STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie zaczynam się martwić czy nie za dużo.. ale jak teraz przestała nawet ulewać to może jest okej. Właśnie kupiliśmy tormenitol i posmarowalam jej teraz i zobaczymy spróbuje kłaść grubsze warstwy to moze nie będzie się pogarszać. Już nawet jej susze pupę suszarka żeby nie miała wilgotnej a żeby nie trzeć :o
Co do spania Katepr to próbowałaś właśnie suszarki? U nas super działa. Jak nie sam dźwięk to właśnie suszenie po nóżkach, pupie i brzuszku takim ciepłym delikatnym powietrzem, usypia wtedy szybko, a jak nie usnie to chociaż się uspokaja.
U nas na noc jest największy problem właśnie z zaśnięciem, jak się już uda to ładnie śpi.. tylko raz usypia o 23 a raz o 2.. zależy tez kiedy uda się jej najeść bo muszę to jej jakoś porcjować z przerwami gdy jest ciagle głodna probowalam ją właśnie wybudzać wcześniej wieczorem/popoludniu i przetrzymac ale nic to u nas nie dało tylko była później bardziej rozdrażniona ale eprobuj, może akurat zadziała -
U nas tormentiol właśnie dał rade na odparzenie. A ostatnio znowu dostaliśmy po zmianie na pampers care 2.. ;x I to takie ze cho cho.. Kilka przebierań tormentiol, potem linomag jak katerp pisała i jest pupcia super
Od wczoraj młody wisi co chwila na cycu i ciągle je, do tego śpi na czujce i straszy go nawet jak sam kocyk przesunie ;x Nie mówiąc, że gazy go męczą i ciągle się budzi. Może ta noc będzie lepsza -
Lisa to normalne przy kp że srajda częściej ale jest też to o wiele zdrowsza niż taka trudna do wypchnięcia zwarta kupa po modyfikowanym.. w waszej sytuacji to na odwrót póki co.
Katepr nasza po kąpieli śpi o wiele lepiej i spokojniej jak jej damy się wychlapać to bąków popuszcza i naprawdę jej to pomaga a jaka zachwycona po tym. Moja dziś kończy miesiąc je mniej więcej co 2 godziny butli 60 ml a w międzyczasie i przed karmieniem daje cyca. W nocy spała nieco dłużej budziła się co 3 godziny dostała z cyca ściągnięte 30 ml i do tego dojadła 60 ml. Myślę że jakbym dawała samo mm to by jadła mniej więcej 90ml czyli tyle ile powinno być. Nie jestem pewna ci powiem że długość snu zależy tylko od ilości zjedzonego mleka bo nie raz zjadła mniej i spała dłużej
11.2017 - aniołek 8tc
-
katepr wrote:U nas bez zmian..
Lisa to duzo zjada, moja ma za 2 dni miesiąc a z butli po 2h przerwy zjada marne 50ml. W nocy podobnie wiec nic dziwnego ze nie śpi
A jakbys baaaardzo grubo posmarowala sudocremem odparzenie? Chodzi o to zeby ochronila.masc przed kolejną kupą. U nas tormentiol na noc gruba warstwa a linomag w dzien pieknie leczyl dziure w tylku, bo odparzeniem tego sie juz nazwac nie dalo. Moj starszak tez na piersi czesto walil w pampera stąd ta dziura wlasnie..
Jak robicie z kąpiela? Raczej staracie sie zeby dziecko nie spalo jakis czas przed zeby potem zasnelo na noc czy pozwalacie spac? Juz niewiem co zmienić zeby mala lepiej spala w nocy..
11.2017 - aniołek 8tc
-
U nas też bez większych zmian. Karmimy sie i cierpimy ...choć jest o wiele lepiej.Bo bardzo boli tylko przy przystawieniu,potem jakoś idzie.Tez mam zaburzoną laktację.Przez ten bol szybciej kończyłam karmienie i pokarmu w piersi zrobiło
się mniej. Dlatego raz dziennie dokarmie butelka by też piersi miały dłuższą przerwę jak nasmaruje maściami. Chociaż już lewa pierś trochę lepiej nabiera pokarmu...najada się synek ,bo dziś po butli mi ulał więc chyba już nie będę dawać mm.
Plesnawki juz też prawie zniknęły...solidnie się za nie wzięłam. Żeby szybciej potwierdziły się moje przypuszczenia juz dawno byśmy mieli to za sobą a ja zdrowe cycki...ehhh.
Dalej ciężko u nas z kupka..chyba tak już ma...masuje,robię ciepłe okłady,kładę na brzuszek daje probiotyk i Espumisan...
Byliśmy dziś na spacerku odprowadzić siostrę do szkoły
Trochę mnie dziś poniosło na allegro... Nakupowałam dzieciom zabawek:)Córce na urodziny czegoś szukałam i przy okazji młodemu kupiłam trochę interaktywnych,edukacyjnych cudów...i piłkę i dwie bramki moim chłopakom.Jeszcze sobie to trochę poczeka ale co tam nie mogłam się obszec:)
Jutro szczepienie...
Chcieliśmy na weekend wyskoczyć rodzinnie walentynkowo nad morze ale zrezygnowaliśmy z pomysłu bo szczepienie i niewiadomo jak mały..
Lisa24
Kiepsko ,że problem wrócił. Oby udało się poprawić sytuację ale szkoda by było z tego powodu rezygnować z kp skoro wszystko sprawnie idzie. Musisz tylko częściej przystawiać by rozbujac piersi,bo jak zrobisz przerwę w kp może być później trudno chyba że będziesz ściągać tak jak karmiłaś.
Katepr
My wieczorem mamy taki system.
Kąpiel,po kąpieli cyc,przy cycu odpływa i do łóżeczka i śpi..nieraz już na noc a nie raz tylko drzemka do kolejnego karmienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 15:35
-
Kurczę dziewczyny, Hania właśnie obróciła mi się z brzuszka na plecki, trzy raz pod rząd. Sama nie wiem co o tym myśleć. Martwię się czy nie jest to wzmożone napięcie mięśniowe.. ale nie ma żadnych innych objawow. Ogólnie od urodzenia jest bardzo silna bo jak wróciliśmy do domu ze szpitala to już sama sie obracała z plecków na boki i tak spała..
nie lubi leżeć na brzuszku i się złościła -
Lisa u nas zasypia na noc o 19 i spi 3h, dopiero po 1 pobudce sie zaczyna ;/ a mi jic po tych 3h bo starszego o 21 klade. Spie godzine i do rana juz lipa.
Pewnie jak sie zloscila na brzuchu to glowa wkoncu przewazyla na 1 strone i dlatego obrot :p
Spaceangel wlasnie u nas to problem.z gazami ale nic nie pomaga. Spi tylko te 3h po kapieli a potem do rana jest stekanie jeczenie raczki smoczki itd
Kendy ja tez taki system mam jedzenie i do lozeczka i spi ale chodzi mi o czas przed kapiela te strategiczne powiedzmy 2h czy 1h. Czy wybudzasz jak spi zeby nie spal czy dajesz spac ile chce..
-
katepr wrote:Lisa u nas zasypia na noc o 19 i spi 3h, dopiero po 1 pobudce sie zaczyna ;/ a mi jic po tych 3h bo starszego o 21 klade. Spie godzine i do rana juz lipa.
Pewnie jak sie zloscila na brzuchu to glowa wkoncu przewazyla na 1 strone i dlatego obrot :p
Spaceangel wlasnie u nas to problem.z gazami ale nic nie pomaga. Spi tylko te 3h po kapieli a potem do rana jest stekanie jeczenie raczki smoczki itd
Kendy ja tez taki system mam jedzenie i do lozeczka i spi ale chodzi mi o czas przed kapiela te strategiczne powiedzmy 2h czy 1h. Czy wybudzasz jak spi zeby nie spal czy dajesz spac ile chce..
U nas też gazy są ogromnym problemem o ile kupa idzie już teraz codziennie bo fajnie działą probiotyk to już espumisan średnio daje radę i młoda bardzo się męczy z gazami. Troche pomaga jak mówiłam masowanie i kąpiel, troche leżenie na brzuchu bo sie wypierdzi trochę ale to wciąż za mało. Normalnie fabryka gazownictwa cały dzień popierduje i jeszcze ją męczy w nocy. Niestety położna mówiła że to może potrwać kilka miesięcy
11.2017 - aniołek 8tc
-
Katepr
Ja daję spać ile chce przed kąpielą i po kąpieli i cycku i tak zasypia. Mój jest spioszkiem:)ale pieszczochem. W dzień lubi tulaski w nocy śpi sam w łóżeczku ale nad ranem gdy tatuś wstaje do pracy biorę młodego do wyrka i dosypiamy do czasu szykowania córki do szkoły.
Wyobrażam sobie jaka jesteś zmęczona. Mało spania ,dwójka malych dzieci...olej co się da na rzecz snu bo padniesz.
Klaudys
To gratulacje.
Ja dziś popołudnie znowu latane ,męża noga boli nakarmilam, pojechałam na zakupy, teraz karmie i zaraz do lekarza z córką ..a jeszcze w między czasie musze łózeczko przebrać,bo młody zasikal..a i bałagan znowu do ogarnięcie ...no nic będę w nocy wietrzyć cycki sprzątając i prasujac..też można ehhh i to szczepienie jutro mnie stresuje..oby było wszystko ok i by mocno nie płakał bidulek.
-
Katepr nie wiem jak Ty funkcjonujesz, ja na Twoim miejscu chyba bym padła ;P nie dałabym rady tak kompletnie bez snu
U nas muszę ją nakarmić przed kąpielą bo się złości okropnie i zachowuje jakby nie jadła 12 godzin ;P po kąpieli znowu musi zjeść.. ona ogólnie cały czas je xD
Kendy trzymam kciuki za szczepienie, na pewno wszysttsko będzie dobrze
Magfoczka a jak tam u Was po szczepieniu ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 19:53
-
Lisa, niedawno wróciliśmy ze szczepienia. Mały darł się wniebogłosy, ale jakby nie od ukłucia, tylko przed i po. Teraz śpi -pierwszy raz dzisiaj. Wzięliśmy 6w1, za 2 tygodnie jeszcze pneumokoki, bo nie zalecali na raz obydwu. Ciągle jestem zestresowana, oby wszystko było dobrze.
-
Katepr u nas jedynie pomaga na brzuszek termofor z pestek wiśni, ciepło rozluźnia małego i mocne przytulanie - wkładam termofor pomiędzy jego a mój brzuch i tak kołysze w przytulaskach, masując przy okazji. Co prawda podaje z trzy razy dziennie espumisan i rano estabiom, ale doraźnie jedynie ta metoda z ciepłem pomaga.
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
Magdoczka wrote:Spaceangel, a jaki probiotyk podajesz?
Olinka u mnie jakoś ten termofor się nie sprawdza młoda lepiej reaguje na masowanie chociaż położna miała rację że to się tylko sprawdza jak dziecko jest spokojne bo wtedy "współpracuje" a tak to się pręży i wściekaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 22:01
11.2017 - aniołek 8tc
-
Niestety Emila coś od nas złapała ma smarki i kicha próbuje czyścić solą fizjo potem na brzuszek i gruszka ale kurcze nie wiele tego wyłazi a nadal charczy i ją to męczy. zamówiłam katarek do odkurzacza może lepszy będzie. do tego plasterki ułatwiające oddychanie ponoć też jest witamina c dla takich maluchów ale zapytam w aptece. macie jeszcze jakieś pomysły co może pomóc? Z góry dziękuję
11.2017 - aniołek 8tc
-
Dzień dobry .
Mamy rekord snu ciągiem...6 godz i 30 min.
Także pobudka o 5 i potem znowu dospalismy Ale dziś spał z nami w łóżku ,bo mamusia się stęskniła ,bo popoludniu bieganina była i mi za mało było syna:) Jaaaak z nim cudownie się śpi...wtuleni całą noc...uwielbiam. Miałam syna nie uczyć spania z nami bo z córką był potem problem ale..nie da się
A wy śpicie z dziećmi?
Jak u Was nocki?
Katepr "żyjesz" ?
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 08:58
-
Magdoczka czyli nie poszło najgorzej;) w ciągu dnia pewnie nie chciał spać bo czuł, ze się stresujesz. A jak nocka?
Kendy, Olafek ma dzisiaj szczepienie?
Nam nocka tez minęła wspaniale oczywiście był problem z najedzeniem się i usunięciem ale po 23 w końcu się udało i następna pobudka była dopiero po 4;) potem o 7.30 ale sama ją wybudzilam bo była u nas pielęgniarka na pobranie krwi małej na morfologię bo w szpitalu kazali powtórzyć po 2-3 tygodniach. Była dzielna i nawet nie płakała za bardzo, poszła od razu spać i śpi do teraz.