X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) teskno ;p bo widzialam go chwile. Dzis dwa razy :) nie jest juz fioletowy a rozowiutki. Mi tam on na pulpecika wyglada a nie wczesniaka :D
    Bylam dwa razy dac juz mleko, nie jest latwo ale cos mi tam idzie i beda podawac mu moje mleko :D bardzo mnie to cieszy.

Kendy, olkakarolka lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, trochę to głupie że gabinet ma w mieszkaniu i nie otwierają wcześniej nawet poczekalni skoro wiedza ile ludzi się do niej pcha zawsze:) ale co tam, dam radę!

Seli już niedługo będziecie cały czas razem;) wszystko szybko się ułoży i będziesz tulila slodziaka A to że jest wczesbiakiem będziecie tylko wspominać;)

Seli lubi tę wiadomość

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wizytujacym :)

Ehh nie wierze, ze to juz po :p co jakis czas lapie sie za brzuch i sprawdzam a tam juz sam tluszczyk i flaki :p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Seli normalny odruch :D a Ty jak się czujesz? Będą Cie trzymać czy jutro raczej Cie wypiszą?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia. Lekarz jeszcze mnie zaden nie widzial.

Ciagnie mnie jeden szew, nie jakos tragicznie ale juz mam schize, ze moze cos nie tak :p

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, czyli Święta już w komplecie. Ale Ci dobrze. Jeszcze raz gratki. I przytulaski dla Gabrysia od cioci.

Ja oczywiście musiałam się wczoraj popłkać z tego wszystkiego. Jakaś nienormalna jestem

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie mam pojecia. Lekarz jeszcze mnie zaden nie widzial.

Ciagnie mnie jeden szew, nie jakos tragicznie ale juz mam schize, ze moze cos nie tak :p
    Nacinali Cię?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin emocje :D ja tez przezywalam jak od nas Aga miala rodzic ;p a jak cala ciaze nic mnie nie wzruszalo tak od wczoraj co chwila rycze.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Nacinali Cię?

Tak, podobno taka procedura przy wczesniakach... ale w sumie juz na poczatku blagalam by mnie rozcieli i wyciagneli dziecko :D bo ja mialam wrazenie, ze slabo pre... a ona to zrobila na ostatnim skurczu i parciu.

dZhdp1.png

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli cudownie, ze masz juz pokarm.ja przy moim wczesniaku pokarm mialam dopiero po 2 dniach, wczesniej to jakies sladowe ilosci- doslownie kropelki.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące <3

Ja się bardzo obawiam pierwszej wizyty w wc po nacinaniu.. :O

A mówili coś już jak długo Gabrys będzie w inkubatorze??
    Super, ze z mlekiem jakoś idzie ;) to w sumie ważna sprawa. Ja się zaczynam obawiać o swoje bo sucho jak na pustymi :P wiem, ze niby może się pojawić dopiero do porodzie, ale u Was w większości chyba już coś cieknie :/

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Seli cudownie, ze masz juz pokarm.ja przy moim wczesniaku pokarm mialam dopiero po 2 dniach, wczesniej to jakies sladowe ilosci- doslownie kropelki.

Teraz byla laktatorka i ma mi pomoc po 11 wiecej odciagnac :) jak lapala mi za piers (lepiej niz ja sama) to 4 duze krople szy na raz po jednym pociagnieciu :)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jakie słodkie stopki do schrupania na zdjęciu <3

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Trzymam kciuki za wizytujące <3

Ja się bardzo obawiam pierwszej wizyty w wc po nacinaniu.. :O

A mówili coś już jak długo Gabrys będzie w inkubatorze??
    Super, ze z mlekiem jakoś idzie ;) to w sumie ważna sprawa. Ja się zaczynam obawiać o swoje bo sucho jak na pustymi :P wiem, ze niby może się pojawić dopiero do porodzie, ale u Was w większości chyba już coś cieknie :/

Makabra ;p ale pod wzgledem tego, ze polecialo mi z litr krwi :O ale mialam tez lyzeczkowanie (niby tez norma po wczesniaku) i moze to dlatego. Ja boje sie spojrzec na to. Myje sie i obmywam rane przy kazdej wizycie w wc i mam obawy.

Byl lekarz i mowil, ze ok, ale nic wiecej...

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, faktycznie jest różowiutki :) Taki Słodziak. To musi być cudowne uczucie. Możesz być z siebie dumna!
    Ja właśnie (jak co dzień) liczę ruchy swojego.
    Jakoś mnie strach odleciał teraz, chyba za dużo o tym myślę (o porodzie). Boję się że nie dam rady.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli teraz będzie już tylko lepiej. Laktacja się rozkręci ;) A Wasze święta będą piękne <3

Lisa nie martw się. U mnie nie ma ani jednej kropli siary. Na pewno po porodzie się pojawi. Tego Tobie i sobie życzę ;)

A mi dziś w nocy śniło sie, że jedna z nas, która spodziewa się bliźniaków (wiem że nie ma tu takiej, ale to szczegół) zaczęła rodzić. Jak widać udzieliły mi się wczorajsze wydarzenia... Ale chociaż trochę pospałam i jem teraz śniadanie. Później w planach leżakowanko :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, u mnie też nie widać siary, także nie jesteś sama

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Seli teraz będzie już tylko lepiej. Laktacja się rozkręci ;) A Wasze święta będą piękne <3

Lisa nie martw się. U mnie nie ma ani jednej kropli siary. Na pewno po porodzie się pojawi. Tego Tobie i sobie życzę ;)

A mi dziś w nocy śniło sie, że jedna z nas, która spodziewa się bliźniaków (wiem że nie ma tu takiej, ale to szczegół) zaczęła rodzić. Jak widać udzieliły mi się wczorajsze wydarzenia... Ale chociaż trochę pospałam i jem teraz śniadanie. Później w planach leżakowanko :)

To ja dziś w nocy czułam bóle takie jak na @ trochę. I jak wstałam to nie wiem czy mi się śniło czy naprawdę coś mnie bolalo

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin ja tak często mam, że coś mi się śni A później nie wiem czy tak było czy to tylko sen.
    Znów mam stresa przed wizyta, mały od wczoraj spokojny, czuje go ale mało i martwię się czy z wodami wszystko ok jest czy znów się zmniejszyło...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Marin ja tak często mam, że coś mi się śni A później nie wiem czy tak było czy to tylko sen.
    Znów mam stresa przed wizyta, mały od wczoraj spokojny, czuje go ale mało i martwię się czy z wodami wszystko ok jest czy znów się zmniejszyło...
    Ja mam w drugą stronę. Mój jest ostatnio bardzo aktywny, caly brzuch mi faluje. A myślałam że jak będzie miał mało miejsca to już nie będzie się bardzo wiercil. I teraz myślę czy to nie jest zly znak że jest taki ruchliwy. Ja zwarjuje. Do tego juz 2 raz dziś ma czkawkę i jakos chyba nogi wysoko zadziera bo boli mnie przepona czy płuca, nie wiem ale coś tam mnie boli. Ale nie żebym narzekała, tylko dzielę się moimi wrażeniami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 10:09

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ