STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Seli
Fajny brzucholek. Wagą się nie przejmuj,dobrze wyglądasz. Nie startowałaś z jakiejś wysokiej więc te kg ciążowe ci nie straszne. Zobaczysz jak zlecą po porodzie.
A ja dziś mam o niebo lepszy dzień niz ostatnie dwa. Dobrze ,się czuje i humor dopisuje. Co za huśtawka????. Nie uwierzyłabym,że tak może byc gdybym sama tego nie doświadczyła
Zaprosiłam kumpele na kawkę . Nasze córki się pobawią ,my poplotkujemy:)i przyjdzie ze swoim synkiem,zaraz roczek będzie miał .ciocia go uwielbia
-
A ja koszmarnie się czuje fizycznie, obolała i mnie mega mdli... Mam nadzieję,że nie strułam się tą pizzą
Zrobię sobie zaraz kawkę, ostatnio piję tą bezkofeinową. -
Dopiero wstałam. Młoda tak mi dała do wiwatu w nocy... Jeszcze chyba nigdy tak się nie rozpychala. Trzeba się ogarnąć, zjeść śniadanie i później lecimy z mężem do szkoły rodzenia na te zajęcia z aktywnego porodu. Zdam Wam później relację jak było.
Aha!! Jutro o 6:43 jest pełnia!!! Żeby mi żadna nie zaczęła rodzić!! Nie pozwalamZaciskamy nogi i czekamy do terminów!!
-
Paulina_2603 wrote:Dopiero wstałam. Młoda tak mi dała do wiwatu w nocy... Jeszcze chyba nigdy tak się nie rozpychala. Trzeba się ogarnąć, zjeść śniadanie i później lecimy z mężem do szkoły rodzenia na te zajęcia z aktywnego porodu. Zdam Wam później relację jak było.
Aha!! Jutro o 6:43 jest pełnia!!! Żeby mi żadna nie zaczęła rodzić!! Nie pozwalamZaciskamy nogi i czekamy do terminów!!
Weź nie straszja jestem podatna na takie rzeczy... A.. i stąd mogę źle spać, często przy pełni źle śpię
tak 2-3 dni przed i w pełnię.
-
I do następnej pełni co Paulina?
Ja dziś ewidentnie czuje się w stanie błogosławionym :)znowu ogarnęła mnie euforia i zastrzyk energii ...wolę zdecydowanie tak:)
Seli oby Tobie się dziś polepszyło..ja ostatnie dni tylko stękałam i jęczałam ..już siebie samą zaczynałam wkurzać
A wiecie co jeszcze zauważyłam w ciąży? Jest mi cieplo. Zawsze byłam zmarźluchem. A teraz w domu wszyscy odkręcają kaloryfery a ja zakręcam. Mi jest ciepło:) -
Ej, mam tak samo
nie mogę spać w skarpetkach, jak zawsze spałam z kołdrą, kocem i w grubych skarpetach tak teraz tylko koc i prawie naga
a stopy ostatnio na noc mam mega gorące i nie wiem.
Ja to mężowi mojemu współczuje, taka marudna jestem od dwóch dni, że masakra -
Kendy co do wyprzedazy to licze ze w jakims sklepie dzieciowym beda obnizki, w sumie praktycznie wszystko mam, ewentualnie jakis ladny kocyk- tego nigdy dosc.
O 11 zmykam do domu kultury na ten pokaz mody ekologicznej.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Używałam bio oila przy bliźnie... Ogólnie jakoś nie polecam, a w dodatku czytałam gdzieś (chyba na srokao), że on w ciąży nie jest bezpieczny... Ze ma jakiś tam składnik.
-
Seli
Coś w tym chyba jest. Nasz organizm ciężko pracuje,pompuje więcej krwi,jest na pełnych obrotach więc i nas grzeje. I w ciąży ciepłota ciała też zwiększona.
Czarnaiwi
Tak kocyk zawsze się przyda.
Na ten pokaz co syn rycerzem jest?
Elmuszka
Ja używałam perfecta mama a teraz jadę na zwykłej oliwce bambino ale nie smaruje się codziennie. Tak że 2/3 razy w tygodniu. Ona konkretnie nawilża. Nawet rano po nocy skóra jest miękka i nawilżona. -
Ja ogólnie lubiłam jonson&jonson oliwkę w żelu
albo olian krem natłuszczający. Sama się nie smaruje, czasami, nie mam już epizodów z suchą skórą... I mi się nie chce po prostu.
-
Ja się smaruję jak mi się przypomni
Po prostu nie lubię. Póki co rozstępów brak i oby tak zostało.
Na mnie pełnia też niestety działa... Dlatego trochę się boję -
Hej, u mnie wreszcie powoli koniec z remontem. W piątek przychodzi facet kłaść panele, potem tylko sprzatanie i wreszcie bede mogła sie skupić na Młodym. Wreszcie zamówimy komodę i łóżeczko no i bede mogła poprzeglądać i poprac jego ciuszki, posprawdzać czego brakuje i dokupić.
Smaruje sie 100% olejkiem z migdałów tłoczonym na zimno. Super nawilża skore.
Co do wagi to mam 14,5+, 100 cm w brzuchu.
Dziewczyny mam pytanie - czy same kontrolujecie sobie cisnienie? Wczoraj jak obieralam ziemniaki do obiadu to wręcz zrobiło mi sie słabo, nogi jak z waty, kołatanie serca. Jak sobie zmierzyłam cisnienie to myślałam ze padnę - 149/99. Polezalam i spadło do 137/89. Nigdy tak nie miałam...Reni lubi tę wiadomość
-
Mammamia11 wrote:A ja smaruje się codziennie A rozstępy i tak są, cały brzuch w paski:)
-
Ja mam rozstępy po poprzedniej ciąży a tam smarowałam się regularnie. Teraz nowych nie widzę.
Mega
To fajnie,że końcówka remontu. A z wyprawką widzę na samym starcie jesteśpowodzenia,byś zdarzyła na spokojnie:)
Co do ciśnienia koniecznie skonsultuj z lekarzem. Wysokie ciśnienie jest niebezpieczne!
A my z przyjaciółką dziś zaszalejemy .Dobra kawka i ciacho i grzaniec bezalkoholowy z miodem i cynamonem:) imprezka mamusiek hehe...jak szaleć to szaleć
Dziewczyny odkurzacz bezprzewodowy ekstra zakup. Ale wygoda:) machnęłam całą chate bez schylania ,na luzie.Nic się nie dzwiga,sam jeździ i kable się nie ciągną,nie trzeba zmieniać kontaktow.Super gadżet w ciąży i potem przy małym dziecku się przyda, po operacjia Black Friday teraz..warto zainwestować :)jak ktoś jeszcze nie ma;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2018, 11:31
-
Dzisiaj cisnienie książkowe. Sprawdzam, bo sie wczoraj wystraszyłam.
Z wyprawki mam sporo ciuszków, no i mała paczkę pampersow z rosmana, dla siebie koszule i szlafrok. Cała resztę musze ogarnąć jak juz sie uporządkujemy.