X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    To są szpitale w Warszawie współpracujące z Polskim Bankiem Komorek Macierzystych i tam mozna pobrac krew pepowinowa, to wcale nie jest trudne, kazda polozna po przeszkoleniu sobie z tym poradzi.

Czyli tak jak myślałam, nie jest to lista szpitali, w których można oddać krew do publicznego banku krwi.

olkakarolka lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam tą reklamę probiotyku... Porażka!!

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Mega Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechwalilam przespane nocki :) obudziłam sie 1:15 do kibla i zasnęłam dopiero przed 4. Najpierw Młody próbował włożyć mi stopy pod zebra - myślałam, ze zejdę z bólu, potem odezwała sie zgaga - musiałam wstać po rennie. Masakra.
    Wczoraj byliśmy na konsultacji u anastezjologa. Wyniki mam ok, wywiad tez ok, wiec gdyby zaszła chęć to nie mam przeciwwskazań do zzo. No i sie rozczuliłam, obie porodówki były zajęte, chyba dopiero co sie dzieciaki urodziły - ale krzyczały :) az juz chciałam tam byc :)

Reni lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, a stanik też trzeba od razu zdjąć czy można go trochę mieć? :) Nie wyobrażam sobie np.skakania na piłce bez stanika z cyckami większymi o 3 rozmiary :-P

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Lisa czyzby coloflor cesario? :D :D tez widzialam :p

Bardzo możliwe. Teraz zmienili tą reklamę i kobieta nazywa w niej syna Cesarz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 11:12

klz99vvjhysycx8i.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Katepr, a stanik też trzeba od razu zdjąć czy można go trochę mieć? :) Nie wyobrażam sobie np.skakania na piłce bez stanika z cyckami większymi o 3 rozmiary :-P

A propo cycków
    Bolą Was?
    U mnie niuc nie cierknie, nic nie boli, są miękkie. To jest ok?

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem coś delikatnie zaboli i przy kąpieli kropelka siary wyleci. A tak to wszystko ok, tylko ciężkie ;)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to śpię w staniku z wkładkami od jakiś 3miesiecy bo inaczej pół koszuli mokrej mam:)Ale cieknie mi tylko z prawej piersi, :)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo jak u Ciebie Reni, nic a nic. W sumie to nawet duże nie są

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czasem sutki bolą czasem kilka kropel siary poleci i tyle. Ostatnio stwierdziłam że się trochę zmniejszyły zeszła z nich woda czy coś bo mogę założyć stanik z przed ciąży. Jest ciasny więc może mam rozmiar większe nie więcej. Widziałam tą reklamę i nawet mąż się oburzył, żerowanie na naiwności i wyrzutach kobiet po cc. Dno i metr mułu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mi się obniżył bo mogę wreszcie porządny wdech wziąć. Bez porównania lepiej się oddycha

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! 38 tydzień czas start :) Ciąża donoszona więc jest ulga ,że maluszek powinien być zdolny do życia poza brzuszkiem ale i strach bo to już w każdej chwili. Bardziej przejęcie niż strach. Nie boje się :) nie mogę się doczekać :). Maksymalny czas oczekiwania to 16 dni do CC:).to już tylko chwilka ❤

Mądrze piszecie dziewczyny. Fajnie ,że medycyna się tak rozwija ale niestety dużo w tym wszystkim marketingu i żerowaniu na ludzkim desperackim dążeniu do tego by być zdrowym i mieć zdrowe dzieci.

A tą reklamę też słyszałam. Akurat w radio w aucie jak na wizytę do gin jechałam. Trochę to przykre takie uświadamianie mamom,które rodza CC,że czegoś tam ich dzieciom przez to zabraknie ,że są w jakiś sposob gorsze.
    Kiedyś trafiłam na taką dyskusje ,że dzieci urodzone przez CC nie powinny obchodzić urodzin tylko " wydobyciny". Chore. Albo ,że matki z CC idą na łatwiznę .. przykre,żadna to łatwiza..to ingerencja nie natura,operacja ..kto by chciał takiej łatwizny. W szpitalu jak rodziłam też trafiłam na taką pielęgniarke antycesarkowa...jechała mi nieźle i wszystkie po CC nazywała księżniczkami .sama rodziła sn..i cwaniakowała...ahhh szkoda gadać i nie warto brać do głowy :)

Mnie piersi trochę bolą ostatnio mam wrażliwsze sutki a siara leci już parę miesięcy teraz intesywniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:22

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, okropne :/ nie rozumiem jak można mieć takie rozumowanie.. i tym bardziej się nim dzielić na głos. Nie do pomyślenia dla mnie jest to, ze osoba, która powinna być kompetentna, pielęgniarka/położna/lekarz ma takie przekonania i dodatkowo kieruje je bezpośrednio do pacjentek. Takie osoby nie powinny wykonywać swojego zawodu.

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanik też nie potrzebny do porodu, ale jak ma być Ci wygodniej to go miej :) watpie ze bedziesz pamietać zeby go zdjąć jak juz bedzie 2 okres ale czesto tez jak dziecko sie urodzi pomagamy mamie zdjac, bo jednak dziecko sie kładzie na gołych piersiach a nie na staniku :D
    Mnie piersi trochę bolą, ale tak to są miękkie i nic nie leci. Nie urosły nawet cm :p

Magdoczka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Kendy, okropne :/ nie rozumiem jak można mieć takie rozumowanie.. i tym bardziej się nim dzielić na głos. Nie do pomyślenia dla mnie jest to, ze osoba, która powinna być kompetentna, pielęgniarka/położna/lekarz ma takie przekonania i dodatkowo kieruje je bezpośrednio do pacjentek. Takie osoby nie powinny wykonywać swojego zawodu.
    No nie powinny... dużo rzeczy na tym świecie nie powinno mieć miejsca...jednak jest jak jest...
    Jak się czujesz? Kiedy wizyta? Ciekawe jak szyjka się trzyma..ale chyba jest dobrze..mijają kolejne tygodnie z Hania w brzuszku:)jeszcze choć 3 wytrzymajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:51

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Stanik też nie potrzebny do porodu, ale jak ma być Ci wygodniej to go miej :) watpie ze bedziesz pamietać zeby go zdjąć jak juz bedzie 2 okres ale czesto tez jak dziecko sie urodzi pomagamy mamie zdjac, bo jednak dziecko sie kładzie na gołych piersiach a nie na staniku :D
    Mnie piersi trochę bolą, ale tak to są miękkie i nic nie leci. Nie urosły nawet cm :p
    racja... ja kupiłam stanik z myślą że przyda się później, na porodówkę nie biorę mam 2 koszule do karmienia i to tyle. szlafroka nie biorę bo tam gorąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:51

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też świadomość że już coraz bliżej... szyjka kłuje, brzuch opadł a ja sama urodziłam się w 36 tygodniu. Liczę że Emi jeszcze posiedzi chociaż do 38 tygodnia i najwcześniej urodzi się między bożym narodzeniem a nowym roku ale to tylko jeden Bóg wie...

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze...chyba faktycznie robi się poważnie. Wszędzie piszą,że lada moment może mi się dziecko urodzić ..a ja mam lenia i wszystko odkładam " na jutro"..:)
    Biorę się za robotę łóżeczko w proszku...materac i przewijak jeszcze w folii..trzeba rozwinąć niech się wietrzy...pościel chyba też już wypiore..a wyprasuje przed samym scieleniem. I rożek wypiore I album nie zaczęty...kurcze nie ma leniuchowania DO ROBOTY!!!

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to po kilka razy dziennie oglądam w lustrze brzuch i sprawdzam, czy nie opadł :-)
    Za to cały czas mam okropne wzdęcia i gazy :-( W nocy się budzę, bo mi brzuch hałasuje i boli. I przez to mały się budzi.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w poprzedniej ciąży nie opadł wiec i w tej na to nie licze :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ