X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dość ciężka noc. Mały dostał Bobotic i Dicoflor, to całą noc jęczał i puszczał bąki. Kupy nadal brak :-( I zostałam póki co przy starym mleku. Ale jeśli nadal nie będzie robił kupy, to ja nie wiem.. :-(

Dziś idę do gina, bo wczoraj miałam kalendarzowe zakończenie połogu ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów, ja smarowałam cycki i mam na nich rozstępy. Brzuch czasem smarowałam - rozstępów brak. Innych części ciała nie smarowałam i też nic.
    Wniosek - im bardziej i częściej smarowałam, tym większe rozstępy :-D

Dziewczyny, a z Waszych piersi też zrobiły się takie flaki? Ja karmilam przez tydzień, potem odciagalam laktatorem i jest masakra teraz :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bomby... jeszcze jak wczoraj do cna mnie wyduldał to dziś masakra... Chyba też się odciągne bo teraz tyle nie je....

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis ide na kontrole do gina:)

Piersi po karmieniu zawsze sie zrobia troche zwiotczale, ale po jakims czasie sie ogarną, pewnie nie beda jak przed ciaza ale powinni byc lepiej.
    A podczas karmienia to wiadomo, duze i jedrne, szkoda ze podczas sexow slabo to mozba wykorzystac haha.

Seli lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam jakie będą po... Bo z rozmiaru D weszłam na H...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kendy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas nocka średnia... ciagle wstawałam wsadzić smoka bo to była ta nocka z serii "bez smoka nie śpię". W końcu nad ranem wzięłam małego do naszego wyrka,mocno przytuliłam i spaliśmy sobie fajnie i synuś już smoka nie potrzebował.Rano śniadanko i jeszcze dospalismy do 9.30 i moja córa też do 10 spała.
    Dziś mam pierwszy dzień od dłuższego czasu bez jakis wpisów w kalendarzu do załatwienia..pusto:)więc cieszę się jak głupia. Tylko domek i dzieci i tak powinno być.

Widzisz Katepr ,bo ja to chyba typ "Matka Polka " jestem. Macierzyństwo to moja życiowa rola:):);) najlepiej mi w domu z dziećmi. Chodź pewnie przyjdzie ten czas że się zatęskni za pracą i rozwojem osobistym ale nie szybko. A do ludzi ja wychodzę ..zakupy,odwiedzam rodzinkę,znajomych, z przyjaciółkami się u mawiamy na kawę,wszystkie jesteśmy mamusiami więc się dobrze rozumiemy...to jest mój świat.:)
    A pracę mam strasznie stresującą ,nie tęsknię, odpoczywam.

Czarnaiwi
    Właśnie ..ogólnie mam niezaduzy biust a przy karmieniu tak się fajnie prezentują w ładnym staniku:). Już kupiłam sobie ładna bieliznę na " po połogu" ale właśnie te piersi mleczne przy seksie nienajlepiej się spisują:)

Co do rozstępów przy pierwszej ciąży miałam sporo a teraz ani jednego.Sadze,że to dlatego że przy pierwszej ciąży skóra się rozciągnęła i teraz miała więcej zapasu :););) w obydwu się smarowałam. W pierwszej często i specjalnymi kremami w drugiej rzadko i zwykłą oliwka.

Seli
    Pewnie rozchulałas sobie laktację .Sporo je i często twój Gabryś :) łakomczuszek.
    Wiem,że tak jest wygodnie ..i zrobisz jak uważasz oczywiście ale ja ze swojego doświadczenia ci powiem że z córką tak robiłam że spała ze mną wywalałam cyca i sobie brała kiedy chciała.Jeszcze ona w ogóle smoczka nie chciała.Wiec cyc często szedł w ruch. I efekt był taki że szybko była pulpecikiem i tak jej zostało, probuje ja troszkę odchudzić ,dla jej dobra i za radami lekarza ale ciężko jest mi. Myślę o wizycie u dietetyka. Poza tym odkąd miała 1,5 roku walczyliśmy z próchnica i podejrzewam że to też od tego. Setki wizyt u różnych stomatologów.Soki bobofruty to też zło.,słodkie chyba że od czasu do czasu. Teraz małego nauczę pić tylko wody soczek raz na jakiś czas. Poprostu wyciągam wnioski na przyszłość ,uczę się na swoich błędach. Ale moje błędy nie koniecznie muszą być twoimi błędami więc nie bierz za bardzo do siebie :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umnie ostatnio nocki takie sobie niby budzi si co 2 godziny i w sumie moglabym sie wyspać ale i tak chodzę jak zombie.. w ciągu dnia śpi ale jest też marudna. niby kupe robi conajmniej 2 dziennie ale i tak rankami się pręży płacze bez powodu chetnie bym dospala a tu nie da rady.
    Ja przez Emile mam jednego cyca o wiele wiekszego niz drugiego bo z tego wiekszego lubi jesc a tym drugim przewaznie gardzi bo brodawka wklesla. Laktator nie pomaga :/

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr przy jednym cyklu osiągnięcia jest ledwo na dnie butelki, więc coś chyba jest nie tak...

Od nocy walczyłam z kolejnym zastojem w tej piersi... Twarda jak kamień i bolała już bardzo. Laktator dwa razy nie dał rady mi tego ściągnąć. Przystawiam Małą i jak ręką odjął :) Wszystko przeszło. Jednak umie ssać ten mój mały leniuszek :) Tylko żeby jej się tak za każdym razem chciało. Rozważam pójść z nią do neurologopedy od karmienia, na szczęście mam w okolicy. Położna podziwia mnie, że chce mi się jeszcze walczyć o to karmienie.

W Poznaniu taka piękna pogoda, że możnaby iść na spacer, ale stan powietrza jest tragiczny więc chyba sobie odpuścimy...

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy mój śpi sam w łóżeczku, tak też zassypia. Dziś po prostu nie miałam sił. Mam wyrzuty, że nawet nie wiem ile jadł :P
    Nie jest pulpetem, przybiera normalnie może mam takie mleko :P Wazy ok, 4,4 teraz, ma 60 cm, 9 tygodni :) bobo fruta, gerbare czy innego gotowca nie dostanie, może jak będzie jakaś kryzysowa sytuacja - ale nie sądzę :P mam przetwory - musy porobione domowe, chce stosować blw. Żebym nie wiem co to dla mnie zawsze będzie czas by przygotować taki obiadek dla niego, bo to trochę warzyw i parę min roboty. Ogólnie pracując po 8h, jeżdząc całe weekendy po 400 km na studia miałam czas zrobić obiad i ciasto :P kwestia chęci. Teraz mi się nie chce często :P Ale dla niego to co innego. I uważam, że do ok. 2 r.ż. nie potrzebuje cukru i tych słodkich napoi. Woda, herbatki - ok. Ale kubusie i te inne nie. Będę też sama wędliny robić, nie musi tej chemii jeść. Do niedawna sama piekłam chleb, miałam swojskie wędliny i rodzice robią swoją kiełbaskę. Mam wrażliwość na takie rzeczy bo składy wielu produktów to tragedia :P nawet tych eko :P

Zabieram się za leczo :D boli mnie brzuch, głowa... masakra. Mam nadzieje, że to okres bo zwariuje inaczej.

Kendy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi fajnie. Ja też gotowałam córce swoje obiadki i deserki i teraz też będę. Soki też,mam wyciskarke więc luzik.Kupne tylko w razie w.
    Niestety chemii wszędzie pełno .uchronić się od niej do końca nie da ale warto próbować.

Paulina
    Ja też podziwiam :)Brawo Ty;) ale ja też jestem uparciuch.

Słoneczko pięknie świeci...po następnym karmieniu lecimy na spacer :):):)

Elmuszka
    Jak dzisiaj u Was?

Wasze szkraby lubią kapiele?
    Mój się drze cała kapiel,więc jest na szybko...chyba ze dwa razy mu tylko przypasowało.
    Wczoraj oglądaliśmy zdjęcia córki jak była w wieku Oliego..kurcze jednak są podobni choć córka czysty Tatuś a synek mówią że do mnie podobny to jednak są podobni do siebie ..rodzeństwo .piękna więż:)
    Jak u was ? Do kogo dzieci podobne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 11:49

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, nie da się :) Ale można minimalizować. Mam Huroma, bardzo dobra, wolnoobrotowa :D pyszne soczki są, mąż na "starania" kupił by było dużo witamin, w ciąży dużo piłam bo ogólnie płyny wchodzą a stałe już ciężej u mnie :P
    Chyba smoothie bananowe zrobię dziś przy okazji :)

Mój uwielbia kąpiel, mógłby siedzieć i siedzieć, zaczyna się pluskać nogami i rękami. Nalewam mu sporo wody, za to jak jest wyjmowany to jest niezadowolony :P czasem zapłacze.

Mój podobny do ojca, nawet wkręciliśmy moją mamę i wysłaliśmy zdjęcia mojego męża do niej i ona nie skapnęła się.... :P

Gabryś ma dość matki :D po takiej nocce od 9.30 bawił się sam w leżaczku, pierwszy raz chyba tak grzechotkami wydzwaniał ;P podjadł trochę i padł jak długa, śpi :D Aż mi tak źle jak olewa matkę :P

dZhdp1.png

• Kendy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ..tak źle i tak niedobrze :)
    Ja jak zagrzecznie ,dłużej śpi to aż zatęsknię :)

Uwielbiam tego malucha ❤te duże moje maluchy też.
    Mojemu chorowitkowi wysprzatalam i przewietrzyłam pokój,reszty chatki już się nie dało w trakcie krótkiej drzemki małego( kilka minut) ogarnac.Kurcze ojcu śpi po godzinie w łóżeczku.
    Resztę roboty narazie olewam ,karmimy się i pędze na spacer ,jeszcze poszukam tej ziaji.
    Myślę by kupić jakiś upominek mojej gin..za opiekę ciążowa w podziękowaniu, po porodzie córki kupowałam ..a wy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 12:54

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje :P w sumie zmieniałam ginów :P to tak różnie.

dZhdp1.png

• Lisa24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała tez uwielbia kąpiel, leży jak księżniczka w wodzie, przy wyciąganiu prycha śmiesznie jak jakiś kot ;O

Tez myślałam żeby mojej gin coś kupić, pewnie coś słodkiego bo ona łasuch :D 5 ide do niej na pierwsza kontrole bo w szpitalu kazali po tygodniu ale nie było wolnych miejsc

klz99vvjhysycx8i.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Ja wyparzam butelkę pp każdym karmieniu.

Ja za to mam 3 nierozpakowane Lanomaści z Ziaji.. miałam 4, jedną zdążyłam zużyć.. chętnie oddam ;-)

Byliśmy u pediatry. U innej, bo nasza na urlopie. To prężenie i wyginanie się dziecka to podobno od problemów z brzuszkiem. Kazała zmienić mleko na Bebilon Comfort przeciw zaparciom. Kupiłam to mleko, podałam pierwszą porcję, ale młodemu chyba nie podpasowalo. Niemiłosierny wrzask, wyginanie się, wypluwanie butli. Zmieniłam smoczek na taki z dwoma dziurkami, bo to mleko jest gęstsze. Ale i to nie pomogło, bo z tego za szybko leciało.. Czy któraś z Was miała do czynienia z tym mlekiem? Chyba będę musiała wrócić jednak do NAN, które wg pani doktor jest "bylejakim jedzeniem"..
    No tak, tylko na jakie mleko zamienić cyca. Trochę mi szkoda zrezygnować.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się niestety zrobiły rozstępy, pod sam koniec ciąży, dosłownie na ostatnie dni... do tego tak ciulowo - nad pępkiem i tylko po lewej stronie brzucha. Gdybym urodziła tydzień przed terminem a nie tydzień po terminie to pewnie tez by mnie ominął ten problem. Przytylam jedynie 10 kg w ciąży i praktycznie zgubiłam wszystko przy porodzie.
    Ale kupiłam już sobie ampułki z firmy Lierac, zobaczymy czy działają i trochę zminimalizują głębokość i wygląd tych rozstępów.

Mój mały nie lubi kąpieli , do tego zaczęły się u nas problemy brzuszkowe, czasami cierpi i nie może się wypierdziec i wykupkac, w szczególności wieczorami... mam nadzieje ze się nie rozkręci i nie będziemy przechodzić kolek. Przy jedzeniu przy piersi czasem się wygina, napręża, podnosi klatkę wysoko do góry i głowę do tylu, jak łuk. Chyba to od brzuszka? Czy jakieś napięcie mięśniowe? Czy ktoras z Was zaobserwowała tez takie coś? Co na to Wasi pediatrzy? Bo nie wiem czy iść to konsultować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 16:31

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kontroli wszystko git. Gin powiedzial, ze jal chce to za pol roku mozna kolejnego bobasa majstrowac.to bylby hardcore. Zdziwiony,ze jeszcze z mezem nie bylo figlów haha Przy karmieniu może być sucho, mowil zeby sie w jakis lubrykant zaopatrzyć. Szczerze tp troche sie boje tego pierwszego razu, jakie odczucia, czy będę luzniejsza rozcisgnieta i takie tam:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 16:34

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9cdb9188687.jpg
    Mam i ja:)

Spacerek udany,pogoda super,półtorej godzinki spacerowaliśmy ,mały pospał. Teraz się najeść nie może:)

Mam termofor przyszdl ale już problemów z brzuszkiem nie ma:)

Czarnaiwi
    No ja takich obaw nie mam :) tyle dobrego z tej cesarki :) ale z tym też czekam do pierwszej kontroli. U nas "figle" już były ale z seksem czekam na zielone światło. Ale już wiem że wszystko wróciło do normy...i znowu będzie fajnie:) w ciąży to nie było to..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 17:07

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Mi się niestety zrobiły rozstępy, pod sam koniec ciąży, dosłownie na ostatnie dni... do tego tak ciulowo - nad pępkiem i tylko po lewej stronie brzucha. Gdybym urodziła tydzień przed terminem a nie tydzień po terminie to pewnie tez by mnie ominął ten problem. Przytylam jedynie 10 kg w ciąży i praktycznie zgubiłam wszystko przy porodzie.
    Ale kupiłam już sobie ampułki z firmy Lierac, zobaczymy czy działają i trochę zminimalizują głębokość i wygląd tych rozstępów.

Mój mały nie lubi kąpieli , do tego zaczęły się u nas problemy brzuszkowe, czasami cierpi i nie może się wypierdziec i wykupkac, w szczególności wieczorami... mam nadzieje ze się nie rozkręci i nie będziemy przechodzić kolek. Przy jedzeniu przy piersi czasem się wygina, napręża, podnosi klatkę wysoko do góry i głowę do tylu, jak łuk. Chyba to od brzuszka? Czy jakieś napięcie mięśniowe? Czy ktoras z Was zaobserwowała tez takie coś? Co na to Wasi pediatrzy? Bo nie wiem czy iść to konsultować...

Olinka, mój tak samo się pręży i wygina przy jedzeniu, do tego znów już czwarty dzień bez kupy. Pisałam o tym wcześniej. Wczoraj byliśmy u pediatry i to podobno właśnie od brzuszka. Kazała mi zmienić mleko na inne, ale tego innego mały nie chce jeść i płacze:-( i mam podawać probiotyk Dicoflor i Bobotic na gazy.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie doczekalam do zielonego swiatla ;p ale nie zaluje, seks po ciazy i orgazm jest niesamowity ;D duzo lepszy. Mialam obawy po tym nacieciu ale szybko minely :D takze polecam :D

Olinka skoneultuj choc wydaje mi sie to od brzuszka.

dZhdp1.png

‹‹ 943 944 945 946 947 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ