X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brata Gabrysia, kochany, wrazliwy chłopak.
    A co do tabletek to 9 chcialabym brac ;) Stabdardowo biorę 14. A teraz gdy dochodzi aspargin i Nospa regularnie to biorę 20 + zastrzyk ;)

Seli lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Mam brata Gabrysia, kochany, wrazliwy chłopak.
    A co do tabletek to 9 chcialabym brac ;) Stabdardowo biorę 14. A teraz gdy dochodzi aspargin i Nospa regularnie to biorę 20 + zastrzyk ;)

9 to sam aspargin i magnez :P też biorę więcej, no nie 20 ale było 16 i miały dojść 3... i mnie żołądek strasznie bolał, więc wolałam mieć skurcze łydek i ud... A nie mam o dziwo.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;)

Zaczelam milo dzien ale maz juz w drodze do pracy... Ostatnio mam tak, ze jakos mega mi go brak...

Mlody tak sie wierci od wczoraj... choc po przebudzeniu teraz juz sie uspokoil ;)

Jakie plany macie w tym tygodniu?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hejo ;)

Zaczelam milo dzien ale maz juz w drodze do pracy... Ostatnio mam tak, ze jakos mega mi go brak...

Mlody tak sie wierci od wczoraj... choc po przebudzeniu teraz juz sie uspokoil ;)

Heej ;)

Nie przejmuj się, ja mam identycznie :P dzisiaj szczęście, bo mąż ma luźny dzień i pojechał na zakupy, potem ma tylko kilka spotkań i mamy jechać kupić mu jakas kurtkę, buty, wszystko bo nic biedak nie ma :P i od razu pewnie skoczymy zobaczyć na wózki i wanienki.

Czy któraś z doświadczonych już mam korzystała ze stojaka na wanienkę ?:) jest to faktycznie wygodne ?:)

A w tym tygodniu narazie zaplanowałam.. malowanie mebli kuchennych :D ale zobaczymy co z tego wyjdzie :) bardzo bym chciała, mąż ma tyle zaległej pracy kolo i w domu ze może sam nie zdążyć, ale dla mnie to tez już ostatni moment na takie wyczyny :))

Do tego chyba upieke pierniczki na święta.. zawsze zbieram się od października i zawsze robię to za późno :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:49

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze naszykowac ciasto na staropolski ;) robi sie chwile a potem czeka 6 tygodni! :D

Jeju, ale mi sie nic nie chce :D

dZhdp1.png

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hejo ;)

to chyba teraz taki czas, że tęsknota się nasila :( mi też jest tak mega brak męża ;< tyle, że u mnie faktycznie go nie ma, cały czas, od połowy września - już miesiąc go nie ma (z tygodniową przerwą), a teraz kolejny miesiąc, z tym, że teraz to już w ogóle jest w delegacji w Norwegii i wróci dopiero 18 listopada. Ciężka ta jesień dla nas

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 jak kąpałam siostrzenicę w wanience ze stelażem. Super sprawa jeżeli masz miejsce w łazience :) ja zamierzam kupić wanienkę ze stelażem, termometrem żeby mąż nie musiał się zastanawiać czy woda dobra i odpływem taką rurką co będzie sięgać do kranu żeby sobie woda mogła odpływać :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie wzielismy stelaza ostatecznie.

Leze ale mlody daje tak popalic, ze nie moge zasnac. Za to ochota na jakies ciasto za mna chodzi, ale jakies z kremem i nie slodkie ;p
    Chyba tez musze sie przejsc po jakies pieczywo i cos na kanapki ;)

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo na oczy patrzę... tak mi się chce spać... Miałam ciężką noc. Nie mogłam spać, bo bolał mnie ten pośladek, do tego Mała tak się wiercila, że nie mogłam zasnąć :( Na szczęście mam na dzisiaj obiad i nic nie muszę robić.

W ogóle zauważyłam, że mam jakiś spadek formy i fizycznej i psychicznej. Codziennie chce mi się płakać i czym bliżej porodu, tym ogarnia mnie coraz większy strach przed tym wszystkim. Pewnie hormony tak działają...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja ledwo na oczy patrzę... tak mi się chce spać... Miałam ciężką noc. Nie mogłam spać, bo bolał mnie ten pośladek, do tego Mała tak się wiercila, że nie mogłam zasnąć :( Na szczęście mam na dzisiaj obiad i nic nie muszę robić.

W ogóle zauważyłam, że mam jakiś spadek formy i fizycznej i psychicznej. Codziennie chce mi się płakać i czym bliżej porodu, tym ogarnia mnie coraz większy strach przed tym wszystkim. Pewnie hormony tak działają...

U mnie póki co spadek formy fizycznej. Psychika daje radę ;) Jednak mam mniej cierpliwosci do niektorych osob gdy słyszę bezsensowne gadanie, od razu mogę się uruchomic i powiedziec co mysle.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wysypiam, nawet śpię dużo... Ale teraz się położyłam a młody tak kopie i wierci się, że wstałam :)

Ja mam coraz częściej huśtawki nastroju, fizycznie różnie bywa... Ale ogólnie jest ok.

Kendy to nie dobrze, odpoczywaj, masz dwie duże córy, męża i musisz zwolnić.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami przeceniamy nasze możliwości ;) Ja nie walczę ze sobą w ogóle. Prawie nic nie robię - trudno.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Heej ;)

Czy któraś z doświadczonych już mam korzystała ze stojaka na wanienkę ?:) jest to faktycznie wygodne ?:)
    Wg stojak jest bardzo przydatny, odciaza kregoslup.niektórzy twierdza,ze mozna na stole postawic, ale na stole nie jest juz tak stabilnie i na pewno nie da sie tak blisko wanienki dojsc. Ja polecam.

Poprzegladalam ubranka po synku, zostawilam te ktore moga byc dla dziewczynki, strasznie duzo tego,nie pomieszcze w szufladzie, chyba kupię jakies pojemniki plastikowe .

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie się zdecydujemy na stojak w takim razie ;) tez mi się to zawsze wydawało bardzo wygodne, ale zawsze lepiej się upewnić czy jest sens wydawać pieniążki :D

Kendy odpoczywaj grzecznie :* i nic się nie martw. Takie zasłabnięcia w tym okresie ciąży tez mogą się zdarzać, ale faktycznie koniecznie trzeba skonsultować z lekarzem. Myśle, ze cała rodzina zrozumie Twoje zwolnienie obrotów ;) teraz musisz dać innym soba się zaopiekować

klz99vvjhysycx8i.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ze stelarzem rewelacja nie muszenkapinowac gdzie postawic wanienke tylko rozstawiam stelarz i po sprawie u mnie u syna sie sprawdzil pamietam ze z corka bylo kombinowania albo taborety itp

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • kasiaczeek Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny interesowałyście się może krwią pępowinową? Dzisiaj idę posłuchać co Pani będzie opowiadać. W necie jest sporo negatywnych opinii.

1usah371rwy853le.png

NT 3,5 nieprawidłowy przepływ żylny zd 1:4
    Czekam na wynik nifty... ZDROWY CHŁOPAK
    Echo serca - wszystko dobrze

17.01.2019 synuś jest już z nami
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    Dziewczyny interesowałyście się może krwią pępowinową? Dzisiaj idę posłuchać co Pani będzie opowiadać. W necie jest sporo negatywnych opinii.

Jest to dość drogie...

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    Ja już mam przesyt tego tematu. Na każdych warsztatach o tym mówią, w szkole rodzenia też była przedstawicielka. Jest to drogie niestety... Wypełniłam ankietę od nich, bo co poniedziałek można wygrać bankowanie na 18 lat.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczeek wrote:
    To pisz już po spotkaniu, ja chetnie dowiem sie coś na ten temat, bo sie nad tym zastanawiamy.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to dużo masz na głowie... Jeszcze utrzymujesz te mieszkanie... A nie możesz olać? Nie będzie na niego? Czy masz jakąś służebność notarialnie zapisaną?...

I podziwiam, że po przebytej chorobie jeszcze zdecydowaliście się na trzecie dziecko.

I ja dalszą rodziną bym się nie przejmowała... Najważniejszy jest mąż i córki i teraz Ty i maluch.

dZhdp1.png

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ