwięc bedzie Hania. Był niepełny 20tyg i miała 300g
Gin wysłała mnie do kardiologia bo miałam na wizycie ciśnienie 80/60 i tętno 110. Ktoś ma może podobną przypadłość?jak czytałam na bierząco, to był chyba niedawno post o niskim ciśnieniu właśnie
Ale te niedziele szybko mijają.. jedyny dzień kiedy możemy sie z mężem troche sobą nacieszyć bo tak to jest w pracy od rana do wieczora.. wgl nie moge uwierzyć, że połowa ciąży juz za nami -
Lisa24 wiesz... Na grupie miastowej mam jedna pisała o podobnej poduszce.
Owszem, będzie leżeć na płasko, ale ona jest wyprofilowana, z dziurką, więc to jakby nie patrzeć dalej płasko ale otacza jakby główkę, bo zdarza się, że główka się odkształca. Ona pokazywała jak jej córeczka miała krzywą i już coś tam mieli robić (nie przypomnę sobie tego, nie mam też jak znaleźć tego postu by podkleić Ci), w każdym razie ona bała się stosować medycznych środków i wypróbowała podobną poduszkę, ale innej firmy (za nic nie pamiętam jak to się wszystko nazywało) ale wydaje mi się to dobre, sensowne, dlatego kupiłam.
https://www.mall.pl/poduszki-koldry-dzieciece/babymoov-poduszka-lovenest-original-blue?gclid=Cj0KCQjwidPcBRCGARIsALM--eOcm9oDpKkRrfa8uI9WkLv1rdiguumCvwmMrfoUvcoqDWjk2swlOOUaAg8ZEALw_wcB
Nie wiem czy widziałaś ją na żywo, ona jest dość płaska, ta dziurka jest, to tylko sprawia, że główka jest lepiej ułożona, a nie uniesiona. Zrobisz jak uważasz, ja po prostu intuicyjnie to wybrałam, a tamten post kobiety mnie tylko przekonał, że to nie jest złe. Żadnych opinii medycznych, terapeutów czy kogo tam nie czytałam, nie słyszałam -
Lisa24 wrote:Dawno się nie odzywałam, ale nie wiem dlaczego, gdy chce coś napisać przez tel to wyskakuje jakiś błąd;/
Seli a słyszałaś czy czytałaś może jakies opinie na temat poduszek babymoov? bo się własnie nad nimi zastanawiam, ale z drugiej strony czytałam, że najlepiej jak noworodek spi na płasko, bez poduszki i teraz sama już nie wiem, czy tamta jest faktycznie polecana czy chwyt marketingowy
W piątek byliśmy na połówkowych. Na szczęście wyszło wszystko dobrze, dzidziuś dalej jest dziewczynką, tak jak stwierdził lekarz na pierwszych prenatalnychwięc bedzie Hania. Był niepełny 20tyg i miała 300g
Gin wysłała mnie do kardiologia bo miałam na wizycie ciśnienie 80/60 i tętno 110. Ktoś ma może podobną przypadłość?jak czytałam na bierząco, to był chyba niedawno post o niskim ciśnieniu właśnie
Ale te niedziele szybko mijają.. jedyny dzień kiedy możemy sie z mężem troche sobą nacieszyć bo tak to jest w pracy od rana do wieczora.. wgl nie moge uwierzyć, że połowa ciąży juz za nami
Ona36 trzymam za Was kciuki -
Seli dzięki
Anika82 ja mam np w domu 100/70 i tętno 80 a za dwie godziny bez wysiłku dalej to samo ciśnienie i nagle 115 - jak wynika z moich obserwacji bo zaczęłam teraz mierzyć w domu. I miałam dwa napady kołatania serca, mam nadzieje ze to nic poważnego, ale jak zasugerowała tego kardiologa to pójdę i zobaczę co powie -
Ja mam nieco podwyższone ciśnienie zazwyczaj średnio 125/80. Ostatnio jak się zestresowałam to i 130/90 miałam ale to też ze względu na nadwagę
Co do wyprawki mamy łóżeczko, komodę, materac i pościele do łóżeczka, trochę ciuchów po siostrzenicy i to chyba tyle.Siostra ma mi przysłać komplet butelek aventa, leżaczek z wibracjami i karuzelę na pilota. I to chyba tyle na razie. W przyszłym miesiącu wózek, wanienka ze stelażem, elektroniczna niania i parę innych pierdół muszę to wszystko spisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 22:27
11.2017 - aniołek 8tc