Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Czytam was od bardzo dawna. I chciałabym się do was przyłączyć.
    Termin porodu mam 11 stycznia .od końca sierpnia leżę w domku na zwolnieniu. Miałam bole brzucha i skracala mi się szyjka. Teraz się uspokoiła i jest wszystko dobrze. Szczerze wam powiem ze trzeci trymestr jest dla mnie bardziej łaskawy niż pierwszy i drugi. I mam nadzieje ze tak zostanie. Byle spokojnie do porodu . Miłej soboty kochane.:) :)

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Bobisia:)
    Masz już dzieci,czy to będzie pierwsze? Napisz coś o sobie i na kogo czekasz:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Bobisia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze maleństwo chłopczyk. Na razie zastanawiamy się na imieniem Bruno. Mam 29 lat staraliśmy się o dzieciątko 2 lata. Udało się po znalezieniu super specjalisty. I bardzo z mężem się cieszymy i z niecierpliwością czekamy na naszego synka :) :)

Kendy lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]nzjddqk300ej2dix.png[/link]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie ma to jak tatuś w domu:)
    Kawka do wyrka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2504dc5acfff.jpg
    Obiadek dziś gotuje ,no to co ...słodkie lenistwo:)

A Wy jakie plany na sobotę?
    Ja wskoczę pod prysznic,zrobię sobie małe spa,jakaś henna na brwi,trochę coś posprzątam ,choć dziś mam pomocników :) i może poszyje:)tyle na dziś :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja noc spokojna, tylko dzien i noc czesto wstaje do wc :( czuje jak mnie uciska na pecherz ciagle.

Mąz mi obwarzanek poszedl szukac :D

Ale dzis znow mam te dolne cisnienie wysokie, zobacze jak bedzie za dwie godziny.

I witam Bobisie :) fajnie, ze jeszcze ktos dolacza do nas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 11:13

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Bobisia ja mam 30 lat i również staraliśmy się 2 lata zaszłam przez przypadek jak odpuściliśmy :D ja dziś chyba tylko zakupy pojedziemy odebrać darmowe pampersy i kupić mięso na galaretę bo mi się zachciało. Jak nie dawno malowałyście ścianę duluxem to z okazji Black friday można u nich zamówić 3 testery za złotówke każdy i darmowa dostawa. Do drobnych poprawek super

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też pęcherz dręczy zwłaszcza jak chodzę co kilka minut mi się chce siku a tu może kilka kropel poleci.. Młoda musi bardzo mocno tam uciskać

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Dobrze,że są Ci mężowie i rozpieszczają.
    Ja wlasnie też zaczęłam mierzyć sobie regularnie ciśnienie,dobrze kontrolować. U mnie narazie ok:)

Nam też się udało zajść po 5 latach starań jak odpuściliśmy i straciłam nadzieję:) Ta ciąża to taki mój wielki cud i nagroda :):):)Czekamy na synka :)

Zamawiałam kiedyś i bez Black Friday 3 testery i też za złotówkę :) fajna rzecz,warto mieć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 11:26

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamawialam kiedys po 1 zl :D przed odbiorem mieszkania :D latwiej bylo dobrac kolor do mieszkania.

Mam obwarzanki <3 omomom

Mega, Kendy lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bardzo zle spałam, wstałam po 2 na siku i dopiero po 5 zasnęłam...
    Mam strasznie opuchnięte stopy, wczoraj miałam problem zeby wcisnąć buty... W czwartek wizyta to podejrzymy mojego małego rozrabiake i zapytam o te stopy. Wcześniej były opuchnięte ale nie az tak bardzo....
    Moj synuś rozrabia za 3, wczoraj jak prostował nogi to myślałam, ze zejdę, stopa chciał mi wywiercić dziurę w brzuchu :D
    No i dzisiaj sprzatanie reszty rzeczy po remoncie i jutro moge spokojnie zamawiać komodę i łóżeczko :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo najpierw podwyżą a potem wielka promocja hehe

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wielkości brzucha - patrząc na moj z gory myślałam, ze jest mały.... A potem stanęłam bokiem przy lustrze.... :) ;) :D :P

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega a jak cisnienie? Podobno moga puchnac przy wysokim.

Mega lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem, że nie powinnam wczorajszego terminu z USG brać pod uwagę, ale jakoś tak mi się urealniło, że jesteśmy coraz bliżej... komodę chyba kupimy bo coś czuję, że za bardzo przystopowaliśmy z urządzeniem się :P

Strasznie mi smutno będzie jak na święta nie pojedziemy... nie wiem, może samolot rozważę?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To następny tydzień obfity w wizyty. Czwartek Mega a ktoś piątek?

No Mega coś skarżyła się ostatnio na wysokie ciśnienie jak dobrze kojarze.

Ja przyjmuje na święta co los da...ale najgorsza opcja to ustawienie cesarki tak by święta być w szpitalu..no ale z synkiem więc i tak będzie pięknie.Ale poproszę przed lub po:)

A opcja świat w domu tylko w piątkę nawet mnie cieszy coś nowego nigdy tak nie mieliśmy :) na spokojnie ..skupiając się na klimacie i rodzinnej atmosferze .
    Zawsze na trzy tygodnie przed zasuwa bo prezenty, potem tydzień przed zakupy spożywcze,potem ze 3 dni i noce szykowanie potraw..w święta bieganie,podgrzewanie,szykowanie i po świętach sprzatanie i ztyranym do pracy.
    Teraz będzie innaczej,spokojniej

Mega lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w czwartek wizytuję :)

Padam na twarz... Byłam na chwilę w sklepie, posprzątałam w kuchni, zaszykowalam obiad, zrobiłam ciasto, zmieniłam pościel i mam dość... A jeszcze na 13 muszę jechać zmienić opony na zimowe.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mega a jak cisnienie? Podobno moga puchnac przy wysokim.
    Teraz mam ok, mierze po kilka razy dziennie :)
    Musze cos zrobic z tymi nogami, bo pogoda jest jaka jest i głupio by mi było isc w miasto w klapkach :D

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i zebrać się nie mogę,poskladalam tylko pranie w wyrku i tyle .Ale u mnie już wszystko ogarniete tylko kurze mi zostały .
    A ty co się dziwisz Paulina ,że zmęczona jestes.
    A co na obiad zrobiłaś i jakie ciacho? U mnie mąż dziś rosół gotuje by rozgrzać tych podziebionych:) a na ciacha zrobiłam sobie szlaban ..:/

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie też ruchy częste i gęste :)

I znów sobota.. Jak ten czas leci...

Mam ochotę na obwarzanki :P

To zapraszam do Krakowa !:D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega a robiłaś badanie moczu ostatnio?? A po nocy znikają i w ciągu dnia puchną czy się utrzymują cały czas prawie??

U mnie dzisiaj tata i teść robią imieniny. A ja w słabej kondycji. W nocy zaczęła bolec mnie głowa i nie puszcza. Na siku latam co 15 min :/ od ciągłego wstawania i kładzenia się spina mi już cały brzuch. Jak wieczorem będzie lepiej to do taty pójdę na pół godziny bo mieszka obok za ściana, a do teścia pójdzie sam mąż pewnie :(

Mega lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ