STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie racje każde dziecko jest inne i macierzyństwo to nie sielanka. U mnie też są przygody z piersią jak jest bardzo głodna pręży się krzyczy wypluwa coś possie ale i tak butla musi być. I też kupę jej się ciężko robi przy większej ilości mm niż kp ale trudno..Na początku ciężko mi to było zaakceptować że moja córka głodomor i leniuch musi mieć teraz natychmiast i bez wysiłku a cyc to jest dodatkowe źródło a nie główne teraz lekko dopajamy jest lepiej a i ja zmieniłam nastawienie.
Elmuszka baby blues jak nic. Daj sobie czas i tyle odpoczynku ile możesz z czasem wszystko się poukłada przyjdzie miłość i wszystko inne. Nie denerwuj się staraj się na spokojnie. Ja miałam dni że płakałam mojej mamie na ramieniu że młoda nie śpi albo że je za mało że śpi za dużo itp. teraz staram się luzować poślady jest lepiej.
jesteśmy tylko ludźmi w świecie idealnym dzieci jedzą cycka i płaczą od wielkiego dzwonu ładnie srajdają i zdrowo rosną. My nie żyjemy w świecie idealnym...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 16:41
Elmuszka lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
ja sobie zdałam sprawę że przez to zamartwianie się, złość na męża że robi coś za bardzo po swojemu a za mało po mojemu, że czasem nie potrafię zrozumieć czemu mała płacze a czasem mam ochotę rzucić to wszystko w cholerę i wyjechać w bieszczady żeby się porządnie wyspać i odpocząć. To wszystko zabiera mi radość z bycia z nią i kiedyś będę tego żałować że z czasów niemowlaka będę pamiętać tylko własne łzy, nieprzespane noce płacz i zgrzytanie zębów a to nie o to przecież chodzi. Staram się przypominać sobie o tym że mam wreszcie wyczekaną wystaraną córkę którą kocham i drobne pierdoły czy nawet większe problemy zabierają mi cząstkę z tego czasu co tak szybko ucieka. Za kilka lat nie będzie buziaków i tulasków tylko " mama przestań bo siara"
Kendy, Elmuszka lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Pytałam pediatre o ten ślad po szczepionce powiedział ,że im bardziej się papra tym lepiej się przyjęła czyli spoko:)
Córa antybiotyk i wyro..najgorzej ja odganiać od małego...ehhh:/
Katepr
Nigdzie nie mogę dostać tej maści z ziaji...produkt deficytowy czy co ??4 apteki obleciałam. Nic jutro z małym na spacerze poszukam dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 17:38
-
Kendy wrote:Pytałam pediatre o ten ślad po szczepionce powiedział ,że im bardziej się papra tym lepiej się przyjęła czyli spoko:)
Córa antybiotyk i wyro..najgorzej ja odganiać od małego...ehhh:/
Katepr
Nigdzie nie mogę dostać tej maści z ziaji...produkt deficytowy czy co ??4 apteki obleciałam. Nic jutro z małym na spacerze poszukam dalej.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja wyparzam butelkę pp każdym karmieniu.
Ja za to mam 3 nierozpakowane Lanomaści z Ziaji.. miałam 4, jedną zdążyłam zużyć.. chętnie oddam
Byliśmy u pediatry. U innej, bo nasza na urlopie. To prężenie i wyginanie się dziecka to podobno od problemów z brzuszkiem. Kazała zmienić mleko na Bebilon Comfort przeciw zaparciom. Kupiłam to mleko, podałam pierwszą porcję, ale młodemu chyba nie podpasowalo. Niemiłosierny wrzask, wyginanie się, wypluwanie butli. Zmieniłam smoczek na taki z dwoma dziurkami, bo to mleko jest gęstsze. Ale i to nie pomogło, bo z tego za szybko leciało.. Czy któraś z Was miała do czynienia z tym mlekiem? Chyba będę musiała wrócić jednak do NAN, które wg pani doktor jest "bylejakim jedzeniem"..
-
Spaceangel
Tak tak z ziaji ..tak się zastanawiam ,czemu ja na to nie wpadłam????? I nie wiem ...zaćmienie hehe no przecież moje allegro ulubione:)
Póki co ratujemy się kapusta...mąż na girę ja na cycki
Magdoczka
Nie jestem specjalistka w mlekach modyfikowanych ale jakby NAN był byle jakim jedzeniem chyba nie podawano by go w szpitalu noworodkom. W moim szpitalu mieli NAN optipro plus.
Seli
Lepiej się czujesz? Ja nieraz też mam zawroty. Chyba nasze organizmy jeszcze rozchulane. Muszą wrócić do normalności...mój już wraca czuje że cera mi się pogarsza a w ciąży była taka cudna
Pij dużo wody ..może to odwodnienie. Ja mam delikatne..morfologię robiłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:01
-
Morfologii nie robilam ponownie od wyjscia. Bylo ok.
A mi cera nadal nie wrocila do brzydoty i ogolnie czuje sie piekna i seksi, jakbym jakas kuracje przeszla hehehe ale czuje, ze to wina nadchodzacego okresu albo cos... bo mam wiecej sluzu, boli mnie jajnik i podbrzusze.
Dzis nic nie zrobilam, totalnie mi sie nie chcialo i te zle samopoczucie... a i mlody cos dzis cycowy i polspiacy. Jakos baaardzo duzo jadl, bo mleko mi szlo, mam wrazenie, ze zwiekszyla sie ilosc i on spajal z dwoch raz po raz. -
Brawo ja mlody je i je... a na koniec sru... ubrany w piekna pizamke... musialam go przebrac bo by plywal w tym ;p i teraz od nowa cyc. I sobie ciagle cos mruczy, lezy jak na bahama a cyc to drink z palemka. Nie moge sie nadziwic jaki z niego rosnie kombinator.
Ps. Na podsiadlo dzis mega mruczal chyba spiewalKendy lubi tę wiadomość
-
Magdoczka u mnie w szpitalu tez podawali noworodkom NAN ale z tego co słyszałam szpitale mają umowę o to mleko bo jest dość tanie jak porównałam składy przed wyborem mleka to mój bebilon z pronutra jednak nieco lepiej wypadł młodej pasuje więc ok. Jednak to są takie szczegóły w składzie że na twoim miejscu nie zmieniałabym na inne jeżeli małemu pasuje akurat to mleko.
U mnie na problemy z zaparciami pomaga bardzo delikatne dopajanie masowanie brzucha i więcej mleka z cyca. Położna polecała też ten worek z pestkami wiśni który się podgrzewa ponoć jest za darmo jak się zarejestruje na stronie bebiko czy coś takiego. Nie próbowałam więc nie wiem
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja wybrałam ten Nan Optipro Plus przez przypadek- w Rossmannie były pojedyncze saszetki tego mleka i wzięłam na spróbowanie. A że małemu posmakowało, to tak już zostało. I na plus - nie ma w składzie oleju palmowego. I to mleko jest słodkie. A ten Bebilon Comfort jest gorzkawy, więc pewnie dlatego mały zareagował krzykiem..
Aha, i synek po tym NANie waży już 4450g Czyli regularnie przybiera 0,5 kg na 2 tygodnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 21:01
-
Paulina
Może zmniejszyłaś częstotliwość karmienia/ ściągania? Może jakaś herbatka pomoże?
A może tak poprostu. Wiem,że chciałabyś karmić piersią ale jeśli będzie innaczej nie zadręczaj się czymś na co nie masz wpływu.Głowa do góry:)
Magdoczka
Ładnie waży synek ,ładnie przybiera..więc skoro Wam pasowało to mleko a to nie podchodzi ...to po co kombinować
Spaceangel
Zamówiłam ten termofor z pestek wiśni,jutro bedzie.
Ale odkąd dajemy Espumisan jest lepiej ,nie pręży się nie widzę by miał problemy z brzuszkiem. A dziś pięknie śpi maluszek w łóżeczku. Mniej je wiecej śpi.Rano trochę świrowal a potem aniołek.
Zobaczymy jak jutro . Ciężko pogodzić płaczącego malucha i chorą córkę ,która jakby ostatnio nad wyraz wiecej potrzebuje mojej uwagi a jak chora to już w ogóle.
Cieszmy się,że mamy ten czas dla dzieci teraz. Dobrze,że jest ten macierzyński. Schody konkretne zaczną się jak będzie trzeba wrócić do pracy . Obowiązków domowych nie ubędzie a dojdzie praca ,żłobek/ przedszkole/ szkoła...chorowanie,kombinowanie opieki do dzieci bo ileż można brać zwolnienia.Bieganie praca,dom,dziecko. Tego czasu dla naszych skarbów będzie mniej. Także nie wiem jak Wy ale ja zamierzam cieszyć się każdą chwilą teraz ,bo wiem co mnie czeka póżniej.:)Ciągłe poczucie,że tego czasu dla dzieci jest za mało...więc łapie i doceniam każdą chwilę lepszą i gorszą
Dobranoc...padam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 22:49
-
Spaceangel ja mam ten termofor z pestkami z wiśni z bebiko za darmo, to prawda, wystarczy się zarejestrować tylko dość długo się czeka.. ok. Kilka tygodni z tego co pamietam, ja to zamawiałam jeszcze w ciąży. A rejestrowałam się jeszcze na stronie Hipp i dostałam trojkat do samochodu z imieniem dziecka ale to prawie dwa miesiące czekałam chyba.. i jeszcze z Bebiprogram taką szmatkę sensoryczna i obrazki czarno-białe
My od 1 do 4 bez spania, potem do 5.30 krótka drzemka i znowu do 6.30 czuwanie ;P w końcu odważyłam die spróbować karmić na leżąco.. nie wiem czemu wcześniej miałam jakieś opory i nie mogłam die zebrać, żeby chociaż spróbować.. a przecież ta pozycja jest cudowna w końcu znalazłam coś dla nas na noc, bo w ciągu dnia chodzimy na nasz fotel do salonu,. Może jednak kręgosłup mi nie odpadnie.. swoją drogą myślałam, ze po ciąży będzie jak ręką odjął a tu boli jeszcze bardziej / -
Nie wiem co wczoraj sie u nas zadzialo... Ale mlody jadl od 19 do 23! Miedzy czadie kupa gigant i rzygi na tate ;p butli nue chcial z moim mlekiem, wolal z pustym juz cycem plakac na mnie. Trzymal w buzi i ryczal az zasnal. Bylam zmeczona bo do zawrotow doszly mdlosci, stwierdzilam, ze niech spi na mnie.
Maz wstawal zmienial mu pampery i na mnie odkladal. A on sam sobie bral cyca wiec w sumie sie nie musialam jakos rozbudzac i sie wyspalam.
Tylko od rana wiruje mi swiat juz w lozku, chlusnelo mi sluzem, ze masakra... i boli brzuch... znow dzien do d... bedzie. -
To ja jestem jakaś inna, czekam na te czasy powrotu do pracy. Mała bedzie już fajnym roczniakiem, a wozenie do przedszkola i zlobka to dla mnie zaden problem, o ile miejsce bedzie w jakims zlobku :p Przynajmniej jak bedzie plakac to bede mniej wiecej wiedziala o co chodzi. Wyjde wkoncu jak czlowiek do ludzi też..
Owszem będą choroby, ale po to wlasnie jest zwolnienie na dziecko.
Ja narazie sie nie cieszę chwilą...pierwszy tydzien owszem był super i sie cieszyłam, teraz jest już tylko gorzej i nie to ze raz jest ok a zaraz gorzej. Cały czas jest do dupy. No niestety nie dane mi jest widocznie cieszyc sie pierwszymi miesiacami cudownego macierzyństwa :p
Paulina a po czym tak wnioskujesz ze jest mniej?
-
Wczoraj bylismy na usg bioder, przy okazji sprawdzał inne orgsny-wszystko ok, dziwnie bylo ogladac i sluchac bicia serca jak juz dziecko na zewnatrz
Po tej ciazy nie mam ani 1 rozstępu- wiec obalam mit o genetyce, bo w pierwszej ciazy wyszlo mi ich milion,ale wtedy raczej niczym sie nie smarowalam bo jak maja wyjsc to wyjda. Teraz codziennie raz dziennie i efekt jest
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
Ja się nie smarowałam i nie mam ani jednego W ogóle jestem zaskoczona, że to tak gładko poszło