STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnaiwi wrote:To są szpitale w Warszawie współpracujące z Polskim Bankiem Komorek Macierzystych i tam mozna pobrac krew pepowinowa, to wcale nie jest trudne, kazda polozna po przeszkoleniu sobie z tym poradzi.
Czyli tak jak myślałam, nie jest to lista szpitali, w których można oddać krew do publicznego banku krwi.
olkakarolka lubi tę wiadomość
-
Przechwalilam przespane nocki
obudziłam sie 1:15 do kibla i zasnęłam dopiero przed 4. Najpierw Młody próbował włożyć mi stopy pod zebra - myślałam, ze zejdę z bólu, potem odezwała sie zgaga - musiałam wstać po rennie. Masakra.
Wczoraj byliśmy na konsultacji u anastezjologa. Wyniki mam ok, wywiad tez ok, wiec gdyby zaszła chęć to nie mam przeciwwskazań do zzo. No i sie rozczuliłam, obie porodówki były zajęte, chyba dopiero co sie dzieciaki urodziły - ale krzyczałyaz juz chciałam tam byc
Reni lubi tę wiadomość
-
Magdoczka wrote:Katepr, a stanik też trzeba od razu zdjąć czy można go trochę mieć?
Nie wyobrażam sobie np.skakania na piłce bez stanika z cyckami większymi o 3 rozmiary
A propo cycków
Bolą Was?
U mnie niuc nie cierknie, nic nie boli, są miękkie. To jest ok? -
mnie czasem sutki bolą czasem kilka kropel siary poleci i tyle. Ostatnio stwierdziłam że się trochę zmniejszyły zeszła z nich woda czy coś bo mogę założyć stanik z przed ciąży. Jest ciasny więc może mam rozmiar większe nie więcej. Widziałam tą reklamę i nawet mąż się oburzył, żerowanie na naiwności i wyrzutach kobiet po cc. Dno i metr mułu
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dzień dobry ! 38 tydzień czas start
Ciąża donoszona więc jest ulga ,że maluszek powinien być zdolny do życia poza brzuszkiem ale i strach bo to już w każdej chwili. Bardziej przejęcie niż strach. Nie boje się
nie mogę się doczekać
. Maksymalny czas oczekiwania to 16 dni do CC:).to już tylko chwilka ❤
Mądrze piszecie dziewczyny. Fajnie ,że medycyna się tak rozwija ale niestety dużo w tym wszystkim marketingu i żerowaniu na ludzkim desperackim dążeniu do tego by być zdrowym i mieć zdrowe dzieci.
A tą reklamę też słyszałam. Akurat w radio w aucie jak na wizytę do gin jechałam. Trochę to przykre takie uświadamianie mamom,które rodza CC,że czegoś tam ich dzieciom przez to zabraknie ,że są w jakiś sposob gorsze.
Kiedyś trafiłam na taką dyskusje ,że dzieci urodzone przez CC nie powinny obchodzić urodzin tylko " wydobyciny". Chore. Albo ,że matki z CC idą na łatwiznę .. przykre,żadna to łatwiza..to ingerencja nie natura,operacja ..kto by chciał takiej łatwizny. W szpitalu jak rodziłam też trafiłam na taką pielęgniarke antycesarkowa...jechała mi nieźle i wszystkie po CC nazywała księżniczkami .sama rodziła sn..i cwaniakowała...ahhh szkoda gadać i nie warto brać do głowy
Mnie piersi trochę bolą ostatnio mam wrażliwsze sutki a siara leci już parę miesięcy teraz intesywniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:22
-
Kendy, okropne
nie rozumiem jak można mieć takie rozumowanie.. i tym bardziej się nim dzielić na głos. Nie do pomyślenia dla mnie jest to, ze osoba, która powinna być kompetentna, pielęgniarka/położna/lekarz ma takie przekonania i dodatkowo kieruje je bezpośrednio do pacjentek. Takie osoby nie powinny wykonywać swojego zawodu.
Kendy lubi tę wiadomość
-
Stanik też nie potrzebny do porodu, ale jak ma być Ci wygodniej to go miej
watpie ze bedziesz pamietać zeby go zdjąć jak juz bedzie 2 okres ale czesto tez jak dziecko sie urodzi pomagamy mamie zdjac, bo jednak dziecko sie kładzie na gołych piersiach a nie na staniku
Mnie piersi trochę bolą, ale tak to są miękkie i nic nie leci. Nie urosły nawet cm :pMagdoczka lubi tę wiadomość
-
Lisa24 wrote:Kendy, okropne
nie rozumiem jak można mieć takie rozumowanie.. i tym bardziej się nim dzielić na głos. Nie do pomyślenia dla mnie jest to, ze osoba, która powinna być kompetentna, pielęgniarka/położna/lekarz ma takie przekonania i dodatkowo kieruje je bezpośrednio do pacjentek. Takie osoby nie powinny wykonywać swojego zawodu.
Jak się czujesz? Kiedy wizyta? Ciekawe jak szyjka się trzyma..ale chyba jest dobrze..mijają kolejne tygodnie z Hania w brzuszku:)jeszcze choć 3 wytrzymajcieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:51
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
katepr wrote:Stanik też nie potrzebny do porodu, ale jak ma być Ci wygodniej to go miej
watpie ze bedziesz pamietać zeby go zdjąć jak juz bedzie 2 okres ale czesto tez jak dziecko sie urodzi pomagamy mamie zdjac, bo jednak dziecko sie kładzie na gołych piersiach a nie na staniku
Mnie piersi trochę bolą, ale tak to są miękkie i nic nie leci. Nie urosły nawet cm :pWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 12:51
11.2017 - aniołek 8tc
-
U mnie też świadomość że już coraz bliżej... szyjka kłuje, brzuch opadł a ja sama urodziłam się w 36 tygodniu. Liczę że Emi jeszcze posiedzi chociaż do 38 tygodnia i najwcześniej urodzi się między bożym narodzeniem a nowym roku ale to tylko jeden Bóg wie...
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kurcze...chyba faktycznie robi się poważnie. Wszędzie piszą,że lada moment może mi się dziecko urodzić ..a ja mam lenia i wszystko odkładam " na jutro"..
Biorę się za robotę łóżeczko w proszku...materac i przewijak jeszcze w folii..trzeba rozwinąć niech się wietrzy...pościel chyba też już wypiore..a wyprasuje przed samym scieleniem. I rożek wypiore I album nie zaczęty...kurcze nie ma leniuchowania DO ROBOTY!!!