X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zapytaj położnych kto jest lekarzem prowadzącym Gabrysia i wtedy musisz na niego polować. Idz do dyzurki lekarskiej i o niego pytaj.

Mamammia hmm nie slyszalam o szybszym wywolywaniu porodu z powodu wagi :p a jakos duzo bardzo Twoj maluch nie wazy. Teraz utył tyle a na kolejnej wizycie moze sie okazac ze malutko :) a ta lekarka w szpitalu pracuje? Z tym gabinetem w bloku to jakis zart :p

Olinka w moim tez nie robią, tak naprawde nikt nie zwroci na to uwagi jesli sie przydarzy. A mnie np caly czas naturalnie czyscilo caly 1 okres porodu, naprawde wiekszosc czasu na porodowce spedzilam na wc :D na zmiane z prysznicem xD

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr teraz nas nawet nie wpuscili. To tak jakby dwa oddzialy w jednym. Wczesniaczy z intensywna terapia i maja w jednym jakby dwie sale. Akcji pewnie tez... staram sie to rozumiec. Ale ciezko nie moc spojrzec, dotknac... Licze, ze bedzie super i nie beda nas trzymac dlugo. A ze przy kolejnym karmieniu zobacze go chociaz. Tak zyje od karmienia do karmienia :(

Co do lewatywy to chcialam sobie sama zrobic w domu na spokojnie ale balam sie, ze to wczesny tydzien i wolalam byc wczesniej na ip. Ale nie mialam wcale robionej. Nic sie nie przydazylo przykrego.

Za to mysle, ze wlasnie mega apetyt, czestrze wizyty w wc na 2 to bylo takie przygotowanie do porodu ;p niby czytalam o tym ale myslalam, ze sobie wkrecam.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie często organizm sam się oczyszcza. Ja sobie kupię pewnie eneme i jak będzie okej i zdążę to sobie zrobię w domu, jak będę latać wcześniej do wc cały czas to nie będzie sensu :P

A jak nie będzie ogolona a będzie potrzeba cięcia to i tak ogolą,, a raczej przystrzyża bo to zmniejsza ryzyko infekcji rany. Ja coś tam co jakiś czas próbuje zdziałać ale już kompletnie na ślepo :P

Ostatnio mam tez duży apetyt ale nie mam na nic ochoty. Pamietam Seli jak pisałaś, ze chodzisz poirytowana bo nie wiesz co zjeść. Teraz Cię dobrze rozumiem, o co chodziło :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 19:24

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    No właśnie często organizm sam się oczyszcza. Ja sobie kupię pewnie eneme i jak będzie okej i zdążę to sobie zrobię w domu, jak będę latać wcześniej do wc cały czas to nie będzie sensu :P

A jak nie będzie ogolona a będzie potrzeba cięcia to i tak ogolą,, a raczej przystrzyża bo to zmniejsza ryzyko infekcji rany. Ja coś tam co jakiś czas próbuje zdziałać ale już kompletnie na ślepo :P

Mi przystrzygla babeczka. W ogole taka nieogarnieta jechalam. Mialam wczoraj myc glowe, golic sie cala itp. Ale sie nie udalo ;p wczoraj jak sie zobaczylam po porodzie - masakra. Dno dna ;p ale sie umylam i dzis wlosy ogarnelam i luz.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi przystrzygla babeczka. W ogole taka nieogarnieta jechalam. Mialam wczoraj myc glowe, golic sie cala itp. Ale sie nie udalo ;p wczoraj jak sie zobaczylam po porodzie - masakra. Dno dna ;p ale sie umylam i dzis wlosy ogarnelam i luz.

Haha :D ale każda kobieta zaraz po porodzie nie wyglada zbyt schludnie wiec.. :D myśle Seli, ze nikt na to nie zwrócił uwagi :D a chodzenie/siadanie/kładzenie się już spoko? Ciągnie Cię coś??
    Ja tez pewnie pierwsze co jak się ogarnę to będzie kierunek prysznic - jak tylko dam radę oczywiście :P człowiek umyty, człowiek szczęśliwy :D. A na ilu osobowej sali jesteś?? Babeczki jakieś spoko?:)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Seli musisz zmienić suwaczek teraz :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 osobowa sale, dwie babeczki sa ale spoko jest :)

Oj przy porodzie sie napocilam :D

Mmiej ze mnie leci, jakos pozniej szwy przestaly ciagnac i moze nie jest super luks przy siadaniu ale nie ma tragedii. Bywalo gorzej :p

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli całkiem fajnie ;) oby tak dalej :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo pomaga tantum rosa :D

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jak juz Cie wpuszcza to zapytaj, a dyzurka lekarska zazwyczaj jest poza salami z dziecmi :) wkoncu musisz sie dpwiedziec co i jak od lekarza. U nas tez jak jest akcja przyjecie cos sie dzieje to wypraszamy inaczej sie nie da. Ja tez bylam lyzeczkowana, watpliwa przyjemnosc :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli
    Dziwnie zobaczyć u Ciebie taki suwaczek:)
    Słodki :)
    Udało Ci się złapać pediatrę? Wiesz coś? A jak Gabryś oddycha ,samodzielnie,ok?
    Wiesz już kiedy do domku?Z tego co piszesz w fajnej kondycji jesteś. Tego Ci zazdroszczę i wszystkim rodzącym naturalnie.Po porodzie prysznic i do dzidzi.
    Ja na drugi dzień po CC dopiero odzyskiwałam władze w nogach...a gdzie tu siły na prysznic ..:/

Ja na punkcie depilacji i mycia głowy już od miesiąca mama jobla..ciągle chce być gotowa elegancko...jak nie umyje głowy wieczorem...muszę to zrobić rano zaraz po obudzeniu bo mnie męczy :):):)depilacja na ślepo ale katuje się regularnie...:)

A dziś będąc na położniczym widziałam noworodka i mamę ...tatuś ich odwiedził a maluszek słodziutki smacznie spał,napatrzeć się nie mogłam :)

Lisa
    Ty jutro wizytujesz? Na którą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 20:23

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łyżeczkują u was w znieczuleniu miejscowym tylko? ja miałam robione w znieczuleniu ogólnym. Chociaż nie wiem jak to po porodzie

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś spuchlam . Połazilam trochę i nasiedzialam się w poczekalniach i czuję się jak balon. Dziś musiałam ściągnąć pierścionek i obrączkę i siusiam dziwnie malutko i bez ciśnienia. Woda mi się zbiera w organizmie...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 20:43

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy... przeczytalam woda w orgazmie :D ahaha

Katepr tam jest w srodku... Nie wiem ile beda trzymac. Zobaczymy jak badania.

Rycze bo moglam go dotknac :) tak sie wierzga i w ogole :D silny chlop a marudny po mnie. I czupryne ma taka czarna :D

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel bezposrednio po porodzie łyżeczkuje się bez znieczulenia. Żadnego. I to naprawde nie boli tylko jest dziwne uczucie skrobania, ja sie darłam bo rownoczesnie mialam zajebisty skurcz w łydce, wyglądało to dość komicznie :p

Sie wierzga bo duży chłop co bedzie leżał bez ruchu, super że jest aktywny :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bylo takie straszne te lyzeczkowanie :p mimo wszystko.

Oj silny i wiercipieta po mnie :D i rusza paluszkami od stop jak ja :D ahaha jest cudowny. I maruda ;D strzela takie miny...

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy... przeczytalam woda w orgazmie :D ahaha

Katepr tam jest w srodku... Nie wiem ile beda trzymac. Zobaczymy jak badania.

Rycze bo moglam go dotknac :) tak sie wierzga i w ogole :D silny chlop a marudny po mnie. I czupryne ma taka czarna :D
    Hehe .czemu mnie to nie dziwi. Właśnie Seli Ty szybciej będziesz po połogu...:) Uuuu biedny małżonek twój:):):)

Nie dziwię się ,że ryczysz:) to są wielkie emocje.Dotknąć maluszka,ktory jeszcze przed wczoraj był w Twoim brzuszku.To Twoje dziecko,które nosiłaś tyle pod sercem,owoc waszej miłości. My po narodzinach córki ryczelismy oboje dziękując sobie nawzajem ( a mój mąż z tych niepłaczących).To wielkie wydarzenie. Najpiękniejsze w życiu.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dla Seli już nic nie straszne. Ma swojego skarba i olewa wszystkie bóle i niedogodności :) pełnia szczęścia :) maluch rekompensuje wszystko ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 21:34

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! Jak my sie zryczelismy jak dali mi chwile kangurowac :D
    Dla nas porod byl czyms niezwyklym we dwoje, nie zaluje i ciesze sie. Wrecz magia. Nie myslalam nigdy, ze to moze tyle znaczyc, ze to takie pitu, pitu... a ja 1,5 h po porodzie wstalam i moglam smigac ;p

Maz przy skurczach mnie pocieszal, ze seks bedzie szybciej hahahaha :D

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, tak jutro, o 14.30:) a rano na 9 do kardiologa jeszcze

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ