STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Ciężko zasnąć ostatnio.Nie wyspałam się.
Pachnie chlebkiem w całym domu ,mąż piecze:),,pierwszy raz:) euthyrox łykniety i zjem jeszcze ciepły z masełkiem zaraz
Ja mam kombinezon z grubego milutkiego misia. Kupiony tak jak Mammamia na rozm 68 ,z tego samego powodu,nie wiele większy od 56 a ,62 nie było:) Ale uważam że na kombinezon 68 jest ok,lepiej większy,niech dziecko ma luz ,przecież pod kombinezonem też warstwa ubranek będzie ,nieraz spora.Mam też drugi na 62 w razie w, taki przeciwdeszczowy z polarkiem w środku.Śpiworka nie mam. Mam kołderki różne grubości i kocyk.
Ruchy też czuje podobnie. Już takie wypychania,przeciągania ale i kopniaczki też się zdarzaja i te aktywności są często:) nieraz bolesne jużma siłę maluch.
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 06:58
-
My mamy taki spiworek z polarka, za chyba 60 zł z Allegro. Zastanawiałam się nad porządnym zimowym za te 250-300 zł ale doszłam do wniosku, ze rodzę w ostatnie dni stycznia (oby:)) a w lutym spacery zwłaszcza dłuższe odpadają bo u nas jest okropny smog. Tyle co do samochodu czy na 15-30 min to ją ciepło ubiorę+ spiworek+Ew. Kocyk. A na spacery od marca/kwietnia na wiosnę tez jest już w sam raz, tylko będę ją luźniej ubierać (w zależności od pogody). Jak się okaże ze nieprzemakalny ekstra spiworek będzie mi niezbędny to dokupie
w razie wu mam wybrany wiec to kwestia dwóch dni na dostarczenie
)
-
Ja mam kombinezon gruby zimowy i cieńszy polarowy, do tego spiworek do gondoli i teraz zamówiłam też do nosidełka. Zastanawiam się czy nie przesadziłam, nie chciałabym przegrzewac dziecka- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
Vew też zastanawiałam się nad śpiworkiem do gondoli ale w sumie po co jak jest kombinezon ? można dołożyć kocyk moja gondola jest dość szczelna, więc myślę że albo kombinezon+kołderka/kocyk albo taki polarowy miś+śpiworek co wydaje mi się mniej praktyczne bo musiałabym kupić i do wózka i do fotelika bo przecież nie będę przekładać przez pasy za każdym razem.Rodzę na początku stycznia jak będzie naprawdę bardzo zimno to nie będę przesadzać ze spacerami. Ehh dylematy. Mój mąż ostatnio się dopytuje a co to pajacyk a co to romper ja mu tłumaczę ale chyba się nauczy jak będzie trzeba
11.2017 - aniołek 8tc
-
Połaziłam po sklepach ze względu na black friday i szczerze mówiąc skorzystałam tylko w pepco i rossmanie reszta tak jak mówi katepr to black frajer i mało co się opłacało. U mnie w Rossmannie na black friday były tylko zestawy kosmetyków przecenione kupiłam zestaw duży żel i duży szampon palmolive zestaw za 10 zł i mojej mamie płyn micelarny, krem i krem przeciwzmarszczkowy z sorayi też za 10 zł dobra cena.
W pepco skorzystała córcia bo na black friday były przecenione tylko kurtki i kombinezony 30% jak dla mnie super. Kupiłam 2 kombinezony jeden 62 a drugi 68 i zapłaciłam niecałe 80zł na zimę młoda obkupiona
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/656bdbf26fbe.jpg
11.2017 - aniołek 8tc
-
Spaceangel
Widzę zakupy udanekombinezony super. Też mi się podobały te z Pepco ale ,że już miałam to nie szalałam.
Mi wczoraj przyszła ostatnia koszula do karmienia. Jest super. Bawełna,z zatrzaskami do karmienia,jednolita,bez udziwnień,zdobień i obrazków,granatowa,długa bo do kolana a nawet trochę za i co najważniejsze luźna w brzuszku. Dziś wyprałam,schnie:)wieczorem wypiore też torby do szpitala.Dopinam listę ostatnich drobiazgów do kupienia i myślę że w przyszłym tygodniu pakuje walizy:)
A Wy na jakim etapie przygotowań jesteście?
Wczoraj dostałam od przyjaciółki kołderkę,fajną większą, to mam juz 3 różnej grubości i kocyki,wystarczy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 13:26
-
Jak mi się chce spać... oczy same lecą. Nie wiem, czy to pogoda, czy hormony... Kupiłam dzisiaj jeszcze jedno opakowanie gaci poporodowych i pudełko na smoczek. Muszę wyparzyc smoczki, tak żeby były gotowe w razie W.
-
No ja muszę zrobić to teraz, bo torbę pakuje w niedzielę
Aaaa! I znalazłam maila z Rossmanna. Faktycznie nie przeczytałam go i usunęłam, ale na szczęście był w koszuNo to będzie paczuszka pieluch za free
W sumie mamy 4 paczki "1" i 5 paczek "2". Ciekawe na jak długo to starczy
-
No u mnie na pewno nie black frajer, bo zaoszczedzilismy 250 zl na foteliku i bazie
W hm widzilam kurtki zimowe ciazowe przecenione o 50%, jakby ktoras jeszcze potrzebowala...
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Tak ja mam tę
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7502519642
Jest mega wygodna. To już moja 3 do karmienia i mam też 1 zwykła która wezmę w razie gdy dzień wcześniej będę musiała się zgłosić .
Planuje wziąć 3 szt.Najwyzej 4 mąż doniesie.
Spore te listy rzeczy do szpitala. -
Kendy wrote:A co bierzecie dla dziecka do szpitala do pupci? Sudocrem,bepanthen czy może puderek?
Fajna ta koszula i cena bardzo spoko, namówiłas mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:23
Kendy lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Paulina_2603 wrote:Jak mi się chce spać... oczy same lecą. Nie wiem, czy to pogoda, czy hormony... Kupiłam dzisiaj jeszcze jedno opakowanie gaci poporodowych i pudełko na smoczek. Muszę wyparzyc smoczki, tak żeby były gotowe w razie W.
Przetrwałaś pełnię co? -
Kendy wrote:Ja właśnie nie mogę spać..ani w nocy zasnąć ani w dzień zdrzemnąć się..
Przetrwałaś pełnię co?Ale Seli coś się nie odzywa...
A do szpitala do pupy biorę próbki, żeby nie zabierały dużo miejsca. W domu zamierzam używać Linomag. Ważne żeby to była maść ochronna, a nie krem, bo kremy są na bazie wody i wchłaniaja się w skórę, a nie natluszczają. Kremy typu Sudocrem tylko w razie odparzeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:53
-
Czytam że linomag jest na odparzenia i można go stosować do 3 razy na dobę,nie więcej więc przy każdej zmianie pieluszki nie wiem czy będzie ok,bepanthen jest na odparzenia i działa ochronnie,zapobiegawczo. Alantan wydaje się być ok ,bo może być też stosowany na podrażnione sutki ale jest strasznie tłusty. Chyba kupię puderek Nivea baby i to na codzien będę używać a w razie jakoś problemów dopiero sudocrem czy inne. Ale alantan też zakupie.
-
mam Alantan plus i Alantan maść w domu bo mam problem z suchymi ustami i dłońmi i świetnie pomaga do tego gdzieś leży garść próbek sudocremu bo mi babka wcisnęła w aptece i to zużyjemy
Stanik do karmienia kupię na razie jeden bo w sumie jeżeli się nie karmi one są niezbyt praktyczne a nie będę się nastawiać że na pewno będę karmić. Tak samo z nakładkami na sutki i laktacyjnymi wszystko po parę sztuk zawsze można pójść kupić. Kremu do brodawek nie kupuje położna stwierdziła że świetnie można używać naprzemiennie z kremem do pupy w razie czego kwestia jest tego żeby zmyć przed karmieniem bo jak nie to poleciła taki którego nie trzeba zmywać, jeżeli rzeczywiście będę karmić na całego to wyślę męża do apteki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 16:41
11.2017 - aniołek 8tc