X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Niezła by była ta pomyłka gin .Może zrobią CC ale Ty po aniballu...dasz radę;)

3mam kciuki! !¡!!!!!!!!!!!!!!

Masz już Hanulke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 04:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie :( wysłałam męża do domu, ma przyjechać o 7-8. Brzuch boli ale to nieregularne wiec takie nic.. jedyne co to wody mi cały czas odchodzą w dużej ilości, dobrze ze wzięłam cała paczkę podkładów poporodowych bo już 5 poszło ;p a w ogóle nie pomyslalam o tym ze mogą mi się przydać na sali porodowej

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa mi też cały czas wody odchodzily. W pewnym momencie leżałam w kałuży... Niekomfortowe to było na maksa. Przy każdym ruchu Małej było zalewanie. Co do wagi to oby Twoja ginka jednak miała rację ;)

Lisa24 lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa
    Masz już męża? Jak sytuacja ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina no właśnie mam identycznie, noga ruszę i wszystko mokre. Niefajne uczucie bardzo i cały czas muszę latać do wc się przebierać

Kendy mąż w drodze. Maja mi dać oxy. Jeszcze się okazało, ze moja koleżanka z liceum, położna pracuje turaj od stycznia i właśnie przyszła na duzur wiec mi trochę raźniej ;)

wszyscy przychodzą i pierwsze co to pytają czy to ja jestem od tego dużego dziecka i czy mnie mama naprawdę rodziła naturalnie :O aż mnie to zaczyna przerażać ;P

klz99vvjhysycx8i.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie biorą narazie pod uwagę CC?
    Jak już mąż jest przy Tobie to niech akcja się zaczyna i zglowy..za długo już się naczekałas. Życzę Ci aby akcja szybko się rozwinęła ,poród przebiegał prawidłowo i byś przytuliła zaraz zdrowiutka Hanię.
    Mocno Ci kibicuje! dzielna bądż.

Moja córka miala 4500 i 62 cm. Była największa na oddziale ale dla mnie i tak była malutka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 08:59

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Lisa :) czyli cos tam sie dzieje :D

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka, gratulacje :-)

Lisa, trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze potoczyło :-)

A swoją drogą, to ciekawe z tymi wodami, że aż leżalyscie w kałużach. Mi jak odeszły wody i pojechałam do szpitala, to na izbie przyjęć położna mi ręczne spuściła resztę wód. Bolało, ale potem na sali porodowej już praktycznie nic mi nie ciekło. I po 7h od odejścia wód tych w domu, już leżałam pod oxy, bo rozwarcie miałam tylko 3 cm. Nie wiem, chyba chcieli szybko mnie się pozbyć :-p

Lisa24 lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w domu powodz :P szlak z sypialni do lazienki jak w filmie :P Ledwo dojecalam sucha do szpitala ale po wyjsciu z taxi woda :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zalałam mieszkanie, parking pod szpitalem, izbę przyjęć dwie kozetki i lazienke, sale porodowa łóżko podłogę do łazienki i łazienkę.. teraz trochę mniej leci ale już trzecia koszule mam na sobie.. z 4, mąż będzie musiał mi je prac na cito bo nie będę miała w czym leżeć po porodzie ;P
    Oxy mi dali po 9 ale słabo narazie.. miewam jakieś skurcze ale rzadko bardzo, już w nocy było lepiej :/ a rozwarcie miałam na opuszek :/
    Wlasnie nudzą ze duże dziecko ale cc nie robią narazie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:13

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa to chyba lepiej jakby te cc zrobili jak takie duże i nic nie rusza? I miałaś chyba bardzo dużo wód w takim razie :)

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się zaczęło, regularne co 8-9 min ale niezle bolesne :) leze grzecznie narazie. powiedzieli ze będziemy próbować naturalnie i żeby się nie zniechęcać. Narazie nie jest zle. Noooo brzuch miałam na koniec duży, teraz znowu coś poleciało. Sama jestem pod wrażeniem ile tego tam jest, ale niby mieściłam się w normie cały czas i to wcale nie jakoś w górnej granicy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:58

Kendy, Seli lubią tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :)

Mi się wydaje, że ja miałam dość mało wód :P

Jakis dzień lichy... Mimo kawy jakoś tak dziwnie się czuje. Coś lekko w głowie łupie, taka wymemłana jakaś się czuje. Mam nadzieję,że nic mnie nie rozkłada. Młody też dziś leżąco -śpiący, aż zdziwiona jestem, że od tak zasypia nagle. Gorączki nie ma, kataru też... Będę obserwować, może taki dzień.

Lisa24 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś w domku. Odpuściłam sobie spacerek u nas mróz -9
    Mały rano wyspany długo się rozglądał . Już coraz dłuższe ma te okresy aktywności. Dziś już ma trzecia stylizacje ;) przebierany co chwilę bo co chwilę "coś" . Zwykle takie akcje sporadycznie ..dziś kumulacja :) teraz na brzuszku u mnie dodrzemuje zaraz jedzonko .A ja wysmarowałam w końcu brodawki maltanem ale w staniku i z wkładkami imnaczej nie było jak. Ładnie dziś pospał także że wszystkim się fajnie obrobiłam. Prasowanko w trakcie. Ale poczeka,cieszę się synkiem,bo popoludniu latane. Dziś wywiadówki i u jednej i u drugiej ...w niewielkim odstępie czasu,muszę zdarzyć na dwie i jeszcze do kancelarii parafialnej się wybieram w sprawie chrztu i to wszystko muszę ogarnąć w dwie godziny między karmieniami hehe:)

Seli
    Co do kawy...ja dziś sobie zrobiłam latte z lodami karmelowymi...polecam..ja mam dziś powera:)
    W ogóle się ostatnio wysypiam..a to dlatego że zaczełam powoli karmić w nocy "na żądanie " a nie z budzikiem. I ja wyspana i syn też. A rano na śniadanko nadrabia z jedzeniem :)

Lisa jak tam?

Elmuszka
    Jak pierwsza doba z dzidziusiem?

Paulina
    Jak idzie karmienie piersią?

Magdoczka
    Z raną po nacięciu lepiej?

Mammamia
    Jak u Was? Udało się pokonać żółtaczkę?

Czarnaiwi
    Udało się kupić sweter;)?

Reni
    Jak u Ciebie ?

Katepr
    Mała zwolniła z jedzeniem ? Daje odpocząć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:10

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy nie mam lodów :P ani w sumie ochoty na taki wypas ;)

Ja też się wysypiam, nawet mężowi zabrałam karmienie nocne jedną butlą już jakiś czas temu... Ale chyba mnie bierze przeziębienie ;/ Niby mam lekki stan podgorączkowy... Eh, słabo.

dZhdp1.png

• Goniąc marzenia Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mój 2,5 tygodniowy smyk w dzień jest jak aniołek,je i śpi:) natomiast w nocy jest sajgon- śpi najwyżej 20 minut po czym się budzi,darcie w niebo głosy,daje cycka- bo karmie tylko piersią to nerwowo troszkę szczypie troszkę je. Generalnie tak się denerwuje że aż się zapomina. Nie wiem co robić,boje się że mi się udusi. Czy ciągle przystawiać go do cycka żeby się uspokoił ? Wczoraj doktor go ważył i przybrał za 2 tygodnie pół kg,więc chyba ok. Nie mam pomysłu,czy to herbatka koperkowa która mu daje tak go meczy? Zwija się z bólu,pręży nóżki,brzuszek,macie jakieś pomysły,? Bo ja totalny laik a chciałbym mu ulżyć w cierpieniu.. chyba że to te kołki..

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

zem3anlis7huurhv.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Dziewczynki mój 2,5 tygodniowy smyk w dzień jest jak aniołek,je i śpi:) natomiast w nocy jest sajgon- śpi najwyżej 20 minut po czym się budzi,darcie w niebo głosy,daje cycka- bo karmie tylko piersią to nerwowo troszkę szczypie troszkę je. Generalnie tak się denerwuje że aż się zapomina. Nie wiem co robić,boje się że mi się udusi. Czy ciągle przystawiać go do cycka żeby się uspokoił ? Wczoraj doktor go ważył i przybrał za 2 tygodnie pół kg,więc chyba ok. Nie mam pomysłu,czy to herbatka koperkowa która mu daje tak go meczy? Zwija się z bólu,pręży nóżki,brzuszek,macie jakieś pomysły,? Bo ja totalny laik a chciałbym mu ulżyć w cierpieniu.. chyba że to te kołki..
    Przez przypadek polubiłam. Odstaw herbatkę. Nie powinno się jej dawać. U nas położna w szkole rodzenia mówiła, że ten specyfik jeszcze bardziej potęguje bóle brzuszka u dzieci.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Kendy nie mam lodów :P ani w sumie ochoty na taki wypas ;)

Ja też się wysypiam, nawet mężowi zabrałam karmienie nocne jedną butlą już jakiś czas temu... Ale chyba mnie bierze przeziębienie ;/ Niby mam lekki stan podgorączkowy... Eh, słabo.
    U mnie tylko pierś więc noc cała moja! I już zmęczenie dawało się we znaki. Bóle głowy ,chodziłam podminowana a teraz jest ok. I mały przybiera ładnie,żółtaczka schodzi i ostatnio więcej je w dzień a w nocy jak głodny to woła. W sumie przy karmieniu co dwie godziny z budzikiem i ja i on byliśmy wykończeni więc szybko zasypiał przy piersi. Teraz je rzadziej ale efektywniej.

A Ty w nocy butla tylko karmisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 14:04

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powinno sie dzieci dopajac ani woda ani herbatkami... A juz tym bardziej ta koperkowa...

Z fejsa o kp

Nie nie nie!!!

Będzie krótko:

1. Koper włoski wg najnowszych badań zabroniony jest ciężarnym, karmiącym i małym dzieciom z powodu zawartych substancji toksycznych. Ponadto w wielu przypadkach powoduje i wzmaga bóle brzucha zamiast je leczyć.

http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/fennel/product/

2. Nie istnieje najmniejsza możliwość, aby herbata wypita przez matkę miała działanie zmniejszające kolkę lub wzdęcia u dziecka. Pokarm tworzy się z krwi, a nie treści żołądka. Koper i inne tego typu substancje jeśli mają poprawiać pracę jelit (o ile w ogóle poprawiają) jakiejś osoby, to musi być spożywany bezpośrednio, doustnie.

3. Jedyną substancją mlekopędną o udowodnionym działaniu jest słód jęczmienny. Reszta herbatek itd ma działanie placebo. Także wypij sobie po prostu ciepły napój, zrelaksuj się, bo relaks akurat działa pozytywnie na laktację :)

4. Jeśli masz problemy z kp, to zgłoś się do położnej, certyfikowanej doradczyni laktacyjnej, do promotorki karmienia piersią, douli po szkoleniach itd.

Powodzenia! :) "

I niemowle nie kuma kiedy jest dzien a kiedy noc ;)

W nocy gascie swiatla, zachowajcie cisze i starajcie sie go wyciszyc a w dzien wymyslac mu "aktywnosci".

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Mi też położne mówiły,że tylko pierś do 6 mca .
    Brzuszek można pomasowac dłonią z oliwka lub nozkami ,okrężne ruchy po brzuszku lub ciepły okład,nagrzać pieluszkę i położyć na brzuszku.

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ