X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Pewnie tak.Dobre wieści Cię tak uskrzydliły,że zaczęłaś za bardzo fruwać;)
    Musisz odpoczywać ...leżeć jak najwięcej ,lepiej dmuchac na zimne:)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli to bardzo malutko ma dodatkowego tlenu. Oczywiscie ze ospałość może z tego wynikać. Ma 31 stopni do tego wilgotność nastawioną to śpi, ale dzieci tak jak my maja tez rozne dni. Może jutro przyjdziesz a on będzie krzyczał, wydaje mi się że na to czekają az bedzie bardziej aktywny , ale niektóre dzieci są spokojne, dostaja jedzenie śpią i tak co 3h. Dopytaj jutro na co czekają z wyjęciem dokładnie bo naprawde 23% tlenu to jest malutko wiec jelsi chodzi tylko o to to na dniach go wyjmą a tak duze dziecko wilgotnosci nie potrzebuje, mase ma spoko wiec ciepelko tez powinien sam utrzymac :)
    Wyspij się :) chociaz te 3-4h

Seli lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Aa no to kwalifikacja to co innego. :) u nas w prywatnym tak samo jest. W 100% ciaza musi byc zdrowa itd zeby w takim rodzić, wiec kwalifikują :) z tym że w takim szpitalu musisz mieć skonczony 37tydzien zeby rodzić też
    Tutaj mogę już od 35 tc rodzić jakby coś się działo :)

M&M
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to dziwne bo zazwyczaj te prywatne mają 1 stopień referencyjności. Mają sprzęt dla takich wcześniaków, orientowałaś się? :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    O to dziwne bo zazwyczaj te prywatne mają 1 stopień referencyjności. Mają sprzęt dla takich wcześniaków, orientowałaś się? :)
    Mają 1 to fakt. Ale wiem, że jak coś to mam dzwonić do swojego lekarza i ustalić czy jechać do nich czy do innego szpitala :)

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyspalam sie. Juz jak sie kladlam to mialam zawroty glowy... chyba z emocji.
    Ciekawe jak w nocy jadl... kurde ma ta sonde... :/ ale lepiej tak niz kroplowa.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta polozna jest taka ogarnieta, byla na intensywnej wczesniej i tez nas instruowala. Dzis moj brzdac wyspany, rozbudzony byl i sciskal mnie tak mocno i usmiechal sie. Oboje odpoczelismy :) no i mowi, ze musza go dzis wyjac z inkubatora bo juz mu to nie sluzy. Duza wilgotnosc i ten tlen... ale byloby cudownie ;) bylby na sali ale juz w ciuszkach, rynience ;) ahhh :D

Ale ja... hm... dobrze, ze mam tu lekarzy. Na nowo krwawie... ale chyba ze szwami, smierdzi to i mi jakos tak... zle? Mam wrazenie, ze odpadly mi szwy te na zewnatrz. Nie czuje by cos sie rozeszlo ale by bylo chyba zagojone. Tylko troche ten zapach mnie niepokoi :(

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Moj prywatny ma 3 stopień referencyjności, a oddział wcześniaków ponoć najlepszy w całym województwie więc to chyba nie zasada.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Seli super wiesci. Jeśli już można niech go wyciągają i dają do mamusi :)
    A Ty zgłoś szybko komuś co się tam z Tobą dzieje .

A ja dziś mam spotkanie z anastezjologiem przed cc i kontrolę z córką u lekarza po antybiotyku..

Miłego dnia

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ja dziś do 3 nie spałam, teraz ledwo na oczy widzę ale muszę wstać bo mam trochę do zrobienia A chce się do środy wyrobić że sprzataniem:) kurde to nie było dobre że przez całą ciążę olalam wszystko w domu i leżała, bo teraz nie wyrabiam, a czuje że muszę to zrobic;)
    W czwartek siostra do mnie w końcu przyjedzie więc muszę już mieć skończone bo mi z choinka pomoze:) w tym roku dużo szybciej będzie juz stała ale co tam:) później nie dam rady:) mam tyle pomysłów na dekoracje świąteczne i to jest pierwszy tok kiedy mam czas się bawić w takie rzeczy WGL, tak to zawsze praca i praca od rana do nocy...

Miłego dnia:) pozdrawiamy z Maksem:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka to się dowiedz dokładniej bo w 1 stopniu nie ma sprzętu dla dzieci z 35tyg. A po co tam pojechac urodzic jak i tak dziecko przewiozą bez Ciebie do innego szpitala ;) lepiej odrazu jechac tam gdzie będziecie razem :p

Czarnaiwi a co to za szpital? Gdzie? Mowie o takich typowo prywatnych porodowkach ze tylko fizjologia itd :D

Seli krwawić możesz i 3 tygodnie. Ale skoro i tak tam jesteś to niech Cie ktoś obejrzy, szwy faktycznie mogly juz zaczac wypadać.
    Trzymam kciuki za przejscie z inkubatora na wolność :D ciuszki male masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:12

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. My dopiero wstaliśmy, po 11 godzinach snu, jestem teraz nie do życia. Zarz kawa będzie szła.
    Widzisz Seli z każdym dniem coraz bliżej.
    Kendy, powodzenia na wizycie, a właściwie wizytach ;)
    Hej, a o Zosi dalej nic nie wiemy, czy przegapiłam?

Kendy lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, Ty chyba też dziś na wizytę, po antybiotyk? Jeśli tak to powodzenia.
    I miłego, spokojnego dnia wszystkim!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam przy śniadaniu. Znowu szyjka kłuje... Czuję, że poród się zbliża. Taka zgaga mnie dopadła w nocy :/ Masakra jakaś!! A teraz czuję mega kluche w gardle.

Seli super wieści ;) Małymi kroczkami do przodu. Na święta będziecie szczęśliwi w domku :*

Też myślę o Zosi i Czarku... Czy wszystko u nich ok...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki przyniesie maz :)

Powiedzialam lekarzowi i jest ok, schodza szwy, reszte zdejma po poludniu

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ciuszki przyniesie maz :)

Powiedzialam lekarzowi i jest ok, schodza szwy, reszte zdejma po poludniu
    Nowy tydzień i same dobre info od rana. Super!!!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Też się witam przy śniadaniu. Znowu szyjka kłuje... Czuję, że poród się zbliża. Taka zgaga mnie dopadła w nocy :/ Masakra jakaś!! A teraz czuję mega kluche w gardle.

Seli super wieści ;) Małymi kroczkami do przodu. Na święta będziecie szczęśliwi w domku :*

Też myślę o Zosi i Czarku... Czy wszystko u nich ok...
    Mam nadzieję ze jest tak pochłonięta opieką nad Małym ze wcale nie ma dla nas czasu.

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Mam nadzieję ze jest tak pochłonięta opieką nad Małym ze wcale nie ma dla nas czasu.
    Oby tak było!

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Martoszka to się dowiedz dokładniej bo w 1 stopniu nie ma sprzętu dla dzieci z 35tyg. A po co tam pojechac urodzic jak i tak dziecko przewiozą bez Ciebie do innego szpitala ;) lepiej odrazu jechac tam gdzie będziecie razem :p

Czarnaiwi a co to za szpital? Gdzie? Mowie o takich typowo prywatnych porodowkach ze tylko fizjologia itd :D

Seli krwawić możesz i 3 tygodnie. Ale skoro i tak tam jesteś to niech Cie ktoś obejrzy, szwy faktycznie mogly juz zaczac wypadać.
    Trzymam kciuki za przejscie z inkubatora na wolność :D ciuszki male masz?
    Jedynie Matka Polka jest z 3. A tam jestem koszmar rodzić. Jak jest ciąża zdrowa (choć wywalczona na wszystkie sposoby już) to nie widzą problemu. Jednak mam nadzieję, że do skonczonego 37tc wytrzymamy :)

M&M
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) ja dopiero się z łóżka zwlekam. Noc ciezka, nie mogłam w ogóle oddychać, okropne jest to uczucie :/ większość nocy mi zleciało w pozycji polsiedzafej :/ Hania tak chyba wyskoczyła do góry, ale może to tez dobrze bo całkiem odciąży szyjkę.

Marin pewnie masz racje ;) ale jak znajdzie czas i wejdzie na forum, to będzie widzieć, ze tu o niej i Czarku myślimy i trzymamy za nich kciuki ;)

Seli same dobre wiadomości przynosisz od rana ;) właśnie tak czasami jest, ze trzeba zrobić krok to tylu, żeby potem moc wystartować 3 do przodu :D

klz99vvjhysycx8i.png
‹‹ 804 805 806 807 808 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ