STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie:) ja mam wizytę w poniedzialek:) jakoś jak wizyty co 2 tygodnie są to szybko ten czas leci, mam wrażenie że dopiero co byłam u lekarza A to juz dwa tygodnie.
Niestety Nowa Pani doktor nie umawia na godziny, trzeba iść i zająć sobie kolejkę co jest strasznie o tej porze roku bp przyjmuje w bloku w mieszkaniu więc czekać przed klatką w takie zimno to masakra. A że do niej jakieś tłumy to trzeba z 2h przed otwarciem być żeby być gdzieś w pierwszej 10;) musiałam kurtka z tej okazji kupić wczoraj... pochodziła po sklepach i czulam się jak słoń... każda za mała w brzuchu A jak już się dokonałam to w ramionach za duża o 3 rozmoary:) kosmos. Ale dostałam jedną spoko i to w promocji -50% na Black friday.
A dzisiaj nic mi się nie chce chociaż muszę na zakupy jechać, sama bo mąż pracuje... j tak bym weszła do jakiegoś dzieciowego sklepu bo po ogarnięcia ubranek doszłam do wniosku że mam wszystko ale nie kupiłam WGL pajacyka... mam jakieś dwa co dostałam uzywane ale fajnie byłoby jakieś ladniutkie mieć dla malucha:) oczywiście z kasą u mnie słabo ostatnio bo już nie pracuje i l4 też nie mam ale ci tam, dla synka mogę się spotkać do zera:)byle tylko było mu dobrze:)
-
Lisa24 wrote:Mega a robiłaś badanie moczu ostatnio?? A po nocy znikają i w ciągu dnia puchną czy się utrzymują cały czas prawie??
U mnie dzisiaj tata i teść robią imieniny. A ja w słabej kondycji. W nocy zaczęła bolec mnie głowa i nie puszcza. Na siku latam co 15 minod ciągłego wstawania i kładzenia się spina mi już cały brzuch. Jak wieczorem będzie lepiej to do taty pójdę na pół godziny bo mieszka obok za ściana, a do teścia pójdzie sam mąż pewnie
-
WGL jak na codzień ubierać takiego malucha? Body na długi rwlaw+ spodenki lub śpiochy będzie ok? Czy trzeba jeszcze coś? Bo właśnie mam takie zestawy i zastanawiam się czy będzie ok, do tego jakiś kocyk czy orulacz.
Mam tylko dwie bluzy takie grubsze i jeden sweterek. -
Jakoś się zebrałam z wyra wzięłam prysznic ale szybko do niego wróciłam ...pod prysznicem zaczął mnie boleć brzuch jak na okres. I boli cały czas coraz mocniej podbrzusze. Wzięłam nospe i poleze.
Macie tak? Ja takich boli nie miałam do tej pory...
Wczoraj też podczas jednego skurczu zakuło mnie dosc solidnie w dolnej partii pleców, też coś nowego ,pierwszy raz ,nie powtórzyło się naszczescie. Zauważyłam też ,zeb skurcze są bardziej odczuwalne na dole brzucha niż z góry jak wcześniej ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 13:17
-
Lisa ale nie takie obwarzanki... Takie jak odpustowe
takie małe kółka na sznurku. I mam
idealnie.
Kendy mi się zdarzy taki ból jak na okres, ale prysznic pomaga albo kąpiel. Nie wiem czy to nie takie skurcze... -
Seli wrote:Lisa ale nie takie obwarzanki... Takie jak odpustowe
takie małe kółka na sznurku. I mam
.
Aaa już wiem, u nas one się nazywają preclei w sumie tak na co dzień w sklepie się ich raczej nie dostanie tylko wlasnie na jakims odpuscie czy coś
a obwarzanki to takie krakowskie, to wiadomo ze u nas są wszędzie
dlatego pierwsze co to one przyszły mi na myśl
Mega właśnie niepokojące może być to, ze obrzęki nie schodzą Ci przez nocale jak badania i ciśnienie okej to może taki Twój urok, ciekawe co powie lekarz. Białko całkowite dobrze byłoby sprawdzić dodatkowo w sumie. Ale to na pewno lekarz Cię dobrze pokieruje jak faktycznie będzie taka potrzeba. Na pocieszenie Ci powiem, ze ja tez mam banki zamiast stop i serdelki zamiast palców u rak
przekichane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 14:22
Mega lubi tę wiadomość
-
U nas w społem były
ale też mamy jarmark bożonarodzeniowy od wczoraj we Wro... W tym roku pewnie nawet nie przejdę obok
ale nie żałuję, może fajnie wygląda i w tym roku jakiś mega wielki... Ale ogólnie smród i syf tam jest
Dziś zgaga mnie męczy, a jeszcze się dopchałam mandarynkami -
Ja mam wizyte w piątek
Mnie też boli na dole. W ogóle jak tylko jestem.chwile dłużej w pozycji pionowej to brzuch odrazu twardy napięty i bolichyba tak już bedzie
Oo Seli lubie takie obwarzankiu nas w carefourze są zawsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 14:27
-
Mnie ogólnie boli jak wstaje i ciśnie od młodego
W ogóle mogę leżeć i nie chce mi się siusiu a jak tylko usiądę, podniosę się to muszę natychmiast
-
u mnie również brzuch jak skała najczęściej wieczorami jak się kłade. Jak stoję to z kolei młoda się napina nogami koło żeber a główką i rękami w pęcherz więc siku mnon stop. Dziś mąż kończy składać Komodę więc pochwalę się pokojem małej później.
Kendy lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Mammamia11 wrote:WGL jak na codzień ubierać takiego malucha? Body na długi rwlaw+ spodenki lub śpiochy będzie ok? Czy trzeba jeszcze coś? Bo właśnie mam takie zestawy i zastanawiam się czy będzie ok, do tego jakiś kocyk czy orulacz.
Mam tylko dwie bluzy takie grubsze i jeden sweterek.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy wrote:Jakoś się zebrałam z wyra wzięłam prysznic ale szybko do niego wróciłam ...pod prysznicem zaczął mnie boleć brzuch jak na okres. I boli cały czas coraz mocniej podbrzusze. Wzięłam nospe i poleze.
Macie tak? Ja takich boli nie miałam do tej pory...
Wczoraj też podczas jednego skurczu zakuło mnie dosc solidnie w dolnej partii pleców, też coś nowego ,pierwszy raz ,nie powtórzyło się naszczescie. Zauważyłam też ,zeb skurcze są bardziej odczuwalne na dole brzucha niż z góry jak wcześniej ....
Kendy ostatnio o to pytalam moją ginekolog. Mam czasem.zarowno bóle miesiaczkowe jak i skurcze krzyzowe. Krotkie i rzadko wystepujace ale są. No i ginka mówiła, że tak już może być na tym etapie. To takie przepowiadajace
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
A mi już przeszło,póki co:) może faktycznie to od pozycji stojącej dłuższy czas:)
Zrobiłam sobie brewki,makijaż,podcięłam grzywkę fikuśnie bo na skos tym razem. I lepiej się aż poczułam:)
Teraz herbatka i herbatniki pochrupiemy,bo Seli obwarzankami smaka narobiła. Te obwarzanki to u mnie taki smak dzieciństwa:)
To cały tydzień obstawiony wizytami.
Mammamia ja też w poniedziałek. My Zaczynamy :)Mammamia a czemu masz wizyty co dwa tygodnie ? Coś nie tak?
A Agnuka na L4 leży jak dobrze pamiętam. Ciekawe jak tam u niej.
Mammamia zależy jak ciepło będziesz miała w domu i jaki twój maluszek będzie. Po karczku,rączkach można sprawdzić czy dziecku odpowiednio ciepło.Ja tak myślę ,że body i polspioszki czy śpiochy ,czy body i pajacyk będzie ok,gdy chłodniej mam też cieplesze dresiki,spodenki,bluzy czy ocieplane pajacyki. Zawsze można też kocykiem otulic.Ja mam przygotowane różne opcje:) -
Zośkaaa wrote:Kendy ostatnio o to pytalam moją ginekolog. Mam czasem.zarowno bóle miesiaczkowe jak i skurcze krzyzowe. Krotkie i rzadko wystepujace ale są. No i ginka mówiła, że tak już może być na tym etapie. To takie przepowiadajace
Pamiętam koleżanki które rodziły niedawno też się skarżyły na bóle jak miesiączkowe w końcówce ciąży. Ja dziś miałam pierwszy raz taki menstruacyjny ból podbrzusza ...przypomniało mi się..jak to było w okres...nie tęsknię.. -
Tez tak mam, ze jak leze to spoko a jak usiądę albo wstanę to od razu wc
czasami jak zmienię bok to tez mi się zachce. Ale dzisiaj wyjątkowo non stop, przez tą infekcje układu moczowego pewnie.
Spaceangel ja teraz praktycznie w sklepach nie bywam, bo nie moge, ale wcześniej jak szlam w stronę kas to mina ludzi mówiła jedno „tylko nie podchodź do tej kasy, tylko nie do mnie” xd i szybkie odwrócenie plecami, w sumie to było nawet zabawne, póki się dobrze czułam
Ja miałam takie bóle menstruacyjne w pierwszym trymestrze, cały czas latałam to wc bo bałam się, ze zacznę zaraz krwawić..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 14:54
-
Kendy wrote:Ja właśnie też dziś mam taką schize ...zresztą ja całą ciążę po każdym siusianiu odruchowo oglądam papier czy jest czysto ...czy aby wszystko napewno ok .
ja mam schizy po poronieniu i nie dziwie się sobie
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy, wizyty mam co dwa tygodnie żeby kontrolować poziom wód plodowych bo 4tygodnie temu miałam niby na dolnej granicy ale się trochę podniosły. Na wszelki wypadek będziemy kontrolowac:) jakoś tak spokójniej się czuje jak wiem że często to mi sprawdza teraz;)