STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarnaiwi
Spisał się tata:)z zakupami .
Jak dziecko nie robi kupki chyba można podać kawałek czopku glicerynowego ja córce podawałam ale nie wiem czy u takiego maleństwa napewno bezpieczne. Warto spytać pediatry .
Ja nie inwestowałam dużo w laktator bo przy córce użyłam kilka razy ,dlatego założyłam że teraz też tak będzie. Mam ręczny firmy akuku i na tyle co używam się spisuje.
U nas dziś znowu mroźnie. -7...chodzicie na spacery w taką pogodę? -
Kendy wiem o czopkach, nawet mam w domu ale poki nic sie jej nie dzieje, miekki brzuch i nie boli nie bede uzywac.
U mnie wczoraj byla taka temp plus wiatr, wytrzymalam tylko 30 minut bo zimno mi bylo.dzis podobna pogoda, pewnie tez na chwilke wyskoczymy, albo przynajmniej na balkonWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 12:56
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Lisa gratulacje! Masz już malucha przy sobie?
Kendy kikut nam odpadł na szczescie w 7 dobie a jakis specjalny masaż robisz czy poprostu zgodnie ze wskazowkami zegara ? Ona mi strasznie krzyczy po kąpieli więc wszystko robie szybko, oko jej przemywam, pepek rach ciach ubieram i jakos w ten masaz sie jeszcze nie wkreciłam :p
My narazie w domu ale to przez chorobe starszaka
-
My domowo... dzis odczuwalna -14 a na termometrze -7 i wiatr... do tego smog i alerty by nie wychodzic. Wlasciwie to juz tydzien w domu
-
Katepr
To fajnie szybko odpadł,u nas w 10 dobie jakoś.
No znam to doskonałe. Mój też się drze po kąpieli i też wszystko szybko. ale na podanie witaminki d to nawet lepiej jak krzyczy i:):)Też przemywamy oczka bo mu ropieją, w sumie to prawe bardziej .A czym przemywasz? Też solą fizjologiczna?.
Nieraz udaje mi się go smoczkiem uspokoić.Oliwka na dłonie pocieram dłoń o dłoń by rozgrzać i taka ciepła ręką masuje zgodnie ze wskazówkami zegara nie dociskając zbyt mocno. I ostatnio lubi leżenie na brzuszku na przewijaku na golaska .wtedy masuje mu plecki
No właśnie. Zimno . Sama jak wychodzę to aż ręce kostnieją i powietrze takie zimne i obawiam się że taki maluszek może i zapalenia płuc się nabawić. I gdzieś słyszałam że z maluchami powinno się wychodzić do -5 gdy więcej to lepiej nie. No ja nie ryzykuje. Jutro muszę do lekarza z małym to nie mam wyjścia ale jak będzie tak zimno to autem pojadę.
Wydawało mi się że mały dostał pleśniawek ale chyba fałszywy alarm bo teraz zaglądam i jest ok. To chyba było mleczko ...ale lepiej niech obejrzy lekarz fachowym okiem i tak muszę wziąć receptę na szczepienia i od razu go zważe i tak muszę iść ze starsza bo kolano ją boli. Jak nie jedna to druga to maz ..ciągle ktoś coś
I nic dziś nie mogę zrobić. Mały nie chce w łóżeczku dziś spać u mamy lepiej czekam az solidnie zaśnie i spróbuję go odłożyć obiad czeka...kurze odkurzanie..pranie..dziś w lesie jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 14:08
-
My już po obiedzie. Miała być pomidorowa, ale taki dobry rosołek wyszedł, że szkoda było nie jeść. Pierwszy raz robiłam na golonkach z indyka.
Dzisiaj mamy kolędę... A w chacie budel na kółkach. Muszę szybko ogarnąć. -
A ja... sie spelniam dzis hahahaha
Wywalilam tamta tarte. Zle mi wyszla. Upieklam dzis skubanca ;p ten marcinek dobry ale nie wygledny, nie podam gosciom.
Odkurzylam, umylam podlogi, ogolnie chata na blysk obiad ogarnelam, zjadlam, deser tez byl. Kot wybawiony, maly tez. Juz wydziwiamy zabawy ale momentami najfajniejsze gadki z mama i gimnastyka na mamie
Teraz sobie leze i czekam na meza. -
I ja się ogarnęłam wreszcie :)dziś organizacyjnie był gorszy dzień bo byłam rano co nie co załatwic w mieście potem mały się nie dał odłożyć nie mogłam skończyć obiadu. Ale wzięłam go z wózkiem do kuchni ( dobrze,że mam dużą kuchnie) i tak go bujalam by dostać się do jednej ,do drugiej szuflady i spał aż do teraz:) gotował z mamą
Seli też dałaś dziś czadu. Jest co robić wdomu .. dobrze że teraz siły są ja już cała dla synka .nic więcej nie robię...aaa poza powieszeniem prania malego, wyprasowaniem ubrań na jutro do szkoły córce i spakowania torby ( jedzie na nockę do swojej przyjaciółki a córki mojej przyjaciółki ) poskładania prania,które wyschło,zrobienia kolacji i posprzątania kuchni po...no to już takie moje nic hehe
I weź jeszcze znajdź później siłę i czas na igraszki z mężem...ciężko będzie...ochota pewnie będzie ale mocy brak
W ogóle zerknelam w mój kalendarz i do tej pory w styczniu miałam tylko jeden dzień bez załatwiania czegokolwiek ..11stycznia..tak ciągle każdego dnia coś do załatwienia na mieście...mężu wracaj do pełni sił....szacun dla samotnych matek ..jednak co dwie głowy to nie jedna!
Trochę innaczej wyobrażałam sobie połóg:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 17:00
-
Ja też używałam Lovi Prolactis. Niby fajny, ale pokarmu mi do końca nie ściągał i zrobiło się zapalenie. Ale to może nie przez laktator.
Czarnaiwi, zobacz, między naszymi dzieciaczkami jest 2 dni różnicy i mój też już 4 dzień nie robi kupki. Dzwoniłam do położnej - powiedziała, że nawet 10 dni może nie robić i jest ok - pod warunkiem, że nie ma innych objawów. I też ma miękki brzuszek. Ale stresuję się, bo czasem mam wrażenie, że się tak napina jak na kupę, no a kupy brak.
Położna powiedziała, żeby masować brzuszek i kłaść na brzuszku. W ostateczności podrażnić czopkiem glicerynowym okolice odbytu, ale nie wsadzać. No i w moim przypadku (karmienie mm) sugerowała przepajać wodą między kamieniami.
-
Czarnaiwi
Dalej korzystasz z tej aplikacji baby manager?
Ja tak. Ale fajna rzecz. Nie wiem jak przy córce ogarnialam bez tego .Dokładnie rozpisane godziny i czas karmienia. Zaspana w nocy nie raz nie pamiętam o której było poprzednie karmienie bo misie noce myla a tak myk lukam i wszystko wiem i wagę sobie zapisuje
Mega lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Ja mam lovi prolactis, masz Olinka na nim gumę? Ja np. muszę używać laktatora bez niej a jeszcze w moim musiałam zmienić taki dzyndzelek na mniejszy i jest wtedy super.
Mam taka gumę, to spróbuje bez niej. A o jakim dzyndzelku mówisz?
A czy w laktatorach to co się przyssywa do piersi ma różne kształty i wielkości? Bo może mój nie pasuje do mojej piersi? Ale pytanie czy jak kupię inny laktator czy będzie pasować ...
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Dzien dobry wczorajszy dzien byl cudny po gosciach wykapalismy mlodego i o 20 spal a my kolacyjka, maz mi zadundowal masaz, seksy (tak sam z siebie) i potem jeszcze sobie lezelismy a mlody obudzil sie o 23 i dopiero o 4 i po 6
Dospi na pewno do jakiejs 8, a ja meza obudze i potem kawke wypijemy bo jest na HO, dzis mamy kontrole okulistyczna.
A jutro jedziemy do dziadkow a malego pradziadkow.
Co do euthyroxu, bralam 25 mg i niby powinnam brac ale totalnie to zaniedbalam, od kilku lekarzy slyszalam, ze nie musze brac, ze co to za dawka ale w ciazy nikt mi nie kazal odstawiac. Przebadam sie to zobaczymy jak stoje z tarczyca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 06:42
-
Paulina_2603 wrote:Oczywiście nadal biorę Euthyrox, ale już zmniejszoną dawkę.
A ta zmniejszona dawka ,bo tsh się obniżyło czy dlatego że karmisz piersią lekarz kazał obnizyc?
Wyczytałam że przy karmieniu piersią zmniejszya się dawkę euthyruxu ale ile w tym prawdy..zapytam na wizycie.
Seli
Powodzenia u okulisty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 07:31
-
Ja mam dosyc.. mloda tylko placze, nie ogarniam czy ja dobrze karmie, wystarczajaco dlugo, czy dbrze przelyka itd. Nie jest w stanie spac w kolysce, w nocy zasnela o 4 dopiero. Przebieranie pieluszki to darcie przrz caly czas, cos ma tam czerone, ale czy to zapalenoe to chyba nie myjemy woda tylko i krem od czasu do czasu przeciw odparzeniom.
Dzis musimy ja wykapac wreszcie.. -
Magdoczka przy karmieniu sukces, chyba sie rozluznila i poszla kupa
Kendy tak ! Dalej korzystam z tej aplikacji, wpisuje nawet spacery, kapiel itd moze niepotrzebne ale mi tk sprawie frajde, najbardziej przydatna opcja notowania karmienia i wagi tylko czasu snu nie notowalam jeszcze
Seli kciuki za okulistę
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml