X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :* zrobię wszystko co tylko mogę, żeby było dobrze :)

Elmuszka, racja, do drugiej połowy stycznia trzeba się wstrzymać i nie ma bata ;)

Kendy ja tez się cieszę, będę dużo spokojniejsza po tych zastrzykach. Ciśnienie było niskie takie 90/60, to tętno tylko 180 ale teraz serca już nie czuje i nie słyszę, bo wcześniej miałam wrażenie jakby się obijali o zebra i dudnilo w uszach. po drugich lekach pewnie spadło do 100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 16:31

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Dziękuję dziewczyny :* zrobię wszystko co tylko mogę, żeby było dobrze :)

Elmuszka, racja, do drugiej połowy stycznia trzeba się wstrzymać i nie ma bata ;)

Kendy ja tez się cieszę, będę dużo spokojniejsza po tych zastrzykach. Ciśnienie było niskie takie 90/60, to tętno tylko 180 ale teraz serca już nie czuje i nie słyszę, bo wcześniej miałam wrażenie jakby się obijali o zebra i dudnilo w uszach. po drugich lekach pewnie spadło do 100
    Oby już było dobrze. Odpoczywaj i nic się nie martw .

Seli
    Zaraz będziesz u lekarza. Obejrzy Cię.A z powrotem pewnie że taxi.Ty odpuść sobie już teraz tramwaje.

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz tak... Ale boli mocno przez ten kawalek przejscia sie ;/ tragedia... az sie boje co sie dzieje, ze tak boli... a boli caly dol...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • katepr Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja mialam juz dawno pisac zebys tramwaje sobie odpuscila, telepie miejsca pewnie nie ma siedzacego..dawaj znac po wizycie co tam, trzymam kciuki :)

Lisa to dołączasz do Seli na kanapie :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja tylko wychodze do lekarza... Wiec nie sadzilam nawet, ze bedzie tragedia. Miejsce akurat mialam, ale mimo to...
    A mlody oczywiscie kopie jeszcze tak, ze masakra.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa a to lekarka Ci dala steryd w gabinecie? I puscila do domu? U nas zawsze w szpitalu dają w sumie

Seli spokojnie ja jak chodzę to tez mnie tak boli,napina sie no prawie arbuza niesiesz jakby nie patrzec :p a jak te beznadziejne czarne rurki z hm zalozylam ostatnio to myslalam ze padne! Tak mnie brzuch bolał :/ musze je sprzedać bo sie nie przydadza...juz wole zalozyc zwykle dzinsy i miec rozpiety guzik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 16:55

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta... 2 kilo pewnie ma.
    A boli cie po bokach? Brzuch w sumie nie jest jakis napiety ale kurewsko boli... teraz jak odsiaduje to ustepuje ale wierzcie, ze juz bylam bliska placzu... a oprucz tak bolu przy jajnikach jak ide to mega pochwa ciagnie, rozpiera :O myslalam, ze mam wysoki prog bolu ale chyba nie...

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr mam jechać jutro do poradni K i dostac jutro i pojutrze albo dwa dni pod rząd, ale nie mówiła nic o zostawaniu w szpitalu, wiec mam nadzieje, ze mnie nie zostawia. Dała mi recepte na celeston dokładnie i mam z nią jechać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 17:29

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja tez mam takie uczycie ciągnięcia, rozpierania pochwy ale najbardziej czuje to podczas sikania

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Seli ja tez mam takie uczycie ciągnięcia, rozpierania pochwy ale najbardziej czuje to podczas sikania

Ja przy chodzeniu... i w sumie siedzeniu tez, dlatego wpolleze, albo leze. A zaraz zeswiruje tu... boli, mam skurcze... A nastepna ja.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    A jak twoja sytuacja? Będzie ktoś z Tobą w domu kto się Tobą zaopiekuje. Mąż ogarnie chatę,ugotuje? Ty się musisz skupić teraz tylko na jednym ..dzidzia.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja przy chodzeniu... i w sumie siedzeniu tez, dlatego wpolleze, albo leze. A zaraz zeswiruje tu... boli, mam skurcze... A nastepna ja.
    A ja razem z Tobą zeświruje. Denerwuje się dziś razem z Wami ...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczucie ciągniecia i rozpierania pochwy mam i ja. I brzuch boli jak dłużej pochodzę .A w nocy przy przekręcaniu na drugi bok pochwa bardzo boli i w miednicy kości chrupią.Tak już chyba będzie.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Katepr mam jechać jutro do poradni K i dostac jutro i pojutrze albo dwa dni pod rząd, ale nie mówiła nic o zostawaniu w szpitalu, wiec mam nadzieje, ze mnie nie zostawia. Dała mi recepte na celeston dokładnie i mam z nią jechać
    Ten zastrzyk już dziś dostałaś w gabinecie czy jutro w poradni dostaniesz . A ten celeston to ten zastrzyk ? Musiałas go sobie sama kupić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2018, 17:40

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak dłużej pochodzę tak jak np dzisiaj musiałam iść na to ktg (nie chodzi mi o chodzenie po domu), to bolą mnie pachwiny i czuję jak brzuch ciągnie do ziemi. Grawitacja działa.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • katepr Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celeston to wlasnie sterydy na płuca, z tego co Lisa pisala to ma do poradni K sie zglosic zeby zrobili..
    Mnie dzis co jakis czas boli brzuch po jednej stronie ale tak an wysokosci pepka, niewiem co to..

Lisa24 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy dostałam recepte i mam jechać do tej poradni ale z tego wszystkiego nie wiem czy tam go dostanę czy mam go najpierw wykupić :O zadzwonię tam jutro rano i się dowiem wszystkiego.
    Jeśli chodzi o pomoc to mąż ogarnie wszystko a do tego moi rodzice mieszkają obok nas, wiec to tez duże ułatwienie, mama już nam obiady zapowiedziała i pewnie nie będą mnie spuszczać z oka :) z siostra rozmawiałam to chce przyjechać mi ubranka poprasować dla małej ale głupio mi trochę tak będzie jak będę siedzieć czy leżeć a ona jechać tu na Żelazku, wiec mąż to będzie musiał ogarnąć w weekend, bo w tygodniu z pracy wraca o 18 dopiero.

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej napisałam, ze mam dostac zastrzyk jutro i pojutrze albo dwa dni pod rząd :D a chodziło mi ze jutro i w sobotę albo dwa dni pod rząd :P katepr a u Was podają zazwyczaj z jednym dniem przerwy czy pod rząd ??

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Nie rodze ;p

Szyjka 2.3, przystopowala! Wieksza dawka lutki, lezenie z poducha pod tylkiem. Gabrys jest zadowolony z siebie i cisnie mnie mega... Nie dalo rady zmierzyc glowki... Ani jej zbadac. Cala reszta ok, wod tez sporo. Powiedzial, ze totalnie nic mi nie wolno ;p Gbs pobierze za dwa tygodnie. A powiedzial, ze po 37 tc cofnie kazdy nakaz :p hahaha no i jak badal miekkosc szyjki palcem to wlasnie mowi, ze czuc glowke i ze rzeczywiscie mi daje popalic. Ale lozysko cofniete, wody sa ok, a rozwarc od wewnatrz nie ma. A szyjka nie jest jakos miekka, lekko tylko jak przy lutce :)
    No i powiedzial co ma niepokoic a co jest spowodowane ulozeniem itp.

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to same dobre wiadomości !;) super ;) a przepisał Ci coś jeszcze na te resztki drożdzaka co wyszły z posiewu czy już nie musisz nic brać ?:)

spaceangel lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ