X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kendy, tak, ja pisałam o grzybicy. U mnie pojawiła się jako powikłanie po pogryzionych do krwi brodawkach. Ranki zaczęły się goić, ale za to pojawił się taki jakby nalot na sutkach, taki lekko żółtawy, wyglądający jak popękana albo mocno przesuszona skóra. Mały na szczęście pleśniawek nie miał, bo w tym okresie już go nie przedstawiałam, tylko ściągałam laktatorem.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najpierw były pleśniawki a potem problemy z sutkami. Ale nalot żaden się nie pojawia więc nie wiem czy moja teoria jest słuszna...zobaczymy :)

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Kendy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne popołudnie:) fajnie było się spotkać ,rozerwałam się trochę. A synuś rozkochał w sobie wujków i ciocie :)

Lisa24 lubi tę wiadomość

qb3cj44jih1qq6pl.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli mam już recepte, dostałam teraz jak byłam w tym tygodniu we wtorek. W szpitalu kazali mi iść na kontrole do prowadzącego tydzień po cesarce bo mam szwy rozpuszczalne i nie musiałam już jechać ns ściąganie wiec wystarczyło, żeby moja to tylko skontrolowała. Oczywiście wyrobiłam się w końcu na 2 tyg po porodzie ale lepiej późno nic wcale. I dała mi od razu recepte żeby zacząć brać w 5 tyg to po połogu już będzie ochrona i od razu moc powiedzieć na wizycie po połogu jak się po nich czuje po pierwszym rzucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 01:00

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu dzisiaj miałam gości. Siedzieli do 23. Hania nie chciała spać wied większość czasu spędziła z nią ;p

klz99vvjhysycx8i.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny zaglądam tu do Was z lutówek:)

Moj maluch ma 7 dni i borykamy się z karmieniem piersią...mam płaskie brodawki więc mala nie umie chwycić więc karmimy się przez nakładki. Dodatkowo mala poje 5 min i śpi a wydaje mi się że 5 min to za mało. Przystawiam ja co 2H ...jakieś rady co robić? Wyburzanie niewiele daje...

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Moj maluch ma 7 dni i borykamy się z karmieniem piersią...mam płaskie brodawki więc mala nie umie chwycić więc karmimy się przez nakładki. Dodatkowo mala poje 5 min i śpi a wydaje mi się że 5 min to za mało. Przystawiam ja co 2H ...jakieś rady co robić? Wyburzanie niewiele daje...

Moze jakis doradca? Wiem, ze brodawki plaskie to teraz nie problem, pokazuja jak lapac. A niektore dzieci jedza szybko i im wystarcza 5 min a inne bede wisiec godzine. Wazne ile przybiera, jak robi kupki i siku ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moze jakis doradca? Wiem, ze brodawki plaskie to teraz nie problem, pokazuja jak lapac. A niektore dzieci jedza szybko i im wystarcza 5 min a inne bede wisiec godzine. Wazne ile przybiera, jak robi kupki i siku ;)

Owszem była położna środowiskowa i pokazała jak to robić ale tak wymeczyla mi dziecko ze szok jak próbowałam ale nie mam serca męczyć tak małej...ładnie je przez kapturki tylko ze wg mnie krótko...

• Seli Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Owszem była położna środowiskowa i pokazała jak to robić ale tak wymeczyla mi dziecko ze szok jak próbowałam ale nie mam serca męczyć tak małej...ładnie je przez kapturki tylko ze wg mnie krótko...

Polozna to nie to samo co doradca laktacyjny. Moim zdaniem polozne az tak sie nie znaja i warto kogos poszukac.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Mam podobny problem lewa pierś płaska brodawka więc karmię z prawej najwięcej a z lewej przystawiam najczęściej jak się da i jak jest bardzo głodna to zassie ale zazwyczaj się kończy na laktatorze więc nie pomogę niestety

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Mój na początku ciumał 5-10 minut i spał 2h. Tak więc być może tyle wystarcza, zobaczysz na wizycie patronażowej, jeśli przybiera to wszystko jest dobrze. Też karmie przez nakładki a minął nam już 3 tydzień ;) W szpitalu nikt mi dobrze nie pokazał, zasugerowali nakładki, a jak była doradczyni laktacyjna to się okazało, ze brodawki mam ok i że umie złapać tylko ja nie umiem go tak przystawić jak ona. Tak więc dalej bujamy się z nakładkami, ale nie narzekam. Teraz już ssie nawet do 20 minut co jest zaskoczeniem ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jednak brak okresu.. Wczoraj trochę jednorazowo śluzu z krwią, a później już sam śluz. A brzuch pobolewa jak na okres już drugi dzień. Ciekawe, skąd ta krew w śluzie..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • czarnaiwi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek od piatku chory, temp az pod 39.5 :( a w srode szczepienie Julii i podejrzewam, ze bedzie przelozone :(

Z dobrych wiesci odpukac Mała pomalu wpadla w swoj rytm, wieczorem ma zawsze wiekszy apetyt, wypija z obu piersi i ok 21-22 zasypia i budzi sie najwczesniej o 4, a czesto ok 6 rano. Kupki niestety znowu co 3 dni mniej wiecej, a ciemieniucha nie daje za wygrana, sama oliwka nie pomaga, kupilam olejek z ziaji i krem z oilan, zobaczymy czy to pomoze.

Lisa24 lubi tę wiadomość

l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaiwi wrote:
    U mnie synek od piatku chory, temp az pod 39.5 :( a w srode szczepienie Julii i podejrzewam, ze bedzie przelozone :(

Z dobrych wiesci odpukac Mała pomalu wpadla w swoj rytm, wieczorem ma zawsze wiekszy apetyt, wypija z obu piersi i ok 21-22 zasypia i budzi sie najwczesniej o 4, a czesto ok 6 rano. Kupki niestety znowu co 3 dni mniej wiecej, a ciemieniucha nie daje za wygrana, sama oliwka nie pomaga, kupilam olejek z ziaji i krem z oilan, zobaczymy czy to pomoze.
    wiesz co możliwe że nie załapie przeziębienia mój mąż był przeziebiony 5 dni teraz mi sprzedał i się męczę od wczoraj. Odpukać młoda zdrowa. wiec jak ktoś tu pisał może przeciwciała od matki dużo dają

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaiwi tak wysoka temperatura to obawiam się, ze może być grypa :/ panuje teraz okropnie, siostra ma w pracy pół oddziału w grypie. Pilnuj małej :(
    I zazdroszczę takich nocy :D mam nadzieje, ze moja mała za 1,5 miesiąca tez będzie miała takie spanie :D wczoraj obudziła się o 18 i usnęła dopiero o 2 w nocy.. ale za to spała już do 8

Dzisiaj pierwszy raz Hania została na dłużej sama z babcia i dziadkiem, my poszliśmy na chrzciny :) na szczęście była grzeczna.
    Zauważyłam, ze się jej coraz bardziej wydłuża czas między spaniem w ciągu dnia

klz99vvjhysycx8i.png
  • Lisa24 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pupa na szczęście dużo dużo dużo lepiej. Przeszliśmy wszystko linomag, alantan plus, sudocrem, bepanthen, Penaten, mąkę ziemniaczana, oliwę z oliwek i mycie woda z soda oczyszczona.. pomogła w końcu maść tranowa.. także polecam :) ale dużo tężni pomogło to, ze Hania robi mniej kupek.. wcześniej potrafiła mi pobrudzić trzy pampersy przy jednym przebieraniu bo przy każdym pierdnieciu trochę leciało ://
    No i duuuuzo wietrzenia :)

Seli lubi tę wiadomość

klz99vvjhysycx8i.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długo krwawilyscie po porodzie/cc? Bo ja nadal mam krwawienia, co prawda wkładka wystarcza ale jednak jest to żywa, płynna krew a nie plamienie...

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa24 wrote:
    A i pupa na szczęście dużo dużo dużo lepiej. Przeszliśmy wszystko linomag, alantan plus, sudocrem, bepanthen, Penaten, mąkę ziemniaczana, oliwę z oliwek i mycie woda z soda oczyszczona.. pomogła w końcu maść tranowa.. także polecam :) ale dużo tężni pomogło to, ze Hania robi mniej kupek.. wcześniej potrafiła mi pobrudzić trzy pampersy przy jednym przebieraniu bo przy każdym pierdnieciu trochę leciało ://
    No i duuuuzo wietrzenia :)
    jak znowu zacznie dużo małych kupek robić to spróbuj albo wazeliną albo alantanem maścią smarować wtedy nie trzeba będzie od razu przebierać bo będzie bariera na skórze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 08:30

Lisa24 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    A jak długo krwawilyscie po porodzie/cc? Bo ja nadal mam krwawienia, co prawda wkładka wystarcza ale jednak jest to żywa, płynna krew a nie plamienie...
    u mnie rzadko już leci krew czasem zdarzy się że poleci i wtedy podkład do wymiany. Bardziej teraz jasno brązowe upławy.No i niemiłą dolegliwością jest ciągniecie i ucisk podczas sikania jak przy zapaleniu pęcherza, wcześniej tak mnie bolała łechtaczka

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh czekam na czasy kiedy moje dziecko będzie dłużej spało niż 2 godziny.. Niby wypija butlę i czasem doje cyca w nocy ale i tak już słyszę że się kręci po 2 godzinach. Do tego między karmieniami ma problem z gazami pręży się stęka rozkopuje ja przy takim hałasie spać nie mogę :D Kupsko robi dopiero rano kiedy wreszcie się wymęczy a ja już wtedy rozbudzona jestem

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ