STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy wrote:Seli
Coś w tym chyba jest. Nasz organizm ciężko pracuje,pompuje więcej krwi,jest na pełnych obrotach więc i nas grzeje. I w ciąży ciepłota ciała też zwiększona.
Czarnaiwi
Tak kocyk zawsze się przyda.
Na ten pokaz co syn rycerzem jest?
Elmuszka
Ja używałam perfecta mama a teraz jadę na zwykłej oliwce bambino ale nie smaruje się codziennie. Tak że 2/3 razy w tygodniu. Ona konkretnie nawilża. Nawet rano po nocy skóra jest miękka i nawilżona.
Rowniez uzywam zwyklej oliwki Bambino. Jest tlusta, to fakt, ale nawilza fajnie.
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Wczoraj wieczorem podjechalam na IP, bo myślałam, że mi się wody sączą. Coś deliktanie chlupnelo gdy wstalam. Na szczęście to nie wody. Jest wszystko w porządku. Ale mam ochote tam wrocic i pacnąć w łeb lekarzy, którzy mnie badali. Cały brzuch mam.obolaly od tego uciskania i macania z kazdej strony. Jakby nie można było odrobine delikatniej
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Kendy wrote:https://www.bbwardrobe.com/wyprzeda%C5%BC-c-1116/
Możliwe są takie ceny?? Coś chyba jak Aliekspres.
Podobno to oszustwo, pisza o tym na fb na jednej grupie.
-
Kendi tak to ten pokaz, juz po
wzruszylam sie hehe ale jak to w ciazy:)
Ja sie smaruje codziennie, wczesniej mialam olejek z babydream na rozstepy, tersz mam bio oil.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Dziewczyny, byłam dziś na usg. Synek waży prawie 2400 g. To dużo? Bo ja nie ogarniam tych centyli.. I ma kość udową o tydzień większą. Czy szykuje mi się duże dziecko?
Jak zapytałam o to lekarza, to mnie wkurzył. Powiedział: nie będę tego szacował, jak w porodzie główka nie zejdzie, to panią potną i tyle.. No brak słów..Przecież szacuje się wagę dziecka do porodu? Wiecie w którym tygodniu powinno się szacować?
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, byłam dziś na usg. Synek waży prawie 2400 g. To dużo? Bo ja nie ogarniam tych centyli.. I ma kość udową o tydzień większą. Czy szykuje mi się duże dziecko?
Jak zapytałam o to lekarza, to mnie wkurzył. Powiedział: nie będę tego szacował, jak w porodzie główka nie zejdzie, to panią potną i tyle.. No brak słów..Przecież szacuje się wagę dziecka do porodu? Wiecie w którym tygodniu powinno się szacować?
Jak ma kość udową większą to może być długi i ważyć mnieju mnie w 33+1 ważył 2 kg pi razy oko bo ciężko było zmierzyć.
-
Magdoczka wrote:Czyli mój może być klocuszkiem, jeśli w 33 tc +5 wychodzi 2400 g ..
Nie koniecznie, moze byc po prostu dlugiMagdoczka lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, byłam dziś na usg. Synek waży prawie 2400 g. To dużo? Bo ja nie ogarniam tych centyli.. I ma kość udową o tydzień większą. Czy szykuje mi się duże dziecko?
Jak zapytałam o to lekarza, to mnie wkurzył. Powiedział: nie będę tego szacował, jak w porodzie główka nie zejdzie, to panią potną i tyle.. No brak słów..Przecież szacuje się wagę dziecka do porodu? Wiecie w którym tygodniu powinno się szacować?Magdoczka lubi tę wiadomość
- 27.12.2020 CB
- 02.02.2021 beta HCG 128
- 05.02.2021 beta HCG 379 -
Vew wrote:A pamiętacie dziewczyny ile wasze dzieciątka wazyly w 30 tygodniu ciąży? Bo u mnie jest niecałe 1700g, do tego mam cukrzycę ciążowa i tak się zastanawiam czy to nie dużo
Ja miałam usg prywatnie w 29 tc + 2 dni i wtedy mały ważył 1455 g.
-
Vew wrote:A pamiętacie dziewczyny ile wasze dzieciątka wazyly w 30 tygodniu ciąży? Bo u mnie jest niecałe 1700g, do tego mam cukrzycę ciążowa i tak się zastanawiam czy to nie dużo
U mnie w 31+1 bylo 1553 -
Vew u nas w 30+4 było 1558 i powiedzial, ze w normie, jak sprawdzałam to nawet lekko poniżej 50 centyla wiec myśle ze u Ciebie to już w ogóle idealnie
Co do smarowania to od początku przeszłam babydream, zdaje, bio oil a rozstępy wyszły już w 12 czy 13 tyg gdzie nic nie przytyłampotem od 18-20 tyg jakoś zaczęłam używać z musteli kremu na zredukowanie rozstępów dla kobiet w ciąży i faktycznie z piersi praktycznie zniknęły, zostało trochę na jednym biodrze i na wewnętrznej stronie ud ale ledwo już widoczne
teraz kupiłam olejek z musteli przeciwko rozstępom i brzuch narazie gładki
ogólnie polecam tą firmę, dopóki nie zaczęłam jej używać to wyłaziły jak grzyby po deszczu.....
Kendy lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po tych zajęciach. Fajnie było. Przecwiczylismy różne pozycje do porodu. Położna pokazała mojemu mężowi jak masować kość krzyżową w razie bóli krzyżowych. No i postawa żeby przyspieszyć poród, to żeby pierwszą fazę być jak najbardziej aktywną, o ile oczywiście się da. No i też dużo zależy od zmiany na którą się trafi... Chciałabym trafić na taką położną jak ta moja...
Zosiu byłaś na IP u siebie czy na Polnej?