X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi kiedyś mój od prenatalnych wspominał jak się go pytałam to na łożysko nic raczej się na da poradzić. Co szpital może? Położy cię do łóżka na obserwację i tyle

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, ja po wizycie. Synek pokazał pięknego siusiaka, więc już nie mam wątpliwości :-D
    W przyszłym tygodniu muszę zrobić glukozę. Strasznie się tym stresuję :-( Meega.. Nie chcę tego robić..
    I ze względu na twardnienia brzucha znów wracam do luteiny.
    A to już nie Braxtony-Hicksy na tym etapie? Mi też twardnieje rano i wieczorem praktycznie bezboleśnie i gin stwierdził że to bezsensu coś na to brać bo tak sobie ćwiczy macica. No chyba że masz więcej niż 10 dziennie ale to wtedy u mnie raczej od razu ładują do szpitala na kroplówki rozkurczające bo i lutka za słaba

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    A to mój brzuch :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b57a6d4728c2.jpg

Przypałętało się do mnie przeziębienie nos i gardło zawalone a w piątek na urlop wylatujemy :/

Zaokrąglony ładnie :D

A gdzie lecicie?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Zaokrąglony ładnie :D

A gdzie lecicie?

Część to oczywiście zaległy tłuszczyk z przed ciąży ;)
    Bułgaria mają tam jeszcze fajnie ciepło i morze nagrzane

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Część to oczywiście zaległy tłuszczyk z przed ciąży ;)
    Bułgaria mają tam jeszcze fajnie ciepło i morze nagrzane

ooo :D i jeszcze pewnie nie ma tylu ludzi bo to wrzesień już :) to sobie odpoczniecie, a na ile jedziecie?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kinolek94 Znajoma

Wysłany: 11 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny☺️
    Chciałabym do was dołączyć. Termin mam na 17 stycznia 2019. Spodziewam się synka ☺️ Tydzień temu miałam USG połówkowe. Dzidziuś zdrowy, wszystko wyszło prawidłowo, ale lekarz zauważył niedomykalność zastawki trójdzielnej w serduszku i dostaliśmy skierowanie na echo serca płodu. Z tego co czytałam i co mówił lekarz zastawka ma prawo się jeszcze domknąć a jeśli nie to z tym nic się nie robi. Ludzie normalnie funkcjonują, nawet lekarz który robił badanie ma tą niedomykalność zastawki więc staramy się być dobrej myśli i liczyć na to że wszystko dobrze się skończy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 13:37

Sylwunis lubi tę wiadomość

preg.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tydzień. O dziwo wszystko wykupione na wrzesień już miesiąc wcześniej. Ceny dobre bo już po sezonie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinolek94 hej :) a macie imię wybrane? Pierwsze dziecko? :) Jak znosisz ciążę?
    Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze choć też słyszałam, że wiele osób ma tą niedomykalność i nic z tym się nie robi, a wykrywane jest często przypadkowo nawet już u dorosłych.

Spaceangel fajnie :) to teraz herbatka z miodem i cytrynką i łóżko by się wykurować, ja polecam jeszcze inhalator nawet zwykłą solą fizjologiczną. Mnie coś zaczęło brać, dwa dni inhalacji, herbatek i takiego względnego odpoczynki i jest git.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od endokrynologa. Było 45 minut opóźnienia. Teraz próbuje się zmobilizować do robienia obiadu. Tak mi się nie chce... Robię spaghetti. Mam apetyt na makaron.
    Na wizycie ok. Jeszcze tylko dwa razy będę musiała do niej iść. Teraz w 29 tygodniu i później w 34 i da mi już spokój :) Opowiadalam jej o zamieszaniu z płcią. Stwierdziła, że na połówkowym lekarz na bank się pomylił.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kinolek94 Znajoma

Wysłany: 11 września 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper☺️ pierwsze dziecko. Ciążę znoszę dobrze, pierwsze ruchy czuję od 19tc a teraz są juz bardziej wyraźne. Małe problemy były około 9tc, nagle po południu miałam ciemne plamienie i na IP zrobili USG i wyszedł mały krwiak kosmówki ale na szczęście szybko się wchlonął. Również mam kłopot z łożyskiem, ściana tylna nisko schodzące więc mam nic nie dźwigać i jak to lekarz stwierdził,, nie latać na miotle'' tylko odpoczywać ale bez leżenia. Podobno łożysko może się podnieść nawet do 30tc i oby tak było ☺️

preg.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kinolek94 hej :) a macie imię wybrane? Pierwsze dziecko? :) Jak znosisz ciążę?
    Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze choć też słyszałam, że wiele osób ma tą niedomykalność i nic z tym się nie robi, a wykrywane jest często przypadkowo nawet już u dorosłych.

Spaceangel fajnie :) to teraz herbatka z miodem i cytrynką i łóżko by się wykurować, ja polecam jeszcze inhalator nawet zwykłą solą fizjologiczną. Mnie coś zaczęło brać, dwa dni inhalacji, herbatek i takiego względnego odpoczynki i jest git.
    już zaraz zwymiotuję herbatkami, dodaję jeszcze imbir :D do tego czosnek z letnim mlekiem.Robię inhalację z olejkiem z apteki. Na razie leżę i śmierdzę czosnkiem że umarłego bym obudziła. O dziwo matka zdycha młoda wariuje :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to super :D

Spaceangel e to jesteś dobrze obłożona :D

Kinolek94 tak, do 30tc łożysko powinno się podnieść i to chyba wszyscy mówią, ja się na razie tym nie przejmuję, nawet jak będzie nisko to nie jest już przodujące to i tak na nic nie ma to wpływu :)

Ja się nie mogę ogarnąć... No siedzę od 12.00 z wordem i nic... :( Na obiad też nie mam pomysłu, dziś to nawet i w ogóle chęci na jedzenie, zjadłam musli z jogurtem tylko ;P

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś dojadamy wczorajszą zapiekanką z cukinią bo nam obrodziła w tym roku :) placki, bigos już się znudziły zapiekanka pycha wyszła

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że jak patrzę na Wasze zdjęcia to wydaje mi się ze największy brzusio mam ja. Przytyłam już 8 kg. Ale co się dziwić, Maleństwo waży już ok 720 g. P dr zadowolona z M, na następną wizytę dostałam tylko mocz. Wszystko dobrze tylko że Mały postanowił się obrócić i siedzi sobie pupką do dołu. Mam nadzieję że zdąży się jeszcze przekręcić.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin mój synuś jakoś też koło 650 pewnie waży :) tydzień temu było 554 więc myślę, że tak koło 100 gram tygodniowo przybiera :P albo i więcej, do końca września pewnie będzie kilogram :D to już taki kawał człowieka :) Twój młodzieniec może nastroju dziś nie miał?

Ja wczoraj robiłam bitki i leśny mech :P dziś... Upiekłam w piekarniku filet z kurczaka ale nie wiem co z niego zrobię, może chińszczyznę mężowi do pracy i quasadillę dziś na obiad, szybko i prosto.

Ja mam wahania wagi ale ogólnie na całą ciążę jakieś niepełne 4 kg jest już.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wahania to tylko nastroju. Waga cały czas systematycznie w górę

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Jeśli chodzi o wahania to tylko nastroju. Waga cały czas systematycznie w górę

u mnie zaczęła właśnie szaleć od dwóch tygodni ;/ tak to do 19tc miałam 0.5 kg, potem dobiło do kilograma do 22 tc a w 23 przyszło 4 kg i w piątek jak się ważyłam to odpadło 2 kg... Ni3 wiem gdzie ale znikło i na razie nie wraca :P

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Wiecie że jak patrzę na Wasze zdjęcia to wydaje mi się ze największy brzusio mam ja. Przytyłam już 8 kg. Ale co się dziwić, Maleństwo waży już ok 720 g. P dr zadowolona z M, na następną wizytę dostałam tylko mocz. Wszystko dobrze tylko że Mały postanowił się obrócić i siedzi sobie pupką do dołu. Mam nadzieję że zdąży się jeszcze przekręcić.
    na tym etapie dziecko jeszcze zmienia pozycje. ja czułam kopiniaki prawie pod żebra a godzinę poźniej miałam usg i już dziecko było poprzecznie ułożone, tak do 30 tygodnia mniej więcej dziecko przyjmuje już właściwą pozycję (choć i później może się jeszcze obrócić).

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    na tym etapie dziecko jeszcze zmienia pozycje. ja czułam kopiniaki prawie pod żebra a godzinę poźniej miałam usg i już dziecko było poprzecznie ułożone, tak do 30 tygodnia mniej więcej dziecko przyjmuje już właściwą pozycję (choć i później może się jeszcze obrócić).

Mój jak nigdy jest poprzecznie w lewym boku mocno, daleko... nie wiem gdzie on tam wywędrował :P ale kopie mnie w rękę jak siedzę na lapku :D za to jest zawsze nadzieja, mojej mamie brat się przekręcił głową w dół tydzień przed porodem bo byłby pośladkami, wspomina to bardzo źle, że był to bolesny moment no ale się przekręcił :)

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mój jak nigdy jest poprzecznie w lewym boku mocno, daleko... nie wiem gdzie on tam wywędrował :P ale kopie mnie w rękę jak siedzę na lapku :D za to jest zawsze nadzieja, mojej mamie brat się przekręcił głową w dół tydzień przed porodem bo byłby pośladkami, wspomina to bardzo źle, że był to bolesny moment no ale się przekręcił :)
    no ja w pierwszej ciąży też dokładnie odczułam moment przekręcenia i było to bolesne, nawet bardzo.

Seli Twoj suwak coś dziwnie pokazuje ile dni zostało do porodu, mi belly pokazuje że zostało 120 dni a jestem w niższej ciąży od Ciebie.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ