X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że Wy już tu będziecie omawiać kupy i kolki a ja nadal będe z brzuchem, ehh :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 18:34

Seli, Didi90 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlapac nie jest ciezko... Ja nie wiem skad bylo tyle tych bakterii i co wymaz to inna... Maz przebadany byl od razu i nic. Wiec plus taki, ze jego niczym nie zdazylam zarazic ;p

Ostatni wymaz byl z 31.10 i teraz powtorze dla pewnosci, przy porodzie mogloby to wplynac na synka i wole miec pod kontrola.

U mnie najpierw sie skracala a potem zaczela byc miekka ale w sumie przy lutce robi sie taka. Bo byla lekko miekka. A wiesz ile sie skrocila i w jakim czasie? U mnie poszlo z 6cm to powaznie ale jak mialas np. 3 i troche zmalala to tez bez dramatu... Chyba ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Mam wrażenie że Wy już tu będziecie omawiać kupy i kolki a ja nadal będe z brzuchem, ehh :p
    katepr po dzisiejszym badaniu mam to samo wrażenie co do siebie :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli miałam 4,5 u ginekolog dwa tygodnie wcześniej, w szpitalu wyliczyła 5 ale bardziej ufam swojej bo w szpitalu była rezydentka. Wiec wydaje mi się chyba sporo, bo licząc nawet 4,5 a nie 5 w szpitalu w poniedziałek a w następna środę 2,5 czy nawet te naciągane 3, to krótsza o jakieś 1,5-2 cm w ciągu 9 dni :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Seli miałam 4,5 u ginekolog dwa tygodnie wcześniej, w szpitalu wyliczyła 5 ale bardziej ufam swojej bo w szpitalu była rezydentka. Wiec wydaje mi się chyba sporo, bo licząc nawet 4,5 a nie 5 w szpitalu w poniedziałek a w następna środę 2,5 czy nawet te naciągane 3, to krótsza o jakieś 1,5-2 cm w ciągu 9 dni :/

A no to bardzo szybko... u mnie najwiecej poszlo 1 cm w ciagu 2 tygodni, a tak to 0.5 cm na dwa...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A no to bardzo szybko... u mnie najwiecej poszlo 1 cm w ciagu 2 tygodni, a tak to 0.5 cm na dwa...

No właśnie :/ dlatego mam nadzieje, ze się zatrzymala teraz na jakiś czas..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby, oby :)

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kto pierwszy?? Na pierwszy ogień chyba Zośka ,potem Paulina i my Seli też w czołówce :)..chyba,że Seli wyprzedzi Zośke.byle do 37 tc każda dotrwała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 20:38

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska ma 18 cc to ja moge ja wyprzedzic ;p hehehe

Jeju... nie wiem czy to leki... Ale jest mi tak dolujaco smutno. Od kilku dni jestem taka rozmemlana... W dodatku gadalam na tesciow a moja matka dowalila tak, ze szkoda gadac. I tez mi przykro. Jakis stres tez mnie bierze. W ogole lipka. I zjadlabym cos ale nie chce mi sie wstawac z lozka...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Ja ostatnio tez mam taką huśtawkę.Wszystko i wszyscy mnie wkurzaja.I ryczę ze złości,jak coś mnie przerasta ..potrafię się pobeczec jak mi coś spadnie. Dziś 3 razy spadły mi skarpetki jak wieszałam pranie i się pobeczałam,że mi spadły i że będę musiała się po nie schylic. Potem się wściekałam na nowy ekspres,zrobienie kawy mnie przerosło..a wieczorem złapała mnie handra że ostatnio tak marudzę,narzekam i się nad sobą użalalam,że jestem okropna ,bo powinnam się cieszyć z ciąży to stan błogosławiony a ja tylko narzekam. Trzeba doceniać te ciążowe dolegliwości gorzej gdyby coś nam dolegało z choroby...i źle mi samej ze sobą,bo jęcze i jęcze ostatnio. I jak ktoś mnie pyta jak się czuje to ja gorzkie żale...wylewam...po co przecież mimo to jest fajnie :)czekam na dzidzię moja.

A co tam z mamą wyszło ? Czy nie chcesz o tym gadać?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki sam nastrój...

Kendy mi jak coś spadnie to prosze młodego żeby mi podniósł, a jak go niema to leży i czeka hahaha chyba ze to cos bardzo potrzebnego to juz podniose ale generalnie bez potrzeby sie nie schylam po nic bo to jakaś porażka :D
    Seli a ja Ci przepowiadam że urodzisz bliżej terminu, o :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilismy pizze z boczkiem... tak mi sie chce boczku... :o maz sie drze, ze mam nie wstawac i juz nie zrec bo noc, bo on tez glodny i niszcze mu noc :D hahaha ja sobie odespie :)

Jeszcze nie poplakalam sie... Ale jakas wscieklosc jest na przemian ze smutkiem...
    Na poczatku przezywalam to, ze moze urodzic sie w grudniu... Bo moj brat jest z grudnia i teraz ona pieprzy, ze 9.12 moze ale co potem dodala... To tesciowie chyba w porownaniu byli mili... ja sie smialam z tego piernika, ze urodze z nim jak upieke a ona do mnie "by mi zakalec nie wyszedl i sie nie urodzil".... No brak slow. Naprawde. Juz i tak mam zal do niej o zupelnie inne traktowanie mnie i brata ale to jak teraz pocisnela... i przezywam to teraz. Bo moj brat ma 21 lat, nie pracuje, nic nie robi. Nie ma matury, niczego. Zupelnie nic. A dlaczego? Bo go tak wychowala... i ona za wszelka cene chce bym "ja tak miala"...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już te biedne dzieci moje proszę :)..ale jak jestem sama to nie ma wyjścia...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja mam taki sam nastrój...

Kendy mi jak coś spadnie to prosze młodego żeby mi podniósł, a jak go niema to leży i czeka hahaha chyba ze to cos bardzo potrzebnego to juz podniose ale generalnie bez potrzeby sie nie schylam po nic bo to jakaś porażka :D
    Seli a ja Ci przepowiadam że urodzisz bliżej terminu, o :p

Hahaha ja stopa zbieram albo lezy :D a jeszcze kot zrzuca czesto cos :p
    Ja sie cieszylam, ze tak wypadnie 1-3 stycznia a tu pewnie nic z tego ;p

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam dziś ochotę na boczek i robiłam sałatkę ziemniaczana z boczkiem i cebulką pycha była:)jeszcze mężowi do pracy trochę zostało .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mama dała do pieca ale może to taki nieudany żart..taki bardzo nieudany?
    Twoj brat to chyba taki mami synek i mama go wywyższa co?
    Nie bierz do głowy,szkoda nerwów. Cały twój świat teraz to mąż i synek ..resztę olać.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamowilismy jakas na sosie alpejskim, z cebula, pieczarkami, boczkiem :D oby byla dobra. Albo zebym nie rozmyslila sie :p w ogole nie wazne co i ile zjem na obiad... to musze zagryzc batonem. Dzis te bitki zagryzalam ogorkiem konserwowym i 100 gram snickersa zaraz potem. Maz tylko patrzyl i mowil, ze sie zrzygam ;p

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś czuje jakieś kłucia w szyjce..że nawet pod prysznicem ciężko było mi nogę podnieść...i mój syn chyba że 3 kg już waży tak mi ciężko a brzuch z dnia na dzień coraz większy...trochę się obawiam ,że będzie taki duży jak córka. A jak kopnie nieraz to..ooo matko :) kawał chłopa:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym pizze zjadła...Seliiii no weźź nie pisz takich rzeczy po nocy :D

Kendy czesto kolejne dziecko jest wieksze no ale nie zawsze też. Z tego co pamietam Twoj maluch nie byl.chyba jakis super duzy na usg co? Ja sie strasznie tą wagą stresuje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 21:54

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    No to mama dała do pieca ale może to taki nieudany żart..taki bardzo nieudany?
    Twoj brat to chyba taki mami synek i mama go wywyższa co?
    Nie bierz do głowy,szkoda nerwów. Cały twój świat teraz to mąż i synek ..resztę olać.

Nie wiem co to bylo... ale jak mozna mowic o "zakalcu"? Na temat dziecka... no maminsynek. Ona mu kroi jedzenie, daje pod nos wszystko. Nigdy nie pracowal, tata mu zalatwil robote to matka go nie puscila bo "on musi odpoczac"... i tak mi chyba podskornie rosnie wkur... i tak mna targaja emocje.

dZhdp1.png

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ