STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
USG na nfz to był bardzo kiepski sprzęt prywatnie podają mi co do grama z ultra nowoczesnym sprzętem ( klinika dość nowa) koleżanka której prowadził ciąże do końca powiedziała że jego sprzęt pomylił się mniej niż 50 g
Ale standardowy sprzęt ma dość duży limit błędu pomiaru kuzynki synek zamiast 4 kg urodził się prawie 5kg ledwo dała radę
Goniąc Marzenia szczerze mówiąc większość z tego co opisujesz każda z nas ma mniej lub więcej dolegliwości z tego zestawu. "uroki" ciąży
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja często przed ciążą pilam herbate z pokrzywy. W ciąży po poczatkowych problemach z pecherzem tez zaczelam pić. Ginka mi na to powiedziala: "pij kobieto, nie będziesz puchnąć". I nie puchne
A mocz wzorowy
Także zachecam do picia herbatki z pokrzywy
Paulinko daj znać po wizycie
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Mam pokrzywe ale gdzieś mi się o uszy obiło,że w ciąży nie ma co przesądzac z ziołami,bo nie wszystkie można ale skoro pokrzywa ok i pomaga spróbuję.
Póki co zaparzyłam sobie świeżej mięty bo dziś żołądek mnie męczy strasznie a przy tym i kręgosłup. Dziś nie do życia jestem. A krople żołądkowe można w ciąży ??
Wodę z owocem też lubię. Ostatnio z mięta i cytryną, latem lubie wrzucić sezonowy owoc. -
Kendy wrote:Super
A na kiedy masz termin ,bo widzę po suwaczku,że masz dziś 31+5 to dokładnie jak jak w mojej aplikacji. -
Kendy wrote:Mam pokrzywe ale gdzieś mi się o uszy obiło,że w ciąży nie ma co przesądzac z ziołami,bo nie wszystkie można ale skoro pokrzywa ok i pomaga spróbuję.
Póki co zaparzyłam sobie świeżej mięty bo dziś żołądek mnie męczy strasznie a przy tym i kręgosłup. Dziś nie do życia jestem. A krople żołądkowe można w ciąży ??
Wodę z owocem też lubię. Ostatnio z mięta i cytryną, latem lubie wrzucić sezonowy owoc.
Pokrzywa jest dozwolona i bardzo dobrze też wspiera walke z anemią
Co do kropli, niestety nie wiem...
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Wzięło mnie na szycie dzisiaj. I powstal komplet poszewek do wózka
Bawełna + polarek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f39fe781991.jpgSeli, Magdoczka, olkakarolka lubią tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Mąż nam dziś zrobił niespodziankę i po wypłacie poszedł na krótki szoping
mam z kim leżeć w łóżku a do tego kupił fajny kosz na zabawki
-
Duzego, pluszowego leniwca
katepr lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, a kiedy się robi to usg, w którym wylicza się wagę dziecka do porodu?
Chyba zalezy od lekarza, mi powiedzial, ze jeszcze czas ;p -
My dzisiaj odwiedziliśmy szpital. Znowu miałam mega wyciek z dróg rodnych, caaale spodnie zalane.. ale na szczęście nie wody tylko infekcja.. mam iść jeszcze skontrolować w najbliższych dniach u gina, nie wiem gdzie pójdę, bo mój do piątku na urlopie:/ szyjka dalej długa i zamknięta tylko bardzo rozpulchniona. Dali mi globulki i kazali się bardziej oszczędzać.
Dzidzius wazy 1300, we wtorek miała 1100 wiec tez wątpię ze poszło jej 200g w niecały tydzień tylko raczej ten margines błędu się wkradłdalej leży poprzecznie i lekarka powiedziała, ze raczej się już tak układa, ze bardziej widzi tu cesarkę niż to ze się obróci ale nigdy nic nie wiadomo.. no zobaczymy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 19:09
-
Zośkaaa wrote:Pokrzywa jest dozwolona i bardzo dobrze też wspiera walke z anemią
Co do kropli, niestety nie wiem...
Na szczęście już mi lepiej z żołądkiem. Zrobię sobie jakąś lekko kolację bo prawie nic dziś nie zjadłam . -
Lisa24 wrote:My dzisiaj odwiedziliśmy szpital. Znowu miałam mega wyciek z dróg rodnych, caaale spodnie zalane.. ale na szczęście nie wody tylko infekcja.. mam iść jeszcze skontrolować w najbliższych dniach u gina, nie wiem gdzie pójdę, bo mój do piątku na urlopie:/ szyjka dalej długa i zamknięta tylko bardzo rozpulchniona. Dali mi globulki i kazali się bardziej oszczędzać.
Dzidzius wazy 1300, we wtorek miała 1100 wiec tez wątpię ze poszło jej 200g w niecały tydzień tylko raczej ten margines błędu się wkradłdalej leży poprzecznie i lekarka powiedziała, ze raczej się już tak układa, ze bardziej widzi tu cesarkę niż to ze się obróci ale nigdy nic nie wiadomo.. no zobaczymy
Wlasnie... a zrobili wymaz? Ja nie mam boli ani nic ale leci mi od dwoch dni mega wodnisty sluz(?) Bialy i gesty tez... a mam na pewno drodze i ciekawe jaka tym razem bakterietez przez moment sie wystraszylam, ze to wody ale mam te papierki i to sluz wodnisty.
-
Kendy wrote:Super mąż.
Utozsamiam sie juz z tym leniwcem, brzuch ma jak mojhaha