STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj też już nawet do torby szpitalnej kosmetyczkę spakowałam i ostatnie drobiazgi.Jeszcze czekam na jedną koszule ...i nie wiem kubek może też jakiś wezmę i moja butelkę z filtrem na wodę napewno z dozownikiem będzie mi wygodniej pić nie podnosząc się za bardzo. Mam nadzieję ,że teraz szybko stane na nogi po CC. Po pierwszej CC było ciężko ...
-
Też Was nadal męczy zgaga?Niby troszkę powinno to ustapic ,dzieci schodzą niżej, choc jak mój w poprzek leży to raczej nie mam co liczyć. Zgaga,refluks i ta ciągle uczucie pełności,sytości...od obiadu nic nie jadłam i ciągle jestem pełna,..nieraz boli i żołądek i kręgosłup od tego.Ale szklankę mleka na zgagę przed snem muszę wcisnąć...
Ostatni miesiąc tych dolegliwości
-
Kendy bardzo ładne imię
Zgaga też mi jeszcze dokucza niestetyMleko na szczęście pomaga
Moja torba spakowana od tygodnia. Muszę tylko włożyć do teczki ostatnie wyniki badań i tydzień zbieram się do wyparzenia smoczka. Jutro muszę to koniecznie zrobić!! Dzisiaj przywieźlismy od rodziców wózek z przechowania. Czeka sobie ładnie w korytarzuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 23:37
-
Dziękuję
trudno było znaleźć takie które podoba nam się obojgu. Dla dziewczynek gusta podobne dla chłopców zupełnie inne ,ostro było. Ale Olaf to jest to imię
No to jesteśmy prawie gotowe ale mój niech do tego 12.12 spokojnie czeka, potem zdaje się na los:) u ciebie kiedy donoszona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 23:58
-
Kendy wrote:Dziękuję
trudno było znaleźć takie które podoba nam się obojgu. Dla dziewczynek gusta podobne dla chłopców zupełnie inne ,ostro było. Ale Olaf to jest to imię
No to jesteśmy prawie gotowe ale mój niech do tego 12.12 spokojnie czeka, potem zdaje się na los:) u ciebie kiedy donoszona?
U mnie donoszona za tydzień w niedzielę 9 grudniaZdałam sobie sprawę, że teraz jestem pierwsza w kolejce do porodu. Zosia wyprzrdzala mnie o 2 dni.
-
Kendy tak wproszę się w poniedziałek jak nie będzie chciał mi dać antybiotyku to po prostu mu się rozpłaczę a jak nie to pójdę prywatnie chociaż myślę że aż takiego oporu nie będzie stawiał.
Olaf ładne oryginalne imię z bałwankiem mi się kojarzy
Paulina widzisz następna jesteś w kolejce ale nam się chłopaki kolejki nie trzymają ostatnio
11.2017 - aniołek 8tc
-
Nie mogę spać...
Paulina
My co do imienia córki naszej od razu byliśmy zdecydowani,że będzie Nadia i nie było zawahaniateraz gdyby była córka też szybko zdecydowaliśmy ,że byłaby Milenka. A co do chłopca żadne nam się nie powtarzało:) Mi się podobały imiona typu Krystian,Fabian z kolei dla męża one były mało męskie
on stawiał na takie poważnie brzmiące jak Igor ,Wiktor, które mi się nie podobały. Olaf to było jedyne imię,dla mnie do zaakceptowania które on wymienił
a jak wyskoczył z Borysem to od razu Olaf mi się bardziej spodobał :)i tak już zostało:)Teraz nie wyobrażam sobie innego. Pasuje nam:)
Fakt przeliczyłam sobie,ze ,,9.12 masz donoszoną.Twoja ciąża jest 3 dni starsza od mojej.( Tu suwaczek o jeden dzień się późni,sugeruje się moja aplikacja ciążowa)A Adrianna fajne imię już pisałam ,takie z tych rzadszych,lubię takie
Spaceangel
Napewno lekarz coś zaradzi a jak nie ten to inny,wyjścia są. To najważniejsze.
Też się trochę obawialiśmy porównania do tego bałwanka z tak słynnej bajki i to uwielbianej przez naszą córkę ..ale nawet jeśli to on słodki był
A jakby na to patrzeć to takich imion jest więcej...Maja- pszczółka, Kubuś- puchatek
...itp itd
Mammamia
Ja po tych akcjach porodowych na forum też świruje mężowi ...już do porodu się szykuje..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 01:14
-
Mi się zegar biologiczny kompletnie poprzestawiał.. Rano wstaje koło 9 zjem coś i kładę się z powrotem bo oczy mi się zamykają, koło 12 się budzę i robię co trzeba w domu. Koło 18-19 jestem dętka i najchętniej bym spała ale tylko leżę bo nie jestem przyzwyczajona do spania w dzień. Koło 21 się rozbudzam i nie mogę usnąć do 1-2 w nocy. Młoda najbardziej szaleje właśnie kiedy ja zamierzam iść spać czyli w okolicy 1 w nocy nie raz takie koziołki wywija że nie idzie usnąć. Potem budzi się razem z ojcem jak wychodzi do pracy i też muszę trochę przeczekać aż się uspokoi żeby zasnąć. Nigdy tak dziwnie nie spałam
11.2017 - aniołek 8tc
-
Moje piersi... :p uhhh
Jedno karmienie odpuscilam. Panie za mnie karmily. Odespalamteraz upuszcze chyba spooooro mleka.
-
Ciekawa noc dziś na forum
Jedne jeszcze nie śpią, inne już wstały. Obudzilam się o 2 i tak jakoś już nie mam weny na sen. Dobrze że M nie chrapie to mnie nie drażni chociaż.
Seli czyli pospałaś troszkę, bardzo dobrze, jak się tak da to korzystaj, nie możesz chodzić jak zombie. Uściski dla Gabrysia -
No... teraz wiecej mleka mi odciaga laktator i szybciej. Wiec jest lepiej pod tym wzgledem. Ale mam kryzys. Juz pelny tydzien dzis. I nie ma raczej szans bym wyszla z kolejnym... takze kolejny tydzien przede mna. Ciezko jest w szpitalu bez meza. Patrzec na to wszystko... eh
-
Seli, na pewno nie jest Ci łatwo, wierzę. Ale musisz być silna. Każdy dzień to malutki krok w stronę domu
A jak będzie Ci całkiem źle to popatrz na ten Malutki Cud, poczuj zapach miłości i pomyśl ile na niego czekałaś i że warto poświecić się jeszcze trochę. Dasz radę, główka do gory
Paulina_2603, Mega, Kendy lubią tę wiadomość
-
Od rana jakos rycze, pozbierac mi sie ciezko.. Nie zycze zadnej matce tego...
-
To jednak wczesniak... Napakowany kroplowkami, antybiotykami i wieloma innymi... To tak sie wydaje, ze je z butli i oddycha sam to super. Oddycha bo ma odpowiednie powietrze w inkubatorze a jedzenie mu sprawia i tak trudnosci z oddychaniem. Przeraza mnie to.
-
Zobaczysz kochana, ze z kazdym dniem bedzie mial tych rurek coraz mniej i bedzie robil postepy!jednak je sam i trawienie działa! I juz sie przytulacie! Kto wie co przyniesie dzisiejszy dzien? Seli, Gabrys ma super mame i tate, dacie rade! Wyplacz sie ile trzeba a potem juz z usmiechem idz rozmawiac z Synkiem!
Paulina_2603, Kendy lubią tę wiadomość