STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmuszka wrote:Ja mam dosyc.. mloda tylko placze, nie ogarniam czy ja dobrze karmie, wystarczajaco dlugo, czy dbrze przelyka itd. Nie jest w stanie spac w kolysce, w nocy zasnela o 4 dopiero. Przebieranie pieluszki to darcie przrz caly czas, cos ma tam czerone, ale czy to zapalenoe to chyba nie myjemy woda tylko i krem od czasu do czasu przeciw odparzeniom.
Dzis musimy ja wykapac wreszcie..
Moja też się drze przy zmianie pieluchy do momentu osiągnięcia przez nią pionu. A może ona potrzebuje więcej przytulania? W szpitalu też jedna dziewczyna nie miała już siły, a jak zapytałam o przytulaski to strzał w 10. Po prostu mały był wielkim przytalaskiemM&M -
Elmuszka
Spokojnie...będzie dobrze,nauczycie sie siebie. To dopiero 3 dni.
Mój też pierwsze dni bardzo płakał przy zmianie pieluchy. Mi się wydaje że to normalne, to taki szok dla dziecka. W brzuchu ciasno i ciepło,potem po porodzie opatulone i związane a tu nagle przy zmianie pieluchy zimno i luźno ,można machać swobodnie nóżkami rękami i dziecko jest zdezorientowane,traci poczucie bezpieczeństwa. Tak mi się wydaje. Później już było lepiej jak się przyzwyczaił do tego " zjawiska"
A laktacja ci się rozbudziła? Masz pokarm? Czy dalej siara?
Jeśli robi kupki i siusiu tzn że sie najada .Jak masz wątpliwości nakarm mlekiem modyfikowanym i zobacz jak dziecko się zachowuje czy się uspokoi pośpi. To będziesz wiedziała czy to to że była głodna. Albo ściągnij laktatorem i zobacz jak stoisz z pokarmem.I postaraj się jakoś przespać...bo zmęczona za wiele nie zdziałasz ..
Trzymaj się powodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:25
-
Elmuszka wrote:Nie wiem jak Wy tu dalyscie rde relacje z porodu napisac, obiady gotujecie itd. Ja nie ogarniam nic
Trochę cierpliwości wszystko sie ułoży.na 3 dobę to ja byłam w szpitalu i też miałam konkretne Kongo z małym:)
W ogóle powiem wam że nie oglądam telewizji teraz . Wolę na syna popatrzeć
Wczoraj pierwszy raz od porodu obejrzałam film wietrząc wysmarowane sutki:) ale był świetny polecam horror "ciche miejsce"
Katepr Ty chyba pisałaś że lubisz horrory..oglądałaś ? Mega byłWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:28
-
Teraz ja nakarmilam, jadla 11:30 - 12 z 1 piersi. Zasnela w trakcie i ja odlozylam na lozko, zaczela krzyczec, wiec polozam sie obok, probowalam nucic i przytulac i ons chwile kest spokojna, za chwile nagla syrena... nie wiem kiedy sprawdzac pieluche- przed czy po karmieniu? Czy jak placze i nie wirm dlaczego?
-
Elmuszka je tyle ile trzeba nie dociagaj laktatorem bo rozkrecisz sobie bardziej.
Elmuszka lubi tę wiadomość
-
Ja pieluszkę zmieniam przed karmieniem by miał sucho i wygodnie przy karmieniu bo i wtedy zasypia i go odbekuje śpiącego i odkładam. Zmiana pieluszki go rozbudza. Dlatego w nocy też najpierw pielucha potem jedzonko i dobrze poje bo przy pieluszce się rozbudzi. Noi między karmieniami zaglądam do pieluchy gdy niespokojny gdy słyszę że popierdzial.
A co ma czerwona dupcie używasz? Sudocrem jest ok. I zwróć uwagę by ubierać bawełniane oddychające ubranka. -
Elmuszka wrote:Pokarm coraz bielszy, mniej zolty. Jest chyba sporo, ona chyba do koncs nie oproznia, chyba powinnam konczyk laktstorem? Sutki bola smaruje lanolina.
Seli lubi tę wiadomość
-
Seli, tylko jak ona chce jesc, to ryczy, wiec nie wiem jak ja zmusic zeby wytrzymala jeszcze pieluche. Mam babydream przeciw odparzeniom, co jakos czas smaruje, ale tez nie chce jej wysuszyc za bardzo. Mam wielka nadzieje ze to kwestia czasu i sie dzieeczyna wyreguluje, zobaczymy wszyscy w 3 o co chodzi na tym swiecie.
-
Moj tez sie przy pieluszce drze trzeba przezyc
Sliczna Zoska
My dzis dwa miesiace -
Właśnie oglądam Ciche miejsce z najstarszym synem. Fajny film, ale dziewczyny przed porodem może niech lepiej nie oglądają
Dwoje młodszych śpi w dzień w tym samym czasie. Jak miło z ich strony
W ogóle moja Ula jest póki co niesamowicie spokojnym noworodkiem. Obym nie zapeszyla, ale ona nie wrzeszczy nawet w kąpieli. Mruczy jak chce jeść i tyle. Jak nie śpi to się rozgląda, w nocy je dwa razy o 3 i 6. Wszyscy mi mówią, że ona tylko zbiera siły, żeby dać mi w kość potem, może i mają rację, ale na razie cieszymy się tym co jest.
Ropieje jej oczko, dostała kropelki z antybiotykiem, bo przemywanie nie pomagało.Seli lubi tę wiadomość
-
Oj mój tez przy pieluszce się drze... jak za długo trwa przebieranie to histeria na całego.... a pierwsze dni w domu to karmiłam praktycznie co 1-2-3 godziny, najczęściej w nocy co godzinę - półtora, nie wiem czy bardziej chodziło o głód czy bliskość... ale tylko przy cycu było cicho, mimo ze pokarmu jakoś super dużo nie miałam. Teraz tez pewnie nie mam, ale już wystarcza karmienie średnio co 3 h, żeby był spokój, robi kupki, siusiu praktycznie co pielucha, tylko z przybieraniem na wadze nadal słabo. Mam nadzieje ze taki jego urok chudzinki.
Elmuszka nie denerwuj się tylko bo mała to wyczuwa i przejmuje ten niepokój. A i ja zmieniam pampersa przed karmieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:05
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Też zmieniam pieluche przed karmieniem.
Elmuszka nie martw się... Ogarniesz wszystko, daj sobie czas Też się zastanawiałam kiedy laski mają czas na pieczenie ciast itd. gdzie ja czasami nie mam czasu umyć zębów zaraz po śniadaniu.
Kendy pytałaś o karmienie... Bez zmian, a nawet chyba gorzej Czasami czuje się jak terrorystka, bo zmuszam dziecko do picia z piersi, kiedy ona wyraźnie tego nie chce i drze się... Mam nadzieję, że chociaż będę mogła odciągać przez dłuższy czas...