X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Dziewczyny wiem, że zmieniam temat, ale muszę się Wami podzielić moim wielkim stresem związanym ze sklerozą ciążową, która jest okropna :D

Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy, bo na razie mam umowę zastępstwo, a jutro będę walczyła, żeby dostać normalną umowę na czas nieokreślony i wtedy być spokojnie na macierzyńskim i później mieć gdzie wrócić...
    i strasznie mnie dzisiaj stres zżera, że przez tą sklerozę przepadnę tam jutro... ;< trzymajcie proszę kciuki! :D

A skleroza to nie inaczej brak pamięci? :p

Trzymam kciuki, też miałam stresa w czerwcu, umowa na zastępstwo kończyła mi się 31.8 i dostałam nową jeszcze w lipcu ;) Mam spokojną głowę, taki luz i spokój jest naprawdę teraz ważny.

Dziś zrobiłam bitki i leśny mech znów :D tak mi ciężko zabrać się za siedzenie na lapku i pisanie w wordzie poprawek.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka kciuki za pozytywny efekt rozmowy ;)

Odebrałam wyniki badań i teraz w ciąży mam lepsze wyniki tarczycy niż przed. Cieszę się bardzo.

Coś nasze dziecko od dwóch dni jakoś leniwe. Ruszało się tylko rano... Kurcze matki to mają chyba we krwi zamartwianie się... Dobrze, że w środę wizyta. Już nie mogę się doczekać!

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też biorę heparyne i dzisiaj na wizycie się dowiedziałam, że odstawiamy dopiero po połogu. Ja dzisiaj miałam akcje z zastrzyki em rano, bo młoda się tak wypiela że się wystraszylam i szybko wyciągnęłam igłę. Myślę że będzie duży sliniak. Też mam zrosty, ale jeszcze staram się szukać miejsc gdzie igła wchodzi bez problemu.
    Czy mogłabym prosić o zmianę płci i imienia na pierwszej stronie?? Dziewczynka Hania/Agatka

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 10 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Agnuka kciuki za pozytywny efekt rozmowy ;)

Odebrałam wyniki badań i teraz w ciąży mam lepsze wyniki tarczycy niż przed. Cieszę się bardzo.

Coś nasze dziecko od dwóch dni jakoś leniwe. Ruszało się tylko rano... Kurcze matki to mają chyba we krwi zamartwianie się... Dobrze, że w środę wizyta. Już nie mogę się doczekać!
    Też mam lepsze wyniki tarczycy, już tak nie skacze jak wcześniej i dawkę mam ciągle taką samą.

Mój maluch z kolei się rozkręcił i jak wieczorem zaczyna kopać to nie chce skończyć ;) Ale w końcu mogę się cieszyć ruchami <3

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutki na wieczór taki aktywny że pęcherz mam już chyba w siniakach:) tak kopie:) wspaniałe uczucie

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :D 60% ciąży na paseczku załadowane, zaczynam 25tc :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5c5642b1695.jpg

czarnaiwi, Magdoczka, 8485, MaryAnn lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A skleroza to nie inaczej brak pamięci? :p

Trzymam kciuki, też miałam stresa w czerwcu, umowa na zastępstwo kończyła mi się 31.8 i dostałam nową jeszcze w lipcu ;) Mam spokojną głowę, taki luz i spokój jest naprawdę teraz ważny.

No tak, skleroza to zaniki pamięci. Dlatego obawiam się, że zapomnę podstawowych rzeczy na rozmowie i klops, skoro mam czasami trudności z ogarnięciem życia codziennego.

zazdroszczę, że u Ciebie skończyło się to po prostu na dostaniu nowej umowy i koniec :) u mnie z uwagi, że to administracja, to wszystko musi być takie oficjalne -.- oficjalny konkurs, wyłanianie kandydatów, rozmowy kwalifikacyjne przy 5 osobowej komisji, masakra :D a jak pójdzie dobrze, to i tak to nie koniec - jeszcze 3 miesięczna służba przygotowawcza na stanowisku, później egzamin i dopiero po pozytywnym wyniki egzaminu dostaje się umowę :D
    ech, tyle stresu.

Dziękuję za kciuki :* dam znać ok południa jak mi poszło

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    No tak, skleroza to zaniki pamięci. Dlatego obawiam się, że zapomnę podstawowych rzeczy na rozmowie i klops, skoro mam czasami trudności z ogarnięciem życia codziennego.

zazdroszczę, że u Ciebie skończyło się to po prostu na dostaniu nowej umowy i koniec :) u mnie z uwagi, że to administracja, to wszystko musi być takie oficjalne -.- oficjalny konkurs, wyłanianie kandydatów, rozmowy kwalifikacyjne przy 5 osobowej komisji, masakra :D a jak pójdzie dobrze, to i tak to nie koniec - jeszcze 3 miesięczna służba przygotowawcza na stanowisku, później egzamin i dopiero po pozytywnym wyniki egzaminu dostaje się umowę :D
    ech, tyle stresu.

Dziękuję za kciuki :* dam znać ok południa jak mi poszło

O ja... to rzeczywiscie nie taka prosta sprawa... U mnie poszlo blyskawicznie bo dyrektorka jak stwierdzila musze miec spokoj ;) trzymam kciuki by wszystko poszlo dobrze!

Agnuka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jaki ładny brzuszek:-) mój mały cały weekend był aktywny strasznie kopał, ale od wczoraj już odpoczywa:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 08:49

oar83e3kprndadbz.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ;)

Jadę zawiezc l4... jestem w czarnym tylku dzis ;/ z czasem bo zapomnialam portfela, zawrocilam sie to miejski pociag mi uciekl, jest juz prawie 9... a mam sporo roboty dzis ;(

dZhdp1.png

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę, trzymam kciuki:-)

oar83e3kprndadbz.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtaa wrote:
    Dasz radę, trzymam kciuki:-)

Wlasnie zaczelam powatpiewac jak sie wyrobie... plus tylko taki, ze malo snu potrzebuje to najwyzej dzis nie bede spac ;p

dZhdp1.png

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze śpisz w dzień? Ja ostatnio i w nocy nie mogę wierce się i kręcę a od 4 już nie śpię...

oar83e3kprndadbz.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtaa wrote:
    Jeszcze śpisz w dzień? Ja ostatnio i w nocy nie mogę wierce się i kręcę a od 4 już nie śpię...

Nie... ale potrafie spac tylko 4-5 h na cala dobe ;p chodzi mi, ze moge nie spac w nocy do rana.

dZhdp1.png

• Marrtaa Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem sama;-)

oar83e3kprndadbz.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtaa wrote:
    Czyli nie jestem sama;-)

Ciaza dodaje powera teraz ;D

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli brzuszek zgrabniutki :)

Ja ogarniam się i jadę do endokrynologa.

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wracam, szybkie zakupy i dzis spinam sie bo ilez mozna ;p a tak mi sie nie chce...

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualizacja brzuszka :) Zdjęcie z niedzieli - rozpoczęty 25 tydzień :) Robi się piłeczka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/11ea2c5a4c68.jpg

Seli, Magdoczka, Sylwunis, MaryAnn lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi, robi ;D

dZhdp1.png

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ