X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też już nawet do torby szpitalnej kosmetyczkę spakowałam i ostatnie drobiazgi.Jeszcze czekam na jedną koszule ...i nie wiem kubek może też jakiś wezmę i moja butelkę z filtrem na wodę napewno z dozownikiem będzie mi wygodniej pić nie podnosząc się za bardzo. Mam nadzieję ,że teraz szybko stane na nogi po CC. Po pierwszej CC było ciężko ...

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Was nadal męczy zgaga?Niby troszkę powinno to ustapic ,dzieci schodzą niżej, choc jak mój w poprzek leży to raczej nie mam co liczyć. Zgaga,refluks i ta ciągle uczucie pełności,sytości...od obiadu nic nie jadłam i ciągle jestem pełna,..nieraz boli i żołądek i kręgosłup od tego.Ale szklankę mleka na zgagę przed snem muszę wcisnąć...:) Ostatni miesiąc tych dolegliwości :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy bardzo ładne imię :)
    Zgaga też mi jeszcze dokucza niestety :/ Mleko na szczęście pomaga :)
    Moja torba spakowana od tygodnia. Muszę tylko włożyć do teczki ostatnie wyniki badań i tydzień zbieram się do wyparzenia smoczka. Jutro muszę to koniecznie zrobić!! Dzisiaj przywieźlismy od rodziców wózek z przechowania. Czeka sobie ładnie w korytarzu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 23:37

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) trudno było znaleźć takie które podoba nam się obojgu. Dla dziewczynek gusta podobne dla chłopców zupełnie inne ,ostro było. Ale Olaf to jest to imię :)
    No to jesteśmy prawie gotowe ale mój niech do tego 12.12 spokojnie czeka, potem zdaje się na los:) u ciebie kiedy donoszona?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 23:58

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Dziękuję :) trudno było znaleźć takie które podoba nam się obojgu. Dla dziewczynek gusta podobne dla chłopców zupełnie inne ,ostro było. Ale Olaf to jest to imię :)
    No to jesteśmy prawie gotowe ale mój niech do tego 12.12 spokojnie czeka, potem zdaje się na los:) u ciebie kiedy donoszona?
    My robiliśmy osobne listy z imionami i te, które nam się powtórzyły były brane pod uwagę. Dla chłopca mieliśmy 3 imiona, a dla dziewczynki 6. I tak drogą redukcji wybraliśmy Adriannę :)
    U mnie donoszona za tydzień w niedzielę 9 grudnia :) Zdałam sobie sprawę, że teraz jestem pierwsza w kolejce do porodu. Zosia wyprzrdzala mnie o 2 dni.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy tak wproszę się w poniedziałek jak nie będzie chciał mi dać antybiotyku to po prostu mu się rozpłaczę a jak nie to pójdę prywatnie chociaż myślę że aż takiego oporu nie będzie stawiał.
    Olaf ładne oryginalne imię z bałwankiem mi się kojarzy :D
    Paulina widzisz następna jesteś w kolejce ale nam się chłopaki kolejki nie trzymają ostatnio :P

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze 3tyg do donoszpnej ale tak wystraszył mnie te porody że dziś paznokcie pogodowe już sobie zrobilam:) młody cały dzień bez przerwy biega sobie w brzuszku;) żeby tylko nie wybiegł jeszcze:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać...
    Paulina
    My co do imienia córki naszej od razu byliśmy zdecydowani,że będzie Nadia i nie było zawahania :) teraz gdyby była córka też szybko zdecydowaliśmy ,że byłaby Milenka. A co do chłopca żadne nam się nie powtarzało:) Mi się podobały imiona typu Krystian,Fabian z kolei dla męża one były mało męskie :) on stawiał na takie poważnie brzmiące jak Igor ,Wiktor, które mi się nie podobały. Olaf to było jedyne imię,dla mnie do zaakceptowania które on wymienił :) a jak wyskoczył z Borysem to od razu Olaf mi się bardziej spodobał :)i tak już zostało:)Teraz nie wyobrażam sobie innego. Pasuje nam:)
    Fakt przeliczyłam sobie,ze ,,9.12 masz donoszoną.Twoja ciąża jest 3 dni starsza od mojej.( Tu suwaczek o jeden dzień się późni,sugeruje się moja aplikacja ciążowa)A Adrianna fajne imię już pisałam ,takie z tych rzadszych,lubię takie :)

Spaceangel
    Napewno lekarz coś zaradzi a jak nie ten to inny,wyjścia są. To najważniejsze.
    Też się trochę obawialiśmy porównania do tego bałwanka z tak słynnej bajki i to uwielbianej przez naszą córkę ..ale nawet jeśli to on słodki był:):):)
    A jakby na to patrzeć to takich imion jest więcej...Maja- pszczółka, Kubuś- puchatek
    ...itp itd :):):)

Mammamia
    Ja po tych akcjach porodowych na forum też świruje mężowi ...już do porodu się szykuje..;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 01:14

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a wiesz, ze nie raz się zastanawiałam jakie macie wybrane imię dla maluszka, i nie raz miałam zapytać, ale jakoś mi to koniec końców z głowy wypadało :)

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)
    Też nie możesz spac?
    Ja mam taką mega zgagę ...i przypomniało mi się jak Seli pisała że też miała tej nocy straszna :) mówiłam świruje :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 01:33

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zegar biologiczny kompletnie poprzestawiał.. Rano wstaje koło 9 zjem coś i kładę się z powrotem bo oczy mi się zamykają, koło 12 się budzę i robię co trzeba w domu. Koło 18-19 jestem dętka i najchętniej bym spała ale tylko leżę bo nie jestem przyzwyczajona do spania w dzień. Koło 21 się rozbudzam i nie mogę usnąć do 1-2 w nocy. Młoda najbardziej szaleje właśnie kiedy ja zamierzam iść spać czyli w okolicy 1 w nocy nie raz takie koziołki wywija że nie idzie usnąć. Potem budzi się razem z ojcem jak wychodzi do pracy i też muszę trochę przeczekać aż się uspokoi żeby zasnąć. Nigdy tak dziwnie nie spałam

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może córeczka tak Cię przestawia pod siebie :), i taki rytm już u was będzie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi... :p uhhh :)
    Jedno karmienie odpuscilam. Panie za mnie karmily. Odespalam ;) teraz upuszcze chyba spooooro mleka.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marin Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa noc dziś na forum :) Jedne jeszcze nie śpią, inne już wstały. Obudzilam się o 2 i tak jakoś już nie mam weny na sen. Dobrze że M nie chrapie to mnie nie drażni chociaż.
    Seli czyli pospałaś troszkę, bardzo dobrze, jak się tak da to korzystaj, nie możesz chodzić jak zombie. Uściski dla Gabrysia

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... teraz wiecej mleka mi odciaga laktator i szybciej. Wiec jest lepiej pod tym wzgledem. Ale mam kryzys. Juz pelny tydzien dzis. I nie ma raczej szans bym wyszla z kolejnym... takze kolejny tydzien przede mna. Ciezko jest w szpitalu bez meza. Patrzec na to wszystko... eh :(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Marin Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, na pewno nie jest Ci łatwo, wierzę. Ale musisz być silna. Każdy dzień to malutki krok w stronę domu :) A jak będzie Ci całkiem źle to popatrz na ten Malutki Cud, poczuj zapach miłości i pomyśl ile na niego czekałaś i że warto poświecić się jeszcze trochę. Dasz radę, główka do gory :)

Paulina_2603, Mega, Kendy lubią tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana jakos rycze, pozbierac mi sie ciezko.. Nie zycze zadnej matce tego...

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, Gabrys jest w super stanie jak na taiego maluszka! Potrzebuje jeszcze doslownie chwilke zeby dojsc do sievie- ani sie nie obejrzysz i bedziesz z nim na spacerki smigac. Jeszcze troszeczke :*

Paulina_2603, Kendy lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak wczesniak... Napakowany kroplowkami, antybiotykami i wieloma innymi... To tak sie wydaje, ze je z butli i oddycha sam to super. Oddycha bo ma odpowiednie powietrze w inkubatorze a jedzenie mu sprawia i tak trudnosci z oddychaniem. Przeraza mnie to.

dZhdp1.png

• Elmuszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz kochana, ze z kazdym dniem bedzie mial tych rurek coraz mniej i bedzie robil postepy!jednak je sam i trawienie działa! I juz sie przytulacie! Kto wie co przyniesie dzisiejszy dzien? Seli, Gabrys ma super mame i tate, dacie rade! Wyplacz sie ile trzeba a potem juz z usmiechem idz rozmawiac z Synkiem!

Paulina_2603, Kendy lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ