X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Czytam was od bardzo dawna. I chciałabym się do was przyłączyć.
    Termin porodu mam 11 stycznia .od końca sierpnia leżę w domku na zwolnieniu. Miałam bole brzucha i skracala mi się szyjka. Teraz się uspokoiła i jest wszystko dobrze. Szczerze wam powiem ze trzeci trymestr jest dla mnie bardziej łaskawy niż pierwszy i drugi. I mam nadzieje ze tak zostanie. Byle spokojnie do porodu . Miłej soboty kochane.:) :)

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bobisia:)
    Masz już dzieci,czy to będzie pierwsze? Napisz coś o sobie i na kogo czekasz:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo chłopczyk. Na razie zastanawiamy się na imieniem Bruno. Mam 29 lat staraliśmy się o dzieciątko 2 lata. Udało się po znalezieniu super specjalisty. I bardzo z mężem się cieszymy i z niecierpliwością czekamy na naszego synka :) :)

Kendy lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma to jak tatuś w domu:)
    Kawka do wyrka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2504dc5acfff.jpg
    Obiadek dziś gotuje ,no to co ...słodkie lenistwo:)

A Wy jakie plany na sobotę?
    Ja wskoczę pod prysznic,zrobię sobie małe spa,jakaś henna na brwi,trochę coś posprzątam ,choć dziś mam pomocników :) i może poszyje:)tyle na dziś :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noc spokojna, tylko dzien i noc czesto wstaje do wc :( czuje jak mnie uciska na pecherz ciagle.

Mąz mi obwarzanek poszedl szukac :D

Ale dzis znow mam te dolne cisnienie wysokie, zobacze jak bedzie za dwie godziny.

I witam Bobisie :) fajnie, ze jeszcze ktos dolacza do nas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 11:13

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Bobisia ja mam 30 lat i również staraliśmy się 2 lata zaszłam przez przypadek jak odpuściliśmy :D ja dziś chyba tylko zakupy pojedziemy odebrać darmowe pampersy i kupić mięso na galaretę bo mi się zachciało. Jak nie dawno malowałyście ścianę duluxem to z okazji Black friday można u nich zamówić 3 testery za złotówke każdy i darmowa dostawa. Do drobnych poprawek super

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pęcherz dręczy zwłaszcza jak chodzę co kilka minut mi się chce siku a tu może kilka kropel poleci.. Młoda musi bardzo mocno tam uciskać

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Dobrze,że są Ci mężowie i rozpieszczają.
    Ja wlasnie też zaczęłam mierzyć sobie regularnie ciśnienie,dobrze kontrolować. U mnie narazie ok:)

Nam też się udało zajść po 5 latach starań jak odpuściliśmy i straciłam nadzieję:) Ta ciąża to taki mój wielki cud i nagroda :):):)Czekamy na synka :)

Zamawiałam kiedyś i bez Black Friday 3 testery i też za złotówkę :) fajna rzecz,warto mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 11:26

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamawialam kiedys po 1 zl :D przed odbiorem mieszkania :D latwiej bylo dobrac kolor do mieszkania.

Mam obwarzanki <3 omomom

Mega, Kendy lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bardzo zle spałam, wstałam po 2 na siku i dopiero po 5 zasnęłam...
    Mam strasznie opuchnięte stopy, wczoraj miałam problem zeby wcisnąć buty... W czwartek wizyta to podejrzymy mojego małego rozrabiake i zapytam o te stopy. Wcześniej były opuchnięte ale nie az tak bardzo....
    Moj synuś rozrabia za 3, wczoraj jak prostował nogi to myślałam, ze zejdę, stopa chciał mi wywiercić dziurę w brzuchu :D
    No i dzisiaj sprzatanie reszty rzeczy po remoncie i jutro moge spokojnie zamawiać komodę i łóżeczko :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo najpierw podwyżą a potem wielka promocja hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wielkości brzucha - patrząc na moj z gory myślałam, ze jest mały.... A potem stanęłam bokiem przy lustrze.... :) ;) :D :P

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega a jak cisnienie? Podobno moga puchnac przy wysokim.

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem, że nie powinnam wczorajszego terminu z USG brać pod uwagę, ale jakoś tak mi się urealniło, że jesteśmy coraz bliżej... komodę chyba kupimy bo coś czuję, że za bardzo przystopowaliśmy z urządzeniem się :P

Strasznie mi smutno będzie jak na święta nie pojedziemy... nie wiem, może samolot rozważę?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To następny tydzień obfity w wizyty. Czwartek Mega a ktoś piątek?

No Mega coś skarżyła się ostatnio na wysokie ciśnienie jak dobrze kojarze.

Ja przyjmuje na święta co los da...ale najgorsza opcja to ustawienie cesarki tak by święta być w szpitalu..no ale z synkiem więc i tak będzie pięknie.Ale poproszę przed lub po:)

A opcja świat w domu tylko w piątkę nawet mnie cieszy coś nowego nigdy tak nie mieliśmy :) na spokojnie ..skupiając się na klimacie i rodzinnej atmosferze .
    Zawsze na trzy tygodnie przed zasuwa bo prezenty, potem tydzień przed zakupy spożywcze,potem ze 3 dni i noce szykowanie potraw..w święta bieganie,podgrzewanie,szykowanie i po świętach sprzatanie i ztyranym do pracy.
    Teraz będzie innaczej,spokojniej

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w czwartek wizytuję :)

Padam na twarz... Byłam na chwilę w sklepie, posprzątałam w kuchni, zaszykowalam obiad, zrobiłam ciasto, zmieniłam pościel i mam dość... A jeszcze na 13 muszę jechać zmienić opony na zimowe.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mega a jak cisnienie? Podobno moga puchnac przy wysokim.
    Teraz mam ok, mierze po kilka razy dziennie :)
    Musze cos zrobic z tymi nogami, bo pogoda jest jaka jest i głupio by mi było isc w miasto w klapkach :D

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i zebrać się nie mogę,poskladalam tylko pranie w wyrku i tyle .Ale u mnie już wszystko ogarniete tylko kurze mi zostały .
    A ty co się dziwisz Paulina ,że zmęczona jestes.
    A co na obiad zrobiłaś i jakie ciacho? U mnie mąż dziś rosół gotuje by rozgrzać tych podziebionych:) a na ciacha zrobiłam sobie szlaban ..:/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie też ruchy częste i gęste :)

I znów sobota.. Jak ten czas leci...

Mam ochotę na obwarzanki :P

To zapraszam do Krakowa !:D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega a robiłaś badanie moczu ostatnio?? A po nocy znikają i w ciągu dnia puchną czy się utrzymują cały czas prawie??

U mnie dzisiaj tata i teść robią imieniny. A ja w słabej kondycji. W nocy zaczęła bolec mnie głowa i nie puszcza. Na siku latam co 15 min :/ od ciągłego wstawania i kładzenia się spina mi już cały brzuch. Jak wieczorem będzie lepiej to do taty pójdę na pół godziny bo mieszka obok za ściana, a do teścia pójdzie sam mąż pewnie :(

Mega lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ