X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Fajny brzucholek. Wagą się nie przejmuj,dobrze wyglądasz. Nie startowałaś z jakiejś wysokiej więc te kg ciążowe ci nie straszne. Zobaczysz jak zlecą po porodzie.

A ja dziś mam o niebo lepszy dzień niz ostatnie dwa. Dobrze ,się czuje i humor dopisuje. Co za huśtawka????. Nie uwierzyłabym,że tak może byc gdybym sama tego nie doświadczyła :):):)

Zaprosiłam kumpele na kawkę . Nasze córki się pobawią ,my poplotkujemy:)i przyjdzie ze swoim synkiem,zaraz roczek będzie miał .ciocia go uwielbia :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja koszmarnie się czuje fizycznie, obolała i mnie mega mdli... Mam nadzieję,że nie strułam się tą pizzą :/

Zrobię sobie zaraz kawkę, ostatnio piję tą bezkofeinową.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam. Młoda tak mi dała do wiwatu w nocy... Jeszcze chyba nigdy tak się nie rozpychala. Trzeba się ogarnąć, zjeść śniadanie i później lecimy z mężem do szkoły rodzenia na te zajęcia z aktywnego porodu. Zdam Wam później relację jak było.
    Aha!! Jutro o 6:43 jest pełnia!!! Żeby mi żadna nie zaczęła rodzić!! Nie pozwalam ;) Zaciskamy nogi i czekamy do terminów!!

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Dopiero wstałam. Młoda tak mi dała do wiwatu w nocy... Jeszcze chyba nigdy tak się nie rozpychala. Trzeba się ogarnąć, zjeść śniadanie i później lecimy z mężem do szkoły rodzenia na te zajęcia z aktywnego porodu. Zdam Wam później relację jak było.
    Aha!! Jutro o 6:43 jest pełnia!!! Żeby mi żadna nie zaczęła rodzić!! Nie pozwalam ;) Zaciskamy nogi i czekamy do terminów!!

Weź nie strasz :P ja jestem podatna na takie rzeczy... A.. i stąd mogę źle spać, często przy pełni źle śpię :/ tak 2-3 dni przed i w pełnię.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do następnej pełni co Paulina?

Ja dziś ewidentnie czuje się w stanie błogosławionym :)znowu ogarnęła mnie euforia i zastrzyk energii ...wolę zdecydowanie tak:)

Seli oby Tobie się dziś polepszyło..ja ostatnie dni tylko stękałam i jęczałam ..już siebie samą zaczynałam wkurzać:)

A wiecie co jeszcze zauważyłam w ciąży? Jest mi cieplo. Zawsze byłam zmarźluchem. A teraz w domu wszyscy odkręcają kaloryfery a ja zakręcam. Mi jest ciepło:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, mam tak samo :P nie mogę spać w skarpetkach, jak zawsze spałam z kołdrą, kocem i w grubych skarpetach tak teraz tylko koc i prawie naga :D a stopy ostatnio na noc mam mega gorące i nie wiem.

Ja to mężowi mojemu współczuje, taka marudna jestem od dwóch dni, że masakra :P

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy co do wyprzedazy to licze ze w jakims sklepie dzieciowym beda obnizki, w sumie praktycznie wszystko mam, ewentualnie jakis ladny kocyk- tego nigdy dosc.

O 11 zmykam do domu kultury na ten pokaz mody ekologicznej.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, używacie jakiejś oliwki na brzuch? ja mam coś tam z rossmana, ale nie ciążowe i po kilku godzinach już nie czuć nawilżenia. Zastanawiam się czy ten Bio Oil to rzeczywiście taki cud?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używałam bio oila przy bliźnie... Ogólnie jakoś nie polecam, a w dodatku czytałam gdzieś (chyba na srokao), że on w ciąży nie jest bezpieczny... Ze ma jakiś tam składnik.

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Coś w tym chyba jest. Nasz organizm ciężko pracuje,pompuje więcej krwi,jest na pełnych obrotach więc i nas grzeje. I w ciąży ciepłota ciała też zwiększona.

Czarnaiwi
    Tak kocyk zawsze się przyda.
    Na ten pokaz co syn rycerzem jest?:)

Elmuszka
    Ja używałam perfecta mama a teraz jadę na zwykłej oliwce bambino ale nie smaruje się codziennie. Tak że 2/3 razy w tygodniu. Ona konkretnie nawilża. Nawet rano po nocy skóra jest miękka i nawilżona.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się posmarowałam ostatnio Zośkowym babydreamem :P i też czegoś mi jeszcze brakowało. Spróbuję bambino :)

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie lubiłam jonson&jonson oliwkę w żelu :P albo olian krem natłuszczający. Sama się nie smaruje, czasami, nie mam już epizodów z suchą skórą... I mi się nie chce po prostu.

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję jak mi się przypomni :P Po prostu nie lubię. Póki co rozstępów brak i oby tak zostało.

Na mnie pełnia też niestety działa... Dlatego trochę się boję :/

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam paskudny pępek po dwóch laparoskopiach i o ile nawet z rozstępami się pogodzę, tak jak mi zostanie taki brzydki po porodzie to się załamię :/ No a blizna wiadomo, nie regeneruje się tak jak zdrowa skóra...

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie wreszcie powoli koniec z remontem. W piątek przychodzi facet kłaść panele, potem tylko sprzatanie i wreszcie bede mogła sie skupić na Młodym. Wreszcie zamówimy komodę i łóżeczko no i bede mogła poprzeglądać i poprac jego ciuszki, posprawdzać czego brakuje i dokupić.
    Smaruje sie 100% olejkiem z migdałów tłoczonym na zimno. Super nawilża skore.
    Co do wagi to mam 14,5+, 100 cm w brzuchu.
    Dziewczyny mam pytanie - czy same kontrolujecie sobie cisnienie? Wczoraj jak obieralam ziemniaki do obiadu to wręcz zrobiło mi sie słabo, nogi jak z waty, kołatanie serca. Jak sobie zmierzyłam cisnienie to myślałam ze padnę - 149/99. Polezalam i spadło do 137/89. Nigdy tak nie miałam...

Reni lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja smaruje się codziennie A rozstępy i tak są, cały brzuch w paski:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    A ja smaruje się codziennie A rozstępy i tak są, cały brzuch w paski:)
    Bo rozstępy to sprawa genetyczna. Jeśli masz predyspozycje do rozstępów, to nie wiem czym byś się smarowala, to i tak wyjdą. Ale oczywiście nawilżac skórę warto.

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozstępy po poprzedniej ciąży a tam smarowałam się regularnie. Teraz nowych nie widzę.

Mega
    To fajnie,że końcówka remontu. A z wyprawką widzę na samym starcie jesteś;) powodzenia,byś zdarzyła na spokojnie:)
    Co do ciśnienia koniecznie skonsultuj z lekarzem. Wysokie ciśnienie jest niebezpieczne!

A my z przyjaciółką dziś zaszalejemy .Dobra kawka i ciacho i grzaniec bezalkoholowy z miodem i cynamonem:) imprezka mamusiek hehe...jak szaleć to szaleć:)

Dziewczyny odkurzacz bezprzewodowy ekstra zakup. Ale wygoda:) machnęłam całą chate bez schylania ,na luzie.Nic się nie dzwiga,sam jeździ i kable się nie ciągną,nie trzeba zmieniać kontaktow.Super gadżet w ciąży i potem przy małym dziecku się przyda, po operacji :) a Black Friday teraz..warto zainwestować :)jak ktoś jeszcze nie ma;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:31

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj cisnienie książkowe. Sprawdzam, bo sie wczoraj wystraszyłam.
    Z wyprawki mam sporo ciuszków, no i mała paczkę pampersow z rosmana, dla siebie koszule i szlafrok. Cała resztę musze ogarnąć jak juz sie uporządkujemy.

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednorazowy epizod ale kontroluj regularnie i warto też lekarzowi na wizycie wspomnieć o tym.

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ