STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elmuszka wrote:Mam nadzieje ze dobrze odczytuje jej zadania. Tak co godzine, 1,5 w dzien. W nocy jadla w krotkich sesjach po kilka minut.
-
Moja chce mnie dziś wykończyć od 8 spała całe 20min a tak to ciągle szuka cycka, daje jej ale połyka mleko doslownie 1min a reszte czasu ciumka, zasypia odstawiam ją i znowu zaczyna stekac az wkonvu placze i szuka.cycka i tak wkolko. Szał jakiś. A mam starszaka jeszcze rzygającego, który nie chce nic jeść i zdycha. juz niewiem czy to brzuch czy co...daje espumisan ale nie pomaga. Ona nie odbija nawet, bakow tez nie slysze, moze jeden na dzień.
Kendy probowałam masować brzuch, drze się jak opętana, bąków zero heeelp.
Elmuszka przy przewijaniu to dlugo dzieci krzyczą, to nic miłego wkońcu :p chociaz moja akurat przy kupie cierpliwie czeka.
-
Elmuszka, ja mam podobnie, mimo że moje dziecko skończyło już 5 tygodni. Jestem tak zmęczona opieką nad nim, że nie mam już siły nic robić w domu. Dopiero w niedzielę mam pierwszych gości bo do tej pory nie miałam siły, chodziłam po domu w piżamie, nawet się nie czesałam.. Jak on idzie spać, to ja też się kładę i odpoczywam. Dobrze, że mąż przejął obowiązki domowe, bo inaczej nie dałabym rady.
A młody jest często niespokojny, markotny. Ma takie dni,że potrafi praktycznie w ogóle w dzień nie spać, tylko płacze. Jak zaśnie przy butli, to boję się go ruszyć, bo zaraz się budzi i jest syrena. Przewijam go zazwyczaj przed karmieniem, choć czasem i pomiędzy, bo jest takim czyścioszkiem, że wystarczy małe siku, a on już drze się wniebogłosy. Bywało, że przewijam go ze 3 razy na godzinę- przed karmieniem, po karmieniu jak widziałam, że już narobił i nie chce spać, i np.po 15 minutach snu, bo zrobił siku i płacze.
No a teraz już piąty dzień bez kupki i nie wiem, co robić
-
Ja znowu zostałam bez meza wiec starszak w domu... sniegu napadalo, bez wiatru to poszlismy na spacer,Julka w wozek , synek jabluszko w dlon i poszlismy na gorke pozjzdzac, oczywiscie rozpacz czemu tak krotko ale nie wytłumaczysz ze godzina wystarczy.ja chce juz wiosne. To ubieranie mnie meczy,zanim sie z tym calym majdanem z 4.pietra zabierzemy to jestem cala mokra i mam dosc, a powrót jest jeszcz2 gorszy:P
Dobrze, ze ktos pyszne.pl wymyślił to przynajmniej obiad mam z glowy:P
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Oj ja tez sienzawsze zgrzeje zanim.ubiore mlodego czy mu pomoge a jeszcze mloda do tego teraz. Chce wiosne albo najlepiej lato
Pyszne.pl tez lubie chociaz dzis zrobilam obiad podczas jej jedynej 20min drzemki, ale zaluje bo i tak nie zjadlam :pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 16:47
-
Nawet nie próbuję Was nadrobić, zatrzymalam się na 919 str. Wiedzę że większość Maluchów już na świecie, gratulacje dla wszystkich mam. Nie było mnie oczywiście z powodu braku czasu. No ni jakby wszystkiego było mało to Młody mi się pochorowal i tydzień lezelismy w szpitalu Masakra!! A wiadomo jak to w szpitalu idziesz z jednym a lapiesz coś jeszcze i to na dodatek na dziecięcym (nie lezelismy na neonatologii mimo że dziecko miało niespełna 3 tyg). Nie wiem kiedy ja się ogarnie żeby być z Wami na bieżąco
Jeszcze raz gratki dla wszystkich mam!! No i kciuki za tę które jeszcze nie urodziły -
My już po wizycie i spacerku. Synek ładnie przybiera zbliżamy się do 4 kg:). 3910 g
Także fajnie./ Żółtaczka zeszła więc zostaje przy tym systemie karmienia na żądanie .. co mnie cieszy bo będę się wysypiac W nocy 1 ,albo 2 pobudki w zależności o której przed snem go nakarmię.
Katepr
Bilirubinę miała badaną? Mój był taki senny przy żółtaczce.Chwilę łyknął i kimka nie mogłam go nakarmić i przez to marnie przybierał.
A na brzuszek ..może ciepły okład ..albo suszarka ? Nie praktykowałam z szuszarka ale moi znajomi tak sobie radzili z kolkami.
I mam receptę na szczepionkę pierwsza. Super te skojarzone. 6w 1 Jedna dawka przeciwko 6 chorobom a pieniądze nie straszne. -
Paulina
A przybiera ładnie? Ile waży?
Wiem ,że Ci ciężko. Córkę też przystawiałam na siłę ale się udało. Powalcz jeśli masz siłę jeszcze a jeśli nie przejdź na mm. Pewnie tym laktatorem jesteś juz wykończona .
U nas poczatek był trudny teraz jest ok poza tym że walczę z bolącymi sutkami, wymęczył je konkretnie.
Maltan,alantan i bepanhen i sudocrem i moje mleko i wietrzenie nie pomaga dalej bola...już chyba spróbuję kapusty.
Albo jeszcze posmaruje i powietrze bo tak udało mi się tylko raz wczoraj bo nie mam czasu tak siedzieć bezczynnie z gołymi cyckami..bo to nic się nie zrobi bo wszystko maściami się wybrudzi i ani małego ma ręce to nie dla mnie. Dziś późnym wieczorem jak mały zasnie sprobuje znowu może przy filmie jak wczoraj ,
Czarnaiwi
Znam ten ból. Jak córka się urodziła mieszkaliśmy na 4 piętrze. Jest ciężko wiem. Teraz parter ,lighcik;)
Ale ubierania i zgrzewania też mam dość. Też nie mogę doczekać się wiosennych spacerków
Tylko że wtedy nie ma grubej kurtki która zasłoni co nie co także są plusy zimy
Choć mój brzuch z dnia na dzień coraz mniejszy...potem jeszcze zumba i w lato bikini heheWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 17:43
-
Marin wrote:Nawet nie próbuję Was nadrobić, zatrzymalam się na 919 str. Wiedzę że większość Maluchów już na świecie, gratulacje dla wszystkich mam. Nie było mnie oczywiście z powodu braku czasu. No ni jakby wszystkiego było mało to Młody mi się pochorowal i tydzień lezelismy w szpitalu Masakra!! A wiadomo jak to w szpitalu idziesz z jednym a lapiesz coś jeszcze i to na dodatek na dziecięcym (nie lezelismy na neonatologii mimo że dziecko miało niespełna 3 tyg). Nie wiem kiedy ja się ogarnie żeby być z Wami na bieżąco
Jeszcze raz gratki dla wszystkich mam!! No i kciuki za tę które jeszcze nie urodziły
Już w domku? Już ok? -
Hej uff dopiero teraz w sumie mam chwilę żeby nadrobić forum a całego i tak nie dam rady... Mamy się z Emilią dobrze generalnie nie mogę narzekać budzi się mniej więcej co 3 godziny w nocy i dokarmiam wtedy butlą bo cyca jej się ssać nie chce Mąż wstaje raz a ja resztę nocy bo niestety musiał do pracy wrócić. Nie przeszkadza mi to zupełnie bo odsypiam z małą z rana, koło 10 marudzi więc biorę ją do łóżka i jeszcze dosypiamy razem. W ciągu dnia karmię piersią i dokarmiam butelką jeżeli się mała nie najada. W zeszłym tygodniu wagowo dobrze przybrała w tym już za mało więc tym bardZiej dokarmiamy. Niestety ciężko mi wyczuć kiedy młoda jest najedzona i 2 dni z rzędu nam się porzygała więc teraz uważamy. Obecnie warzy nie całe 3800 i niestety zaliczyliśmy pierwszą wizytę u pediatry z powodu ciągle ropiejącego oka dostała antybiotyk i na razie jest niewielka poprawa jeżeli nie ustąpi czeka nas okulista
Obecnie jesteśmy na etapie załatwiania pediatry becikowego szczepień itp. Czeka nas kardiolog, badanie słuchu ze względu na moją tokso i wizyta w poradni. Kikut małej już odpadł ale mamy trochę ropy więc dalej octenisept na codzień. Siku i srajdanie w normie na szczęście kilka razy dziennie robi Obliczyliśmy że idzie około 10 pieluch dziennie uśredniając. Po wielu testach uznaliśmy że dada jest totalnie do bani, pampersy też nam średnio podeszły i stanęło na babydream czyli rossmanowych i są super - miękkie i chłonne.
Jak nadrobię forum to jeszcze coś napiszę bo czas mam w deficycie jak wy wszystkie tutajOlinkaO lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Kendy a masc z ziaji? Lanomasć, mi uratowała sutki. Dawałam grubo po każdym karmieniu a miałam megA zmasakrowane.
Bili ma ok widze ze jest mniej zolta pozatym ona tylko przy cycku tak spi, odstawiam i zaczyna sie jazda. Przybrała też ok, 165g w 7 dni.
Moj brzuch prawie cały znikł, nie wygladam jeszcze jak przed ciaza ale dlatego że wtedy był wklęsły. Na wadze jednak nadal +3kg .
Nam tez oko ropieje ale tylko jedno cały czas wiec antybiotyk raczej nie pomoże, okulista też, to przez kanaliki łzowe. Trzeba masować i przemywać...przejdzie a jak nie to udrażnia sie chyba dopiero później.
Kurcze ogrzewania u nas niema od rana wiecie
-
Katepr przemywamy solą fizjo i delikatnie wacikiem ale cały czas nachodzi. Jakieś sprawdzone sposoby na masowanie? U nas też tylko jedno oko
Co do sutków mi maść z ziaji nie pomogła dopiero rany zagoiły się po smarowaniu moim mlekiem i wietrzeniu. jak strupy zeszły to już nic się nie dzieje młoda też się nauczyła ssać ale szybko się irytuje jak jest głodna a tu cza wysiłek włożyć i zassać heheWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 18:41
11.2017 - aniołek 8tc
-
Katepr
To kiepsko ,zimno pewnie.
Spróbuję maści z zaji.dzieki.
To masz córeczkę pieszczoszka:)
Mój w dzień też pirleszczoch.Znowu śpi mi na brzuchu,odkładam do łóżeczka i złości
A głodna już jestem a mam świeża chałkę kupiłam..do tego mleczko...karmienie, potem spanie na mamie i zaraz znowu karmienie ,i tak zaległam na sofie..ale dobrze,że mam tu wygodnie ;)Dobrze że w nocy ładnie śpi w łóżeczku.
U nas też oczko ropieje. Też masuje kanaliki łzowe i Przemywamy solą fizjologiczna ale dziś u lekarza powiedziałam o tym i dostalismy kropelki.
Spaceangel
Hej. Fajnie że u Was ok:)
I że wróciłaś do nas:)
Ja właśnie nie mam strupkow..to miałam na początku. Teraz mam poprostu " wymęczone brodawki" czerwone i bolesne...i pierwsze zassanie ała....albo jak prysznic na nie leci też ała..bola przy każdym dotyku...rzuca mnie z bólu jak mały zasysa...ma siłę skubany:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 19:12
-
Katepr - u mnie w mieście modne są jakieś „niemieckie kropelki” na problemy z brzuszkiem dla maluchów. Jeszcze nie próbowałam ale chyba kupię i przetestuje... prawdopodobnie niezawodne w szczególności na kolki
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
katepr wrote:Moja chce mnie dziś wykończyć od 8 spała całe 20min a tak to ciągle szuka cycka, daje jej ale połyka mleko doslownie 1min a reszte czasu ciumka, zasypia odstawiam ją i znowu zaczyna stekac az wkonvu placze i szuka.cycka i tak wkolko. Szał jakiś. A mam starszaka jeszcze rzygającego, który nie chce nic jeść i zdycha. juz niewiem czy to brzuch czy co...daje espumisan ale nie pomaga. Ona nie odbija nawet, bakow tez nie slysze, moze jeden na dzień.
Kendy probowałam masować brzuch, drze się jak opętana, bąków zero heeelp.
Elmuszka przy przewijaniu to dlugo dzieci krzyczą, to nic miłego wkońcu :p chociaz moja akurat przy kupie cierpliwie czeka.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Spaceangel wlasnie nie ma smoczka i chetnie go ssala do tej pory i robila tak jak mowisz zassala a potem wyplula i spala bez. A dzissmoka wypluwa krzyczy i otwiera tak buzke charakterystycznie na cyca ciagle :p i nawet nie mysle ze glodna, bo mleka jest pelno a ona chwile ssie a potem juz uzywa cyca jak smoczka..
Olinka te krople to te z symetykonem pewnie, to to samo co espumisan 100mg. Od wczoraj jej daje i nic...
-
katepr wrote:Spaceangel wlasnie nie ma smoczka i chetnie go ssala do tej pory i robila tak jak mowisz zassala a potem wyplula i spala bez. A dzissmoka wypluwa krzyczy i otwiera tak buzke charakterystycznie na cyca ciagle :p i nawet nie mysle ze glodna, bo mleka jest pelno a ona chwile ssie a potem juz uzywa cyca jak smoczka..
Olinka te krople to te z symetykonem pewnie, to to samo co espumisan 100mg. Od wczoraj jej daje i nic...
11.2017 - aniołek 8tc
-
czarnaiwi wrote:Miłej lektury
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1237096989779401&id=233113196844457
W ogóle ostatnio jestem płaczliwa. Wieczorem jak usypialam Małą na rękach, patrzyłam na nią jak słodko zasypia i same łzy mi leciały.Martoszka, OlinkaO, czarnaiwi lubią tę wiadomość