X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy tu dalyscie rde relacje z porodu napisac, obiady gotujecie itd. Ja nie ogarniam nic :(

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Ja mam dosyc.. mloda tylko placze, nie ogarniam czy ja dobrze karmie, wystarczajaco dlugo, czy dbrze przelyka itd. Nie jest w stanie spac w kolysce, w nocy zasnela o 4 dopiero. Przebieranie pieluszki to darcie przrz caly czas, cos ma tam czerone, ale czy to zapalenoe to chyba nie myjemy woda tylko i krem od czasu do czasu przeciw odparzeniom.
    Dzis musimy ja wykapac wreszcie..
    Taki maluszek je bardzo mało.
    Moja też się drze przy zmianie pieluchy do momentu osiągnięcia przez nią pionu. A może ona potrzebuje więcej przytulania? W szpitalu też jedna dziewczyna nie miała już siły, a jak zapytałam o przytulaski to strzał w 10. Po prostu mały był wielkim przytalaskiem

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Nie wiem jak Wy tu dalyscie rde relacje z porodu napisac, obiady gotujecie itd. Ja nie ogarniam nic :(
    Obiady to między karmieniami ogarniam, tak samo pranie i całą resztę.

M&M
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka
    Spokojnie...będzie dobrze,nauczycie sie siebie. To dopiero 3 dni.
    Mój też pierwsze dni bardzo płakał przy zmianie pieluchy. Mi się wydaje że to normalne, to taki szok dla dziecka. W brzuchu ciasno i ciepło,potem po porodzie opatulone i związane a tu nagle przy zmianie pieluchy zimno i luźno ,można machać swobodnie nóżkami rękami i dziecko jest zdezorientowane,traci poczucie bezpieczeństwa. Tak mi się wydaje. Później już było lepiej jak się przyzwyczaił do tego " zjawiska" :)
    A laktacja ci się rozbudziła? Masz pokarm? Czy dalej siara?
    Jeśli robi kupki i siusiu tzn że sie najada .Jak masz wątpliwości nakarm mlekiem modyfikowanym i zobacz jak dziecko się zachowuje czy się uspokoi pośpi. To będziesz wiedziała czy to to że była głodna. Albo ściągnij laktatorem i zobacz jak stoisz z pokarmem.I postaraj się jakoś przespać...bo zmęczona za wiele nie zdziałasz ..
    Trzymaj się powodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:25

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Ty też wypracujesz sobie rytm dnia.Jak poznasz dzieciaczka. Będziesz wiedziała co lubi,jak się uspokaja i czego akurat chce to też w tych momentach gdy bedzie spało czy grzecznie leżało będziesz ogarniała chatkę. A napisać tu ja mam czas gdy karmie :) a że karmie często ...:) I jak śpi u mnie na rękach ..gapie się na niego godzinami iskrobne co nie co na forum .
    Trochę cierpliwości wszystko sie ułoży.na 3 dobę to ja byłam w szpitalu i też miałam konkretne Kongo z małym:)

W ogóle powiem wam że nie oglądam telewizji teraz . :) Wolę na syna popatrzeć:)
    Wczoraj pierwszy raz od porodu obejrzałam film wietrząc wysmarowane sutki:) ale był świetny polecam horror "ciche miejsce"

Katepr Ty chyba pisałaś że lubisz horrory..oglądałaś ? Mega był:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 12:28

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja nakarmilam, jadla 11:30 - 12 z 1 piersi. Zasnela w trakcie i ja odlozylam na lozko, zaczela krzyczec, wiec polozam sie obok, probowalam nucic i przytulac i ons chwile kest spokojna, za chwile nagla syrena... nie wiem kiedy sprawdzac pieluche- przed czy po karmieniu? Czy jak placze i nie wirm dlaczego?

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokarm coraz bielszy, mniej zolty. Jest chyba sporo, ona chyba do koncs nie oproznia, chyba powinnam konczyk laktstorem? Sutki bola smaruje lanolina.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka je tyle ile trzeba ;) nie dociagaj laktatorem bo rozkrecisz sobie bardziej.

Elmuszka lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieluszkę zmieniam przed karmieniem by miał sucho i wygodnie przy karmieniu bo i wtedy zasypia i go odbekuje śpiącego i odkładam. Zmiana pieluszki go rozbudza. Dlatego w nocy też najpierw pielucha potem jedzonko i dobrze poje bo przy pieluszce się rozbudzi. Noi między karmieniami zaglądam do pieluchy gdy niespokojny gdy słyszę że popierdzial.
    A co ma czerwona dupcie używasz? Sudocrem jest ok. I zwróć uwagę by ubierać bawełniane oddychające ubranka.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka wrote:
    Pokarm coraz bielszy, mniej zolty. Jest chyba sporo, ona chyba do koncs nie oproznia, chyba powinnam konczyk laktstorem? Sutki bola smaruje lanolina.
    No to ci się rozkręca laktacja. Przystawiaj ile Zosia potrzebuje ..dla pokarmienia,dla przytulenia i bliskości,o dla pobudzenia laktacji.

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, tylko jak ona chce jesc, to ryczy, wiec nie wiem jak ja zmusic zeby wytrzymala jeszcze pieluche. Mam babydream przeciw odparzeniom, co jakos czas smaruje, ale tez nie chce jej wysuszyc za bardzo. Mam wielka nadzieje ze to kwestia czasu i sie dzieeczyna wyreguluje, zobaczymy wszyscy w 3 o co chodzi na tym swiecie.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xxxx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:57

Martoszka, Seli, OlinkaO, Paulina_2603, katepr, czarnaiwi lubią tę wiadomość

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka fajna Zosieńka!
    Co Ty mama narzekasz :) na zdjęciu aniołek hehe:):):) wiem wiem pozory:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmuszka a co ile karmisz? Czy na żądanie ?

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie przy pieluszce drze :) trzeba przezyc ;)

Sliczna Zoska ;)

My dzis dwa miesiace :D

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie oglądam Ciche miejsce z najstarszym synem. Fajny film, ale dziewczyny przed porodem może niech lepiej nie oglądają :)
    Dwoje młodszych śpi w dzień w tym samym czasie. Jak miło z ich strony :)
    W ogóle moja Ula jest póki co niesamowicie spokojnym noworodkiem. Obym nie zapeszyla, ale ona nie wrzeszczy nawet w kąpieli. Mruczy jak chce jeść i tyle. Jak nie śpi to się rozgląda, w nocy je dwa razy o 3 i 6. Wszyscy mi mówią, że ona tylko zbiera siły, żeby dać mi w kość potem, może i mają rację, ale na razie cieszymy się tym co jest.
    Ropieje jej oczko, dostała kropelki z antybiotykiem, bo przemywanie nie pomagało.

Seli lubi tę wiadomość

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mój tez przy pieluszce się drze... jak za długo trwa przebieranie to histeria na całego.... a pierwsze dni w domu to karmiłam praktycznie co 1-2-3 godziny, najczęściej w nocy co godzinę - półtora, nie wiem czy bardziej chodziło o głód czy bliskość... ale tylko przy cycu było cicho, mimo ze pokarmu jakoś super dużo nie miałam. Teraz tez pewnie nie mam, ale już wystarcza karmienie średnio co 3 h, żeby był spokój, robi kupki, siusiu praktycznie co pielucha, tylko z przybieraniem na wadze nadal słabo. Mam nadzieje ze taki jego urok chudzinki.
    Elmuszka nie denerwuj się tylko bo mała to wyczuwa i przejmuje ten niepokój. A i ja zmieniam pampersa przed karmieniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 14:05

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Elmuszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Elmuszka a co ile karmisz? Czy na żądanie ?
    Mam nadzieje ze dobrze odczytuje jej zadania. Tak co godzine, 1,5 w dzien. W nocy jadla w krotkich sesjach po kilka minut.

ex2bvcqg5w6xjft7.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No film trzyma w napięciu:)

Elmuszka to fajnie,dosyć często karmisz.Bedzie dobrze..cierpliwości,spokoju i snu!;)

My się zbieramy do lekarza powoli.Słoneczko nagrzalo trochę,fajna pogoda więc idziemy wózkiem i spacerek zaliczymy przy okazji.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zmieniam pieluche przed karmieniem.
    Elmuszka nie martw się... Ogarniesz wszystko, daj sobie czas ;) Też się zastanawiałam kiedy laski mają czas na pieczenie ciast itd. gdzie ja czasami nie mam czasu umyć zębów zaraz po śniadaniu.

Kendy pytałaś o karmienie... Bez zmian, a nawet chyba gorzej :( Czasami czuje się jak terrorystka, bo zmuszam dziecko do picia z piersi, kiedy ona wyraźnie tego nie chce i drze się... Mam nadzieję, że chociaż będę mogła odciągać przez dłuższy czas...

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ