STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokaldnie, dopiero po antybiotyku mozna wymaz robic.
Ja jeszcze nie mam hiv, mialam dawno miec zrobiony ale mi odmowili bo nie mialam specjalnego papierka :p potem u gina akurat sie skonczyly skierowania, teraz zapomnialam zapytacporusze temat na kolejnej wizycie, moze sie dokulam do laboratorium jakos :p
-
O matko... Nie...
A masz diagnostykę? u mnie HCV i HIV w diagnostyce po 38zł, robiłam w innym labo to było taniej bo po 30 zł -
Probuje rozplanować wydatki zasypują mnie ostatnio ,masakra..no ale życie. Wczoraj na wizycie u ortopedy córki 5 stówek poszło,auto u mechanika było też w tym miesiącu..Dobrze,że wyprawka kupiona. Bo co miesiąc niespodzianki. U was tez tak.?
Dziś oprócz łóżeczka 7 paczek będę miała. Ale będzie szał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 16:02
-
katepr wrote:Dokaldnie, dopiero po antybiotyku mozna wymaz robic.
Ja jeszcze nie mam hiv, mialam dawno miec zrobiony ale mi odmowili bo nie mialam specjalnego papierka :p potem u gina akurat sie skonczyly skierowania, teraz zapomnialam zapytacporusze temat na kolejnej wizycie, moze sie dokulam do laboratorium jakos :p
-
Rozumiem wydatki... u mnie to wizyty, leki, suple...
Ja miałam robione jakoś w 8tc więc nie muszę powtarzać. Przynajmniej teraz nic nie mówił -
No prywatnie prywatnie :p
Ja też sporo wydatków, jeszcze musze prezenty kupić pod choinke, ta komode jakos maz ma wyskoczyc kupic, jedno zamowienie z gemini, jedno z allegro, torbe nową taka zeby odrazu do szpitala byla. No i to co na codzien, ostatnio mam wrazenie ze ciagle.zakupy robie :p
-
Seli mam przeciwgrzybicze. Z jednej strony masz racje, ze najlepiej wiedzieć co dokładnie atakować.. z drugiej na wymaz trzeba czekac kilka dni za nim im coś wyrośnie, a dobrze zacząć dzialac od razu, dlatego są leki pierwszego rzutu o szerokim spektrum działania na najczęściej spotykane szczepy.
Tez miałam na początku ciąży robiony HIV hbs i hcv i ostatnio pytałam moja gin czy muszę powtarzać to powiedziała, ze tak bo do szpitala wymagają świeże badanie z 30 któregoś (nie pamietam dokładnie) tygodnia, ale ona zawsze zleca na początku ciąży bo nic jej nie da to jak się dowie na koniec ciąży, ze pacjentka ma HIV czy hcv i to jest bez sensu ale tak szpital wymaga i już -
katepr wrote:No prywatnie prywatnie :p
Ja też sporo wydatków, jeszcze musze prezenty kupić pod choinke, ta komode jakos maz ma wyskoczyc kupic, jedno zamowienie z gemini, jedno z allegro, torbe nową taka zeby odrazu do szpitala byla. No i to co na codzien, ostatnio mam wrazenie ze ciagle.zakupy robie :p
A pisałaś coś o skierowaniu ...więc myslalam że może da się na NFZ i mnie w blad wprowadziła lekarka. -
Ale już szarówa co? Godzina 16 i zaraz światło zapale ,bo mi ciemno ...albo nie,świeczki zapachowe...uwielbiam. i mąż w pracy dłużej musiał zostać a ja tu się doczekać składania łóżeczka nie mogę.
Teraz muszę odleżeć bom się nasmażyła naleśników...ale dobre..z parówka,serem żółtym,korniszonkiem,pieczarkami z cebulką i ketchup i majonez .. -
katepr wrote:No prywatnie prywatnie :p
Ja też sporo wydatków, jeszcze musze prezenty kupić pod choinke, ta komode jakos maz ma wyskoczyc kupic, jedno zamowienie z gemini, jedno z allegro, torbe nową taka zeby odrazu do szpitala byla. No i to co na codzien, ostatnio mam wrazenie ze ciagle.zakupy robie :p -
Kendy z tego co kojarzę to na HIV można zrobić za darmo.. i chyba nawet bez skierowania ale nie wiem jak to działa dokladnie:/ jest w Polsce jakiś specjalny program, który ma pomoc w diagnostyce osób chorych, które o tym nie wiedza. Chyba trzeba iść do jakiegoś specjalnego punktu pobrań, no i nie wiem jak dokładnie to wyglada z kobieta w ciąży
-
Kendy wrote:Seli może zapytaj bo chyba faktycznie przed porodem potrzebne są
Potrzebne ale wlasnie chyba te z poczatku? Zapytam.
Lisa, niby tak, ale ja tez zawsze czekam te 3-4 dniinaczej to bez sensu. A co dokladnie bierzesz? Jestes w ogole pewna, ze to grzyb a nie np bakteria czy drozdze? Bo wtedy tracisz wiecej czasu - aplikacja kilka dni i potem odczekanie... wymaz prywatnie to koszt ok. 40 zl. Odczekalabys 3 dni i tyle. A tak jak sie okaze, ze jednak leczysz nie to co trzeba to i miesiac tracisz. Przy miekkiej szyjce itp. Bym sie bala.
-
Kendy pewnie uchodzić się trzeba
a 30 zł to nie jest jakas bardzo zaporowa kwota wiec tez myśle ze szkoda zachodu
Seli drozdzak to tez grzyb. Biorę macmiror 500. Miałam już kiedyś kandydoze, wiec myśle ze to jest najbardziej prawdodpobnie. Na bakterie to kompletnie nie wyglada bo są inne objawy. Narazie jest okej, dzisiaj sucho jak nigdy. Ciekwa jestem czy ta miękka szyjka jest spowodowana typowo infekcją, bo we wtorek jej raczej jeszcze nie miałam a ona już była miękkaw piątek moja gin wraca z urlopu, pojde do niej w poniedziałek i zobaczymy
-
Ja typowych objawow tez nie mialam... kontrolny wymaz to wszystko zaczal
-
Kendy tak naprawde to powinno sie dac na nfz bo ja w 1 ciazy wlasnie na nfz robilam. U mnie w szpitalu nawet odplatnie chca skierowanie :p i to jeszcze sie okazalo jakies specjalne :p
Komoda z ikei, zwykla malm 6 szuflad, jedna taka mamy z 4ema dlatego chcemy taka samą zeby pasowala
Seli moga chciec po 30tyg hiv w szpitalu bo od 8tc to moglas sie juz 3 razy zarazic a wtedy daja rodzącą na specjalny oddzial izolacyjny. Ja juz nie pamietam jakie wyniki dawalam na izbie...
-
Katepr tez tak mi sie cos obilo o uszy... Musze spisac sobie na za tydzien wszystko bo skupilismy sie na tej szyjce... A ciekawi mnie czy da w razie co sterydy na rozwoj pluc...