STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:Ah no widzisz a ja myślałam że dziś 13 hehe też bym się śmiała, ale to byłoby zbyt piękne
My już po kąpaniu,ciężko bez męża ale dobrze,że jest córką,niezawodny pomocnikWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 18:56
-
Jak dziecko je same mleko to pieluszki nie smierdza, zacznie sie jak bedzie jesc sloiczki itd wtedy to przyda sie cos co zabija "zapach", u nas fajnie sprawdzily sie takie specjalne zapachowe woreczki na pieluchy, nic nie bylo czuc.
Kendy ja biore prenatal duo, najwazniejsze seby przyjmowac DHA.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Spaceangel
Co tam u Ciebie ??????????????
Agnuka
A jak u Was? Bilirubina spadła?
Czarnaiwi
Kurcze to te moje nowe chyba bez dha a to takie ważne by było? To wrócę do moich ciążowych Mama Dha.
Seli
Dziś dzień nieśpiący Gabrysia ?
Olinka
Jak idzie karmienie?
Magdoczka
Lepiej na butelce?
Lisa24
Co u Ciebie?
Rubi27,Mammamia
Coś ruszyło?
Paulina
Jak Ada? Daje pospać? Ładnie przybiera?
Nauczyła się ssać pierś?
Katepr
Kładź się spać, ciężka noc przed Tobą na porodówceWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 20:46
-
Mój malutki po pierwszej dobie która praktycznie przespał w drugiej już dłużej ssie i praktycznie z cyca zrobił sobie smoczek.... chwilami drażni mnie sutek przy karmieniu, wiec zaczęłam za wczasu smarować lanoliną, może trochę rozmiękczy. A jak będzie się powiększał dyskomfort to chyba raz po raz użyje tych kapturków silikonowych, by nie poranić. Może się uda to karmienie, choć na razie nie czuje by coś pił, może uczucie mleka przyjdzie niedługo ?
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Spiacy bylismy na spacerku dosc dlugim, potem ja pospalam, a i mielismy gosci Gabrys dostal od cioc fajna lampke z pozytywka, takiego wieloryba i wylezal sie zadowolony na cycuchach innych niz moje, koneser rosnie hahha
Ale on miewa tak na przemiennie, ze spi duzo dzien i noc albo ze nie spi. Nie rozkminisz nie moga sie nadziwic co za spokojne dziecieKendy lubi tę wiadomość
-
U mnie od południa pojawiają się jakieś skurcze, bolesne ale ani to regularne ani długie ;P i zaczęłam troszke plamić ale na brązowo wiec i tak dupa. Ale najbardziej co mi teraz dokucza to mega ból pachwin i krocza, momentami jest nieznośny jak chodzę, dzisiaj jak jechałam samochodem to każda nierówność na asfalcie czułam, miałam wrażenie jakbym się tam miała rozpaść. Zmiana boku przy pozycji leżącej tez jest okropna ale to tez tak fazami, raz bardziej dokucza raz mniej
No nic, i tak mam jeszcze troszke czasu, może się coś rozkręci mój mąż gada cały czas o 16 ale coś ciężko mi w to uwierzyć narazie sobie spokojnie ćwiczę z balonikiem, może zdążę dojść do 30cn.. -
o 23:03 po koszmarnym dniu w męczarniach przyszła na świat sn nasza córka Emilia Jolanta i zamiast ważyć 3300g wyszło 3660. Mała ma włosy po ojcu czarne i kręcone. nie mam zdjęć bo mi ją od razu zabrali na noworodki ze wzgledu na toksoplazmoze pozostaje modlitwa że jest zdrowa. poród był dwudniowym koszmarem dziś dostałam 4 kroplówki łącznie zadziałała tylko druga i miałam z rozwarciem 5 cm takie bóle że chciałam wyskoczyć przez okno. zażądałam zzo nie mogła się wkłóć i kłuła 8 razy. w rezultacie zdechła mi lewa noga a skurcze były łagodniejsze po prawej stronie. Nikt nic nie chciał mówić aż do 21 kiedy położna stwierdziła pełne rozwarcie a ja prawie spadłam z fotela bo jak widać można bez bólu powiększyć rozwarcie. Problem był taki że nie czułam skurczów partych więc kolejna dawka oksy odłączyli znieczulenie i jak się pojawiły parte było po wszystkim w 20 minut. Niestety nacieli mi krocze. Mała cena za sn. Najgorszemu wrogowi nie życze wywoływania. Powodzenia brzuchatki
Kendy, OlinkaO, Elmuszka lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy Ada umie ssać, ale szybko się denerwuje i wychodzi dupa z karmienia Przystawiam ją, ale głównie je moje mleko z butelki. Dobrze, że chociaż mam co odciagac, bo mleko mi samo kapie, a wczoraj miałam taki nawal, że odciagnelam 150 ml.
Spaceangel gratulacje!! Dlatego ja właśnie bałam się wywoływania porodu... Wymeczylas się bidulko, ale ważne że nie skończyło się na cc.
Olinka pokarm się pojawi. Mały postymuluje brodawki i laktacja ruszy. Ciesz się, że jest chętny na pierś, bo moja przez dwa dni i później na początku w domu, ani nie myślała o piersi... -
Spaceangel
Nareszcie !!! Super. Gratuluje. Wymęczona ale szczęśliwa pewnie. To trzymam kciuki by nie miała toxo. Odpoczywaj o czekam na fotkę wyczeksnej Emilki.
Paulina
No to fajnie że umie ssać i szkoda że taki Niecierpliwy nerwusek z niej . Grunt że dostaje twoje mleko.
Lisa24
No to coś postępuje. Już niedługo. Ty urodzisz.
Mój mąż trochę mu ulżyło po tabletkach ale na chodzie to on nie jest nadal .
Olinka
I pięknie. Jak dobrze ssie to pokarm powinien być niedługo.
Rubi i mammamia
Powodzenia na wizytach.
Czarnaiwi
Ja nie miałam takiego zalecenia ale wrócę do tamtych witamin może coś w tym jest.
Seli
To tylko się cieszyć że masz spokojne dziecko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 02:15
-
U nas karmienie 23.30, 2.30 i obudzil sie dzis dopiero o 7 i cyca dopiero teraz. A to sobie pory zmienia
Pospalam. Maz na uczelni, kawke sama musze wypic. Ale to ostatni raz w weekend -
spaceangel wrote:o 23:03 po koszmarnym dniu w męczarniach przyszła na świat sn nasza córka Emilia Jolanta i zamiast ważyć 3300g wyszło 3660. Mała ma włosy po ojcu czarne i kręcone. nie mam zdjęć bo mi ją od razu zabrali na noworodki ze wzgledu na toksoplazmoze pozostaje modlitwa że jest zdrowa. poród był dwudniowym koszmarem dziś dostałam 4 kroplówki łącznie zadziałała tylko druga i miałam z rozwarciem 5 cm takie bóle że chciałam wyskoczyć przez okno. zażądałam zzo nie mogła się wkłóć i kłuła 8 razy. w rezultacie zdechła mi lewa noga a skurcze były łagodniejsze po prawej stronie. Nikt nic nie chciał mówić aż do 21 kiedy położna stwierdziła pełne rozwarcie a ja prawie spadłam z fotela bo jak widać można bez bólu powiększyć rozwarcie. Problem był taki że nie czułam skurczów partych więc kolejna dawka oksy odłączyli znieczulenie i jak się pojawiły parte było po wszystkim w 20 minut. Niestety nacieli mi krocze. Mała cena za sn. Najgorszemu wrogowi nie życze wywoływania. Powodzenia brzuchatki
Gratulacje! Juz masz swoje szczescie -
OlinkaO wrote:Mój malutki po pierwszej dobie która praktycznie przespał w drugiej już dłużej ssie i praktycznie z cyca zrobił sobie smoczek.... chwilami drażni mnie sutek przy karmieniu, wiec zaczęłam za wczasu smarować lanoliną, może trochę rozmiękczy. A jak będzie się powiększał dyskomfort to chyba raz po raz użyje tych kapturków silikonowych, by nie poranić. Może się uda to karmienie, choć na razie nie czuje by coś pił, może uczucie mleka przyjdzie niedługo ?
Zobacz, czy jak ssie, to słychać takie jakby "K" - to będzie znaczyło, że połyka.
I nie dopuśc do poranienia brodawek, bo potem z tym same problemy Mi jak poranił,to po fakcie nawet w kapturkach nie byłam w stanie karmić.
-
Lisa, wygląda na to, że coś się zaczyna. Trzymam kciuki
Paulina, jak ściągasz laktatorem, to zwróć uwagę, czy pokarm odciaga Ci się z całej piersi, czy tylko od połowy.
U mnie wyszło, że od połowy i u góry piersi zrobiły mi się zastoje i zapalenie.