X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Hej Mamusie :)

Ja już dziś też sama. Maż wrócił do pracy. Córka się rozchorowała a mój mały hehe jak u Was chyba też dalej skok:) W dzień ciągle chce być na rekach,czy przy cycku. Pieszczoch niesamowity. Pięknie śpi a do łóżeczka próbuje odłożyć i się budzi od razu.Na szczescie w nocy ładnie śpi ale co jakiś czas serwuje mi nockę " smoczkowa" jak dziś. Wypluwa co chwilę smoka i bez niego spać nie może i matka gimnastyka co chwilę ..odpływam, oko się zamyka a smok wypada i tak latam w kółko do łóżeczka.

Nawet teraz cwaniak na rękach u mnie śpi .właściwie drzemie i co chwilę zerka czy jestem ..czy przypadkiem niedobra mama do łóżeczka nie odłożyła.

Dziś na chwilę uratował mnie leżaczek z melodyjkami i wibracjami..zainteresowało go to na taką chwilę że zdarzyłam zrobic śniadanie i podać córce leki ..zjeść już nie ale dobre i to:)

Mąż mi tłumaczy że obowiązki domowe mam olać,dziecko najważniejsze niby tak...ale nie lubię funkcjonować w nieogarze. Noi oprócz Oliego są dziewczyny także trzeba i o Nie zadbac..obiad musi być pranie wyprane itp itd. To nie tak jak przy pierwszym dziecku..że mozna sobie pozwolić na latanie w pizamie pół dnia w bałaganie na zupkach chińskich;) . Zresztą ja przy pierwszym dziecku też już miałam siostrę w wieku szkolnym pod opieką ..więc trzeba było ogarnąć wszystko
    .Dobrze,że teraz ferie ...szkoła odchodzi:)

Czarnaiwi
    Czad! U nas chyba 4,5 -5 max.

Katepr
    Synek już zdrowy czy dalej masz armagedon?

Paulina
    Wykorzystaj męża na urlopie. Ale nie daj mu zabardzo córki rozpieścić :)..mój sobie tak siedział z synkiem na rękach i spali razem bo chciał sie nacieszyć małym na wolnym a teraz czmychnal do pracy i radź sobie mamuśka:)

Co na obiad robicie ? Ja ( jak się uda) indyka duszonego w sosie z ryżem i warzywami...
    no ja właśnie latam w piżamie pół dnia haha. Zdarza się że dosypiam z młodą w łóżku do 12

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja zrobie kotlety z filetu :)
    Zaraz zbieram się na spacer i małe zakupy w spożywczym, potem będę wypiekać :D
    Dostałam sekretny przepis na torcik z bez orzechowych i kremem kawowym :D I chce zmodyfikować przepis i zrobić z kremem cytrynowym, zrobić własny crud lemon :P plany ambitne....

Kendy a jak leży na leżaczku po wibracjach to też od razu po nim robi giga kupę? :P na naszego te wibracje mega działają :P

mamy tinylove :)
    Hehe ..nie kupy nie było :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    no ja właśnie latam w piżamie pół dnia haha. Zdarza się że dosypiam z młodą w łóżku do 12
    I prawidłowo :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje ogarnąć obiad na dwa dni od razu i śmigamy zaraz na spacer bo coś w domu drzemie tylko krótko ..na spacerze pośpi.

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze cyc na wyjscie ;p
    Na jutro na obiad nie mam pomyslu...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też cyc na wyjście :) też spacerek?
    Ja miałam sporo piersi z indyka i podzieliłam na dwa obiady..na dziś z ryżem w sosie pomidorowym a na jutro w sosie śmiatanowo-szpinakowo- ziołowym i z ziemniakami i mam obiad na dwa dni za jednym zamachem...brawo ja;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 11:59

Seli lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy niestety 2 dni juz bylo ok, a od wczoraj wieczor znowu gorączka, a do tego mega kaszel.
    Ja nic nie zrobie na obiad, nie mam jak. Wlasciwie to sie nawet nie wykąpałam jeszcze.
    Jak ja bym chciała żeby co 3h sie dziecko w nocy budziło :o
    Jakie macie bujaczki? Kiedy zaczelyscie uzywac? Mam po starszym fisher price zwykly ale chyba kupie nowy lepszy, tylko jaki :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę, że mialyscie mężów w domu po porodzie.
    My od powrotu całkiem same.

U mnie śpi 3-4 godziny na mm w nocy.

M&M
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tiny love i od poczatku uzywam :) to taki na plasko rozlozony, do srodka jeszcze wkladam ta mate babymoove :p
    Ale lezy w nim roznie. Nie dluzej raczej niz 30 min. Ostatnio na lozku mu robie atrakcje. Obstawiam kontrastami. Zamowione mam tez baby gym i bede wieszac mu kontrastowr zabawki. Coraz bardziej lubi sie tak bawic i mam go na godzine, dwie z banki :D hahaha bo on to uwielbia. Nawet sie denerwuje jak mu sie cos zabiera, potrafi sie rozryczec.

Spacerek zaliczony, piekna pogoda dzis.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka zaraz wyciagam ten leaczek skoro mowisz od początku hehe moze bedzie chwila zdziwienia nowoscia i da odetchnąć :p

Martoszka to super :) ale na piersi rozumiem ze tak nie spała?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Kurka zaraz wyciagam ten leaczek skoro mowisz od początku hehe moze bedzie chwila zdziwienia nowoscia i da odetchnąć :p

Martoszka to super :) ale na piersi rozumiem ze tak nie spała?
    Nie, w ciągu dnia na piersi śpi po godzinie, czasem dwie

M&M
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupilam ten tiny love 3w1 co sie na plasko rozklada, uzywany, duzo osob sprzedaje-polecam zagladnac na olx i facebook. Po synku mam z fisher price,ale on juz dla starszego dziecka bo sie az tak na plasko nie rozklada.

My po spacerku, fajna pogoda, dzis 4.5 km, na endomondo sobie trening chodzenie ustawiam, choc tyle aktywnosci haha

Seli moja Mała też lubi ogladac te kontrastowe obrazki, tez naokolo jej ustawiam to ma chwile zajecia ;)

Kendy lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po spacerku ale u nas trochę deszczyk siąpi ale temperatura plusowa.
    Ładnie pospał.

My mamy leżaczek baby mix,fajny jest.
    Używamy od dziś właściwie ,wczesniej próbowaliśmy ale był za malutki nie wykazywał zainteresowania.

Kimnąl przy cycku idę spróbować obiad dokończyc:)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka to i tak ładnie...moja nie chce spać, zaczynam watpic w moje cycki. Tzn mleka jest i to duzo ale niewiem moze cos nie halo z nim czy jak :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki 2w1 podgrzewacz i wyparzacz Lovi. Taki szary ;-) Jest super, po każdym karmieniu wstawiam do niego butlę z wodą i jak mały się obudzi, to mam gotowe :-) Ustawiam temperaturę i może utrzymywać ją przez 10 h. A potem biorę opcję wyparzania 5-minutowego i gotowe :-) Tylko ciekawe, jaki będzie rachunek za prąd ;-)

A w jaki sposób rozstawiacie dzieciaczkom te kontrastowe obrazki? Tak wokół łóżeczka? Mój się patrzy tylko wtedy, jak ja trzymam w ręku. Jak coś leży obok, to totalna olewka :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozstawiam, w lozeczku ma taka ksiazeczke, nowa zabawa jest bo dotyka, ma metki i dzis tylko przerwa na cyca ;D juz mam obiad i jedno ciasto :D

dZhdp1.png

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Martoszka to i tak ładnie...moja nie chce spać, zaczynam watpic w moje cycki. Tzn mleka jest i to duzo ale niewiem moze cos nie halo z nim czy jak :p
    Ja wątpię też od dziś w moje mleko. W jego ilość. A może ma dzień przytulaska.

M&M
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam używany fisher price bujak huśtawka na baterie. włączam i buja małą jest nieco za głęboki więc wykładamy poduszkami. ma też inne bajery melodyjki itp ale to później się przyda. My właśnie wróciliśmy z sesji zdjęciowej dla noworodkow mąż już się zdjęć nie może doczekać. Idę się zdrzemnąć póki młoda śpi i ojciec pilnuje

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ćwiczyłyście albo ćwiczycie z Aniball? Ja doszłam do 27cm i dalej nie idzie bo przy tym obwodzie robi mi się krwawiące otarcie. Myślicie, że masaż krocza dodatkowo pomoże?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamy:)
    Ale jestem wyspana.:):):) W nocy jedna pobudka , potem nad ranem wzięłam małego do siebie na śniadanko i dosypialismy do 9.30:)
    Ubrałam i umyłam szkraba i szukam jakiegoś zajęcia co by ogarnac córce śniadanie i leki i z grubsza chatkę .i udało się łóżeczko i karuzela ze 20 min poleżal:) potem się znudziło,szukam dalej...leżaczek-nie,mata edukacyjna piękna kolorowa,grajaca- też nie, kocyk i leżenie na brzuszku - y..y .za to leżenie na brzuszku u mamy i słuchanie MTv czad:)
    Także leżymy:)

Spacerek dziś chyba odpuszczam...śnieg sypie i jakoś mi się dziś nie chce...w domku się potulimy i pobawimy.:)

Jak u Was?

Miłego dnia

Lisa coś się nie odzywa....ciekawe co u niej. Lisa jak tam?

Czarnaiwi
    Jak Twoja Julcia tak ładnie śpi w nocy to jak ogarniasz piersi. U mnie duża różnica w trybie karmienia dziennym a nocnym i w nocy piersi jak balony i bolą. Myślę o od ciaganiu może z jedej piersi na zapas ale to zamiast cieszyć się z przespanej nocy to ślęczeć z laktatorem ..no ale coś za coś..teraz ściągnę z prawej może a nakarmie znowu z lewej..tylko zawsze się obawiam czy aby się naje i czy w tej lewej zdarzyło się naprodukowac ale czuje że tak...dylematy :)

Ps. Z aniballem nie pomogę nie używałam,nie miałam potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2019, 11:22

qb3cj44jih1qq6pl.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ