X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Ja mam taki ból jak jestem w pozycji półleżącej i pozniej mam wstac... Koszmar normalnie. Każdy krok wtedy sprawia ból podwozia.
    Mnie też przy wstawaniu boli. A jak z pozycji leżącej wstaje to też bolesny nacisk na krocze czuje,że nieraz nawet kroku zrobić nie mogę.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Siostra mi paczkę z Anglii przysłała ale się uśmiałam. Nie wiedziałam że robią Conversy dla niemowląt :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7a4411a3aa5.jpg
    Świetne :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Kusi mnie jeszcze zrobić rybę po grecku, ale to za dużo roboty... I jak pomyślę sobie, że cała chata będzie smierdziec rybą, to od razu mnie odrzuca. Na pewno będą śledzie w sosie musztardowym, bardzo lubimy z mężem. Ostatnio też u teściów jadłam sałatkę śledziową, była tak dobra, że może odtworze ją :)
    Rybka po grecku szybko idzie ..
    Dlatego dziś stwierdziłam że wyrko małego pościele po świętach dzień przed cesarka..po tych wszystkich gotowaniach a mam aneks kuchenny więc wszystko się pewnie rozniesie. A jak ja nie zdarze moi wyprasuja i pościelą :)
    A jak robisz śledzie w sosie musztardowym ?
    Myślę o sałatce śledziowej warstwowej z buraczkami i jajkami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:39

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy to i tak dużo robicie!!! Moja mama przywiezie też jedzonko - bigosik, sałatkę tradycyjną itp. Zrobię jakieś mięsko na następne dni i będzie git :)

A śledzie robię z tego przepisu:
    http://kuchennecudajoanny.blox.pl/2013/11/Sledzie-w-Sosie-Musztardowym.html
    Biorę do tego śledzie zielone :)
    Moja teściowa też robi taką sałatkę warstwową z burakami i jajkiem, ale ja jakoś jeszcze nie odważyłam się jej spróbować :P

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dobra jest..
    Moim zdaniem to jest mało. Wyobraź sobie ile robilismy zwykle. 3 dni świat dla prawie całej rodziny.:) Teraz szybko pójdzie. A jeszcze przed świętami weekend więc razem z mężem podziałamy..od siebie cudow nie oczekuje. Dla mnie to co na siedząca się da:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka farciaro! Szybkiego porodu :)

Ja sie wkurzyłam czekam od rana na kurierow z fotelikiem i materacem. Wyszlam tylko po 12 po wyniki badan oczywiscie wracam a na mailu inf ze kurier doreczyl paczke :/ tylko ciekawe gdzie bo jej nie mam a to materac wiec raczej na ochronie nie zostawil :/ no co za przygłup, nienawidze fedexu jakies tepaki tam pracuja :/
    Ja od rana uporzadkowalam w ciuchach po mlodym, tzn co lepsze zapakowalam dla kolezanki a co zniszczone do kosza. Uzbieralo sie tego troszkę. Do tego troche zabawki niemowlece przejrzalam, znalazlam karuzelke bedzie jak znalazl dla mlodej :) za chwilke po malego jadę a potem gin.
    U mnie skurcze się wyciszyły, wczesniej mialam czesciej a teraz wcale, co za .. :p

Tez mam skarpeteczki converse, w tk maxx zawsze tanio mozna dorwac :D

Ja żarelko zamowilam w cateringu, bede robić ciasto ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wigilia, ale tylko na 6 osób. Moja mama ma przynieść jedzonko, mąż posprzątać dom, a ja lerzeć na kanapie :) bylismy zaproszeni do kuzynki ale nie wysiedziała bym tych pare godzin na krześle.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Magdoczka farciaro! Szybkiego porodu :)

Ja sie wkurzyłam czekam od rana na kurierow z fotelikiem i materacem. Wyszlam tylko po 12 po wyniki badan oczywiscie wracam a na mailu inf ze kurier doreczyl paczke :/ tylko ciekawe gdzie bo jej nie mam a to materac wiec raczej na ochronie nie zostawil :/ no co za przygłup, nienawidze fedexu jakies tepaki tam pracuja :/
    Ja od rana uporzadkowalam w ciuchach po mlodym, tzn co lepsze zapakowalam dla kolezanki a co zniszczone do kosza. Uzbieralo sie tego troszkę. Do tego troche zabawki niemowlece przejrzalam, znalazlam karuzelke bedzie jak znalazl dla mlodej :) za chwilke po malego jadę a potem gin.
    U mnie skurcze się wyciszyły, wczesniej mialam czesciej a teraz wcale, co za .. :p

Tez mam skarpeteczki converse, w tk maxx zawsze tanio mozna dorwac :D

Ja żarelko zamowilam w cateringu, bede robić ciasto ;)
    widze że ostateczne porządki robisz ja wlasnie też .. mąż przyjdzie to karuzele zamontuje i pokoj bedzie gotowy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Zosiu co u Was? Masz zastrzyki? Jutro w razie czego jestem na KTG na Polnej.

Dziękuję, wczoraj mąż nas odwiedzil i mi dowiozl...
    Otóż trzymaja nas tylko ze wzgledu na jeden wysoki wynik enzymu watrobowego GGTP..nie wiedza dlaczego jest tak wysoki, tym.bardziej, ze inne enzymy watrobowe, inne badania, usg brzuszka są prawidlowe. Nie ma zadnych objawow niewydolnosci watroby (na szczescie). Dzis mial ponownie robione badania i czekamy na radiologa, który powtorzy usg...Jestem zalamana. Dodatkowo jeszcze dostalismy przedwczorak list z.prosba o ponowne przeslanie probki krwi do badan przesiewowych w kierunku chorob metabolicznych...pierwszy wynik jest graniczny i chca sie upewnic :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam szczęście ,spotkałam męża siostrę u dentysty i puściła mnie na swoje miejsce,kochana,nie wysiedziała bym tam.
    Zaliczyłam nawet spacerek pojechaliśmy po córkę ,pokrażyłam pod szkołą i dobrze mi zrobił taki spacerek..mroźnie u nas dzisiaj,fajne powietrze ale zmarzłam. Teraz po obiadku herbatka gorąca:)Mały szaleje u dentysty tez nieźle buszował,bałam się,że podskocze na fotelu:)

Katepr
    Wszystko na święta z cateringu? Sprytnie i masz luzik. A Wy święta w trójkę czy macie gości ?

Zośka
    Dobrze,że sprawdzają wszystko dokładnie,badają i się upewniają tzn że opieka ok. Lepiej niech zrobią więcej niż by mieli coś przeoczyć.Wytrzymaj jeszcze. Do świąt zostało trochę czasu,może zdarzycie wyjść:)Trzymam kciuki za dobre wyniki Czarka .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 16:50

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    U mnie wigilia, ale tylko na 6 osób. Moja mama ma przynieść jedzonko, mąż posprzątać dom, a ja lerzeć na kanapie :) bylismy zaproszeni do kuzynki ale nie wysiedziała bym tych pare godzin na krześle.
    Aaaa chyba że tak:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • esomimin Nowa

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje <3

• 8485 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po cc w nocy o 2.30 &maly wazy 2480 dl 53 sam odycha ale musi byd ogrzewany

Bobisia, Zośkaaa, Reni, olkakarolka, Agnuka lubią tę wiadomość

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarmu poki co nie mam* ani kapki

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485
    Gratulacje !

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    Ja juz po cc w nocy o 2.30 &maly wazy 2480 dl 53 sam odycha ale musi byd ogrzewany
    Gratuluję :*
    Pokarm się pojawi, daj sobie czas, nie stresuj się i na pewno się rozkręci.
    Ale nam tu się dzieciowo robi :)

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8486 gratulacje! Który to dokładnie tydzień i dzień?? Mały wcale nie taki mały ;) Super, ze sam oddycha, pewnie sterydy tez pomogły. Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyście mogli jak najszybciej wrócić razem do domu ;) a z pokarmem się nie poddawaj, pewnie się wkrótce pojawi ;)

Zosia trzymam kciuki, żeby powtórne badania wyszły już super. Wiem, ze każdy dzień w szpitalu już się 100 razy dłuzy.. ale już niedługo, jeszcze trochę.. niech się tylko upewnią, ze jednak wszystko jest okej

Mi badania wyszły dobrze na szczęście, jutro jeszcze tylko to białko :)

Extra te conversy, dobrze wiedzieć, ze można je znaleźć tk maxxie, muszę kiedyś wstąpić ;)

Marin się nic nie odzywa już drugi dzień.. ciekawe co tam u niej, jak się wszystko rozwinęło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 18:02

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy co roku dzielimy sie potrawami z moimi rodzicami :) niema tak ze jak.wigilia u nich to oni wszystko robią, w tym roku poprostu swoją czesc zamowilam bo nie bede stac przy garach :p na wigilie idziemy do rodziców, w 1 swieto siedzimy sami a w drugie niewiem pewnie tez z rodzicami moimi. Nikogo wiecej tu nie mamy za bardzo.

Ja po wizycie, porażka. Nic niewiem, znam jedynie wagę która mnie przeraża :( 2970g , przybrała 840g w 2,5tyg także 'świetnie' . Gbs mi pobrał i tyle. Mam wpasc tylko 9ego na szybkie sprawdzenie tętna...szczerze mowiac mam nadzieje ze urodze do tego 9 bo jak nie to bede rodzic klocka :/

8485 gratki. Laltacje musisz rozkrecac laktatorem narazie dopoki maluch w inkubatorze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 18:50

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr no ważne że zdrowe :D jakoś dasz radę będziemy razem maluchy pospieszać :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8486 gratki :) ważne że mały zdrowy o to że leży w inkubatorze to się nie przejmuj to normalna procedura przy wcześniakach. Laktacje laktatorem próbuj sobie pobudzić :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ