X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Taaak! Mam właśnie tą samą:) potwierdzam, jest super, i ta cena :O <3
    No jest naprawdę fajna :)a prałaś już? Uważaj,pierz ręcznie ,bo farbuje.
    A jak Ty się czujesz?Jak się leży? Dajesz radę? Kiedy masz teraz jakieś USG z oceną szyjki?

Seli
    A jesteś pewna,że to nie wody? Robiłaś ten test?

Ja też mam troszkę bardziej obfite upławy ale mleczne białe,więc już się nie spinam ,że to wody.Noi nie chlusta,niewielkie ilości.

Potrzebuje się wyspać...zamiast korzystać,spać i zbierać siły, nie mogę zasnąć w nocy, w dzień próbuje odespać też nie idzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:05

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy tak ;p dobrze, ze kupilam jakis czas temu te papierki lakmusowe :p wczoraj wieczorem jak chlusnelo to bym zawalu dostala... Ale to tylko sluz.

Lisa ma we wtorek chyba a ja srode z tego co pamietam :) bo tak ostatnio pisalysmy, ze caly tydzien wizyt.

Ostatnie na dzis tabsy lykniete. Juz jestem do spania gotowa. Jakos tak dzis bez sil i w ogole. Hormony szaleja.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A fakt Lisa chyba we wtorek.
    Ja też jestem gotowa do spania, w wyrku juz ale jeszcze telewizję pooglądam by się wymęczyc jeszcze. Jestem padnięta a jak gaszę światła oczy jak pięć złoty i dupa.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr
    Jak twoje żelazo? Sorbifer jest spoko mi podniósł hemoglobinę :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ogladasz? :p :)

Przy mnie kocur sie uwalil, syry na moje nogi wywinal. Synus tez dzis akrobacje wyprawia, mam wrazenie,ze urosly mu nogi :D ale ogolnie caly pewnie juz jest spory. Szacuje 2,5 kg teraz w srode.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te Duże dzieci na Polsacie :)

Mój mąż też obstawia,że nasz synuś będzie miał teraz ok 2,5. Ja śmiem twierdzić ,że 2,8-3 :):):) sporo mi waga poszła w górę teraz.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    A ja właśnie melduję się po USG- mała waży około 2 kg! (+/- 250 g). Dużo.

Nasłuchałam się, że mam mały brzuch, więc pytałam o wody- są ok, afi około 14.
    Termin porodu niby na 10 stycznia się przesunął, a wg OM 23.01 niektóre wymiary ma z 34 tyg nawet. Teraz to zaczęłam się zastanawiać czy ja nie jestem zbytnią optymistką i na święta to nigdzie nie pojedziemy...
    w tym roku mieliśmy jechać do teściów, 3,5 h drogi, a po świętach do moich rodziców, jeszcze dalej o 170 km....
    Fajnie,że USG ok. Poprostu tak masz,że brzuch mały. A na takie podróże ja na pewno bym już się nie pisała .No ale każda z nas jest w innej kondycji. Moja by mi na to nie pozwoliła :) Ja już siedzę w domku. Jedyne moje podróże to do laboratorium i do gina .Od czasu do czasu jakiś mały krótki spacerek i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:33

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze szklankę ciepłego mleczka spije przed snem...na zgage:/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No to jeszcze szklankę ciepłego mleczka spije przed snem...na zgage:/

Ja pije zimne :D

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, tak, wizyta we wtorek :) ogólnie czuje się dobrze, choć dzisiaj tez miałam gorszy dzień.. staram się leżeć, ale dalej się do tego przyzwyczajam i muszę się pilnować, żeby nie przesadzić. Kłuje mnie ta szyjka trochę :/ i wyszedł mi prawdopodobnie stan zapalny w układzie moczowym. Leukocyty i nablonki płaskie w większej ilości w moczu :// jutro zaniosę (albo wysle męża :P) na posiew i zobaczymy.

Koszuli jeszcze nie prałam, wiec dziekuje za informacje :))

Tez już leze gotowa do spania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:45

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja pije zimne :D
    Ja mam wrażliwe gardło,źle by się to skończyło dla mnie. A widzę,że u mnie rundka numer dwa jesiennej grypy się zaczyna. Właśnie nafaszerowałam moje dziewczyny lekami i napoilam gorącym mlekiem. Mam nadzieję,że się wybronie i tym razem...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na inhalatorze wisze i z plukankami nosa, zle nie jest...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy, tak, wizyta we wtorek :) ogólnie czuje się dobrze, choć dzisiaj tez miałam gorszy dzień.. staram się leżeć, ale dalej się do tego przyzwyczajam i muszę się pilnować, żeby nie przesadzić. Kłuje mnie ta szyjka trochę :/ i wyszedł mi prawdopodobnie stan zapalny w układzie moczowym. Leukocyty i nablonki płaskie w większej ilości w moczu :// jutro zaniosę (albo wysle męża :P) na posiew i zobaczymy.

Koszuli jeszcze nie prałam, wiec dziekuje za informacje :))

Tez już leze gotowa do spania :P
    Oj to nie dobrze...że jeszcze coś w moczu się przyplątało. Uważaj na siebie. I zaprzyjaźnij się z wyrkiem :)
    A koszule miałam wrzucić z bodziakami do pralki ( kupiłam takie z napisami fajnymi od moich dziewczyn,kocham moją siostrę,mam super ciocie i wnusio babci, będzie na dzień babci do zdjęcia,)i mało brakowało byłoby po bodziakach .Ale coś mnie tknęło i wszystko ręcznie wyprałam. Często granaty mają to do siebie,trzeba uważać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 21:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u mnie Sorbifer zadziała, bo mam niski hamatokryt.
    Powoli też szykuję się do spania. Jeszcze muszę coś drobnego przekąsic ;) Mała tak szaleje wieczorami, aż boję się co to będzie po urodzeniu.
    Koszule i staniki do karmienia wypralam w dzieciowym proszku. Czekają wyprasowane :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • katepr Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sorbifer podniosl wszystko ale po ostatnich wynikach troche odpuściłam i znowu zapominam łykać...jestem straszna :p musze się ogarnąć

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, to wielki fart z tym praniem, bo faktycznie wielka byłaby szkoda takich fajnych bodziakow :))

Ja próbuje spać od godziny.. ale mała mieszkanka mojego brzucha ma kompletnie inne plany. Mam nadzieje, ze bujne nocne piątkowe życie znudzi się jej zanim zostanie nastolatka, bo inaczej to czeka mnie dużo więcej nieprzespanych nocy w dalekiej przyszłości..:P

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa skąd to znam jak ja się kładę to młoda tak wywija że aż boli wczoraj się zirytowałam bo byłam zmęczona a młoda mi spać nie dała to zawołałam męża żeby ją jakoś pogłaskał i uspokoił.Jak on przyszedł to zacieszała jeszcze bardziej i w rękę ojca kopała z całej pary. Mąż się nadziwić nie mógł jak kobiety mogą ruchy liczyć on już by się pogubił. U mnie ten problem nie występuje mogłabym w setkach liczyć :D

Kendy lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Taaa skąd to znam jak ja się kładę to młoda tak wywija że aż boli wczoraj się zirytowałam bo byłam zmęczona a młoda mi spać nie dała to zawołałam męża żeby ją jakoś pogłaskał i uspokoił.Jak on przyszedł to zacieszała jeszcze bardziej i w rękę ojca kopała z całej pary. Mąż się nadziwić nie mógł jak kobiety mogą ruchy liczyć on już by się pogubił. U mnie ten problem nie występuje mogłabym w setkach liczyć :D
    Mam dokladnie tak samo ;) Nie muszę ich liczyć, bo tyle ich jest. A noc dzisiaj tragiczna. Będę chyba jak zombie :/

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ruchy częste i gęste :)

I znów sobota.. Jak ten czas leci...

Mam ochotę na obwarzanki :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U mnie noc względnie przespana,więc się cieszę.
    Moje dziecko przed snem moim też bardzo aktywne jest.Tak okolice 23. Teraz chyba jeszcze dosypia sobie,bo ruchy takie pojedyncze.
    Ząb mnie ćmi,oby się nie rozkrecił.
    No weekend za weekendem leci,tydzień za tygodniem.Fajnie,coraz bliżej do porodu a potem niech zwolni albo zatrzyma się na trochę byśmy mogły cieszyć się tym czasem z dziećmi w domu jak najdłużej:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ