STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mammamia11 wrote:Gdzie fotelik kupywalas z bazą?
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
A hej, hej... chyba nie rodze jeszcze ;p
Dzis mam slaby dzien... duzo spalam.
Ogolnie mam schizy, ze ciagle rodze ;p bo mam mega wodnisty sluz i tak chlusta... Balam sie, ze to wody ale nie ;p -
Seli wrote:A hej, hej... chyba nie rodze jeszcze ;p
Dzis mam slaby dzien... duzo spalam.
Ogolnie mam schizy, ze ciagle rodze ;p bo mam mega wodnisty sluz i tak chlusta... Balam sie, ze to wody ale nie ;p
11.2017 - aniołek 8tc
-
A ja właśnie melduję się po USG- mała waży około 2 kg! (+/- 250 g). Dużo.
Nasłuchałam się, że mam mały brzuch, więc pytałam o wody- są ok, afi około 14.
Termin porodu niby na 10 stycznia się przesunął, a wg OM 23.01 niektóre wymiary ma z 34 tyg nawet. Teraz to zaczęłam się zastanawiać czy ja nie jestem zbytnią optymistką i na święta to nigdzie nie pojedziemy...
w tym roku mieliśmy jechać do teściów, 3,5 h drogi, a po świętach do moich rodziców, jeszcze dalej o 170 km....Lisa24 lubi tę wiadomość
-
spaceangel wrote:Właśnie tak się zastanawiałam bo się nie odzywasz myślę że do wigilii przywitasz syna
Tez tak mysle... ale oby jeszcze ponac dwa tygodnie musze wytrzymac. -
Elmuszka wrote:A ja właśnie melduję się po USG- mała waży około 2 kg! (+/- 250 g). Dużo.
Nasłuchałam się, że mam mały brzuch, więc pytałam o wody- są ok, afi około 14.
Termin porodu niby na 10 stycznia się przesunął, a wg OM 23.01 niektóre wymiary ma z 34 tyg nawet. Teraz to zaczęłam się zastanawiać czy ja nie jestem zbytnią optymistką i na święta to nigdzie nie pojedziemy...
w tym roku mieliśmy jechać do teściów, 3,5 h drogi, a po świętach do moich rodziców, jeszcze dalej o 170 km....
Tych pozniejszych terminow z usg sie nie bierze pod uwage
Ja bym nigdzie nie jechala, ale to wszystko zalezy jak sie czujesz -
Ba, w ciazy nam gorecej
Ja mam sluzu duzo wodniostego i bialego. Czop znow maluskie kawalki odchodza, ale takie male, male... w dodatku cos mi sie przyblokowaly luteiny i to nie konfortowe... dzis naprawde mam dosc. -
Elmuszka nie przejmuj się małym brzuchem na szkole rodzenia siedziała obok mnie kobita w 24 tc brzuch miałyśmy taki sam.. Tak jak mówi Seli termin się przeważnie bierze z pierwszego USG z bijącym serduszkiem potem dzieci różnie rosną
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:Seli położna na szkole potwierdziła że czop odchodzi nawet 2 tygodnie przed. Po tych 2 tygodniach ciężarna powinna się zgłosić do szpitala jeżeli się nic nie zaczęło
Dziewczyny u nas mowily, ze i 3 tygodnie. Mi nie odpadl na pewno w calosci i nie wiem ile go jest. Oceni lekarz i pewnie powie co dalej -
Kendy wrote:Tak ja mam tę
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7502519642
Jest mega wygodna. To już moja 3 do karmienia i mam też 1 zwykła która wezmę w razie gdy dzień wcześniej będę musiała się zgłosić .
Planuje wziąć 3 szt.Najwyzej 4 mąż doniesie.
Spore te listy rzeczy do szpitala.
Taaak! Mam właśnie tą samąpotwierdzam, jest super, i ta cena
Kendy lubi tę wiadomość
-
Paulina_2603 wrote:Podobno najbardziej wiarygodny termin to ten z usg prenatalnego tego pierwszego.
I bierze sie go pod uwage ale ogolnie z om jesli nie ma roznicy wiekszej niz 2 tygodnie. U mnie wychodzilo z usg niby 3.01 ale mam wpisane 1.01 i tak licza. A z tych pozniejszych to tez pokazuje grudzien ;p