STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kendy wrote:Hej Mamusie
Ja już dziś też sama. Maż wrócił do pracy. Córka się rozchorowała a mój mały hehe jak u Was chyba też dalej skok:) W dzień ciągle chce być na rekach,czy przy cycku. Pieszczoch niesamowity. Pięknie śpi a do łóżeczka próbuje odłożyć i się budzi od razu.Na szczescie w nocy ładnie śpi ale co jakiś czas serwuje mi nockę " smoczkowa" jak dziś. Wypluwa co chwilę smoka i bez niego spać nie może i matka gimnastyka co chwilę ..odpływam, oko się zamyka a smok wypada i tak latam w kółko do łóżeczka.
Nawet teraz cwaniak na rękach u mnie śpi .właściwie drzemie i co chwilę zerka czy jestem ..czy przypadkiem niedobra mama do łóżeczka nie odłożyła.
Dziś na chwilę uratował mnie leżaczek z melodyjkami i wibracjami..zainteresowało go to na taką chwilę że zdarzyłam zrobic śniadanie i podać córce leki ..zjeść już nie ale dobre i to:)
Mąż mi tłumaczy że obowiązki domowe mam olać,dziecko najważniejsze niby tak...ale nie lubię funkcjonować w nieogarze. Noi oprócz Oliego są dziewczyny także trzeba i o Nie zadbac..obiad musi być pranie wyprane itp itd. To nie tak jak przy pierwszym dziecku..że mozna sobie pozwolić na latanie w pizamie pół dnia w bałaganie na zupkach chińskich;) . Zresztą ja przy pierwszym dziecku też już miałam siostrę w wieku szkolnym pod opieką ..więc trzeba było ogarnąć wszystko
.Dobrze,że teraz ferie ...szkoła odchodzi:)
Czarnaiwi
Czad! U nas chyba 4,5 -5 max.
Katepr
Synek już zdrowy czy dalej masz armagedon?
Paulina
Wykorzystaj męża na urlopie. Ale nie daj mu zabardzo córki rozpieścić..mój sobie tak siedział z synkiem na rękach i spali razem bo chciał sie nacieszyć małym na wolnym a teraz czmychnal do pracy i radź sobie mamuśka:)
Co na obiad robicie ? Ja ( jak się uda) indyka duszonego w sosie z ryżem i warzywami...
11.2017 - aniołek 8tc
-
Seli wrote:Ja zrobie kotlety z filetu
Zaraz zbieram się na spacer i małe zakupy w spożywczym, potem będę wypiekać
Dostałam sekretny przepis na torcik z bez orzechowych i kremem kawowymI chce zmodyfikować przepis i zrobić z kremem cytrynowym, zrobić własny crud lemon
plany ambitne....
Kendy a jak leży na leżaczku po wibracjach to też od razu po nim robi giga kupę?na naszego te wibracje mega działają
mamy tinylove
-
My jeszcze cyc na wyjscie ;p
Na jutro na obiad nie mam pomyslu... -
My też cyc na wyjście
też spacerek?
Ja miałam sporo piersi z indyka i podzieliłam na dwa obiady..na dziś z ryżem w sosie pomidorowym a na jutro w sosie śmiatanowo-szpinakowo- ziołowym i z ziemniakami i mam obiad na dwa dni za jednym zamachem...brawo ja;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 11:59
Seli lubi tę wiadomość
-
Kendy niestety 2 dni juz bylo ok, a od wczoraj wieczor znowu gorączka, a do tego mega kaszel.
Ja nic nie zrobie na obiad, nie mam jak. Wlasciwie to sie nawet nie wykąpałam jeszcze.
Jak ja bym chciała żeby co 3h sie dziecko w nocy budziło :o
Jakie macie bujaczki? Kiedy zaczelyscie uzywac? Mam po starszym fisher price zwykly ale chyba kupie nowy lepszy, tylko jaki :p
-
Ja mam tiny love i od poczatku uzywam
to taki na plasko rozlozony, do srodka jeszcze wkladam ta mate babymoove :p
Ale lezy w nim roznie. Nie dluzej raczej niz 30 min. Ostatnio na lozku mu robie atrakcje. Obstawiam kontrastami. Zamowione mam tez baby gym i bede wieszac mu kontrastowr zabawki. Coraz bardziej lubi sie tak bawic i mam go na godzine, dwie z bankihahaha bo on to uwielbia. Nawet sie denerwuje jak mu sie cos zabiera, potrafi sie rozryczec.
Spacerek zaliczony, piekna pogoda dzis. -
katepr wrote:Kurka zaraz wyciagam ten leaczek skoro mowisz od początku hehe moze bedzie chwila zdziwienia nowoscia i da odetchnąć :p
Martoszka to superale na piersi rozumiem ze tak nie spała?
M&M -
Ja tez kupilam ten tiny love 3w1 co sie na plasko rozklada, uzywany, duzo osob sprzedaje-polecam zagladnac na olx i facebook. Po synku mam z fisher price,ale on juz dla starszego dziecka bo sie az tak na plasko nie rozklada.
My po spacerku, fajna pogoda, dzis 4.5 km, na endomondo sobie trening chodzenie ustawiam, choc tyle aktywnosci haha
Seli moja Mała też lubi ogladac te kontrastowe obrazki, tez naokolo jej ustawiam to ma chwile zajeciaKendy lubi tę wiadomość
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
My też po spacerku ale u nas trochę deszczyk siąpi ale temperatura plusowa.
Ładnie pospał.
My mamy leżaczek baby mix,fajny jest.
Używamy od dziś właściwie ,wczesniej próbowaliśmy ale był za malutki nie wykazywał zainteresowania.
Kimnąl przy cycku idę spróbować obiad dokończyc:) -
Ja mam taki 2w1 podgrzewacz i wyparzacz Lovi. Taki szary
Jest super, po każdym karmieniu wstawiam do niego butlę z wodą i jak mały się obudzi, to mam gotowe
Ustawiam temperaturę i może utrzymywać ją przez 10 h. A potem biorę opcję wyparzania 5-minutowego i gotowe
Tylko ciekawe, jaki będzie rachunek za prąd
A w jaki sposób rozstawiacie dzieciaczkom te kontrastowe obrazki? Tak wokół łóżeczka? Mój się patrzy tylko wtedy, jak ja trzymam w ręku. Jak coś leży obok, to totalna olewka
-
Rozstawiam, w lozeczku ma taka ksiazeczke, nowa zabawa jest bo dotyka, ma metki i dzis tylko przerwa na cyca
juz mam obiad i jedno ciasto
-
katepr wrote:Martoszka to i tak ładnie...moja nie chce spać, zaczynam watpic w moje cycki. Tzn mleka jest i to duzo ale niewiem moze cos nie halo z nim czy jak :pM&M
-
ja mam używany fisher price bujak huśtawka na baterie. włączam i buja małą jest nieco za głęboki więc wykładamy poduszkami. ma też inne bajery melodyjki itp ale to później się przyda. My właśnie wróciliśmy z sesji zdjęciowej dla noworodkow mąż już się zdjęć nie może doczekać. Idę się zdrzemnąć póki młoda śpi i ojciec pilnuje
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dzień dobry mamy:)
Ale jestem wyspana.W nocy jedna pobudka , potem nad ranem wzięłam małego do siebie na śniadanko i dosypialismy do 9.30:)
Ubrałam i umyłam szkraba i szukam jakiegoś zajęcia co by ogarnac córce śniadanie i leki i z grubsza chatkę .i udało się łóżeczko i karuzela ze 20 min poleżal:) potem się znudziło,szukam dalej...leżaczek-nie,mata edukacyjna piękna kolorowa,grajaca- też nie, kocyk i leżenie na brzuszku - y..y .za to leżenie na brzuszku u mamy i słuchanie MTv czad:)
Także leżymy:)
Spacerek dziś chyba odpuszczam...śnieg sypie i jakoś mi się dziś nie chce...w domku się potulimy i pobawimy.
Jak u Was?
Miłego dnia
Lisa coś się nie odzywa....ciekawe co u niej. Lisa jak tam?
Czarnaiwi
Jak Twoja Julcia tak ładnie śpi w nocy to jak ogarniasz piersi. U mnie duża różnica w trybie karmienia dziennym a nocnym i w nocy piersi jak balony i bolą. Myślę o od ciaganiu może z jedej piersi na zapas ale to zamiast cieszyć się z przespanej nocy to ślęczeć z laktatorem ..no ale coś za coś..teraz ściągnę z prawej może a nakarmie znowu z lewej..tylko zawsze się obawiam czy aby się naje i czy w tej lewej zdarzyło się naprodukowac ale czuje że tak...dylematy
Ps. Z aniballem nie pomogę nie używałam,nie miałam potrzeby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 11:22