X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ah no widzisz a ja myślałam że dziś 13 hehe ;) też bym się śmiała, ale to byłoby zbyt piękne :D
    No właśnie tak myślałam że się zapedziłaś i Ci dzień uciekł:) więc może może:)

My już po kąpaniu,ciężko bez męża ale dobrze,że jest córką,niezawodny pomocnik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 18:56

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziecko je same mleko to pieluszki nie smierdza, zacznie sie jak bedzie jesc sloiczki itd wtedy to przyda sie cos co zabija "zapach", u nas fajnie sprawdzily sie takie specjalne zapachowe woreczki na pieluchy, nic nie bylo czuc.

Kendy ja biore prenatal duo, najwazniejsze seby przyjmowac DHA.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Co tam u Ciebie ??????????????

Agnuka
    A jak u Was? Bilirubina spadła?

Czarnaiwi
    Kurcze to te moje nowe chyba bez dha a to takie ważne by było? To wrócę do moich ciążowych Mama Dha.

Seli
    Dziś dzień nieśpiący Gabrysia ?

Olinka
    Jak idzie karmienie?

Magdoczka
    Lepiej na butelce?

Lisa24
    Co u Ciebie?

Rubi27,Mammamia
    Coś ruszyło?

Paulina
    Jak Ada? Daje pospać? Ładnie przybiera?
    Nauczyła się ssać pierś?

Katepr
    Kładź się spać, ciężka noc przed Tobą na porodówce :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 20:46

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy no ja na wypisie mam napisa by do końca karmienia piersia suplementowac dha chyba 400mg dziennie.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie co jakiś czas skurcz i bol pleców się pojawia ale to nie to jeszcze;) także ode spać, może jutro się ruszy A jak nie to w poniedziałek wizyta więc może coś przyspieszymy:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nic sie nie dzieje :( twardnienie brzucha bardzo czesto ale nic wiecej. Jutro jedziemy na ktg i badanie, może chociaż rozwarcie sie powiększa.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malutki po pierwszej dobie która praktycznie przespał w drugiej już dłużej ssie i praktycznie z cyca zrobił sobie smoczek.... chwilami drażni mnie sutek przy karmieniu, wiec zaczęłam za wczasu smarować lanoliną, może trochę rozmiękczy. A jak będzie się powiększał dyskomfort to chyba raz po raz użyje tych kapturków silikonowych, by nie poranić. Może się uda to karmienie, choć na razie nie czuje by coś pił, może uczucie mleka przyjdzie niedługo ?

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spiacy ;) bylismy na spacerku dosc dlugim, potem ja pospalam, a i mielismy gosci :) Gabrys dostal od cioc fajna lampke z pozytywka, takiego wieloryba ;D i wylezal sie zadowolony na cycuchach innych niz moje, koneser rosnie :D hahha
    Ale on miewa tak na przemiennie, ze spi duzo dzien i noc albo ze nie spi. Nie rozkminisz ;) nie moga sie nadziwic co za spokojne dziecie :)

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od południa pojawiają się jakieś skurcze, bolesne ale ani to regularne ani długie ;P i zaczęłam troszke plamić ale na brązowo wiec i tak dupa. Ale najbardziej co mi teraz dokucza to mega ból pachwin i krocza, momentami jest nieznośny jak chodzę, dzisiaj jak jechałam samochodem to każda nierówność na asfalcie czułam, miałam wrażenie jakbym się tam miała rozpaść. Zmiana boku przy pozycji leżącej tez jest okropna :/ ale to tez tak fazami, raz bardziej dokucza raz mniej
    No nic, i tak mam jeszcze troszke czasu, może się coś rozkręci :) mój mąż gada cały czas o 16 ale coś ciężko mi w to uwierzyć :) narazie sobie spokojnie ćwiczę z balonikiem, może zdążę dojść do 30cn..

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy a jak mąż?? Wrócił coś do żywych??

Elmuszka a jak u Ciebie? Zapowiada się coś?;)

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 23:03 po koszmarnym dniu w męczarniach przyszła na świat sn nasza córka Emilia Jolanta i zamiast ważyć 3300g wyszło 3660. Mała ma włosy po ojcu czarne i kręcone. nie mam zdjęć bo mi ją od razu zabrali na noworodki ze wzgledu na toksoplazmoze pozostaje modlitwa że jest zdrowa. poród był dwudniowym koszmarem dziś dostałam 4 kroplówki łącznie zadziałała tylko druga i miałam z rozwarciem 5 cm takie bóle że chciałam wyskoczyć przez okno. zażądałam zzo nie mogła się wkłóć i kłuła 8 razy. w rezultacie zdechła mi lewa noga a skurcze były łagodniejsze po prawej stronie. Nikt nic nie chciał mówić aż do 21 kiedy położna stwierdziła pełne rozwarcie a ja prawie spadłam z fotela bo jak widać można bez bólu powiększyć rozwarcie. Problem był taki że nie czułam skurczów partych więc kolejna dawka oksy odłączyli znieczulenie i jak się pojawiły parte było po wszystkim w 20 minut. Niestety nacieli mi krocze. Mała cena za sn. Najgorszemu wrogowi nie życze wywoływania. Powodzenia brzuchatki

Kendy, OlinkaO, Elmuszka lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy Ada umie ssać, ale szybko się denerwuje i wychodzi dupa z karmienia :( Przystawiam ją, ale głównie je moje mleko z butelki. Dobrze, że chociaż mam co odciagac, bo mleko mi samo kapie, a wczoraj miałam taki nawal, że odciagnelam 150 ml.

Spaceangel gratulacje!! Dlatego ja właśnie bałam się wywoływania porodu... Wymeczylas się bidulko, ale ważne że nie skończyło się na cc.

Olinka pokarm się pojawi. Mały postymuluje brodawki i laktacja ruszy. Ciesz się, że jest chętny na pierś, bo moja przez dwa dni i później na początku w domu, ani nie myślała o piersi...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel
    Nareszcie !!! Super. Gratuluje. Wymęczona ale szczęśliwa pewnie. To trzymam kciuki by nie miała toxo. Odpoczywaj o czekam na fotkę wyczeksnej Emilki.

Paulina
    No to fajnie że umie ssać i szkoda że taki Niecierpliwy nerwusek z niej . Grunt że dostaje twoje mleko.

Lisa24
    No to coś postępuje. Już niedługo. Ty urodzisz.
    Mój mąż trochę mu ulżyło po tabletkach ale na chodzie to on nie jest nadal .

Olinka
    I pięknie. Jak dobrze ssie to pokarm powinien być niedługo.

Rubi i mammamia
    Powodzenia na wizytach.

Czarnaiwi
    Ja nie miałam takiego zalecenia ale wrócę do tamtych witamin może coś w tym jest.

Seli
    To tylko się cieszyć że masz spokojne dziecko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 02:15

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie 23.30, 2.30 i obudzil sie dzis dopiero o 7 i cyca dopiero teraz. A to sobie pory zmienia :)

Pospalam. Maz na uczelni, kawke sama musze wypic. Ale to ostatni raz w weekend ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel gratuluję! Dzielna z Ciebie kobieta :)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel gratulacje :) malutką pewnie przebadają i będzie ok :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    o 23:03 po koszmarnym dniu w męczarniach przyszła na świat sn nasza córka Emilia Jolanta i zamiast ważyć 3300g wyszło 3660. Mała ma włosy po ojcu czarne i kręcone. nie mam zdjęć bo mi ją od razu zabrali na noworodki ze wzgledu na toksoplazmoze pozostaje modlitwa że jest zdrowa. poród był dwudniowym koszmarem dziś dostałam 4 kroplówki łącznie zadziałała tylko druga i miałam z rozwarciem 5 cm takie bóle że chciałam wyskoczyć przez okno. zażądałam zzo nie mogła się wkłóć i kłuła 8 razy. w rezultacie zdechła mi lewa noga a skurcze były łagodniejsze po prawej stronie. Nikt nic nie chciał mówić aż do 21 kiedy położna stwierdziła pełne rozwarcie a ja prawie spadłam z fotela bo jak widać można bez bólu powiększyć rozwarcie. Problem był taki że nie czułam skurczów partych więc kolejna dawka oksy odłączyli znieczulenie i jak się pojawiły parte było po wszystkim w 20 minut. Niestety nacieli mi krocze. Mała cena za sn. Najgorszemu wrogowi nie życze wywoływania. Powodzenia brzuchatki

Gratulacje! Juz masz swoje szczescie :D

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel, współczuję ciężkiego porodu, ale najważniejsze, że masz już za sobą. Gratuluję córeczki i trzymam kciuki za zdrówko :)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Mój malutki po pierwszej dobie która praktycznie przespał w drugiej już dłużej ssie i praktycznie z cyca zrobił sobie smoczek.... chwilami drażni mnie sutek przy karmieniu, wiec zaczęłam za wczasu smarować lanoliną, może trochę rozmiękczy. A jak będzie się powiększał dyskomfort to chyba raz po raz użyje tych kapturków silikonowych, by nie poranić. Może się uda to karmienie, choć na razie nie czuje by coś pił, może uczucie mleka przyjdzie niedługo ?

Zobacz, czy jak ssie, to słychać takie jakby "K" - to będzie znaczyło, że połyka.
    I nie dopuśc do poranienia brodawek, bo potem z tym same problemy :-( Mi jak poranił,to po fakcie nawet w kapturkach nie byłam w stanie karmić.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa, wygląda na to, że coś się zaczyna. Trzymam kciuki :)

Paulina, jak ściągasz laktatorem, to zwróć uwagę, czy pokarm odciaga Ci się z całej piersi, czy tylko od połowy.
    U mnie wyszło, że od połowy i u góry piersi zrobiły mi się zastoje i zapalenie.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ