STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli ale to jest tylko ryzyko na podstawie wieku nt i chyba akcji serca....serio nie patrzyłabym na to.... pewnie 1:109 to dosc srednie ryzyko, niewiem gdzie tego szukac jaka jest srednia pewnie nigdzie nie bedzie takich informacji.
Paulina tylko w 1 posladku Cie boli? Ja tez mam.cos takiego ale raz lagodniej raz bardziej i ten ból jest okropnyale w 1 to samo miałam
-
Moze macie racje... Widocznie te ryzyko nie ma nic do tego. Tylko te infekcje...
-
katepr wrote:Paulina tylko w 1 posladku Cie boli? Ja tez mam.cos takiego ale raz lagodniej raz bardziej i ten ból jest okropny
ale w 1 to samo miałam
Jak siedzę, to jest w miarę ok, ale tylko się ruszę i jest koszmarnie.
-
Nie mam jakiegoś wielkiego brzucha więc jeździ się dobrze, lubiłam rowerem jeździć jeszcze zanim zaszłam w ciąże teraz jest mi lepiej jeździć niż chodzić ze względu na to że stopa mniej boli na rowerze. Nie przesilam się jeżdżę po "sprawunki" do sklepu do lekarza itp. nigdzie nie wyczytałam że to może dziecku szkodzić.
Dzisiaj mała jest nieco bardziej żywotna niż wczoraj idę spać padam na nos
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Nie mam jakiegoś wielkiego brzucha więc jeździ się dobrze, lubiłam rowerem jeździć jeszcze zanim zaszłam w ciąże teraz jest mi lepiej jeździć niż chodzić ze względu na to że stopa mniej boli na rowerze. Nie przesilam się jeżdżę po "sprawunki" do sklepu do lekarza itp. nigdzie nie wyczytałam że to może dziecku szkodzić.
Dzisiaj mała jest nieco bardziej żywotna niż wczoraj idę spać padam na nosA że ciagle było na jednej wysokości to jest naprawdę problem żeby je ruszyć. Wiem że rower nie jest zakazany ale moja gin zapytana o to na wizycie odradzała i słyszał to mój M. I w tym roku pojeżdżone
-
Hej
Wyspałam się. Padam ostatnio szybko
Jedziemy dziś do teściów ,córa obiecała dziadkom ciasteczka to trzeba brać się do roboty. A znalazłam taki przepis na czekoladowe z płynną czekoladą w środku i drugie z krówka w środku. Będą wymiatać:)Trzeba córce podnieść poprzeczkę po udanych kokosankach.
Seli
Jak wieczór ze znajomymi ?
Nie przejmuj się tym ryzykiem,skoro lekarz tego nie omówił myślę,że jest ok.
Wszystkie musimy myśleć pozytywnie i nie serwować sobie stresów! ( Ten apel też do mnie!
Spaceangel
Jeśli Ci wygodnie i lekarz nie widzi przeciwwskazań ...ja bym się nie odważyła usiąść na rower w ciąży...dla mnie za duże ryzyko.Unikam ryzyka teraz .
Paulina2603
Pupa lepiej?
Ciążowe dolegliwości są zaskakujące a ich lista się powiększa
Miłej sobotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 08:55
-
Kendy, fajna ta Twoja córcia, taka rezolutna. Ja planuję zrobić rożki fr z jabłkiem.
Co macie za oknem? U mnie mgła, buro i ponuro. Naszykowałam kolejną turę prania rzeczy dziecka, właściwie to 3 ale jakoś nie moge się zebrać. Chyba pora na kawkę -
olkakarolka wrote:Kuzynka jest w 34tc i jeszcze jeździ na rowerze.. nie wiem jakim cudem ale ogarnia
Tak więc ja podziwiam, sama bym się nie zdecydowała ;P
-
Impreza skonczyla sie o 5 rano!! Masakra
kazdy wypiescil kota, wybawil, bylo morze alkoholu a ja biedna na trzezwo to wszystko
ale suma sumarum bylo bardzo fajnie. Usmialam sie i odstresowalam. Wstalismy z pol godziny temu, kawa, przygotowalam sniadanie. Maz pojechal z tesciem po wozek!!
i wymienic lezaczek
jak przyjada beda racuszki drozdzowe z jablkiem i potem chyba dalej spac
-
Seli wrote:Impreza skonczyla sie o 5 rano!! Masakra
kazdy wypiescil kota, wybawil, bylo morze alkoholu a ja biedna na trzezwo to wszystko
ale suma sumarum bylo bardzo fajnie. Usmialam sie i odstresowalam. Wstalismy z pol godziny temu, kawa, przygotowalam sniadanie. Maz pojechal z tesciem po wozek!!
i wymienic lezaczek
jak przyjada beda racuszki drozdzowe z jablkiem i potem chyba dalej spac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 10:23
-
Marin wrote:Grubo...
Grubo :p ja lezalam sobie na sofie i raz, ze nie moglam ze smiechu to jeszcze mlodemu odpowiadalo bo sie wierzgal ;p i potem bolaly mnie okolice pepka bo tam sie rozpychal ;p -
No to gruba impreza Seli:)
Ja już przywykłam ,że na imprezach trzeźwa.Odkad mam dziecko z reguły tak bywa,chyba że córa u dziadków czy wypad z mężem we dwoje to zabawa na całego:) w ogóle powiem Wam ,że bym się rozerwała trochę. Mam ochotę wyskoczyć gdzieś na imprezę. Mam takie kumpele,wszystkie jesteśmy mamami i raz na pół roku robiłyśmy sobie takie wychodne,czad;)
Ciacha wyszły ekstra...miałam wstawić zdjęcie ale się powstrzymałam by nie robić z forum ciążowego forum kulinarnego
Ale czas na wspólnym pichcenia bezcenny uwielbiam
Odpocznę i jedziemy
Martin
Tak to właśnie jest z tymi uwagami :)zapomina wół jak cielęciem był.
A co też istotne trzeba uważać co się mówi dzieciom by właśnie kiedyś nie wykorzystały tego przeciwko namza dużo nie opowiadać np o szaleństwach młodości. Ja się trochę pilnuje przed moją szesnastolatka
ona naszczescie zdecydowanie spokojniejsza niż ja w jej wieku,na moje szczęście
-
Kendy dawaj zdjecia i link albo przepis, ja też ostatnio upiekłam moje pierwsze ciasto z nudów. U nas też szaro, buro i pada. Dzisiaj i my mamy imprezkę, posprztałam a teraz moje plecy i biodra błagają o litość
-
A ja dziś się czuje jakbym nie spala całą noc, a spalam:) trzeba w końcu chatę ogarnąć A ja nie mam ma nic sił...
Ja jeszcze pracuje, chociaż mniej niż przed ciążąmam swoją działalność, i pracę siedzącą więc jeszcze daje rade;) ale do połowy listopada będę robić, nie dłużej:)
-
My właśnie wracamy z bezpiecznego malucha
faktycznie fajne warsztaty i warte polecenia. A ile zdobyczy ze sobą wieziemy
U nas tez szaro i ponuro, ale na szczescie nie pada
Tez mieliśmy iść wczoraj do znajomych ale nie wypaliło. W sumie to dobrze bo za tydzień szykuje się dyza impreza urodzinowa u kuzyna, wiec ten weekend będzie na spokojnie
Tez się czuje jakbym nie spała nic.. a chyba pierwszy raz od dłuższego czasu pierwsze wstawanie na siku miałam o 6.45 a nie o 2 czy 3:P jeszcze mnie sprzątanie czeka a tak mi się nie chceWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 14:42