STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam właśnie ,że pregnezja to rozkojarzenie w ciąży i że teraz na tym etapie może się zdarzyć.
Ja mam:) momentami czuje się jakaś taka głupia,zakręcona . Dziś faceta od energetyki do wymiany licznika chciałam wpuszczać do chaty w piżamie i szlafroku ..a licznik na klatce mam ...sama z siebie się brechałamMarin lubi tę wiadomość
-
To chyba każda ciężarna ma, raz mocniej raz słabiej
ja dzis tankowalam.auto i po podjechaniu do kasy kapnelam.sie ze nie spojrzalam jaki numerek
na szczescie to byl.gaz i tylko 2 stanowiska wiec Pani wiedziala ktore moje hiehie
Kendy lubi tę wiadomość
-
Magdoczka, chodzilo mi o to zacmienie ciazowe
Magdoczka lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Babka nie wiedziala, ze jest w ciazy blizniaczej?... czy jak niemonitorowanej?
położna prowadząca zajęcia użyła stwierdzenia "rodzice adopcyjni są przeszczęśliwi" -
Magdoczka wrote:Dziewczyny, coś mi urosło na odbycie. Podejrzewam, że to hemoroid
Co robić? Któraś z Was miała taki problem?
Ja mam. Póki co nigdzie nie idę, bo jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, nie boli choc zdarza się, że swedzi delikatnie. Można przemywac rumiankiem (lagodzi swedzenie), nasiadowki z kory debu, dozwolona jest masc Proktosanol lub Proctis-M, ale ta druga jest na recepte. Możesz tez uzywac czopkow Posterisan. Tak mi ginka mówiła. Jednak ja czopkow nie uzywam, bo już na noc aplikuje czopek na wrzodziejace jelito, a jednak to jest wazniejsze niz te hemoroid. Ta masc Proktosanol jest bardzo polecana.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Ja mam. Póki co nigdzie nie idę, bo jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, nie boli choc zdarza się, że swedzi delikatnie. Można przemywac rumiankiem (lagodzi swedzenie), nasiadowki z kory debu, dozwolona jest masc Proktosanol lub Proctis-M, ale ta druga jest na recepte. Możesz tez uzywac czopkow Posterisan. Tak mi ginka mówiła. Jednak ja czopkow nie uzywam, bo już na noc aplikuje czopek na wrzodziejace jelito, a jednak to jest wazniejsze niz te hemoroid. Ta masc Proktosanol jest bardzo polecana.
Właśnie mi też za bardzo nie przeszkadza, bardziej przeszkadza świadomość, że coś tam jest.. W przyszłym tygodniu wizyta, to zapytam gina..
-
Magdoczka wrote:Właśnie mi też za bardzo nie przeszkadza, bardziej przeszkadza świadomość, że coś tam jest.. W przyszłym tygodniu wizyta, to zapytam gina..
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Lisa jak tam po wizycie?
Ja powoli ruszamwolalam wyjsc wczesniej bo ostatnio ledwo udalo sie. A podobno przystanek ode mnie zmarl starszy pan i lezy na srodku zatoczki
i nie wiem czy juz ogarneli, czy nie ma innych utrudnien. Bo przebudowa tez torow jest na linii.
Ale pogoda mila, jak dawno na dworze nie bylamhaha
-
Ps. Zacmienie pelna para... wyszlam za wczesnie o 20 minut. Nie ten tramwaj sprawdzilam. Cos mi sie nie zgadzalo, ze 15.12 i u meza bylabym 15.58 skoro jedzie 20 min... ;p ehhh
-
Ja właśnie wyszłam. Jednak moje przeczucia o dupę rozbić.
zaczęło się od tego ze dostałam znowu kołatania serca, najpierw ciśnieniomierz nie chciał zmierzyć, po tabletce pokazało 180:/ przez godzinę się nie uspokoiło, dopiero po następnej tabletce. W razie w mam jechać na sor.
Szyjka się skróciła z 5 cm w tamten poniedziałek do 2,5 dzisiaj, mam leżeć i zrobic wymaz z szyjki. Na szczęście zamknięta tylko miękka, no ale to się pewnie już nie zmieni. Dała mi zastrzyki na szybsze rozwiniecie pluc w razie w bo jednak jej się to nie podoba:( i stwierdziła ze jak będzie dobrze i wytrzyma to jej nie zaszkodzi a jakby jednak się wcześniej urodziła to bardzo pomoże. Twierdzi tez, ze to możliwe jednak ze to wody płodowe tylko okresowe przeciekanie, dlatego tym bardziej wziąć zastrzyki i jak coś by się tylko działo to od razu do szpitala. Masakra -
Lisa, co za wieści... Odpoczywaj, wierze, że mała tylko brzydko straszy mamę i ze spokojem dociagniecie chocby do 37tc
Kendy, to prawda, czas tak szybko zlecial, zaraz grudzien...a od nadchodzacej soboty zostanie mi miesiąc do wyjazdu do szpitalaLisa24 lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
Lisa24 wrote:Ja właśnie wyszłam. Jednak moje przeczucia o dupę rozbić.
zaczęło się od tego ze dostałam znowu kołatania serca, najpierw ciśnieniomierz nie chciał zmierzyć, po tabletce pokazało 180:/ przez godzinę się nie uspokoiło, dopiero po następnej tabletce. W razie w mam jechać na sor.
Szyjka się skróciła z 5 cm w tamten poniedziałek do 2,5 dzisiaj, mam leżeć i zrobic wymaz z szyjki. Na szczęście zamknięta tylko miękka, no ale to się pewnie już nie zmieni. Dała mi zastrzyki na szybsze rozwiniecie pluc w razie w bo jednak jej się to nie podoba:( i stwierdziła ze jak będzie dobrze i wytrzyma to jej nie zaszkodzi a jakby jednak się wcześniej urodziła to bardzo pomoże. Twierdzi tez, ze to możliwe jednak ze to wody płodowe tylko okresowe przeciekanie, dlatego tym bardziej wziąć zastrzyki i jak coś by się tylko działo to od razu do szpitala. MasakraLisa24 lubi tę wiadomość
-
Lisa24
Pakuj torbę do szpitala i do wyrka. Jedyne co możesz w tej sytuacji to leżeć plackiem, czekać spokojnie na rozwój wydarzeń i starać się nie martwić.
Obyś wytrwała jak najdłużej. Dobrze,że zabezpieczyli Cię tym zastrzykiem na płuca dziecka. Mocno trzymam za was kciuki. Musi być dobrze :)głowa do góry.
A ciśnienie już ok póki co ?
A Hania ile waży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 16:25
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Lisa24 to lez, oby nie bylo zadnej bakterii.
Ja ledwo doszlam do gina... wezmiemy takse na powrot. Boli mnie brzuch... koszmarniea opoznienie spore...
Lisa24 lubi tę wiadomość