X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Popłakałam się... Pięknie napisane.
    W ogóle ostatnio jestem płaczliwa. Wieczorem jak usypialam Małą na rękach, patrzyłam na nią jak słodko zasypia i same łzy mi leciały.
    Baby blues mam tak samo płaczę z byle powodu. Zwłaszcza jak się nie wyśpię :D

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synek zrobił dziś kupkę :-) A raczej mega kupsko. Po pięciu dniach przerwy.
    Matka szczęśliwa, jakby w totka wygrała :-D

OlinkaO, Seli, katepr, czarnaiwi lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 kupa a tyle szczescia Magdoczka :D

U nas niestety dzis to samo co wczoraj...powoli zaczynam sie wkurwiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 12:49

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas dziś rano też ból brzuszka i masowanie i leżenie na brzuszku od 5 rano. Popierdzial ,przeszło trochę i zasnelismy. Dosypialismy i leżeliśmy w wyrku do 10. Śniadanko i kawka w łóżku :) i dziś pierwszy dzień od dawna że nic nie muszę także dresik i dzien bez makijażu,:) potrzebowałam takiego dnia.
    Ogólnie mam labe córka na feriach,druga zaraz do koleżanki tylko mały z nami...jeszcze :) ale już tęsknię ..a dopiero wczoraj pojechała...ehh dla mnie najlepiej jak w domu komplet.

Tatuś już na chodzie..huraaa :):):) wziął syna na spacer a ja ogarnęłam chatkę i okna umyłam..nareszcie sama:)
    Obiad też mąż robi..normalnie dziś święto mam . Już tylko synek..chyba że szafę ogarnę ale już mi się nie chce.Wole " tylko synek"

Katepr
    Też kupilismy dziś Espumisan, zobaczymy czy u nas pomoże, przy córce pomagał.
    W jakiej dawce podajesz?

Magdoczka
    Hurra kuuuupaaa! Ile radości może przyspożyć kupa to tylko rodzic wie;)

Lisa
    Jak u Was?

Elmuszka
    Lepszy dzień?

Seli
    Jak u okulisty?

Miłej sobotki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:10

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6025163880
    Fajne, chyba spróbuję, ma dobre opinie i wiele zastosowań, nawet na piersi na zastoje.

Co myślicie ? Przypadkiem znalazłam szukając dobrej oferty wkładek laktacyjnych bo tyle ich używam że kupując
    tu u mnie w aptekach zbankrutuje. ;)
    A co myślicie o wielorazowych wkładkach takich do prania ? Ale chyba bezsensu bawic się w pranie..wystarczy ze ciągle staniki do karmienia piorę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:24

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy ja mam ten termofor z pestek, przydaje sie,synek korzystal juz, fajnie trzyma cieplo, wczesniej mialam taki do podgrzewania w wodzie to wiecej zabawy z tym a tu siup na 30 sek do mikrofali i gotowe.

Kendy lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super,dzięki za opinię zamówię sobie takim razie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wszystko probowalam, te pestki nam nic nie dały. Na brzuch kłade, również nic. Masaż też. :( espumisanu daje 5 kropli przed jedzeniem, ale my 2tyg nawet nie mamy. Ale on też nie pomaga.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma już 9 dni A ja kompletnie nie mam czasu na Internet! Jak śpi to wysprzatam gotuje, zawsze coś się w domu znajdzie, chociaż nigdy nie lubiłam tego...
    Bycie mama jest super, ale jestem całkowicie zielona, w szpitalu położne gowno całe powiedziały, karmię mm, to się obraził że nie piersia, i nawet nie powiedziały jak ile i co ile... wszystko robię na czuja:) powiedzcie czy powinnam dawac małemu woda karmiac go mm, staram się dziennie odciagnac chociaż jedną porcję mojego mleka ale słabo idzie... A na sam widok piersi jest histeria...
    Mam jeszcze pytanie, czy normalne żeby kikut delikatnie.podkrwawial? Psikam po kąpieli octaniseptem i osuszam, w kąpieli staramy się nie moczyć, tak w szpitalu zalecili... Nic się nie saczy, zapachu nie ma żadnego tylko co jakis czas podkrwawi... czytałam że tak może być, że niedługo odpadnie ale jakoś nie daje mi to spokoju. Najchętniej to bym pojechała już do pediatry..
    WGL już 5dni w domu A położna nawet nie odezwała się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 21:36

f2w3s65gplfl3em1.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikut mozna moczyc a nawet trzeba a po kapieli nalezy go osuszyc. Nam tez delikatenie podkrwawial w szpitalu.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Mój mały ma już 9 dni A ja kompletnie nie mam czasu na Internet! Jak śpi to wysprzatam gotuje, zawsze coś się w domu znajdzie, chociaż nigdy nie lubiłam tego...
    Bycie mama jest super, ale jestem całkowicie zielona, w szpitalu położne gowno całe powiedziały, karmię mm, to się obraził że nie piersia, i nawet nie powiedziały jak ile i co ile... wszystko robię na czuja:) powiedzcie czy powinnam dawac małemu woda karmiac go mm, staram się dziennie odciagnac chociaż jedną porcję mojego mleka ale słabo idzie... A na sam widok piersi jest histeria...
    Mam jeszcze pytanie, czy normalne żeby kikut delikatnie.podkrwawial? Psikam po kąpieli octaniseptem i osuszam, w kąpieli staramy się nie moczyć, tak w szpitalu zalecili... Nic się nie saczy, zapachu nie ma żadnego tylko co jakis czas podkrwawi... czytałam że tak może być, że niedługo odpadnie ale jakoś nie daje mi to spokoju. Najchętniej to bym pojechała już do pediatry..
    WGL już 5dni w domu A położna nawet nie odezwała się...

Ja też karmię mm i położna powiedziała, żeby od czasu do czasu troszkę przepajać przygotowaną wodą między karmieniami. Sztuczne mleko nie jest tak lekkostrawne jak mleko matki i łatwiej o zaparcia. Mój ostatnio nie robił kupy przez 5 dni. Piątego dnia przepajałam go przy każdym karmieniu i dziś zrobił kupę.
    Nam kikut też delikatnie podkrwawiał.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi mi kazali w szpitalu nie moczyć w kąpieli...

f2w3s65gplfl3em1.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka, jutro sprobuje podać troszkę wody, u nas kupka co drugi dzień. A jakie mleko podajesz? My hippa combiotic

f2w3s65gplfl3em1.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi by umyc to co pod kikutem..moja mama pracuje na chirurgii dziedziecej,ile dzieci z pępkami u niej było to nie zlicze, wiekszosc nic z pepkiem nie robiła, przy kapieli zaslaniali itd a co sie tam pod spodem dzialo to masakra, normalnie smrod :( na pewno to ekstremalne przypadki i u kazdego sie tak nie stanie na szczęście, ja bylam na tym punkcie przewrazliwiona :P
    Ja na wypisie mam zalecenie by myc ale po kapieli osuszac..niby mowia by niczym nie psikac typu octanisept itd ale na oddziale polozna sama octaniseptem czyscila.

l22n6iyeodmrpg2f.png
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie wiedziałam w sumie, mi powiedzieli żeby nie zamaczac, a po kąpieli psiknac octaniseptem i przetrzeć gazikiem i osuszyć. A jak się zmoczy to dokładnie osuszyć. Zaslaniac nie zaslaniam przy kapieli, czasem teoszke naleje sie na niego ale nie mocze specjalnie.Jutro w takim razie kapiemy pepek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 23:45

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamia musisz poprostu tam gleboko w tym pepku gazikami oczyscic ta krew i pewnie juz tez sie ślimaczy, odegniesz ta skórke lekko i mocno gazikiem przetrzyj z kazdej strony,wcisnij go tak w srodek. Najpierw psiknij octeniseptem to ladnie sie wyczysci i tak najlepiej kilka razy dziennie. Nam tez podkrwawial. I nie ma sie co bac, to nie boli malucha. Generalnie sie trzyma na sucho i nie uzywa octeniseptu ALE jesli zaczyna podkrwawiac i cos tam sie dzieje to trzeba psiknac i czyscic do sucha. Nam dzieki temu odpadl juz w 7 dobie

Na mm sie nie podaje wody, tak samo jak przy kp :p

Mamammia a polozna wie ze urodziłaś? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:35

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położna była już w pierwszy dzień zaraz po wyjściu ze szpitala. Dokładnie pokazała jak kapać, przemywać pierścień pępka 2-3 razy dziennie, oczy, buzie itp itd. Nawet wspomniała ze może pępek trochę krwawić i żeby się tym nie przejmować jeśli nie cuchnie, bo kiedyś smarowalo się fioletem i nikt nie wiedział ze tam taki brudek i krew jest bo nie było widać.
    Chciałam dokarmić małego mm ale strasznie źle się po takiej butelce (60ml) czuł, męczył go brzuch kilka godzin. Wiec ja już nie wiem co robić żeby więcej przybrał, po moim mleku ładnie spi i robi normalne kupki prawie co pampers, a po mm to jakaś masakra... po moim mleku tylko raz się męczył jak zjadłam serek biały i wkroilam do niego szczypiorek świeży, wiec wiem ze muszę uważać na cebulowate.

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Magdoczka, jutro sprobuje podać troszkę wody, u nas kupka co drugi dzień. A jakie mleko podajesz? My hippa combiotic

Ja podaję NAN Opripro Plus 1. Kupiłam najpierw w Rossmannie taką małą saszetkę, ładnie wypił, więc już tak zostaliśmy.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Mammamia11 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr tak wie, byłam w zgłosić już jak wracaliśmy że szpitala.. W poniedziałek będę dzwoniła do przychodni:)

f2w3s65gplfl3em1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zadzwon, przy starszaku np. moja nie mogla przyjsc bo druga miala urlop a nie mogla zostawic gabinetu w przychodni zamknietego :p wiec ja musialam do niej.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 935 936 937 938 939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ