STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina_2603 wrote:Ja mam taki ból jak jestem w pozycji półleżącej i pozniej mam wstac... Koszmar normalnie. Każdy krok wtedy sprawia ból podwozia.
-
Paulina_2603 wrote:Kusi mnie jeszcze zrobić rybę po grecku, ale to za dużo roboty... I jak pomyślę sobie, że cała chata będzie smierdziec rybą, to od razu mnie odrzuca. Na pewno będą śledzie w sosie musztardowym, bardzo lubimy z mężem. Ostatnio też u teściów jadłam sałatkę śledziową, była tak dobra, że może odtworze ją
Dlatego dziś stwierdziłam że wyrko małego pościele po świętach dzień przed cesarka..po tych wszystkich gotowaniach a mam aneks kuchenny więc wszystko się pewnie rozniesie. A jak ja nie zdarze moi wyprasuja i pościelą
A jak robisz śledzie w sosie musztardowym ?
Myślę o sałatce śledziowej warstwowej z buraczkami i jajkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:39
-
Kendy to i tak dużo robicie!!! Moja mama przywiezie też jedzonko - bigosik, sałatkę tradycyjną itp. Zrobię jakieś mięsko na następne dni i będzie git
A śledzie robię z tego przepisu:
http://kuchennecudajoanny.blox.pl/2013/11/Sledzie-w-Sosie-Musztardowym.html
Biorę do tego śledzie zielone
Moja teściowa też robi taką sałatkę warstwową z burakami i jajkiem, ale ja jakoś jeszcze nie odważyłam się jej spróbować -
Hehe dobra jest..
Moim zdaniem to jest mało. Wyobraź sobie ile robilismy zwykle. 3 dni świat dla prawie całej rodziny. Teraz szybko pójdzie. A jeszcze przed świętami weekend więc razem z mężem podziałamy..od siebie cudow nie oczekuje. Dla mnie to co na siedząca się da:)
-
Magdoczka farciaro! Szybkiego porodu
Ja sie wkurzyłam czekam od rana na kurierow z fotelikiem i materacem. Wyszlam tylko po 12 po wyniki badan oczywiscie wracam a na mailu inf ze kurier doreczyl paczke tylko ciekawe gdzie bo jej nie mam a to materac wiec raczej na ochronie nie zostawil no co za przygłup, nienawidze fedexu jakies tepaki tam pracuja
Ja od rana uporzadkowalam w ciuchach po mlodym, tzn co lepsze zapakowalam dla kolezanki a co zniszczone do kosza. Uzbieralo sie tego troszkę. Do tego troche zabawki niemowlece przejrzalam, znalazlam karuzelke bedzie jak znalazl dla mlodej za chwilke po malego jadę a potem gin.
U mnie skurcze się wyciszyły, wczesniej mialam czesciej a teraz wcale, co za .. :p
Tez mam skarpeteczki converse, w tk maxx zawsze tanio mozna dorwac
Ja żarelko zamowilam w cateringu, bede robić ciasto
-
katepr wrote:Magdoczka farciaro! Szybkiego porodu
Ja sie wkurzyłam czekam od rana na kurierow z fotelikiem i materacem. Wyszlam tylko po 12 po wyniki badan oczywiscie wracam a na mailu inf ze kurier doreczyl paczke tylko ciekawe gdzie bo jej nie mam a to materac wiec raczej na ochronie nie zostawil no co za przygłup, nienawidze fedexu jakies tepaki tam pracuja
Ja od rana uporzadkowalam w ciuchach po mlodym, tzn co lepsze zapakowalam dla kolezanki a co zniszczone do kosza. Uzbieralo sie tego troszkę. Do tego troche zabawki niemowlece przejrzalam, znalazlam karuzelke bedzie jak znalazl dla mlodej za chwilke po malego jadę a potem gin.
U mnie skurcze się wyciszyły, wczesniej mialam czesciej a teraz wcale, co za .. :p
Tez mam skarpeteczki converse, w tk maxx zawsze tanio mozna dorwac
Ja żarelko zamowilam w cateringu, bede robić ciasto
11.2017 - aniołek 8tc
-
Paulina_2603 wrote:Zosiu co u Was? Masz zastrzyki? Jutro w razie czego jestem na KTG na Polnej.
Dziękuję, wczoraj mąż nas odwiedzil i mi dowiozl...
Otóż trzymaja nas tylko ze wzgledu na jeden wysoki wynik enzymu watrobowego GGTP..nie wiedza dlaczego jest tak wysoki, tym.bardziej, ze inne enzymy watrobowe, inne badania, usg brzuszka są prawidlowe. Nie ma zadnych objawow niewydolnosci watroby (na szczescie). Dzis mial ponownie robione badania i czekamy na radiologa, który powtorzy usg...Jestem zalamana. Dodatkowo jeszcze dostalismy przedwczorak list z.prosba o ponowne przeslanie probki krwi do badan przesiewowych w kierunku chorob metabolicznych...pierwszy wynik jest graniczny i chca sie upewnic
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ale miałam szczęście ,spotkałam męża siostrę u dentysty i puściła mnie na swoje miejsce,kochana,nie wysiedziała bym tam.
Zaliczyłam nawet spacerek pojechaliśmy po córkę ,pokrażyłam pod szkołą i dobrze mi zrobił taki spacerek..mroźnie u nas dzisiaj,fajne powietrze ale zmarzłam. Teraz po obiadku herbatka gorąca:)Mały szaleje u dentysty tez nieźle buszował,bałam się,że podskocze na fotelu:)
Katepr
Wszystko na święta z cateringu? Sprytnie i masz luzik. A Wy święta w trójkę czy macie gości ?
Zośka
Dobrze,że sprawdzają wszystko dokładnie,badają i się upewniają tzn że opieka ok. Lepiej niech zrobią więcej niż by mieli coś przeoczyć.Wytrzymaj jeszcze. Do świąt zostało trochę czasu,może zdarzycie wyjść:)Trzymam kciuki za dobre wyniki Czarka .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 16:50
Lisa24 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po cc w nocy o 2.30 &maly wazy 2480 dl 53 sam odycha ale musi byd ogrzewany
Bobisia, Zośkaaa, Reni, olkakarolka, Agnuka lubią tę wiadomość
https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
Aniołek Lipiec 2017[*]
Aniołek czerwiec 2013[*]
Aniołek styczeń 2014 [*] -
8485 wrote:Ja juz po cc w nocy o 2.30 &maly wazy 2480 dl 53 sam odycha ale musi byd ogrzewany
Pokarm się pojawi, daj sobie czas, nie stresuj się i na pewno się rozkręci.
Ale nam tu się dzieciowo robi -
8486 gratulacje! Który to dokładnie tydzień i dzień?? Mały wcale nie taki mały Super, ze sam oddycha, pewnie sterydy tez pomogły. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyście mogli jak najszybciej wrócić razem do domu a z pokarmem się nie poddawaj, pewnie się wkrótce pojawi
Zosia trzymam kciuki, żeby powtórne badania wyszły już super. Wiem, ze każdy dzień w szpitalu już się 100 razy dłuzy.. ale już niedługo, jeszcze trochę.. niech się tylko upewnią, ze jednak wszystko jest okej
Mi badania wyszły dobrze na szczęście, jutro jeszcze tylko to białko
Extra te conversy, dobrze wiedzieć, ze można je znaleźć tk maxxie, muszę kiedyś wstąpić
Marin się nic nie odzywa już drugi dzień.. ciekawe co tam u niej, jak się wszystko rozwinęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 18:02
-
Kendy co roku dzielimy sie potrawami z moimi rodzicami niema tak ze jak.wigilia u nich to oni wszystko robią, w tym roku poprostu swoją czesc zamowilam bo nie bede stac przy garach :p na wigilie idziemy do rodziców, w 1 swieto siedzimy sami a w drugie niewiem pewnie tez z rodzicami moimi. Nikogo wiecej tu nie mamy za bardzo.
Ja po wizycie, porażka. Nic niewiem, znam jedynie wagę która mnie przeraża 2970g , przybrała 840g w 2,5tyg także 'świetnie' . Gbs mi pobrał i tyle. Mam wpasc tylko 9ego na szybkie sprawdzenie tętna...szczerze mowiac mam nadzieje ze urodze do tego 9 bo jak nie to bede rodzic klocka
8485 gratki. Laltacje musisz rozkrecac laktatorem narazie dopoki maluch w inkubatorze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 18:50