STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sutki mam bardziej wrażliwe...i zauważyłam,że praktycznie każde pogłaskanie brzucha kończy się skurczem .. więc chyba coś jest na rzeczy z tym dotykaniem brzucha.Poza tym cisza..skurcze samoistne jakby rzadziej..na wkładce czysciutko..synuś mało ruchliwy...krocze nieraz boli bardziej,nieraz mniej. Niekiedy bol na dole i kłucie w szyjce i na pęcherzu przy chodzeniu.I dziś jakieś kłucie jakby w lewym jajniku delikatne. A jak u Was?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:39
-
Witajcie:)
Magdoczka powodzenia!!
Mnie mały straszył od rana, od 7 ani sygnał już chciałam do lekarki dzwonić to tak mi przywalil że szok:) i aż biedny czkawką dostal:)
Jakoś w tym roku nie czuje WGL świat... nic nie mam do zrobienia jedynie sernik upiekę chyba bo w 2dzien świat zaprosze mama i siostry na kawe:) rok temu to już tydzień wcześniej gotowanie,, sprzątanie, zakupy... całe święta u mnie na nowym domu były A teraz jakoś tak mało swoatecznie:) -
ja dziś mam w planach uporządkowanie ubranek i pościelenie łóżeczka później się pochwalę
wszystko już mam kilka dni temu przyszła bujako huśtawka dziś przyjdzie karton od siostry z karuzelą. pozostaje poprać i poprasować to co przyjdzie i w sumie gotowe wszystko.. no oprócz rodziców wiadomo mąż trochę się stresujemy taka mała istotka w pełni zależna od nas
11.2017 - aniołek 8tc
-
Teraz mamy inne priorytety. Ale u mnie jednak świątecznie i dobrze mi to robi bo odrywa mnie to trochę od myślenia ciągłego o porodzie .
Porządki generalne były w weekend ,firanki poprane pachnące,okna pomyte. Mąż już powoli zakupy świąteczne ogarnia. Prezenty kupione,popakowane. Cieszę się na te święta. Nasze pierwsze tylko dla nas. Mieliśmy za wiele nie robić ale jednak menu się powiększa. Jednak spodziewamy się gości więc trzeba się przygotować,pierwsi już na niedzielę się zapowiedzieli .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:48
-
Kendy u mnie przy delikatnym głaskaniu nie pojawiają się skurcze jak mocniej przycisnę to może ale młoda jak ma gorszy dzień to na nic nie reaguje oprócz delikatnego klepania a i to czasem nie działa
U mnie wkładki czyste oprócz białawych upławów co jest normalką. Wieczorami jest gorzej ale to zależy od dnia, wczoraj miałam nie ciekawie do twardnień i bóli miesiączkowych doszły jeszcze bóle nóg i kiepsko spałam.
Dzisiaj z rana poszłam po karpie mamy taki niewielki punkt u prywaciarza on skądś kupuje daje do swojego "basenu" i można sobie u niego wybrać a on od razu zabija i patroszy. Poszłam z samego rana a tam i tak 10 osób w kolejce, po kilku minutach jakiś taki okropny ból mnie złapał coś jakby bardzo bolesna kolka z boku brzucha na wysokości pępka myślałam że się popłacze. Ledwo doszłam do domu i się położyłam i o dziwo prawie od ręki przeszło. Dziwne
11.2017 - aniołek 8tc
-
Magdoczka i ja trzymam kciuki!
Dzisiaj w nocy też mnie młody nastraszył, obudził mnie silny ból brzucha, ja cała w pabice ze rodze, dopiero jak sie rozbudziłam to poczyłam że to młody tak w zebra uciska i dlatego ten ból a nie skurczerano też sie dziwnie czułam ale teraz już ok.
-
Rubi
U Ciebie pewnie też lada moment:)
Mnie coś tknęło i robię obiady na 3 dni...czyżby jakies przeczucienieee
Zdecydowałam że pójdę spacerkiem do tego dentysty a w razie co zadzwonię do męża..niby 5 min drogi ale przy mojej kondycji ..i dziś chyba wchodzę o swojej godzinie..liczę że ludzie w kolejce zrozumieją ..nie wysiedze w poczekalni -
Namoczylam właśnie sobie grzyby. Po południu ugotuję je z kapustą, bo jutro chce zrobić paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami do barszczyku. Można je mrozić, więc śmiało można robić z wyprzedzeniem.
-
Kendy mam nadzieje że jeszcze troche wytrzymam, w tym roku u mnir wigilia
Może jednak to przeczucie obiad na 3 dninie rozumiem ludzi którzy odwracają zwrok od ciężarnej w kolejkach, jeszcze facet lub młoda dziewczyna, ale kobiety które sa matkami...
Paulina uwielbiam takie paszteciki! -
Kusi mnie jeszcze zrobić rybę po grecku, ale to za dużo roboty... I jak pomyślę sobie, że cała chata będzie smierdziec rybą, to od razu mnie odrzuca. Na pewno będą śledzie w sosie musztardowym, bardzo lubimy z mężem. Ostatnio też u teściów jadłam sałatkę śledziową, była tak dobra, że może odtworze ją
-
Rubi27 wrote:Speceangel fajowe buciki!
Paulina ale robisz smaka, ja zjadła bym i rybe po grecku i śledzie.
Dziewczyny was też tak boli krok? A właściwie ściegna i kości od kroku w strone ud? -
I mąż uparciuch mnie zawiezie i nici ze spaceru ale może to i lepiej ..kurtki już nie dopinam w brzuchu jeszcze bym się przeziębiła.
Rubi27
Jesteś w 9 m-cy ciąży i u Ciebie Wigilia???
Ja w tym roku postanowiłam skorzystać ze swojego stanu i raz w życiu rodzinka musi sobie poradzić beze mnie. I dobrze mi z tym sporo kasy oszczędzimy i nie przemęcze się tak jak zwykle. Dzięki temu mogliśmy kupić sobie parę rzeczy do domu:)i lepsze prezenty dzieciom.
My sporo rzeczy kupimy..nie chcemy znowu zatyrac się w kuchni .chce by było rodzinnie i spokojnie a nie gonitwa. Także paszteciki mamy kupione ,już zamrożone,pierogi też zamówię i uszka. To co najbardziej pracochłonne. Ciasta chyba też kupię. Choć może jakiegoś sernika machnę na niedzielę bo mamy gości i w sobotę robimy z córką torta dla naszej 17stolatki:) ale pewnie nie zostanie go do niedzieli..a to taki nasz łasuch i robimy jej torta z jej ulubionymi smakołykami..z nutellą,Oreo,m&msami .bitą śmietaną ale będzie bomba kaloryczna .
Sami na święta robimy też albo śledzie albo sałatkę śledziowa,gołąbki jakiś nowy przepis zawijane w boczku i z kapustą włoską i kiszona,zapiekane, mąż robi swoje pyszne zrazy,upieczemy kawałek karkówki,obowiązkowo moja sałatka jarzynowa wszyscy lubimy,sałatka gyros a i rybkę smażoną i po grecku. I myślę że tyle starczy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:38