X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam właśnie ,że pregnezja to rozkojarzenie w ciąży i że teraz na tym etapie może się zdarzyć.

Ja mam:) momentami czuje się jakaś taka głupia,zakręcona . Dziś faceta od energetyki do wymiany licznika chciałam wpuszczać do chaty w piżamie i szlafroku ..a licznik na klatce mam ...sama z siebie się brechałam :)

Marin lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba każda ciężarna ma, raz mocniej raz słabiej :D ja dzis tankowalam.auto i po podjechaniu do kasy kapnelam.sie ze nie spojrzalam jaki numerek :D na szczescie to byl.gaz i tylko 2 stanowiska wiec Pani wiedziala ktore moje hiehie

Kendy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, coś mi urosło na odbycie. Podejrzewam, że to hemoroid :-( Co robić? Któraś z Was miała taki problem? :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja maaaaaam :D i to jaka... od poczatku ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, a coś z tym robisz? Czymś smarujesz, byłaś u specjalisty?

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, chodzilo mi o to zacmienie ciazowe :)

Magdoczka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Babka nie wiedziala, ze jest w ciazy blizniaczej?... czy jak niemonitorowanej?
    No wprost nikt nie powiedział, ale chyba chodziło o tzw. patologię...
    położna prowadząca zajęcia użyła stwierdzenia "rodzice adopcyjni są przeszczęśliwi"

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, coś mi urosło na odbycie. Podejrzewam, że to hemoroid :-( Co robić? Któraś z Was miała taki problem? :-(

Ja mam. Póki co nigdzie nie idę, bo jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, nie boli choc zdarza się, że swedzi delikatnie. Można przemywac rumiankiem (lagodzi swedzenie), nasiadowki z kory debu, dozwolona jest masc Proktosanol lub Proctis-M, ale ta druga jest na recepte. Możesz tez uzywac czopkow Posterisan. Tak mi ginka mówiła. Jednak ja czopkow nie uzywam, bo już na noc aplikuje czopek na wrzodziejace jelito, a jednak to jest wazniejsze niz te hemoroid. Ta masc Proktosanol jest bardzo polecana.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciazowe zacmienie mózgu mam od dawna :D

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja mam. Póki co nigdzie nie idę, bo jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, nie boli choc zdarza się, że swedzi delikatnie. Można przemywac rumiankiem (lagodzi swedzenie), nasiadowki z kory debu, dozwolona jest masc Proktosanol lub Proctis-M, ale ta druga jest na recepte. Możesz tez uzywac czopkow Posterisan. Tak mi ginka mówiła. Jednak ja czopkow nie uzywam, bo już na noc aplikuje czopek na wrzodziejace jelito, a jednak to jest wazniejsze niz te hemoroid. Ta masc Proktosanol jest bardzo polecana.

Właśnie mi też za bardzo nie przeszkadza, bardziej przeszkadza świadomość, że coś tam jest.. W przyszłym tygodniu wizyta, to zapytam gina..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Właśnie mi też za bardzo nie przeszkadza, bardziej przeszkadza świadomość, że coś tam jest.. W przyszłym tygodniu wizyta, to zapytam gina..
    Jednak ja wolę cokolwiek z tym robić chocby w jakims stopniu bo boje się by bardziej się nie rozrosl. A już troche swedzi więc zobaczyny co dalej...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa jak tam po wizycie?

Ja powoli ruszam ;) wolalam wyjsc wczesniej bo ostatnio ledwo udalo sie. A podobno przystanek ode mnie zmarl starszy pan i lezy na srodku zatoczki :O i nie wiem czy juz ogarneli, czy nie ma innych utrudnien. Bo przebudowa tez torow jest na linii.

Ale pogoda mila, jak dawno na dworze nie bylam :D haha

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Zacmienie pelna para... wyszlam za wczesnie o 20 minut. Nie ten tramwaj sprawdzilam. Cos mi sie nie zgadzalo, ze 15.12 i u meza bylabym 15.58 skoro jedzie 20 min... ;p ehhh

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz jak wyjdę jaram się powietrzem jak głupia:)

Powodzonka

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na chwilę na forum mam grudniowych. I jedna mama ,pierwsza już jest po cesarce. Aż się poryczałam. Jeszcze trochę i u Nas będą takie emocje :)

Seli, Zośkaaa lubią tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam. Jednak moje przeczucia o dupę rozbić. :/ zaczęło się od tego ze dostałam znowu kołatania serca, najpierw ciśnieniomierz nie chciał zmierzyć, po tabletce pokazało 180:/ przez godzinę się nie uspokoiło, dopiero po następnej tabletce. W razie w mam jechać na sor.
    Szyjka się skróciła z 5 cm w tamten poniedziałek do 2,5 dzisiaj, mam leżeć i zrobic wymaz z szyjki. Na szczęście zamknięta tylko miękka, no ale to się pewnie już nie zmieni. Dała mi zastrzyki na szybsze rozwiniecie pluc w razie w bo jednak jej się to nie podoba:( i stwierdziła ze jak będzie dobrze i wytrzyma to jej nie zaszkodzi a jakby jednak się wcześniej urodziła to bardzo pomoże. Twierdzi tez, ze to możliwe jednak ze to wody płodowe tylko okresowe przeciekanie, dlatego tym bardziej wziąć zastrzyki i jak coś by się tylko działo to od razu do szpitala. Masakra :(

klz99vvjhysycx8i.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, co za wieści... Odpoczywaj, wierze, że mała tylko brzydko straszy mamę i ze spokojem dociagniecie chocby do 37tc <3

Kendy, to prawda, czas tak szybko zlecial, zaraz grudzien...a od nadchodzacej soboty zostanie mi miesiąc do wyjazdu do szpitala :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Ja właśnie wyszłam. Jednak moje przeczucia o dupę rozbić. :/ zaczęło się od tego ze dostałam znowu kołatania serca, najpierw ciśnieniomierz nie chciał zmierzyć, po tabletce pokazało 180:/ przez godzinę się nie uspokoiło, dopiero po następnej tabletce. W razie w mam jechać na sor.
    Szyjka się skróciła z 5 cm w tamten poniedziałek do 2,5 dzisiaj, mam leżeć i zrobic wymaz z szyjki. Na szczęście zamknięta tylko miękka, no ale to się pewnie już nie zmieni. Dała mi zastrzyki na szybsze rozwiniecie pluc w razie w bo jednak jej się to nie podoba:( i stwierdziła ze jak będzie dobrze i wytrzyma to jej nie zaszkodzi a jakby jednak się wcześniej urodziła to bardzo pomoże. Twierdzi tez, ze to możliwe jednak ze to wody płodowe tylko okresowe przeciekanie, dlatego tym bardziej wziąć zastrzyki i jak coś by się tylko działo to od razu do szpitala. Masakra :(
    Lisa Lisa, spokojnie mi tam! my dwie rodzimy w drugiej połowie stycznia i nie ma mowy o żadnych przyspieszeniach!

Lisa24 lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Pakuj torbę do szpitala i do wyrka. Jedyne co możesz w tej sytuacji to leżeć plackiem, czekać spokojnie na rozwój wydarzeń i starać się nie martwić.
    Obyś wytrwała jak najdłużej. Dobrze,że zabezpieczyli Cię tym zastrzykiem na płuca dziecka. Mocno trzymam za was kciuki. Musi być dobrze :)głowa do góry.
    A ciśnienie już ok póki co ?
    A Hania ile waży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 16:25

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 to lez, oby nie bylo zadnej bakterii.

Ja ledwo doszlam do gina... wezmiemy takse na powrot. Boli mnie brzuch... koszmarnie :( a opoznienie spore...

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ