X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • 8485 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj do 6 tyg aniolek spal i wogole a teraz noc ciezka placze czesto w lozeczku nie chce spac masakra

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3odqk3g4i8ffll.png[/img]
    Aniołek Lipiec 2017[*]
    Aniołek czerwiec 2013[*]
    Aniołek styczeń 2014 [*]
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Seli, też nam podobał się ten wózek. Dokładnie Mutsy Nio, rozważałam go wraz z mężem. Ale jednak kupiłam tańszy Muuvo Quick- jakaś nowość, polski wózek 2w1, ze wszystkimi dodatkami (torba, folia przeciwdeszczowa, dwie moskitiery, adaptery, osłona/śpiwór do gondoli i spacerówki) wyniósł nas ok. 1750zł.
    Jak będzie klapa z tym naszym wózkiem, to sprzedam szybko i kupię coś od producenta zagranicznego.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bdeaa6c7755.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/240304cf6f23.jpg
    Jak Ci sie sprawuje ten wozek? Wlasnie zastanawiam sie nad jego zakupem :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Miałam rację, to pleśniawki! A więc bardzo prawdopodobne,że od tego problem z moimi sutkami. Lekarzowi powiedzialam co myślałam !...:(
    Dostaliśmy receptę i zaczynamy leczenie.
    Póki co udało mi się doprowadzić moje sutki do takiego stanu,że karmimy się przez nakładki i jakoś idzie. Pomogło smarowanie alantanem plus po każdym karmieniu,masc przed karmieniami zmywałam ciepłym rumiankiem nie woda z mydłem bo wysusza i starałam się często wietrzyc i jest lepiej.Czyli jakoś sama sobie poradziłam . Teraz mamy nystatynę na pleśniawki i też sutki mam tym smarowac a małemu dodatkowo Wit c. Podobno moczem dziecka też pomaga ale póki co zostaniemy przy bardziej konwencjonalnych metodach ;)
    Na problemy z wypróżnianiem podobno są w aptekach specjalne " urządzenia" do odgazowywania dzieci,szukam. Narazie spróbuje z czopkiem..lekarz mówi że jak do 3doby nie ma kupki to trzeba pomóc ale też nie wolno notorycznie. A tak to masaże i probiotyk.

Także dziewczyny warto ufać swojej matczynej intuicji ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 12:17

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi
    Pięknie Ci córeczka śpi.
    Zdrówka dla synka.
    Też w środę idziemy na szczepienie.
    Może Julka niezalapie i się uda zaszczepić .

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24
    Fajni,że udało się poprawić stan pupci. Brawo Ty:)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka
    Ja krwawiłam jakoś do 4tygodni potem jeszcze plamienia ponad tydzień. Tak akurat po połogu na kilka dni przed wizytą kontrolną było czysto.

Spaveangel
    Może i Emilka zacznie ci fajnie spać,czego życzę. Fajnie się wysypiac ,innaczej się żyje :)
    Mój w dzien ma krótkie drzemki.Jak go kładę do łóżeczka,od razu się budzi. Ładnie śpi tylko na spacerze lub na rękach co wiąże się z tym ,że jest w dzień ciężko organizacyjnie. A dziś pierwszy dzień od dłuższego czasu jesteśmy z małym sami ale dopiero wróciliśmy,karmimy się i zobaczymy jak będzie :) Za to nocami śpi pięknie,1 lub max 2 pobudki więc wybaczam mu te dzienne rozpieszczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 12:18

OlinkaO lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie dziwne jest to że Emila nie ma problemu z kupa robi teraz regularnie 2 lub 3x dziennie ale baardzo gazy ją męczą niezależnie od tego :/ biedna stęka pręży się wygina

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy wrote:
    Olinka
    Ja krwawiłam jakoś do 4tygodni potem jeszcze plamienia ponad tydzień. Tak akurat po połogu na kilka dni przed wizytą kontrolną było czysto.

Spaveangel
    Może i Emilka zacznie ci fajnie spać,czego życzę. Fajnie się wysypiac ,innaczej się żyje :)
    Mój w dzien ma krótkie drzemki.Jak go kładę do łóżeczka,od razu się budzi. Ładnie śpi tylko na spacerze lub na rękach co wiąże się z tym ,że jest w dzień ciężko organizacyjnie. A dziś pierwszy dzień od dłuższego czasu jesteśmy z małym sami ale dopiero wróciliśmy,karmimy się i zobaczymy jak będzie :) Za to nocami śpi pięknie,1 lub max 2 pobudki więc wybaczam mu te dzienne rozpieszczenie :)
    szczęsciara :D oby jak najdłużej :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    A jak długo krwawilyscie po porodzie/cc? Bo ja nadal mam krwawienia, co prawda wkładka wystarcza ale jednak jest to żywa, płynna krew a nie plamienie...

Ja przez 3 tygodnie - z dnia na dzień coraz mniej, potem kilka dni przerwy i znów wróciło na tydzień.
    Lekarz mi mówił, że może być nawet przez 6 tygodni.

OlinkaO lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Jak Ci sie sprawuje ten wozek? Wlasnie zastanawiam sie nad jego zakupem :)

Jestem zadowolona :) fajnie lekko chodzi, nawet po śniegu i jak zrobiła się plucha. Nawet łatwo sterować nim jedna ręka, czyli można po telefon czy chusteczkę sięgnąć i dalej prosto jechać i kierować. Póki co polecam, a z psuciem się jeszcze nie pomogę, bo dopiero 3 tygodnie używany, czyli jeszcze nie wyeksploatowany :)

natty85 lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to teraz w ogóle nie chce spać w dzień. A jak próbuje zasnąć, to mu się udaje na 5 minut, po czym znów się budzi i się rozgląda. Dobrze, że chociaż w nocy śpi i budzi się tylko na jedzenie co 3h.

Kendy, a to konował :-( Nieźle Cię załatwił. Ale teraz jak już masz diagnozę, to powinno być z górki. Mam nadzieję, że lek pomoże.

My jutro na szczepienie. Boję się strasznie.. A jeszcze teraz strasznie trąbią o tym chłopcu, który dostał obrzęku mózgu 4 dni po szczepionce na pneunokoki i teraz leży w szpitalu w Warszawie z strasznymi rokowaniami. Niby szpital nie potwierdził, że to po szczepionce, no ale skąd o zdrowego 7-miesiecznego chłopca nagle obrzęk mózgu.. :-(
    Jestem za szczepieniami, ale strasznie się boję teraz.. :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz takie brązowe plamienia, ale bardzo mało

Kendy wiadomo, ze lekarz tez człowiek i tez może się pomylic, ale dobrze, ze zwróciłaś mu uwagę.. może teraz przy następnych pacjentach zwróci większa uwagę na opisywane problemy a nie tak po łebkach

Nasza Hania w ciągu dnia nawet spoko, raz dłużej raz krócej ale śpi. Gorzej w nocy, zazwyczaj usypia na dłużej dopiero po 2 a tak to takie drzemki 10 min i ciagle chce na ręce albo jeść albo pampers albo ulewanie i tak non stop aż się nie zmęczy

Magdoczka powodów obrzęku mózgu może trochę być, chociażby skutek niedoleczonej grypy, która teraz wszędzie panuje ale to wtedy nie powinien być dopuszczony do szczepienia.
    Szczepionki to lek i jak każdy mają tez swoje powikłania.. wiec chyba każda mama ma swoje obawy mimo wszystko :( no ale trzeba wybrać mniejsze zlo.. jednak tych poważnych powikłań po szczepieniu jest naprawdę baaardzo mało

Reni lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mój to teraz w ogóle nie chce spać w dzień. A jak próbuje zasnąć, to mu się udaje na 5 minut, po czym znów się budzi i się rozgląda. Dobrze, że chociaż w nocy śpi i budzi się tylko na jedzenie co 3h.

Kendy, a to konował :-( Nieźle Cię załatwił. Ale teraz jak już masz diagnozę, to powinno być z górki. Mam nadzieję, że lek pomoże.

My jutro na szczepienie. Boję się strasznie.. A jeszcze teraz strasznie trąbią o tym chłopcu, który dostał obrzęku mózgu 4 dni po szczepionce na pneunokoki i teraz leży w szpitalu w Warszawie z strasznymi rokowaniami. Niby szpital nie potwierdził, że to po szczepionce, no ale skąd o zdrowego 7-miesiecznego chłopca nagle obrzęk mózgu.. :-(
    Jestem za szczepieniami, ale strasznie się boję teraz.. :-(
    U mnie podobnie faza arcyciekawości świata jak zaśnie na godzinę to już sukces no ale też gazy jej dokuczają

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za pytanie z góry ale chodzi mi o odchody pologowe. Wupadł mi właśnie kawal ciemno czerwonej galaretowaty wielkości połowy pięści. Do tej pory było takie krwawienie okresowe teraz to... żywej krwi nie było. Czy powinnam się martwić? Dodam że jestem po porodzie sn karmie piersią i daje swoje mleko z butelki

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papatka poszlabym skontrolować do gina...

Papapatka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Przepraszam za pytanie z góry ale chodzi mi o odchody pologowe. Wupadł mi właśnie kawal ciemno czerwonej galaretowaty wielkości połowy pięści. Do tej pory było takie krwawienie okresowe teraz to... żywej krwi nie było. Czy powinnam się martwić? Dodam że jestem po porodzie sn karmie piersią i daje swoje mleko z butelki

Papatka, to skrzep z krwi. Mi tak wypadło jeszcze w szpitalu, a potem w domu jeszcze troszeczkę. Moim zdaniem nie ma powodu do niepokoju, ale na wszelki wypadek skonsultuj się z położną. I więcej się ruszaj, bo takie skrzepy się robią, jak dużo siedzisz albo leżysz, bo wtedy krew nie ma ujścia i się gromadzi, a potem wychodzi taka galareta.

Papapatka lubi tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi. Rozmawialam z polozna i ginekologiem. To taki pierwszy skrzep i mam obserwować czy się nie powtórzy. Jeżeli nie mam gorączki, nie zacznę krwawic żywa krwią oraz nie ma nieprzyjemnego zapachu to jest dobrze. Uf...

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza ;P

U nas znowu słabo.. bo zaostrzyło się odparzenie :/// jak przeszłam tylko na kp to wróciło ciagle brudzenie pampersa :( smarowałam wazelina na zmianę z ta maścią tranowa i znowu nic nie daje :( chyba musi być znowu butla dopóki niewyleczymy do końca.. tylko czy tak się uda żeby znowu potem wrócić :( masakra.
    Do tego Hania je jak za dwójkę dzieci, cały czas na cycu a teraz po tej jednodniowej przerwie z piersi muszę ją dokarmiać butlą bo ciagle głodna.. i to potrafi teraz zjeść z piersi i za 15-20 min 100 z butli :O bez ulewania. Jak jej próbuje ograniczyć to Stękanie, cmokanie i ryk.. i nic nie pomaga

A jak tam u Was Mamusie?:D

klz99vvjhysycx8i.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez zmian..

Lisa to duzo zjada, moja ma za 2 dni miesiąc a z butli po 2h przerwy zjada marne 50ml. W nocy podobnie wiec nic dziwnego ze nie śpi :/
    A jakbys baaaardzo grubo posmarowala sudocremem odparzenie? Chodzi o to zeby ochronila.masc przed kolejną kupą. U nas tormentiol na noc gruba warstwa a linomag w dzien pieknie leczyl dziure w tylku, bo odparzeniem tego sie juz nazwac nie dalo. Moj starszak tez na piersi czesto walil w pampera stąd ta dziura wlasnie..

Jak robicie z kąpiela? Raczej staracie sie zeby dziecko nie spalo jakis czas przed zeby potem zasnelo na noc czy pozwalacie spac? Juz niewiem co zmienić zeby mala lepiej spala w nocy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 13:06

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienie przelozylam na przyszly wtorek, do tej pory gdyby sie zarazila to powinnna miec już objawy. Wczoraj pary razy kaszlala suchym kaszlem a dzis poki co spokój. Martwie sie, ech :(

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: