STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina_2603 wrote:Popłakałam się... Pięknie napisane.
W ogóle ostatnio jestem płaczliwa. Wieczorem jak usypialam Małą na rękach, patrzyłam na nią jak słodko zasypia i same łzy mi leciały.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Hej.
U nas dziś rano też ból brzuszka i masowanie i leżenie na brzuszku od 5 rano. Popierdzial ,przeszło trochę i zasnelismy. Dosypialismy i leżeliśmy w wyrku do 10. Śniadanko i kawka w łóżku i dziś pierwszy dzień od dawna że nic nie muszę także dresik i dzien bez makijażu, potrzebowałam takiego dnia.
Ogólnie mam labe córka na feriach,druga zaraz do koleżanki tylko mały z nami...jeszcze ale już tęsknię ..a dopiero wczoraj pojechała...ehh dla mnie najlepiej jak w domu komplet.
Tatuś już na chodzie..huraaa wziął syna na spacer a ja ogarnęłam chatkę i okna umyłam..nareszcie sama:)
Obiad też mąż robi..normalnie dziś święto mam . Już tylko synek..chyba że szafę ogarnę ale już mi się nie chce.Wole " tylko synek"
Katepr
Też kupilismy dziś Espumisan, zobaczymy czy u nas pomoże, przy córce pomagał.
W jakiej dawce podajesz?
Magdoczka
Hurra kuuuupaaa! Ile radości może przyspożyć kupa to tylko rodzic wie;)
Lisa
Jak u Was?
Elmuszka
Lepszy dzień?
Seli
Jak u okulisty?
Miłej sobotkiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:10
-
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6025163880
Fajne, chyba spróbuję, ma dobre opinie i wiele zastosowań, nawet na piersi na zastoje.
Co myślicie ? Przypadkiem znalazłam szukając dobrej oferty wkładek laktacyjnych bo tyle ich używam że kupując
tu u mnie w aptekach zbankrutuje.
A co myślicie o wielorazowych wkładkach takich do prania ? Ale chyba bezsensu bawic się w pranie..wystarczy ze ciągle staniki do karmienia piorę..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:24
-
Kendy ja mam ten termofor z pestek, przydaje sie,synek korzystal juz, fajnie trzyma cieplo, wczesniej mialam taki do podgrzewania w wodzie to wiecej zabawy z tym a tu siup na 30 sek do mikrofali i gotowe.
Kendy lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Mój mały ma już 9 dni A ja kompletnie nie mam czasu na Internet! Jak śpi to wysprzatam gotuje, zawsze coś się w domu znajdzie, chociaż nigdy nie lubiłam tego...
Bycie mama jest super, ale jestem całkowicie zielona, w szpitalu położne gowno całe powiedziały, karmię mm, to się obraził że nie piersia, i nawet nie powiedziały jak ile i co ile... wszystko robię na czuja:) powiedzcie czy powinnam dawac małemu woda karmiac go mm, staram się dziennie odciagnac chociaż jedną porcję mojego mleka ale słabo idzie... A na sam widok piersi jest histeria...
Mam jeszcze pytanie, czy normalne żeby kikut delikatnie.podkrwawial? Psikam po kąpieli octaniseptem i osuszam, w kąpieli staramy się nie moczyć, tak w szpitalu zalecili... Nic się nie saczy, zapachu nie ma żadnego tylko co jakis czas podkrwawi... czytałam że tak może być, że niedługo odpadnie ale jakoś nie daje mi to spokoju. Najchętniej to bym pojechała już do pediatry..
WGL już 5dni w domu A położna nawet nie odezwała się...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 21:36
-
Mammamia11 wrote:Mój mały ma już 9 dni A ja kompletnie nie mam czasu na Internet! Jak śpi to wysprzatam gotuje, zawsze coś się w domu znajdzie, chociaż nigdy nie lubiłam tego...
Bycie mama jest super, ale jestem całkowicie zielona, w szpitalu położne gowno całe powiedziały, karmię mm, to się obraził że nie piersia, i nawet nie powiedziały jak ile i co ile... wszystko robię na czuja:) powiedzcie czy powinnam dawac małemu woda karmiac go mm, staram się dziennie odciagnac chociaż jedną porcję mojego mleka ale słabo idzie... A na sam widok piersi jest histeria...
Mam jeszcze pytanie, czy normalne żeby kikut delikatnie.podkrwawial? Psikam po kąpieli octaniseptem i osuszam, w kąpieli staramy się nie moczyć, tak w szpitalu zalecili... Nic się nie saczy, zapachu nie ma żadnego tylko co jakis czas podkrwawi... czytałam że tak może być, że niedługo odpadnie ale jakoś nie daje mi to spokoju. Najchętniej to bym pojechała już do pediatry..
WGL już 5dni w domu A położna nawet nie odezwała się...
Ja też karmię mm i położna powiedziała, żeby od czasu do czasu troszkę przepajać przygotowaną wodą między karmieniami. Sztuczne mleko nie jest tak lekkostrawne jak mleko matki i łatwiej o zaparcia. Mój ostatnio nie robił kupy przez 5 dni. Piątego dnia przepajałam go przy każdym karmieniu i dziś zrobił kupę.
Nam kikut też delikatnie podkrwawiał.
-
Chodzi by umyc to co pod kikutem..moja mama pracuje na chirurgii dziedziecej,ile dzieci z pępkami u niej było to nie zlicze, wiekszosc nic z pepkiem nie robiła, przy kapieli zaslaniali itd a co sie tam pod spodem dzialo to masakra, normalnie smrod na pewno to ekstremalne przypadki i u kazdego sie tak nie stanie na szczęście, ja bylam na tym punkcie przewrazliwiona
Ja na wypisie mam zalecenie by myc ale po kapieli osuszac..niby mowia by niczym nie psikac typu octanisept itd ale na oddziale polozna sama octaniseptem czyscila.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
O to nie wiedziałam w sumie, mi powiedzieli żeby nie zamaczac, a po kąpieli psiknac octaniseptem i przetrzeć gazikiem i osuszyć. A jak się zmoczy to dokładnie osuszyć. Zaslaniac nie zaslaniam przy kapieli, czasem teoszke naleje sie na niego ale nie mocze specjalnie.Jutro w takim razie kapiemy pepek:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 23:45
-
Mamamia musisz poprostu tam gleboko w tym pepku gazikami oczyscic ta krew i pewnie juz tez sie ślimaczy, odegniesz ta skórke lekko i mocno gazikiem przetrzyj z kazdej strony,wcisnij go tak w srodek. Najpierw psiknij octeniseptem to ladnie sie wyczysci i tak najlepiej kilka razy dziennie. Nam tez podkrwawial. I nie ma sie co bac, to nie boli malucha. Generalnie sie trzyma na sucho i nie uzywa octeniseptu ALE jesli zaczyna podkrwawiac i cos tam sie dzieje to trzeba psiknac i czyscic do sucha. Nam dzieki temu odpadl juz w 7 dobie
Na mm sie nie podaje wody, tak samo jak przy kp :p
Mamammia a polozna wie ze urodziłaś? :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:35
-
U nas położna była już w pierwszy dzień zaraz po wyjściu ze szpitala. Dokładnie pokazała jak kapać, przemywać pierścień pępka 2-3 razy dziennie, oczy, buzie itp itd. Nawet wspomniała ze może pępek trochę krwawić i żeby się tym nie przejmować jeśli nie cuchnie, bo kiedyś smarowalo się fioletem i nikt nie wiedział ze tam taki brudek i krew jest bo nie było widać.
Chciałam dokarmić małego mm ale strasznie źle się po takiej butelce (60ml) czuł, męczył go brzuch kilka godzin. Wiec ja już nie wiem co robić żeby więcej przybrał, po moim mleku ładnie spi i robi normalne kupki prawie co pampers, a po mm to jakaś masakra... po moim mleku tylko raz się męczył jak zjadłam serek biały i wkroilam do niego szczypiorek świeży, wiec wiem ze muszę uważać na cebulowate.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Mammamia11 wrote:Magdoczka, jutro sprobuje podać troszkę wody, u nas kupka co drugi dzień. A jakie mleko podajesz? My hippa combiotic
Ja podaję NAN Opripro Plus 1. Kupiłam najpierw w Rossmannie taką małą saszetkę, ładnie wypił, więc już tak zostaliśmy.