X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia mam już tyle zdjęć, że zaraz zrobię album "mój pierwszy miesiąc" :D
    i dam rodzicom, Tata sam już chciał latać po salonach i wywoływać ale on się tak nie zna i zrobię mu za groszę wydruki przez internet ;)

Lisa24, Kendy lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ;) my idziemy we wtorek.

Kendy ja tez od dziecka uwielbiałam oglądać rodzinne albumy ;) zwłaszcza, ze jestem dużo młodsza od rodzeństwa i pozwalało mi to troszke zobaczyć jak to było w domu zanim mnie nie było ;) wszyscy razem mieszkaliśmy dość krótko bo siostra i brat założyli rodziny jak miałam 7 lat i zawsze było mi troszke żal, ze oni tak długo żyli sobie sami, zanim ja się urodziłam i nie wiedziałam jakie mieli dzieciństwo ii ze się już wyprowadzają i zostawiają mnie samą z rodzicami ;P a tak chociaż mogłam pooglądać stare zdjęcia i filmy :) dlatego teraz tez często fotografuje cała rodzine. Mam wrażenie ze czas tak bardzo szybko ucieka

Kendy lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jutro nasza córeczka ładnie się pokaże w 3D. Zawsze się zasłaniała, albo była wtulona w łożysko.

Mój mąż miał dwa razy akcję, że zatruł się alkoholem (podejrzewam, że przez kieliszek)... Nie wypił dużo, ale po prostu się zatruł... To było straszne!! Całą noc byłam na czuwaniu, bo to było aż niebezpieczne... Mam nadzieję, że nigdy więcej, dlatego też się boję takich imprez :/

Kendy lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Mam nadzieję, że jutro nasza córeczka ładnie się pokaże w 3D. Zawsze się zasłaniała, albo była wtulona w łożysko.

Mój mąż miał dwa razy akcję, że zatruł się alkoholem (podejrzewam, że przez kieliszek)... Nie wypił dużo, ale po prostu się zatruł... To było straszne!! Całą noc byłam na czuwaniu, bo to było aż niebezpieczne... Mam nadzieję, że nigdy więcej, dlatego też się boję takich imprez :/

to mojego poczęstował tak Tato z wujem... wuj pierwszy raz w gości przyniósł jakąś wódkę, ona z chili była, z rosji czy skądś tam... Wypił dosłownie kieliszek i umierał... Z resztą tamci też :P A tak to parapetówka u mojej kuzynki, popili sobie a ja jedyna jako kierowca :P i miał "karę" bo na drugi dzień jechaliśmy pociągiem na cały dzień zakupów w Warszawie :D nie wiem po co miałam tam jechać... ale spać jakieś 4h i być na takim kacu, łazić z 10 h po sklepach? :P zdychał :D
    A tak to nie miał akcji. Jak gdzieś idzie napić się to jedno piwo, dwa, albo jakiś drink.
    My po ślubie jesteśmy 3 lata (za dwa dni rocznica, zapomniałam :D ), znamy się osiem i wiem, że czasem imprezował przed naszym poznaniem z kolegami, jako gówniarze. I pamiętam jak pisał ze mną, jakoś 3 dzień znajomości, że on idzie na imprezę, wrócił drugiego dnia wieczorem.... I wtedy sobie pomyślałam "już ja cię ułożę" hahaha :D i go tak usiedliłam, że o :P Chociaż pielęgniarki na intensywnej terapii chwaliły go, mówiły, że już takich facetów nie ma jak on... A on do nich, że teraz to już zajęty, ale rok temu jeszcze by się skusił!! cwaniak :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby nie było - dojechal, bo już mu wczoraj przed impreza powiedzialam, że jeśli sie nie zjawi to go zagryze chyba i stad moja prosba o umiar.
    Nie mówię też, ze nie ogarnie domu, bo ogarnie, zdaje sobie sprawe, ze maja.naprawdę dużo zlecen, ale teraz liczylam tylko na.jego w miare wczesny.przyjazd, swieze ciuchy kilka innych dupereli, w tym zastrzykow, ktorych mi nie przywiozl w ostatecznosci o.O a w sumie to najwazniejsze. Naprawdę, jest mi też teskno za nim, to juz leci trzeci tydzień w rozłące... Jestem tu sama z Czarkiem i leniwymi poloznymi... Jeszcze jutro ide do jego lekarki przypomniec, ze chcemy wyjść do domu.
    Gdybysmy widywali się codziennie jak Seli z mężem to bylaby zupelnie inna sytuacja... Teraz znow nie wiem kiedy przyjedzie, dlatego licze na wyjscie w tym tygodniu. Obiecal jeszcze, że zawola kogos do pomocy by ogarnac chate na.blysk dzien przed naszym wyjsciem, bo obok kumpel robi druga polowe domu i u nas jest sajgon doszczetny...Kurz i wszystko co mozliwe.
    Takze, opierdziel dostal niemaly.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, juz zapomniałam jak to jest siedziec w tej kolejce do gin :) tyle czasu juz tu jestem, a jakos nie trafilam na nia w szpitalu :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Zeby nie było - dojechal, bo już mu wczoraj przed impreza powiedzialam, że jeśli sie nie zjawi to go zagryze chyba i stad moja prosba o umiar.
    Nie mówię też, ze nie ogarnie domu, bo ogarnie, zdaje sobie sprawe, ze maja.naprawdę dużo zlecen, ale teraz liczylam tylko na.jego w miare wczesny.przyjazd, swieze ciuchy kilka innych dupereli, w tym zastrzykow, ktorych mi nie przywiozl w ostatecznosci o.O a w sumie to najwazniejsze. Naprawdę, jest mi też teskno za nim, to juz leci trzeci tydzień w rozłące... Jestem tu sama z Czarkiem i leniwymi poloznymi... Jeszcze jutro ide do jego lekarki przypomniec, ze chcemy wyjść do domu.
    Gdybysmy widywali się codziennie jak Seli z mężem to bylaby zupelnie inna sytuacja... Teraz znow nie wiem kiedy przyjedzie, dlatego licze na wyjscie w tym tygodniu. Obiecal jeszcze, że zawola kogos do pomocy by ogarnac chate na.blysk dzien przed naszym wyjsciem, bo obok kumpel robi druga polowe domu i u nas jest sajgon doszczetny...Kurz i wszystko co mozliwe.
    Takze, opierdziel dostal niemaly.

Kurczę, to słabo, że tak się rzadko widujecie... Mój był codziennie u mnie i prawie cały dzień... a jak było tak, że był 10-14 i miał być potem od 17 do 20 to zadzwoniłam do niego bo się zryczałam jak nie wiem, kryzys, emocje... sytuacja nie jest łatwa jak maleństwo, taki nasz skarb jest pod kontrolą lekarzy, nawet jak niby nic się nie dzieje... ale jednak, leży na sali... On przeżywał jak wracał do domu, że nie może być przy nas... Myślę, że Twój mąż też na pewno przeżywa i też mu łatwo nie jest jak jesteście w rozłące. Oby szybko Czarka wypisali i byście mieli spokój.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec koniec końców można wysunąć wnioski, ze takich złych tych mężów nie mamy, a nawet bardzo dobrych :D i tego się trzymajmy ;) a dobry opierdziel raz na jakiś czas zawsze się przyda :D

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka
    Rozumiem cię:) masz swoje racje. Napewno jest ci ciężko ,martwisz się o Czarusia ,jesteś długo poza domem i tęsknota też nie ułatwia sprawy. Ale czasu się nie cofnie,,przeskrobał ,dostał ochrzan
    i pewnie swoje przeżywa ..a teraz potrzebujecie siebie nawzajem:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    Wiec koniec końców można wysunąć wnioski, ze takich złych tych mężów nie mamy, a nawet bardzo dobrych :D i tego się trzymajmy ;) a dobry opierdziel raz na jakiś czas zawsze się przyda :D

Jak ja to mowie... mieso trzymane za dlugo w cieple szybko sie psuje :D trzeba za ryjek i o podloge hehehehe :D

Ja wlasnie dostalam ochrzan, zabral mi malego i mam isc spac bo bede zmeczona... A ja jakos nie moge.

olkakarolka, Kendy lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia chodzi Tobie o heparyne?? Jeśli tak to mogę Cię poratowac, mam blisko na Polną. Jak coś to daj znać!!

Didi90 lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co czwartek wizyty razem z ktg aż porodu. szczerze nienawidzę tam siedzieć pocić się i prawie mdleć zwłaszcza że i tak małej nie zobacze ani szyjki mi nie sprawdzi. Jeden więcej powod żeby młoda wyszła wcześniej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 23:55

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia przyszła na świat o 0:25, 3,150 kg 55 cm szczęścia.
    Niedzielę spędziliśmy na zakupach, pojechaliśmy na obiad, a wracajc mielismy wstapic na zakupy spozycze, ale pod galeria na parkingu odeszly mi wody, to nie było sączenie ttylko konkretna powodz, cale spodnie mokre.. do domu po torbę i do szpitala, rozwarcie na opuszek palca i dalsze zalewanie wodami, skurcze zaczely sie o 21 a o 0:25 tuliłam swoje szczęście... jestem zakochana i wciaz ro do mnie nie dociera, ze ona jest juz obok <3

Paulina_2603, Rubi27, Martoszka, Magkb, OlinkaO, olkakarolka, agniesja, katepr, Lisa24, Zośkaaa, Marin, Magdoczka, Bobisia, Paulcia28, Reni, Agnuka, Mega lubią tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! Dużo zdrówka dla Was!

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy pierwszą dziewuszkę ;) Czarnaiwi gratulacje :* Poszło szybko ;)
    Ciekawe która będzie następna :)

Ja już mam po spaniu... Zgaga nie daje mi żyć :( W nocy oczywiście wstawalam pić mleko, bo myślałam że splone żywcem... Pewnie zaraz wstanę, bo leżenie jeszcze bardziej potęguje to odczucie. To będzie dłuuuuuugi dzień...

17CDp1.png lcZRp1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi gratulacje:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu skurcze na maksa chyba juz nic sie nie da zrobic siedze i rycze

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda11 od nas tez dzis urodzila dziewczynke :) wiec mamy dwie juz :D

Czarnaiwi gratulacje!!

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    Julia przyszła na świat o 0:25, 3,150 kg 55 cm szczęścia.
    Niedzielę spędziliśmy na zakupach, pojechaliśmy na obiad, a wracajc mielismy wstapic na zakupy spozycze, ale pod galeria na parkingu odeszly mi wody, to nie było sączenie ttylko konkretna powodz, cale spodnie mokre.. do domu po torbę i do szpitala, rozwarcie na opuszek palca i dalsze zalewanie wodami, skurcze zaczely sie o 21 a o 0:25 tuliłam swoje szczęście... jestem zakochana i wciaz ro do mnie nie dociera, ze ona jest juz obok <3
    Spodziewałam się takich wieści aż się łezka w oku kręci. Cuuudnie. Gratuluje! Niech zdrowo rośnie Juleczka rodzicom:)
    Czarnaiwi a jak się czujesz?
    Przeczuwałaś coś? Jakieś sygnały?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 09:20

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Ja znowu skurcze na maksa chyba juz nic sie nie da zrobic siedze i rycze
    Powodzenia. Jesteś pod opieką. Będzie dobrze. Pewnie zabezpieczyli dzidzię sterydami w razie szybszego porodu. Trzymaj się dzielnie !!!

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ