STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lisa24 wrote:My dzisiaj odwiedziliśmy szpital. Znowu miałam mega wyciek z dróg rodnych, caaale spodnie zalane.. ale na szczęście nie wody tylko infekcja.. mam iść jeszcze skontrolować w najbliższych dniach u gina, nie wiem gdzie pójdę, bo mój do piątku na urlopie:/ szyjka dalej długa i zamknięta tylko bardzo rozpulchniona. Dali mi globulki i kazali się bardziej oszczędzać.
Dzidzius wazy 1300, we wtorek miała 1100 wiec tez wątpię ze poszło jej 200g w niecały tydzień tylko raczej ten margines błędu się wkradłdalej leży poprzecznie i lekarka powiedziała, ze raczej się już tak układa, ze bardziej widzi tu cesarkę niż to ze się obróci ale nigdy nic nie wiadomo.. no zobaczymy
U mnie też cesarka ,damy radę. A u ciebie może się coś jeszcze zmieni. Mój tez ostatnie dwa USG poprzecznie leżał.
To oby było wszystko dobrze -
Lisa24 wrote:Kendy, Zosia - piekne prace
jak tak oglądam Wasze zdjęcia to mam ochotę sama spróbować ale jeszcze nigdy nic nie uszyłam.. Ew guzika i cyrkonie w sukience
wiec mam duże obawy jak to wyjdzie
próbuj !!!ja podeszłam na luzie co wyjdzie to wyjdzie ale dzieci zadowolone więc cel osiągnięty. A jak wygląda tak wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 19:16
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Wlasnie... a zrobili wymaz? Ja nie mam boli ani nic ale leci mi od dwoch dni mega wodnisty sluz(?) Bialy i gesty tez... a mam na pewno drodze i ciekawe jaka tym razem bakterie
tez przez moment sie wystraszylam, ze to wody ale mam te papierki i to sluz wodnisty.
Nie zrobilipewnie stwierdzili, ze gin prowadzący zrobi.. powiedziała, ze jak się powtórzy to jechać od razu do szpitala tylko do jednego z dwóch w Krakowie, gdzie maja oddział z wcześniakami. Ja właśnie miałam mega wodnisty, w ogóle śluzu nie było widać
kupiłam te wkładki wykrywające wody płodowe i akurat dzisiaj przyszły, założyłam rano i się zabarwiła lekko na taki szaro-niebieski, wiec już byłam pewna, ze nie jest dobrze, ale w szpitalu zrobili mi papierkiem i wyszło środowisko kwaśne, wiec mam nadzieje ze wkładka wyszła fałszywie dodatnia
ale lekarka tez mówiła ze z tym pH to różnie bywa i nie ufa temu do końca, ale sączenia wod nie widzi, wiec to raczej przez infekcje. Ciekawe czy trafiła z globulkami.. bo to tez takie strzelanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 19:19
-
Seli wrote:Wlasnie... a zrobili wymaz? Ja nie mam boli ani nic ale leci mi od dwoch dni mega wodnisty sluz(?) Bialy i gesty tez... a mam na pewno drodze i ciekawe jaka tym razem bakterie
tez przez moment sie wystraszylam, ze to wody ale mam te papierki i to sluz wodnisty.
Seli, jakie masz te testy na wody płodowe? Chciałam sobie kupić, ale jakoś ciężko z dostępnością.
-
Kendy wrote:Ale się strachu najadłas. Współczuję nerwów. To tak się może objawiać infekcja?
U mnie też cesarka ,damy radę. A u ciebie może się coś jeszcze zmieni. Mój tez ostatnie dwa USG poprzecznie leżał.
To oby było wszystko dobrze
Może być wzmożony śluz.. ale u mnie był bardzo wodnisty, jakby się wylał 3 partiami i nagle miałam spodnie mokre. Przezroczysty i bez żadnego nieprzyjemnego zapachu.. Na szczęście Hania nie daje o sobie zapominać i się odzywa co jakiś czas. wiec mam nadzieje, ze faktycznie jest dobrzektg mi nie zrobili, ale to pewnie dlatego ze nie mam skończonego 30tyg? Nie wiem, nie znam się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 19:26
-
Kurde... ale te infekcje sa mega wazne... Bo moze dojsc do wczesniejszego porodu albo zakazenia
a nie kurde "no masz infekcje to jedz tam gdzie wczesniaki"... ja nie rozumiem dlaczego taki opor jest przed robieniem wymazow? Ta dziewczyna co opisywalam lezala 5 tyg w szpitalu bez wymazu i dlatego urodzila bo doszlo do zakazenia i zbadali to po porodzie... spoko
wrr!
Kendy, tak, apropo lezenia
I szczerze to prawie sie nie ruszam... Bo Gabrys sie tak uklada, ze co wstane po jedzenie albo do wc to mi ciezko, zle w brzuchu i tylko jak leze to jest super. Wiec nie kombinuje nawet juz. -
Magdoczka wrote:Seli, jakie masz te testy na wody płodowe? Chciałam sobie kupić, ale jakoś ciężko z dostępnością.
Papierki lakmusowe. Ja kupiłam dwie wkładki ale to strata pieniędzy, bo działa na tej samej zasadzie a wychodzą dużo drożej.. no i u mnie i tak się zafarbily a w szpitalu wyszło pH kwaśne a nie zasadowe -
Magdoczka wrote:Seli, jakie masz te testy na wody płodowe? Chciałam sobie kupić, ale jakoś ciężko z dostępnością.
-
Seli nawet nie strasz
mam nadzieje, ze trafiła i będzie dobrze, nawet nie chce myśleć inaczej. Szczerze mówiąc, byłam wszystkim taka zestresowana i jeszcze rozbolał mnie brzuch, ze się nie upomniałam o wymaz, a myślałam o tym jeszcze w samochodzie jak jechaliśmy
-
Lisa nie strasze... Ale jesli bakteria to trzeba antybiotyk dobrac pod nia. Probiotyki brac z kwasem mlekowym. Bo jak juz Ci tak leci to nie jest lekka infekcja... Widze po sobie bo mecze sie od poczatku sierpnia i sil mi brak
juz faszeruje sie naprawde wieloma rzeczami...
-
Seli wrote:Lisa nie strasze... Ale jesli bakteria to trzeba antybiotyk dobrac pod nia. Probiotyki brac z kwasem mlekowym. Bo jak juz Ci tak leci to nie jest lekka infekcja... Widze po sobie bo mecze sie od poczatku sierpnia i sil mi brak
juz faszeruje sie naprawde wieloma rzeczami...
Na wypisie napisała, ze infekcja grzybicza. Ale stwierdziła na okopewnie dlatego, ze biała i bez zapachu. Brak mi słów i sił do tych szpitali. A jaki bierzesz probiotyk? Najgorzej, ze moja gin jest na urlopie, a ciężko się dostac do dobrego lekarza tak od strzała na już, jak nie jest lekarzem prowadzącym
-
Lisa24 wrote:Na wypisie napisała, ze infekcja grzybicza. Ale stwierdziła na oko
pewnie dlatego, ze biała i bez zapachu. Brak mi słów i sił do tych szpitali. A jaki bierzesz probiotyk? Najgorzej, ze moja gin jest na urlopie, a ciężko się dostac do dobrego lekarza tak od strzała na już, jak nie jest lekarzem prowadzącym
Ja biore lactovaginal, smaruje na zewnatrz clortimazolum bo on jest na drodzaki itp, plyn mam na infekcje grzybiczne femina cos tam dla kobiet w ciazy, dzis uslyszalam zeby brac tez doustnie lacto femine oprocz globulek, ogolnie tez dicoflor lykam. No i przy infekcji to albo prezerwatywy albo nic... Bo zarazisz meza ;p -
Lisa24 wrote:Może być wzmożony śluz.. ale u mnie był bardzo wodnisty, jakby się wylał 3 partiami i nagle miałam spodnie mokre. Przezroczysty i bez żadnego nieprzyjemnego zapachu.. Na szczęście Hania nie daje o sobie zapominać i się odzywa co jakiś czas. wiec mam nadzieje, ze faktycznie jest dobrze
ktg mi nie zrobili, ale to pewnie dlatego ze nie mam skończonego 30tyg? Nie wiem, nie znam się
-
Seli wrote:Kurde... ale te infekcje sa mega wazne... Bo moze dojsc do wczesniejszego porodu albo zakazenia
a nie kurde "no masz infekcje to jedz tam gdzie wczesniaki"... ja nie rozumiem dlaczego taki opor jest przed robieniem wymazow? Ta dziewczyna co opisywalam lezala 5 tyg w szpitalu bez wymazu i dlatego urodzila bo doszlo do zakazenia i zbadali to po porodzie... spoko
wrr!
Kendy, tak, apropo lezenia
I szczerze to prawie sie nie ruszam... Bo Gabrys sie tak uklada, ze co wstane po jedzenie albo do wc to mi ciezko, zle w brzuchu i tylko jak leze to jest super. Wiec nie kombinuje nawet juz.z leniwcem
-
Lisa24 wrote:Seli zabronili współżycia wiec prezerwatywy nie potrzebne
Bo mozesz sie ponownie zarazic, dlatego zakazno chyba, ze dodatkowo cos nie tak z szyjka. U mnie maz robil wymaz i na szczescie na niego nic nie przeszlo.